Dette er de beste øyparadisene

Uansett om du drømmer om en klassisk sommerflukt, eller vil bytte halvkule for å unnslippe vinterens melankoli, venter de mest fantastiske øydestinasjonene på deg.

Vi har satt sammen denne listen over de beste øyparadisene. Noen av forslagene er velkjente øyer som tiltrekker seg massevis av turister, mens andre er skjulte perler som ikke alle har hørt om.

Con Dao, Vietnam

Med en beliggenhet utenfor den sørlige kysten av Vietnam, er Con Dao en mindre øy med svært begrenset kommersiell utvikling. Dette gjør at strendene er uberørte, og de få hotellresortene tilbyr er rolige og ikke stappet med turister,. Strendene er lange med myk sand og er ideelle for lette vannsportaktiviteter som SUP (stand up paddleboarding) og kajakkpadling – men de ligger også bare en kort kajakktur unna et vakkert rev for snorkling.

Con Dao-øya, Vietnam

Sentrumsområdet har en sjarmerende atmosfære med små restauranter, og for de som er interessert i historie, er det tilknytninger til fortiden som du kan utforske. Besøk for eksempel Con Dao-fengselet, som ble bygget under den franske kolonitiden og brukt gjennom Vietnamkrigen.

Beste ting å gjøre

Se på at skilpaddene klekkes. På naboøya kan du tilbringe natten et skilpaddesenter. I august, er det stor sjanse for at du får oppleve denne magiske opplevelsen av at eggene klekkes . Bli værende om morgenen når skilpaddesenteret hjelper de nyklekkede skilpaddene til å finne veien til det store blå havet.

Hvordan komme dit

Fra Saigon, ta et kommersielt fly til øya. Flyturen tar omtrent én time, og Vietnam Airlines opererer flere flyvninger daglig. Søk etter flygninger her

Hotell: The Secret Con Dao

Lanai, Hawaii

For reisende som ønsker å komme utenfor allfarvei, er det ingen bedre destinasjon enn Hawaii’s minst bebodde øy – Lanai. Kun ni mil utenfor kysten av Maui, er denne sjarmerende øya opprinnelig kjent for ananasplantasjer, men tilbyr nå den perfekte blandingen av eventyr og luksuriøs avslapning. Ankomsten til øya er en opplevelse i seg selv, enten du tar en naturskjønn 30-minutters flytur fra Honolulu eller speider etter delfiner under en 45-minutters ferge fra Maui.

vulkanske klipper ved vannkanten i Lanai

Ved ankomst kan du forvente en rask overføring til hotellet ditt, enten det er det idylliske Four Seasons Resort Lanai ved havet, eller det voksne velværesenteret på Sensei Lanai, Four Seasons Resort. Derfra kan du fylle dagene dine som du ønsker, enten det er å slappe av på rolige strender eller utforske øya med båt, firhjulsdrevne Jeep’er eller til og med på hesterygg. Sjekk ut Lanai City, som har kun tre asfalterte veier og ingen trafikklys.

Beste aktiviteter

Dra på hesteryggen gjennom skogkledde daler og stier, og hold utkikk etter hjortedyr, kalkuner og sauer. Ta en omvisning på øya eller snorkle i det beskyttede marine reservatet Hulopoe Bay for å se fisker, havskilpadder og haier. Sørg også for å besøke Keahiakawelo, Lanais «Guds hage», for å se de unike, månelignende landskapene. Søk etter flygninger her

Hvordan komme dit

Lanai Air tilbyr 30-minutters direkte flyvninger fra Honolulu til øya, eller du kan ta en 45-minutters ferge fra Lahaina, Maui.

Hotell: Four Seasons Resort Lanai

Mauritius

Mauritius er et fantastisk øyemål for nygifte, par, venner, familier med barn og til og med reisende som reiser alene – egentlig alle som søker vakker, varm tropisk vær og flotte opplevelser. På grunn av reven som omgir det meste av øya, tilbyr Mauritius rolige farvann, ideelt for bading og snorkling. Vestkysten har de beste strendene, de mest magiske solnedgangene og de roligeste vannforholdene.

Beste aktiviteter

Dykking, nyte cocktailer på stranden, svømming med delfiner og skilpadder, helgedags katamarancruise rundt øya og snorkling ved revene utenfor kysten.

Hvordan komme dit

Det er direkte kommersielle flyvninger fra Sør-Afrika, de fleste dager fra Johannesburg og sesongmessig fra Cape Town. Det går også direkte flyvninger fra Nairobi. Det er også direkte flyvninger fra flere europeiske knutepunkter, som Frankrike, London, Frankfurt osv., samt fra Dubai. Flyvningene lander direkte på Sir Seewoosagur Ramgoolam internasjonale lufthavn (MRU), og deretter tar du en taxi, minibuss eller privat veitransport til ditt respektive feriested, omtrent en til to timers kjøretur fra flyplassen. Søk etter flygninger her

Hotell: Lagoon Attitude

Mallorca

Balearene er noen av de mest populære turistdestinasjonene i Europa, og Mallorca, tiltrekker seg turister fra hele verden. Det finnes mange grunner til å besøke øya, som den vakre naturen og kulturen som har blitt bevart der i århundrer. Mallorca passer like godt for de som søker avslapning som for de som liker eventyr eller historie.

Panoramic over Porte de Soller, Palma Mallorca

Beste aktiviteter

Mallorca er kjent for sitt mangfoldige landskap og kystlinjer med imponerende klipper. På besøket ditt må du ikke gå glipp av området Serra de Tramuntana, som er en UNESCOs verdensarvliste og ligger nordvest på øya.

Hvordan komme dit

Du kan ta en direkte flyvning fra Barcelona, Madrid og andre byer i Europa, eller du kan ta en ferge fra Barcelona eller Valencia. Søk etter flygninger her

Hotell: Sa Vinya des Convent

Vancouver Island, Canada

Dette er hjemmet til den sjarmerende småbyen Victoria, hovedstaden i British Columbia, kjent spesielt for sin britiske innflytelse og blomsterhager (inkludert de berømte Butchart Gardens, omtrent 30 minutter fra byen). Vancouver Island har mye mer å by på enn bare Victoria. Besøk Tofino, en liten by på vestkysten omtrent halvveis opp på øya, som er et flott reisemål for friluftseventyr med fantastisk mat og overnatting.

Tofino, Vancouver Island, Canada

Beste aktiviteter

Å se på hvaler, spesielt spekkhoggere, fra Victoria og gråhvaler og knølhvaler fra Tofino. Det er også muligheter for bjørnesafari (svartbjørner fra Tofino og brune bjørner/grizzlybjørner fra Campbell River-området i den nordøstlige delen av øya).

Hvordan komme dit

Ta en flytur fra Vancouver eller Seattle, avhengig av hvilken del av Vancouver Island du skal til, eller ta fergen fra Vancouver eller Port Angeles, Washington. Søk etter flygninger her

Hoteller: Oak Bay Beach Hotel

Zanzibar

Zanzibar er en øy utenfor kysten av Tanzania, kjent som «Krydderøya». Den er rik på historie og kultur, og byr på vakre hvite sandstrender og varmt tropisk klima. Noen deler av øya er ganske tidevannspåvirket, noe som betyr at havet trekker seg langt tilbake i løpet av deler av dagen, noe som gir en flott mulighet til å utforske det marine livet som blir igjen i tidevannsbassengene. Hvis du vil unngå tidevannet, er nordkysten minst påvirket og har de beste strendene. Det finnes også en fantastisk resort utenfor kysten av Zanzibar kalt Mnemba Island, som huser Mnemba Island Lodge, et eksklusivt feriested, og som har noen av de beste dykkestedene i nærheten.

Beste aktiviteter

Turer til steinbyen (en gammen bydel) og middager på takterrasser, solnedgangscruise og Jozani Chwaka Bay National Park

Hvordan komme dit

Det er direkte flyvninger fra Nairobi og Tanzania, samt noen europeiske land og Dubai. Flyvningene lander direkte på Abeid Amani Karume internasjonale lufthavn (ZNZ), og deretter tar du en taxi, minibuss eller privat veitransport til ditt respektive feriested, omtrent en til to timers kjøretur fra flyplassen. Søk etter flygninger her

Hotell: Sea Cliff Resort & Spa

Tikehau, Fransk Polynesia

Tikehau er en skjult perle i Fransk Polynesia. Dens avsides beliggenhet betyr at du vil være tett på naturen og uberørte strender – tenk krystallklart vann med et overflod av fisk og korallrev, som du kan nyte fra en bungalow. De uberørte, vakre rosa sandstrendene gjør det ideelt for å nyte solen eller se på de perfekte solnedgangene. Bestill et opphold på Le Tikehau by Pearl Resorts.

Beste aktiviteter

Snorkling og dykking er hovedfokus her, gitt det store antallet fisk, urørte koraller og fargerike muslinger, samt muligheten til å svømme blant haiene. En annen populær aktivitet er å padle kajakk og utforske små bukter.

Hvordan komme dit

Fra USA, fly til Papeete på øya Tahiti; derfra kan du bruke innenriksflyvninger med Air Tahiti. Dette kan kreve en overnatting før du tar en flytur til Tikehau, etterfulgt av en kort båttur til feriestedet du har valgt. Søk etter flygninger her

Hotell: Le Tikehau by Pearl Resorts.