Oppdag magiske Costa Rica

Imponerende natur og dyreliv, kritthvite strender, surfebølger og et av verdens lykkeligste folkeslag. Det er mange grunner til hvorfor Costa Rica bør være ditt neste reisemål.

«Pura Vida» er et uttrykk du vil høre titt og ofte når du endelig besøker et av verdens lykkeligste og grønneste land, nemlig Costa Rica.Uttrykket betyr «det rene liv», og ticosene som de lokale kalles, bruker uttrykket for alt de mener er positivt i livet. Gode surfebølger, en moden mango, eller en deilig bris blir referert til som Pura Vida. Du kan ikke unngå å bli smittet av den positive innstillingen.

I tillegg florerer det av vill og eksotisk natur, et dyreliv som du kun trodde fantes i tegnefilmer, og milelange surfestrender. Costa Rica betyr jo nettopp det, «den rike kysten», og selv om det ikke er lange veien fra nord til sør i det smale landet i Mellom-Amerika, er det mye å oppdage på dens vei. Vi har samlet våre beste tips for den ultimate opplevelsen i dette frodige, vakre landet, som vil ta pusten fra deg!

New Economics Foundation rangerte Costa Rica først i verden på sin Happy Planet Index i 2009 og 2012, og som verdens grønneste land i 2009!

Start drømmereisen til Costa Rica på Momondo.no og finn alt fra billige hosteller til luksuriøse hoteller på Hotels.com

 

Husk å se opp i tretoppene i Costa Rica, så får du se mye vakkert! Foto: iStock

 

Guanacaste – den evig lange kystlinjen mot Stillehavet

Guanacaste-provinsen befinner seg nordvest i Costa Rica, med 200 kilometer strandlinje klar for surfing og andre opplevelser. Her anbefales det blant annet å snorkle, dykke, seile og selvsagt surfe. Strendene i Guanacaste er nemlig noen av de beste for denne aktiviteten, og det finnes utallige lokale surfere som tilbyr læretimer i havet.

For en god start på Costa Rica-opplevelsen flyr du til Liberia, hvor en liten taxitur tar deg til kystens vakre hotell raskere enn hvis du lander i hovedstaden, San José. Det vanligste er å fly via Houston, men på Momondo.no finner du enkelt frem til din beste reiserute.

Tamarindo er en av Guanacastes mest populære destinasjoner, med imponerende restauranter, uteliv og strender. Her kan du bli med på seilturer med catamaraner, spise deg mett på deilig, eksotisk frukt, spise fersk sjømat, drikke kald Imperial-øl på stranden i solnedgangen, før du danser salsa ut i de sene nattetimer. Det er enkelt å nyte livet i Tamarindo!

Slik kan noen solnedganger langs Guanacastekysten se ut. Perfekt avslutning på dagen, før salsarytmene lokker deg inn i natten. Foto: iStock

 

Vår hotellanbefaling i Tamarindo, Guanacaste: Jardín del Edén Boutique Hotel

Hotellet ligger rett på stranden i Tamarindo, med eget kasino og utendørs basseng. I tillegg kan du flotte deg i spaavdelingen eller på tennisbanen, med flotte serverdigheter i nærheten.

Les mer om hotellet her

 

Dette bør oppleves i Guanacasteprovinsen:

  • I vann: Catamarancruise, surfing, snorkling og dykking ved Catalina Islands, og for den ekstra adrenalinlystne anbefales rafting ned Tenorio-elven.
  • På land: Få naturen på nær hold i Heliconias nasjonalpark, hvor du kan bli guidet gjennom unike hengebroer, og vil se det eksotiske dyrelivet fra en ekstraordinær vinkel. Benytt også sjansen til å ta en zip-line i høyden gjennom jungelen!

Start jakten på hotell i Costa Ricas jungel her

 

Lær om Costa Ricas unike regnskog gjennom Heliconias hengende broer. Foto: iStock

 

Manuel Antonio Nasjonalpark

Juvelen ved Stillehavet er på 8. plass over de vakreste strendene i verden, og er Costa Ricas mest besøkte nasjonalpark. Hvit sand og turkist vann, omringet av tropisk regnskog med tilhørende dyreliv. Her får du muligheten til å spotte det populære dovendyret, og mange andre spennende arter. I tillegg byr området på populære restauranter og nattliv.

Manuel Antonio byr på alt fra luksuriøse hoteller til billigere hosteller. Finn din optimale overnatting her

 

Løft blikket opp når du er i Manuel Antonio nasjonalpark, så spotter du dovendyret, som later seg oppe i tretoppene. Foto: iStock

 

Vår hotellanbefaling i Manuel Antonio: Makanda by the Sea

Det er sjelden du kan få din egen terrasse med privat basseng, utsikt til hav og jungel.

Les mer om hotellet her

 

«Den eventyrlige hovedstaden»: Arenal Volcano National Park

Det er ikke uten grunn at Arenal har blitt en av de største turistattraksjonene i Costa Rica. Den aktive vulkanen ligger nord i landet, og er omringet av regnskog, fossefall, landets største innsjø og mye mer. Vulkanen har i gjennomsnitt 41 utbrudd hver dag, og mens den ene siden av vulkanen har en frodig side, bærer den andre preg av lavaen som har rent ned.

Det er lett å se sporene av lavamasse på Arenal Volcano. Foto: iStock

 

Det er ikke mulig å vandre opp langs vulkanen, men det er derimot en mengde guidede turer gjennom nasjonalparken, hvor det unike klimaet og økosystemet i denne regionen har blitt hjemmet til en rekke eksotiske arter. Takket være vulkanen har nasjonalparken flere «hot springs», som rett og slett er naturlige, oppvarmede basseng man kan bade i. Det er verdt å nevne at Costa Ricas mineralvann har blitt brukt som terapeutiske bad for å behandle revmatisme og andre helseproblemer, i over 200 år!

Rio Celeste Waterfall byr på eventyriske scenarioer. Foto: iStock

 

Klikk her for de 10 beste hotellene i Arenal National Park

 

Opplev den bohemske kulturen i Montezuma

Nær sørspissen av Nicoyahalvøya finner vi Montezuma, en bortgjemt perle i ekte bohemsk ånd. For å komme hit anbefales det å leie en bil med gode hjul, da veiene gir deg den ordentlige off-road-følelsen, på vei til et ekte eventyr. Montezumas besøkende består gjerne av backpackere og naturglade mennesker, og du vil kjenne de avslappede vibbene på kroppen. Med sine stille strender, tykke skoger og magiske fossefall, er det ikke rart at du får føttene godt plantet på jorden i Montezuma.

Montezuma byr på Pura Vida og det gode liv. Foto: iStock

 

Dette bør oppleves i Montezuma:

  • Slapp av på Playa Montezuma før du drar på oppdagelsesferd nordover langs stranden. Her finnes det flere strender og bortgjemte bukter, og følger du stien videre vil du komme til Playa Grande, som er en av de beste surfestrendene i området.
  • Sør for den lille bohemske byen finner du det store fossefallet i Montezuma, og her kan du ha en piknik i eventyriske omgivelser, eller hoppe fra klippene ned i det friske vannet. Nyt livet til lyden av eksotiske fugler midt i jungelen.
  • Dra på snorkletur til Tortuga Island, hvor vannet er krystallklart, og hvor delfiner og skilpadder kan følge deg ut mot øya.

Vår hotellanbefaling i Montezuma: Ylang Ylang Beach Resort

 

På Ylang Ylang Beach Resort bor du i din egne bungalow rett på stranden i ekte Montezuma-omgivelser.