Danmarks ferieperler

Norge og Danmark enige om å gjenåpne for reiser mellom Norge og Danmark 15. juni. Det betyr at nordmenn kan reise på ferie til Danmark og danskene kan komme hit. Det er flust av flotte sandstrender rundt omkring i Danmark. Samtidig er det perfekt hvis man vil på en bilferie, og ikke måtte reise langt. Skal du på ferie med barna? Da er feriehus det optimale feriestedet. Å leie feriehus gir dere muligheten til fleksibilitet til å legge opp ferien akkurat slik dere vil. Og uansett hvor dere er i Danmark, så har de fleste sommerbyene korte avstander til opplevelser for både store og små.

Sjekk ut danske Nordic Choice-hoteller her

Feriehus i Danmark? Det finner du hos Dancenter


Løkken – den danske riviera

ThinkstockPhotos-466468371
Badehusene har gitt Løkken Strand kallenavnet «Den Hvite Byen». Foto: Thinkstock

Løkken er en klassisk badeby på Nordjyllands vestkyst, hvor du finner en av Danmarks beste strender. Her er det milelange hvite strender og stort utvalg av spennende og morsomme aktiviteter for hele familien. En av de mest populære strendene, Løkken Strand, er 10 kilometer lang og regnet som Danmarks fineste strand. Det er noe unordisk over de brede strendene med sine snøhvite, fine sand og det blå havet. På sandstranden finner du de karakteristiske badehusene som en skjør ramme rundt.  I Løkken ligger det rideskoler, fiskevann, go-kartbaner, golfbaner og det er ideelle forhold for å gå turer, sykle eller jogge. Family Farm Fun park er en spennende opplevelsespark for barna.

Her bør du bo: Løkken By Camping & Cottages

Dette overnattingsstedet ligger under fem minutters gange fra Løkken sentrum og en sandstrand ved Nordsjøen. Her tilbys avgiftsfri parkering og enkle hytter med kjøkken. Løkken By Camping har fasiliteter som en lekeplass og en hage med solterrasse. Om sommeren kan du spille minigolf eller besøke sommerkafeen på stedet.


Dueodde – den hviteste sanden

yay-9045664-digital
I Dueodde finner du den hviteste og mykeste sanden i Danmark. Foto: Thinkstock

I Bornholm finner du Dueodde – en av øyas største turistmagneter om sommeren.  Du kommer nok til å forveksle denne stranden med Karibien. På Dueodde finner du nemlig den hviteste sanden, myk som mel som knirker under føttene. Denne stranden er ofte omtalt som en av Europas beste, og til og med fått Blått Flagg – en miljøsertifiseringsordning for marinaer og strender. Gå opp trappene i fyrtårnet for en fantastisk utsikt over havet. Joboland, som har vannland og zoo, er et must for de små (og de store, da). Hvordan komme seg hit: Ta fly fra København til Bornholm Lufthavn.

De beste hotellene ved stranden finner du her


Skagen – badebyen med flest soltimer

ThinkstockPhotos-510337653
Skagen – badebyen nordmenn besøker om og om igjen. Foto: Thinkstock

Vi har alle noen steder vi besøker igjen og igjen, og for mange er Skagen et slikt sted. Den sjarmerende havnebyen yrer av liv, og byr på lekre strender, spennende butikker og gode matopplevelser. Skagen er verdenskjent for å være byen med flest solskinnstimer i Danmark, med helt spesielt lys som har inspirert mange kjente kunstnere.  Skagen byr på deilige og myke strender hvor du kan slappe av og slikke solen dagen lang. Den største sanddynen heter Råbjerg Mille, er 2 kilometer lang og 1 kilometer bred. Skagen har også flere muligheter til aktiv ferie – du kan blant annet surfe, seile, sykle, ri eller vandre. Fårup sommerland er Skandinavias eldste sommerland, med fornøyelse for alle – uansett alder! Badelandet Aquapark er barnevennlig, samt fylt med fartsfylte actionattraksjoner, slik som berg-og-dalbaner, rafting, speedbåter og i sommerferieukene er det et musikalsk show for hele familien.

Se de 10 beste hotellene i Skagen


Kulturbyen Helsingør

Young boy with plastic shovel
Badebyene i Danmark er en perfekt feriedestinasjon for hele familien. Foto: SmallDanishHotels.dk

Helsingør ligger i midten av Nord Europas riviera med populære badestrender som Hornbæk og Gilleleje. Her ligger renessanseslottet Kroborg som er kjent over hele verden for å være Hamlets Shakespeares slott. I kulturbyen Helsingør (Elsinore på engelsk) er det en stor begivenhet av internasjonal klasse på Kronborg slott. Hvert år i august vises skiftende internasjonale teaterkompanier i gårdsplassen med Shakespeare-forestillinger, en tradisjon som går tilbake til 1816. Hvordan komme seg hit:Med bil: Fra København kan du kjøre til Helsingør på omtrent 40 minutter. Med tog: Fra togstasjonen i København kan du ta toget på 45 minutter til Helsingør.

Her bør du bo: Marienlyst Apartments

Se flere hoteller i Danmark hos Hotels.com