De 10 mest romantiske hotellene i Norge

Vinteren er en tid for å dyrke romantikken. Gjerne på et godt, varmt og romantisk hotell.

Det finnes mange romantiske hoteller i Norge hvor kjærligheten kan få blomstre. Vi har plukket ut det vi mener er de 10 mest romantiske hotellene i landet vårt.

Selvfølgelig finnes det mange hensyn å ta i en slik kåring av de mest romantiske hotellene, noe som har gjort at vi har plukket ut hoteller som er svært forskjellige og mange forskjellige steder i landet. Romantikk og kjærlighet er forskjellig fra person til person, noen vil foretrekke naturlige omgivelser for romantikken mens andre liker by.

Hotellene under er ikke rangert fra 1 til 10 som de mest romantiske hotellene, men er vurdert på ett og ett kriterie som romantisk på en eller annen måte – og da best på sitt område.


Beste vannromantikkhotell: Farris Bad

Ved bystranden i Larvik finner du det som er et unikt og eksklusivt spahotell. Farris Bad er det største spaet i norden og kan tilby det aller meste. I Farris Bad spa finner du blant annet Mineralspa, Kildevannsgrotte, Tepidarium, Soft Sauna, Urte sauna, Finsk sauna, Kaldkulp, Fotbad, Tropedusjer, Dusjgrotte, Massasjebasseng, Fjordsauna, Varmkulp, Jacuzzi (inne og ute), Kneips basseng, egen damebadstue, Float og hele 18 spesialtilpassede behandlingsrom.

Det franskinspirerte kjøkkenet er godt, og baren har alt du skulle ønske.

Rommene er også tiltalende

Her finner du hotellet


Beste regnværsromantikkhotell: Scandic Neptun

Det er ingen myte at det regner mye i Bergen, men det er også en fordel for deg som liker regnværsromantikken: Det å kravle seg opp i en deilig seng, varme seg på en kopp kaffe eller en annen kropp og ta en tur under en paraply. Fordelen med Bergen er også at bergenserne virkelig vet hva som skal til i regnvær, og på Scandic Neptun får du klassisk bergensk sjarm blandet med en av de største samlingene av moderne kunst i Bergen.

Mat spiser du virkelig godt i restauranten Lucullus, vin og champagne får du i deres sjarmerende bar og rommene innbyr til romantiske kvelder.

Les mer om hotellet her

PS! Et alternativ for deg som vil ha det mer klassiske er Det Hanseatiske Hotel.


Best for luksusromantikk: The Thief

Det er ikke alt for mange moderne luksushotell i Norge. Vi har flere klassikere, men når det gjelder moderne luksus er det ikke det største utvalget. Selv om det finnes mange moderne hotell også, så er kombinasjonen til The Thief relativt unik.

Hotellet er spesielt, og en romantisk weekend på Tjuvholmen er noe spesielt.

Les mer om hotellet her


Best for adelsromantikk: Bårdshaug Herregård

Hjertet av Norge, sier hotellet selv. Orkanger er vel sånn for deg som skal Google. Bårdshaug Herregård er adelsromantikk på sitt beste. Her vil du føle deg som, og leve som en aristokrat – bare på godt. Hotellet har alle moderne fasiliteter, men er samtidig et skritt inn i historien.

Les mer om hotellet her


Best for urban romantikk: Hotel Gabelshus

Clarion Collection Hotel Gabelshus, Oslo, Hotellets front

Denne hotellperlen på Frogner i Oslo har en utrolig historie siden det ble bygget i 1912, og er i dag ett av de mest spesielle hotellene i vår hovedstad. Salongene på hotellet har en svært god atmosfære, og spesielt de unike superiorrommene har en stemning du sjeldent finner i Oslo.

Et vidunderlig sted for urban, klassisk romantikk.

Strålende frokost, kaffe og hjemmebakst mellom tre og fem og gratis kveldsbuffet fra 18 ti 21. Hotellet er tre minutter unna Bygdøy Allé.

Les mer om hotellet her


Best for moderne romantikk: First Hotel Grims Grenka

First Hotel Grims Grenka, Oslo, Suite, ikke-røyk, badekar (Autumn), Gjesterom

Hvis ikke klassisk urban romantikk er tingen for deg så bør du oppsøke designperlen Grims Grenka i Oslo. Hotellets romantikkpakker, utrolige designrom og supre plassering gjør dette til et supert sted å oppsøke i romantikkens tegn for en urban, moderne romantisk opplevelse.

Baren på takterrassen og virkelig gode senger er de to andre grunnene du trenger for å booke rom her.

Les mer om hotellet her


Best for rustikk romantikk: Nyvågar Rorbuhotell

Dette er for deg som synes romantikken blomstrer mest med natur og historie rundt seg. På gamle kart over Europa var Vágar den nordligste byen som var tegnet inn. I dag kalles området Vågan kommune i Lofoten.

Nyvågar Rorbuhotell er ett av de største rorbuhotellene i Norge, med rorbuer på 50 kvadratmeter over to plan. Lorchstua gir deg kulinariske opplevelser fra Lofoten, og ikke langt unna finner du en 9000 år gammel hule, Lofotmuseet og arkeologiske utgravninger. Dette er romantikk for deg som virkelig liker kos, hvor det er dere, historien og ikke så mye mer.

Les mer om hotellet her


Best for bonderomantikk: Losby Gods

Losby Gods, Lorenskog, Restaurant

Dette klassiske hotellet ligger i Lørenskog, 20 minutter utenfor Oslo. En lang landevei gjennom skog og jorder tar deg fram til dette gamle godset som nå er hotell. Et historisk sus og en individualitet du sjeldent finner i norske hoteller.

Et sted du kan dyrke bonderomantikken, naturen og samlivet.

Hotellet kan også tilby mange aktiviteter, deriblant golf og kanefart.

Les mer om hotellet her


Best for naturlig romantikk: Union Øye

Det Blå rommet.jpg

Dette hotellet har hatt besøk av kongelige, keisere og kjendiser (Knut Hamsun, Edvard Grieg, Kong Oscar II, Kong Haakon). Det er ikke så rart. For det første er hotellet beliggende rett i et lite stykke norsk paradis: I enden av Norangsfjorden innenfor Ålesund. For det andre er dette et av de mest herskapelige hotellene i Norge, uansett beliggenhet.

Her får du topp service, utmerket mat og en mulighet til å ta flere skritt inn i en historisk virkelighet du ikke trodde var mulig i dag.

Ett av verdens vakreste hoteller i en av verdens vakreste daler. Mer romantisk kan det vel ikke bli?

PS! Selskapet som i 1891 bygde dette hotellet bygde også et hotell i Geiranger med samme navn, som også er en opplevelse.

Sjekk flypriser til Ålesund her


Finn billige flybilletter her

Slik får du best og billigst leiebil