De 50 kuleste byhotellene i Europa

Ønsker du et hotell med det lille ekstra, som gjør din byferie bedre? Her er våre forslag

Barcelona

Vi har funnet frem 50 kule hoteller med hvert sitt særpreg. Listen under  er alfabetisk basert på byen hotellet ligger i. Noen byer har ett hotell, andre byer har flere.


Amsterdam: Conservatorium Hotel

Originalt var dette et musikk-konservatoriumet i Amsterdam. Nå er det en designperle med et meget bra spa, en veldig kul bar og restaurant. Plasseringen er også bra, rett i nærheten av museumsdistriktet. Hotellet har vunnet priser fra Fodor, Conde Nast, Wallpaper og mange andre.


Amsterdam: Andaz Amsterdam Prinsengracht

Moderne design i gamlebyen. En ganske stor opplevelse i en fin, liten pakke. Restauranten og baren er også meget gode i hotellet som hotellet over også er en gammel bygning som er ombygd. Dette hotellet ligger i det gamle offentlige biblioteket. Bluespoon Bar er en anbefaling.


Barcelona: Ohla Hotel

Dette nye femstjerners hotellet med 74 rom har en strålende plassering, et virkelig fint design, et supert svømmebasseng på toppen av hotellet og en virkelig sjarmerende bar. Chillout-baren på toppen er også meget god, det samme kan sies om restauranten. En opplevelse.


Barcelona: W Barcelona

Dette hotellet har kanskje den råeste plasseringen av alle hoteller i Barcelona, litt som seilet i Dubai. I tillegg til en virkelig strålende design, supre rom og kule løsninger på det meste. Baren på hotellet er en møteplass, og litt av en opplevelse. Dette gir deg både byen Barcelona og stranden i Barcelona. Er du heldig (eller booker riktig rom får du også helt utrolig utsikt). Bassengbaren, Wet Bar, er en opplevelse.


Barcelona: Grand Hotel Central

Tenk deg å nyte en deilig tapasmiddag med denne utsikten?

Det tredje hotellet fra Barcelona, og det er heller ikke tilfeldig. Tettheten i denne kule byen med kule hoteller er svært stor, og dette er ikke et unntak. I gamlebyen finner du dette hotellet med et utrolig tøft og kult design. Dette hotellet har også et utrolig svømmebasseng på toppen av hotellet, kun for gjester.


Bari: Palazzo Calò

Det er kun 12 rom på dette boutique-hotellet, men de 12 rommene er alle vel verdt å oppsøke (mest sannsynlig får du vel bare ett rom). Egentlig snakker man nok om leiligheter  i gamlebyen av Bari, med alt du trenger rett utenfor døra. Ikke overraskende, med et så lite hotell, er det lite fasiliteter på hotellet – men her får du god plass og en veldig kul opplevelse.


Berlin: 25Hours Hotel Bikini Berlin

Dette nye hotellet har en helt super beliggenhet sørvest i Tiergarten, men mest av alt er det en av de aller kuleste stedene å henge i Berlin. Hotellet har etter sigende to Mini’er man kan leie, gratis – om man er rask. I tillegg til en virkelig kul bar. Da mener vi virkelig kul. Dette hotellet er annerledes, på alle de riktige måtene.


Berlin: Hotel Adlon Kempinski

Et legendarisk og luksuriøst hotell du bør besøke en gang i ditt liv. Hotellet ligger i hjertet av Berlin, og tilbyr en fantastiske opplevelse og enestående service til sine gjester. Hotel Adlon Kempinski Berlin er kjent for å gi utmerket service og oppmerksomhet til detaljer.


Bilbao: Silken Gran Hotel Domine

Rett ved Guggenheim-museet i Spania finner du dette supre hotellet med veldig mye å by på. Ikke overraskende, med den plasseringen, er dette det ypperste du finner av design. I tillegg til en skikkelig god restaurant og en tøff takterrasse. Det er ikke mange steder i Europa du vil få så mye visuell inspirasjon på så kort tid fra og på hotellrommet, selv om det er i fellesarealene du får mest spennende design.


Bologna: Grand Hotel Majestic già Baglioni

Dette er den typen luksus du egentlig ikke tror at fortsatt finnes, men så gjør det visstnok det likevel. Skal du være i nærheten av en slik luksus noe annet sted i Europa må du ut med mye mer penger, men likevel er det vanskelig å komme opp på dette nivået. Her får du alt du kan ønske deg av luksus, service og overdådighet i meget hyggelige omgivelser i universitetsbyen Bologna.


Bordeaux: Seeko’o

Et hotell med et ganske spesielt utseende, tøft plassert i nærheten av elva som raskt har blitt stedet å være i byen. Trikkestopp rett ved, og hvis du får tak i det – sjekk ut juniorsuitene. Det er ingen restaurant på hotellet, men det er mange spisesteder i denne byen. Vi har også hørt rykter om at det er mulig å få tak i vin.


Bratislava: NH Gate One

Dette kule designhotellet er utrolig rimelig og har en fin sjarm. Med svært gode fasiliteter og mye å komme med er dette en god anbefaling om du skulle være i Bratislava – eller vurdere å dra dit. Det største shoppingsenteret i byen ligger ved siden av, og hotellet kan by på gode treningsmuligheter og et fint svømmebasseng. Slovakias kuleste? Ja, det er det nok.


Brüssel: 9Hotel Central

Et veldig sentralt hotell med gjennomført design og 47 rom. Plasseringen står til designet, og servicen. Mange veldig fine steder i nærheten, 50 meter fra den berømte katedralen – og mye som skjer. Ingen restaurant på hotellet, men veldig mange gode like ved. En fin lobby med gratis datamaskiner og mulighet for kjøp av drikke er et godt sted å møte andre, samt slappe av.


Budapest: Hotel Parlament

Dette hotellet ligger som navnet sier rett ved den store parlamentsbygningen. I tillegg til den virkelig fine plasseringen er det også en super hotellbar, og en strålende frokost. Det gjennomførte designet finnes også i alle de 65 rommene, som også er nyrenoverte og veldig moderne. Det samme kan sies om fasilitetene og servicen. Alt er førsteklasses.


Budapest: Párisi Udvar Hotel Budapest, part of Hyatt

Dette hotellet vil imponere de aller fleste. Du blir tatt tilbake i tid når du ser dekoren og interiøret men ikke la deg lure – hotellet er nyrenovert og moderne på alle måter. Du bor midt i byens sentrum med tilgang til alt av shopping, restauranter og bylivet. Slapp av på hotellet, nyt en dag på spa eller sett deg i Champagne baren før du skal på middag.


Budapest: Hotel Palazzo Zichy

Dette hotellet har en super plassering i muligens det området i Budapest hvor du vil helst bruke mest mulig tid med veldig fine fellesområder og god plass på rommene. Svært hyggelige priser kombinert med gode fasiliteter gjør dette til en super kombinasjon av et hotell. Hotellet fikk Traveller’s Choice hos Tripadvisor i 2014.


Dublin: The Marker

The Marker Hotel, Dublin, Endeløst basseng

Dette hotellet er toppmoderne med svømmebasseng og en veldig tøff bar som har en barmeny (mat) som fort gjør at du egentlig aldri kommer lenger enn til baren. Godt spa, fint strøk og rooftop bar i tillegg. Restauranten på hotellet har fått sterke anbefalinger, så hvis du klarer å kravle deg videre fra baren trenger du ikke å gå langt. Trinity College er en kort spasertur unna.


Dubrovnik: Villa Dubrovnik

Bygget inn en stupbratt vegg med utsikt over havnen i Dubrovnik med 56 rom med møblerte balkonger. Hotellet er kanskje det mest luksuriøse du finner i Dubrovnik, kanskje i Kroatia. Alt er gjennomført ut til fingertippene. Hotellet har eget spa, en super restaurant og en fin bar. En privat strand, svømmebasseng og mulighet for transfer med båt direkte til sentrum.


Düsseldorf: Stage47

Dette hotellet er en liten designperle i Düsseldorf. Slagordet til hotellet er «alle andre er bare hotell». Hotellet ligger uansett 500 meter fra Königsallee og sentralstasjonen, med egenart og en plassering hvor byens skuespillere, regissører og teaterelskere bor. Et lite, sjarmerende hotell med 27 rom som alle har sin virkelige egenart.


Edinburgh: G&V Royal Mile

Dette hotellet het tidligere Missoni-hotellet, og er kanskje det ypperste hotellet både når det gjelder design og luksus i den berømte Royal Mile i Edinburgh. Nå er hotellet en del av Quorvos Collection, og har et supert spa, en elegant bar og en prisvinnende restaurant i Cucina hvor til og med deres ekte lasagne er i nærheten av perfekt. Får du tak i en av deres suiter til en god pris bør du satse på dem. Det er en skikkelig designopplevelse.


Firenze: Riva Lofts

Et lite B&B-hotell med åtte rom, men for noen rom… dette er virkelig vakkert i et strøk med moderne restauranter og fin arkitektur har en arkitekt laget sitt eget lille drømmehotell. En liten hage, et lite svømmebasseng og et utrolig design. I en av verdens vakreste byer kan du bo så vakkert som du sjeldent kan bo. Det å våkne opp i så vakre omgivelser og gå rett ut på elvebredden (Fiume Arno), og trekke inn luften i denne historiske byen er nærmest ubeskrivelig.


Firenze: JK Place Firenze

J.K. Place Firenze, Firenze

Dette hotellet er en opplevelse av de sjeldne. Du bor rett ved Santa Maria Novella-plassen på et hotell som virkelig gir deg noe ekstra. Det å sitte i loungen her, sippe til en epsresso eller bare ha en privat middag gir deg virkelig noe annet. Dette er stedet du en gang i livet har lyst til å oppleve.


Frankfurt: 25 Hours Hotel by Levi’s

Et hotell som er designet i samarbeid med Levis rett ved jernbanestasjonen i Frankfurt. Hotellet er rocka, tøft og spennende. Som hotellet sier: don’t act like you’re not impressed. En super takterrasse, kul bar og en fin restaurant og rom ser absolutt er litt annerledes. Hotellet leier også ut gratis mini (bilen), og du bør ikke bli overrasket om lobbyen går over til å bli en fest.


København: Hotel SP34

Danskene kan det der med å lage design, og lage hotell du bare har lyst til å fortsette å bo på. Dette er ett av dem. Hotellet ligger i det gamle latinerkvarteret, rett ved Rådhudsplassen og Strøget. Har økologisk frokost, en bar med mottoet Wine-Dine-Repeat (danskene…) og det importerte spanske  ølet på hotellet er godt, veldig godt. Dette er hotellet du bør velge først i København.


Lisboa: Internacional Design Hotel

Ser man bort fra det lite subtile navnet så er dette nøyaktig det som man sier det er. Et designhotell med perfekt beliggenhet. Hotellet er en del av Small Luxury Hotels of the World, og det er virkelig et lite luksushotell. Et spesielt hotell, med rom i forskjellige design med alt du skulle ønske av fasiliteter. Spesielt hvis du ønsker inspirasjon med sine oppholdsrom, som virkelig appellerer til sansene.


London: Ace Hotel Shoreditch

Hotellet blir omtalt som å komme til en av verdens hyggeligste fester. Restauranten på hotellet er så populær at du nesten må booke selv om du bor på hotellet (spør i resepsjonen). Et hotell du sjeldent ser i London.


Madrid: Hotel Silken Puerta America

Hver eneste etasje her er designet av forskjellige arkitekter. Rommene er også meget spesielle og interessante. Det eneste som trekker noe ned er at hotellet befinner seg litt på siden av mange ting (ligger nærmere flyplassen enn sentrum), men for den som liker design og interiør så er dette stedet å besøke.


Madrid: Urban

Dette hotellet lever opp til sitt navn. En urban oase sentralt plassert i Madrid. Kjeden som står bak hotellet er eid av en arkeolog (tenk Indiana Jones), og hotellet er en miks av moderne design og historisk kunst. I tillegg har hotellet et supert svømmebasseng på taket, en fin østersbar og en god restaurant. Det er også mulig å få seg både en og to drinker på takterrassen.


Milano: Hotel Principe Di Savoia

Dekadense er bare fornavnet. Dette er mer enn en bit av svunnen luksus. Eleganse og nytelse. Piazza della Repubblica er stedet, og har du vært der har du sett hotellet. Sentralt som bare det, med alt du kan drømme om av service og fasiliteter. Hotellet hat en av de beste italienske restaurantene du kan drømme om –  med en vinliste hentet fra St.Peters porter.


Milano: Bulgari Hotel

Der hotellet over er klassisk luksus er dette moderne luksusdesign. Ikke at det kanskje overrasker deg i særlig grad med det navnet hotellet har. Prisen du betaler er høy, og om det er verdt det kommer helt an på hvor høyt du setter slike opplevelser. Det er ikke mer enn 58 rom på hotellet, men det har alt du skulle ønske deg av fasiliteter og en nydelig – rolig – beliggenhet, som er mer sentral enn du aner. Spaet på hotellet er verdt å nevne, det samme er de veldig fine uteområdene – noe du ikke finner på alt for mange byhoteller.


Mechelen: Vixx Hotel

Litt utenfor reisekartet til mange, men hotellet er virkelig verdt å nevne. Det bor rett over 80 000 i denne belgiske byen rett sør for Antwerpen, og de har ett av de kuleste hotellene i Europa i sitt Vixx. Supergjennomført design, strålende rom for en kjærlighetsferie eller for den som søker litt inspirasjon. Frokosten er beryktet for å være en av de beste du kan få.


Oslo: Clarion Collection Hotel Folketeateret

Ett av de hotellene som får internasjonal oppmerksomhet utenom The Thief. Bakgrunnen er den kule plasseringen, den fine restaurangen i underetasjen og det kule designet. Rundt tre minutters gange fra Oslo S, rett ved Youngstorget. Anbefalt!


Oslo: The Thief 

Det viktigste for mange når de bor på hotell, er kvaliteten på rommene, og et bedre tilbud enn det The Thief tilbyr, skal du lete lenge etter. Alle hotellrommene er innredet med møbel og dekor fra anerkjente designere som blant annet Antonio Citterio, Tom Dixon og StokkeAustad. I tillegg har rommene detaljer som virkelig setter tonen for en annerledes hotellopplevelse; The Thief-designet ullpledd by L&J, badekåpe fra Maggie Wonka og eksklusive dundyner fra HØIE.


Palma de Mallorca: Boutique Hotel Posada Terra Santa

Det er ikke mange som tenker på dette som en mulig storby for storbyferie, men det er det. Ofte billige flyturer og med 400 000 innbyggere er det ingen liten by. Sjekk ut denne lille hotellperlen for en meget god opplevelse. Kun 26 rom, men alt er av ypperste klasse. En veldig sjarmerende plassering i et rolig strøk gir et perfekt utgangspunkt for å oppleve storbyen Palma.


Palma de Mallorca: Palacio Ca Sa Galesa

Dette hotellet ligger rett ved den gamle, store katedralen ved inngangen til gamlebyen. Innendørs spabad, mulighet til å spise inne og ute og gjennomført design. Super takterrasse med fin utsikt og et ekstremt godt valg for å oppleve denne byen.


Paris: Pullman Paris Tour Eiffel

Det er ikke alltid slik at hoteller plassert med utsikt til store severdigheter nødvendigvis er de beste. Dette er et veldig godt unntak. Hotellet er plassert slik at veldig mange rom vil ha direkte utsikt til tårnet, og er også av en slik kvalitet at det virkelig kan anbefales. Et stort hotell, som koster litt – og som likevel er verdt de pengene man betaler. Det er ikke mange hoteller i Paris man egentlig kan si det om, men dette kan man altså det. Det finnes hoteller med mer sjarm, men plassering, klasse og mye annet – ja, den kombinasjonen er vanskelig å finne noe annet sted i denne byen.


Paris: Design Hotel Secret de Paris

Hvor hemmelig dette hotellet er kan selvfølgelig diskuteres, men det er uansett et hotell med et meget spesielt design. Hvert rom er et temarom og plasseringen er rett ved t-banestasjonen Clichy. Et litt annerledes hotell som har en veldig spesiell og kul stemning. For deg som liker å oppleve noe litt annerledes så er nok dette et godt valg. Det ganske lille, men fine spaet har også sin sjarm.


Praha: Alchymist Grand Hotel And Spa

Alchymist Grand Hotel & Spa, Praha, Kafé

Ludvig XIV bodde kanskje ikke her noen gang, men du verden som det føles som om han har gjort det. Dette er som et par-tre andre hoteller på denne listen det som kalles klassisk luksus, og som navnet sier, så har hotellet også et spa. Det er ikke veldig overraskende at hotellet har full pott på Tripadvisor (med over 1126 anmeldelser).


Praha: La Ballerina Hotel

La Ballerina, Praha, Royal-suite, Gjesterom

Dette hotellet har bare seks rom, men får du ett av dem bør du holde på bookingen. Som navnet tilsier er det et ballerina-tema her, men det bør ikke skremme bort noen. Fint design, hyggelig område og et godt utgangspunkt for å utforske Praha. Navnet har hotellet fra at det ligger rett ved Prahas dansehus, men uansett om du liker ballerinaer eller ei så anbefales dette hotellet.


Roma: iRooms

iRooms Forum and Colosseum, Roma, Superior dobbeltrom (iMovie), Gjesterom

Hvor mange mennesker bor det i Roma? Mellom 2,5 og 3 millioner er svaret. Hvert eneste år er det rundt ti millioner turister i byen. At ikke flere bor på iRooms kan være fordi hotellet selges ut fort. Et supert hotell med veldig god plassering og moderne design. Det ligger i nærheten av flere severdigheter, men du må ta transport til sentrum. Det anbefales faktisk. Du får mye mer for pengene, og her får du strålende moderne luksus i et historisk distrikt. Sjekk ut rommene med navnet iTube. Du skal lete lenge etter noe mer perfekt romantisk – i hvert fall om begge parter liker det moderne.


Roma: Residenza Ruspoli Bonaparte

Residenza Ruspoli Bonaparte, Roma, Suite (Queen Hortense Bonaparte), Gjesterom

Skal du derimot bo historisk er dette stedet. Kun tre rom (Suite Emperor Bonaparte, Suite Queen Hortense Bonaparte og en suite deluxe), men dette er ikke et sted som har tatt navnet uten grunn. Det var her keiser Bonaparte (Napoleon III, nevøen) bodde som ung med sin mor Dronning Hortense Bonaparte. I dag er huset eid av prinsesse Maria Pia Ruspoli. Så – bo kongelig?  Ja, det kan du. Virkelig også. Ikke overraskende ligger overnattingsstedet i gangavstand til alle de sentrale severdighetene i Roma.


Sofia: Sense Hotel Sofia

Sense Hotel Sofia, Sofia, Suite, Gjesterom

Bulgaria er ett av de billigste landene vi nordmenn kan dra til som ferieland i Europa, og ikke overraskende kan du her finne hoteller til mye lavere priser enn andre steder. Dette er et hotell som ville kostet det mangedobbelte i andre byer med sin takbar, sitt design og sine fasiliteter. Som bulgarerne ville sagt: Ti si dobre doshal!


Stockholm: Story Hotel

Story Hotel Riddargatan, Stockholm

Designhotell på Östermalm/Stureplan. Dette er så kult som det bare egentlig kan bli i Stockholm. Ta på deg partysvenskebrillene, si hej då til Norje og book et rom her.


Tallinn: Hotel St. Petersbourg

Hotel St. Petersbourg - Small Luxury Hotels of the World, Tallinn, Gjesterom

Hvor hotellet helt har fått navnet sitt fra vet vi ikke, men designet på hotellet er i hvert fall slik at vi kan tro at noen russiske oljemillioner har vært involvert her. Store rom på et lite hotell i rolige omgivelser i Tallinn, et supert valg for paret som vil ha det fint og koselig – men med muligheter for å gå på byen i tillegg. Servicen på hotellet er av den aller ypperste, og baren på hotellet er et fint sted å starte.


Valencia: Caro Hotel

Det er mange gode grunner til å dra til vakre Valencia. En av dem er Caro Hotel, i nærheten av Catedral de Valencia.Hotellet er nyoppusset og har et lekkert, innbydende minimalistisk design. Det er kun 26 rom på hotellet som har en intim, koselig og appellerende stemning for de aller fleste.


Vi trodde egentlig dette hotellet het Graffitti Gallery Hotel, men det gjør det altså ikke. Et designhotell med veldig fin plassering og gode fasiliteter. Store, moderne rom med innbydende løsninger. Her kan du oppgradere hotellrommet fort uten store kostnader.


Warszawa: H15 Boutique

Dette er byen med veldig mange gode hoteller, en by som mange nordmenn enda ikke har oppdaget. Uansett, skal du det anbefaler vi deg å prøve å få et rom på denne lille perlen. 48 rom, og fin plassering.


Wien: Hollmann Beletage Design & Boutique

Hollmann Beletage Design & Boutique Hotel, Wien

To minutter fra St.Stephen-katedralen finner du denne lille designskatten. Den hygggelige restauranten serverer moderne østerrisk mat, rommene er innbydende og fine – og servicen er upåklagelig. Det er 25 rom på hotellet med det de selv sier er maksimum 54 gjester for å ta best mulig vare på hver gjest.


Wien: 25hours Hotel at MuseumsQuartier

25hours Hotel at MuseumsQuartier, Wien, Panoramic-suite, 1 dobbeltseng, Bad

Dette hotellet er i samme kjede som to andre på vår liste, men dette har kanskje det mest spennende designet av dem. Veldig annerledes, godt plassert og med supre fasiliteter. Hele 219 rom med sirkuspreg (!), takterrasse, burgercampingvogn (!!) og alt i alt en opplevelse du rett og slett ikke vil være foruten.

Wroclaw: The Monopol Hotel

Etter en dag med sightseeing og shopping er det deilig å slappe av på et av hotellets rom.

Et hotellet midt i sentrum av vakre Wroclaw. Her kan du nyte noe godt i glasset på hotellets takterrasse, spise noe godt på restauranten med utsikt over byen eller benytte deg av de andre fasilitetene som spa, treningstudio og innendørsbasseng. Skal du besøke Polen, bør Wroclaw oppføres på din liste.