Foto: Istock

Danmark i sommer?

Her er de mest populære stedene, samt info om hvor det fortsatt er ledig overnatting.

Vårt naboland i sør har alltid vært en kjær favoritt blant nordmenn, og planlegger du å besøke Legoland og Løveparken (Givskud Zoo) eller København og Tivoli så bør du ikke nøle med å sikre deg overnatting og eventuell plass på båt eller fly, for mye er allerede fullt.

Populære destinasjoner
Her er noen av de mest populære stedene samt lenker til hvor du fortsatt kan finne overnatting og transport.

Copenhagen, Denmark, october 10, 2014: Entrance to Tivoli Gardens in Copenhagen. Tourist are making photos in front of beautiful entrance. It is a famous amusement park and pleasure garden in Copenhagen. This picture was shot on Halloween. The park opened on 1843 and is the second oldest amusement park in the world and the fourth most visited in Europe.

København, Tivoli, Dyrehaven og mye mer…

København er en barnevennlig by som har litt av hvert å by på for både små og store barn. Tivoli er obligatorisk og man kan gjerne bruke en hel dag her, for å ta seg god tid til å nyte både  restaurantbesøket, akvariet og blomsterprakten i tillegg til alle attraksjonene.

København Zoo som barna elsker finner man på Fredriksberg, eller kanskje frister det nye, store akvariet «Den blå Planet» ? En kanalbåttur for å lære litt om hva som skjuler seg i alle hovedstadens spennende bygninger er både hyggelig og nyttig, Det Runde Tårn kan by på en morsom opplevelse med svært god utsikt og når beina er trette venter et dukketeater i Kongens Have.

Utenfor København, lett tilgjengelig med S-toget, finner man Køge bukt med delikate sandstrender hvor det på varme dager er supert å bade. Valbyparken innbyr til piknik med en kjempeflott lekeplass for barn vi i Norge bare kan drømme om. Helt på andre siden av byen ligger Klampenborg og Bakken, en litt annerledes fornøyelsespark med et gammeldags og sjarmerende preg. Benytt samtidig anledningen til å gå en spasertur i Jægersborg Dyrehave, hvor man kan møte på frittgående dådyr, rådyr og hjort.

Overnatting:

Klikk her for å sjekke ledig overnatting på Hotels.com 

Klikk her for å sjekke ledige rom (fellessøk m/Nettavisen reisetips)

Les også: De beste familiehotellene i København

Transport:

Klikk her for å booke fly til København

Klikk her for booke leiebil.

Legoland, Løveparken (Givskud zoo) eller Lalandia Aquadome

Vil du ha mange attraksjoner samlet på et sted, bør du vurdere området rundt Århus. Både Legoland, Givskud Zoo og Lalandia Aquadome ligger en drøy times bilkjøring i sydvestlig retning.

Samtidig kan du nyte shopping og kveldslivet i koselige Århus by. Avstandene er korte og veiene supre, så her rekker man over mye på kort tid.

Skal du via København på vei til eller fra er det for eksempel ikke mer enn en 3 timers kjøring unna, inkludert en hyggelig fergetur.

Klikk her for å sjekke ledig overnatting på Hotels.com nær Legoland i Løveparken (Givskud Zoo)

Klikk her for å sjekke ledige rom (fellessøk m/Nettavisen reisetips)

Les også: De beste familiehotellene i København

Transport:

Klikk her for å booke fly til København eller Århus 

Klikk her for booke leiebil.

Djurs sommerland, Ebeltoft + Akvariet Kattegatsenteret

Ebeltoft er et annet populært feriemål for barnefamilier, og også et godt utgangspunkt for en rekke aktiviteter eller fornøyelser som Djurs Sommerland, Ree Safari (dyrepark) eller akvariet Kattegatsenteret i Grenå. Ebeltoft har også en barnevennlig og langrunn så vil du tilbringe tid i solen er det også mulighet for det.

Er dere lystne på å få med dere Legoland så er det ikke mer enn 1 1/2 times kjøring unna.

Du kan også bo i shoppingbyen Århus og ta dagsutflukter til de samme severdighetene (Djurs Sommerland, Ree Safari og Kattegatsenteret)

Hotell/Kro/Hytter:
Klikk her for hotell og kroer i Ebeltoft/Århus (Hotels.com)

Klikk her for å sjekke ledige rom (fellessøk m/Nettavisen reisetips)

Les også: De beste familiehotellene i København

Transport:
Klikk her for å booke fly til København, Århus eller Aalborg

Klikk her for booke leiebil

Løkken_Large_12-(2)

Fårup Sommerland,  Løkken, Aalborg og Skagen

Et kjempefint og stort sommerland beliggende inne i skogen hvor ungene vil storkose seg i, finner du nord i Danmark, 55 km fra Fredrikshavn eller 30 km  fra Aalborg.

Fårup Sommerland er på størrelse med 55 fotballbaner og kan by på en drøss av attraksjoner både til lands og til vanns for barn og unge. Kombiner ferieoppholdet med shopping og spiseopplevelser i Aalborg eller strandferie i populære og sjarmerende Løkken.

Skagen er en annen attraksjon i området, ca 1,5 time med bil fra Aalborg. Her kan du spasere ut på «Grenen», Danmarks nordligste punkt som vokser med 10 meter i året, og nyte utsikten mot Norge samt se bølgene fra henholdsvis Skagerrak og Kattegat møtes. Glem ikke Skagensmuseet hvor du kan nyte den vakre kunsten til Skagenmalerne.

Hotell/Kro/Hytter:

Klikk her for hotell og kroer i Aalborg

Klikk her for feriebolig nær Fårup sommerland

Klikk her for å sjekke ledige rom (fellessøk m/Nettavisen reisetips)

Transport:

Klikk her for å booke fly til Aalborg

Klikk her for booke leiebil

 

Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights

Les også: De beste familiehotellene i København