De 50 kuleste byhotellene i Europa

Ønsker du et hotell med det lille ekstra, som gjør din byferie bedre? Her er våre forslag

Barcelona

Vi har funnet frem 50 kule hoteller med hvert sitt særpreg. Listen under  er alfabetisk basert på byen hotellet ligger i. Noen byer har ett hotell, andre byer har flere.


Amsterdam: Conservatorium Hotel

Originalt var dette et musikk-konservatoriumet i Amsterdam. Nå er det en designperle med et meget bra spa, en veldig kul bar og restaurant. Plasseringen er også bra, rett i nærheten av museumsdistriktet. Hotellet har vunnet priser fra Fodor, Conde Nast, Wallpaper og mange andre.


Amsterdam: Andaz Amsterdam Prinsengracht

Moderne design i gamlebyen. En ganske stor opplevelse i en fin, liten pakke. Restauranten og baren er også meget gode i hotellet som hotellet over også er en gammel bygning som er ombygd. Dette hotellet ligger i det gamle offentlige biblioteket. Bluespoon Bar er en anbefaling.


Barcelona: Ohla Hotel

Dette nye femstjerners hotellet med 74 rom har en strålende plassering, et virkelig fint design, et supert svømmebasseng på toppen av hotellet og en virkelig sjarmerende bar. Chillout-baren på toppen er også meget god, det samme kan sies om restauranten. En opplevelse.


Barcelona: W Barcelona

Dette hotellet har kanskje den råeste plasseringen av alle hoteller i Barcelona, litt som seilet i Dubai. I tillegg til en virkelig strålende design, supre rom og kule løsninger på det meste. Baren på hotellet er en møteplass, og litt av en opplevelse. Dette gir deg både byen Barcelona og stranden i Barcelona. Er du heldig (eller booker riktig rom får du også helt utrolig utsikt). Bassengbaren, Wet Bar, er en opplevelse.


Barcelona: Grand Hotel Central

Tenk deg å nyte en deilig tapasmiddag med denne utsikten?

Det tredje hotellet fra Barcelona, og det er heller ikke tilfeldig. Tettheten i denne kule byen med kule hoteller er svært stor, og dette er ikke et unntak. I gamlebyen finner du dette hotellet med et utrolig tøft og kult design. Dette hotellet har også et utrolig svømmebasseng på toppen av hotellet, kun for gjester.


Bari: Palazzo Calò

Det er kun 12 rom på dette boutique-hotellet, men de 12 rommene er alle vel verdt å oppsøke (mest sannsynlig får du vel bare ett rom). Egentlig snakker man nok om leiligheter  i gamlebyen av Bari, med alt du trenger rett utenfor døra. Ikke overraskende, med et så lite hotell, er det lite fasiliteter på hotellet – men her får du god plass og en veldig kul opplevelse.


Berlin: 25Hours Hotel Bikini Berlin

Dette nye hotellet har en helt super beliggenhet sørvest i Tiergarten, men mest av alt er det en av de aller kuleste stedene å henge i Berlin. Hotellet har etter sigende to Mini’er man kan leie, gratis – om man er rask. I tillegg til en virkelig kul bar. Da mener vi virkelig kul. Dette hotellet er annerledes, på alle de riktige måtene.


Berlin: Hotel Adlon Kempinski

Et legendarisk og luksuriøst hotell du bør besøke en gang i ditt liv. Hotellet ligger i hjertet av Berlin, og tilbyr en fantastiske opplevelse og enestående service til sine gjester. Hotel Adlon Kempinski Berlin er kjent for å gi utmerket service og oppmerksomhet til detaljer.


Bilbao: Silken Gran Hotel Domine

Rett ved Guggenheim-museet i Spania finner du dette supre hotellet med veldig mye å by på. Ikke overraskende, med den plasseringen, er dette det ypperste du finner av design. I tillegg til en skikkelig god restaurant og en tøff takterrasse. Det er ikke mange steder i Europa du vil få så mye visuell inspirasjon på så kort tid fra og på hotellrommet, selv om det er i fellesarealene du får mest spennende design.


Bologna: Grand Hotel Majestic già Baglioni

Dette er den typen luksus du egentlig ikke tror at fortsatt finnes, men så gjør det visstnok det likevel. Skal du være i nærheten av en slik luksus noe annet sted i Europa må du ut med mye mer penger, men likevel er det vanskelig å komme opp på dette nivået. Her får du alt du kan ønske deg av luksus, service og overdådighet i meget hyggelige omgivelser i universitetsbyen Bologna.


Bordeaux: Seeko’o

Et hotell med et ganske spesielt utseende, tøft plassert i nærheten av elva som raskt har blitt stedet å være i byen. Trikkestopp rett ved, og hvis du får tak i det – sjekk ut juniorsuitene. Det er ingen restaurant på hotellet, men det er mange spisesteder i denne byen. Vi har også hørt rykter om at det er mulig å få tak i vin.


Bratislava: NH Gate One

Dette kule designhotellet er utrolig rimelig og har en fin sjarm. Med svært gode fasiliteter og mye å komme med er dette en god anbefaling om du skulle være i Bratislava – eller vurdere å dra dit. Det største shoppingsenteret i byen ligger ved siden av, og hotellet kan by på gode treningsmuligheter og et fint svømmebasseng. Slovakias kuleste? Ja, det er det nok.


Brüssel: 9Hotel Central

Et veldig sentralt hotell med gjennomført design og 47 rom. Plasseringen står til designet, og servicen. Mange veldig fine steder i nærheten, 50 meter fra den berømte katedralen – og mye som skjer. Ingen restaurant på hotellet, men veldig mange gode like ved. En fin lobby med gratis datamaskiner og mulighet for kjøp av drikke er et godt sted å møte andre, samt slappe av.


Budapest: Hotel Parlament

Dette hotellet ligger som navnet sier rett ved den store parlamentsbygningen. I tillegg til den virkelig fine plasseringen er det også en super hotellbar, og en strålende frokost. Det gjennomførte designet finnes også i alle de 65 rommene, som også er nyrenoverte og veldig moderne. Det samme kan sies om fasilitetene og servicen. Alt er førsteklasses.


Budapest: Párisi Udvar Hotel Budapest, part of Hyatt

Dette hotellet vil imponere de aller fleste. Du blir tatt tilbake i tid når du ser dekoren og interiøret men ikke la deg lure – hotellet er nyrenovert og moderne på alle måter. Du bor midt i byens sentrum med tilgang til alt av shopping, restauranter og bylivet. Slapp av på hotellet, nyt en dag på spa eller sett deg i Champagne baren før du skal på middag.


Budapest: Hotel Palazzo Zichy

Dette hotellet har en super plassering i muligens det området i Budapest hvor du vil helst bruke mest mulig tid med veldig fine fellesområder og god plass på rommene. Svært hyggelige priser kombinert med gode fasiliteter gjør dette til en super kombinasjon av et hotell. Hotellet fikk Traveller’s Choice hos Tripadvisor i 2014.


Dublin: The Marker

Dette hotellet er toppmoderne med svømmebasseng og en veldig tøff bar som har en barmeny (mat) som fort gjør at du egentlig aldri kommer lenger enn til baren. Godt spa, fint strøk og rooftop bar i tillegg. Restauranten på hotellet har fått sterke anbefalinger, så hvis du klarer å kravle deg videre fra baren trenger du ikke å gå langt. Trinity College er en kort spasertur unna.


Dubrovnik: Villa Dubrovnik

Bygget inn en stupbratt vegg med utsikt over havnen i Dubrovnik med 56 rom med møblerte balkonger. Hotellet er kanskje det mest luksuriøse du finner i Dubrovnik, kanskje i Kroatia. Alt er gjennomført ut til fingertippene. Hotellet har eget spa, en super restaurant og en fin bar. En privat strand, svømmebasseng og mulighet for transfer med båt direkte til sentrum.


Düsseldorf: Stage47

Dette hotellet er en liten designperle i Düsseldorf. Slagordet til hotellet er «alle andre er bare hotell». Hotellet ligger uansett 500 meter fra Königsallee og sentralstasjonen, med egenart og en plassering hvor byens skuespillere, regissører og teaterelskere bor. Et lite, sjarmerende hotell med 27 rom som alle har sin virkelige egenart.


Edinburgh: G&V Royal Mile

Dette hotellet het tidligere Missoni-hotellet, og er kanskje det ypperste hotellet både når det gjelder design og luksus i den berømte Royal Mile i Edinburgh. Nå er hotellet en del av Quorvos Collection, og har et supert spa, en elegant bar og en prisvinnende restaurant i Cucina hvor til og med deres ekte lasagne er i nærheten av perfekt. Får du tak i en av deres suiter til en god pris bør du satse på dem. Det er en skikkelig designopplevelse.


Firenze: Riva Lofts

Et lite B&B-hotell med åtte rom, men for noen rom… dette er virkelig vakkert i et strøk med moderne restauranter og fin arkitektur har en arkitekt laget sitt eget lille drømmehotell. En liten hage, et lite svømmebasseng og et utrolig design. I en av verdens vakreste byer kan du bo så vakkert som du sjeldent kan bo. Det å våkne opp i så vakre omgivelser og gå rett ut på elvebredden (Fiume Arno), og trekke inn luften i denne historiske byen er nærmest ubeskrivelig.


Firenze: JK Place Firenze

Dette hotellet er en opplevelse av de sjeldne. Du bor rett ved Santa Maria Novella-plassen på et hotell som virkelig gir deg noe ekstra. Det å sitte i loungen her, sippe til en epsresso eller bare ha en privat middag gir deg virkelig noe annet. Dette er stedet du en gang i livet har lyst til å oppleve.


Frankfurt: 25 Hours Hotel by Levi’s

Et hotell som er designet i samarbeid med Levis rett ved jernbanestasjonen i Frankfurt. Hotellet er rocka, tøft og spennende. Som hotellet sier: don’t act like you’re not impressed. En super takterrasse, kul bar og en fin restaurant og rom ser absolutt er litt annerledes. Hotellet leier også ut gratis mini (bilen), og du bør ikke bli overrasket om lobbyen går over til å bli en fest.


København: Hotel SP34

Danskene kan det der med å lage design, og lage hotell du bare har lyst til å fortsette å bo på. Dette er ett av dem. Hotellet ligger i det gamle latinerkvarteret, rett ved Rådhudsplassen og Strøget. Har økologisk frokost, en bar med mottoet Wine-Dine-Repeat (danskene…) og det importerte spanske  ølet på hotellet er godt, veldig godt. Dette er hotellet du bør velge først i København.


Lisboa: Internacional Design Hotel

Ser man bort fra det lite subtile navnet så er dette nøyaktig det som man sier det er. Et designhotell med perfekt beliggenhet. Hotellet er en del av Small Luxury Hotels of the World, og det er virkelig et lite luksushotell. Et spesielt hotell, med rom i forskjellige design med alt du skulle ønske av fasiliteter. Spesielt hvis du ønsker inspirasjon med sine oppholdsrom, som virkelig appellerer til sansene.


London: Ace Hotel Shoreditch

Hotellet blir omtalt som å komme til en av verdens hyggeligste fester. Restauranten på hotellet er så populær at du nesten må booke selv om du bor på hotellet (spør i resepsjonen). Et hotell du sjeldent ser i London.


Madrid: Hotel Silken Puerta America

Hver eneste etasje her er designet av forskjellige arkitekter. Rommene er også meget spesielle og interessante. Det eneste som trekker noe ned er at hotellet befinner seg litt på siden av mange ting (ligger nærmere flyplassen enn sentrum), men for den som liker design og interiør så er dette stedet å besøke.


Madrid: Urban

Et flott hotell i nærheten av Puerta del Sol

Dette hotellet lever opp til sitt navn. En urban oase sentralt plassert i Madrid. Kjeden som står bak hotellet er eid av en arkeolog (tenk Indiana Jones), og hotellet er en miks av moderne design og historisk kunst. I tillegg har hotellet et supert svømmebasseng på taket, en fin østersbar og en god restaurant. Det er også mulig å få seg både en og to drinker på takterrassen.


Milano: Hotel Principe Di Savoia

Dekadense er bare fornavnet. Dette er mer enn en bit av svunnen luksus. Eleganse og nytelse. Piazza della Repubblica er stedet, og har du vært der har du sett hotellet. Sentralt som bare det, med alt du kan drømme om av service og fasiliteter. Hotellet hat en av de beste italienske restaurantene du kan drømme om –  med en vinliste hentet fra St.Peters porter.


Milano: Bulgari Hotel

Når du besøker Milano er det lov å unne seg litt italiensk luksus.

Her er det luksus hele veien. Ikke at det kanskje overrasker deg i særlig grad med det navnet hotellet har. Prisen du betaler er høy, og om det er verdt det kommer helt an på hvor høyt du setter slike opplevelser. Det er ikke mer enn 58 rom på hotellet, men det har alt du skulle ønske deg av fasiliteter og en nydelig – rolig – beliggenhet, som er mer sentral enn du aner. Spaet på hotellet er verdt å nevne, det samme er de veldig fine uteområdene – noe du ikke finner på alt for mange byhoteller.


Mechelen: Vixx Hotel

Litt utenfor reisekartet til mange, men hotellet er virkelig verdt å nevne. Det bor rett over 80 000 i denne belgiske byen rett sør for Antwerpen, og de har ett av de kuleste hotellene i Europa i sitt Vixx. Supergjennomført design, strålende rom for en kjærlighetsferie eller for den som søker litt inspirasjon. Frokosten er beryktet for å være en av de beste du kan få.


Oslo: Amerikalinjen

Ett av Oslos fineste hoteller med en særdeles sentral beliggenhet. Du kommer ikke nærmere tog, buss og flytoget i tillegg til Karl Johan og det pulserende bylivet. Interiøret er inspirert av New York og alle rommene er gjennomførte til siste detalj. Nyt en drink på hotellets kjente og populære coctailbar eller book et bord på restauranten og nyt utsikten over Oslos travle gater.


Oslo: The Thief 

Det viktigste for mange når de bor på hotell, er kvaliteten på rommene, og et bedre tilbud enn det The Thief tilbyr, skal du lete lenge etter. Alle hotellrommene er innredet med møbel og dekor fra anerkjente designere som blant annet Antonio Citterio, Tom Dixon og Stokke Austad. I tillegg har rommene detaljer som virkelig setter tonen for en annerledes hotellopplevelse; The Thief-designet ullpledd by L&J, badekåpe fra Maggie Wonka og eksklusive dundyner fra HØIE.


Palma de Mallorca: Boutique Hotel Posada Terra Santa

Det er ikke mange som tenker på dette som en mulig storby for storbyferie, men det er det. Ofte billige flyturer og med 400 000 innbyggere er det ingen liten by. Sjekk ut denne lille hotellperlen for en meget god opplevelse. Kun 26 rom, men alt er av ypperste klasse. En veldig sjarmerende plassering i et rolig strøk gir et perfekt utgangspunkt for å oppleve storbyen Palma.


Palma de Mallorca: Hotel Basílica

Det er ikke feil å ta seg en svømmetur med utsikter som denne

Hotel Basilica ligger i hjertet av Palma de Mallorca, Spania og tilbyr en komfortabel og moderne opplevelse for gjestene. Hotellet har en flott beliggenhet, rett ved siden av katedralen og i nærheten av mange attraksjoner og restauranter. Rommene er stilfulle og moderne med komfortable senger og alle nødvendige fasiliteter. Hotellet har også en takterrasse med utsikt over katedralen og havnen, samt en bar og restaurant som serverer deilige retter inspirert av Middelhavskjøkkenet.


Paris: Pullman Paris Tour Eiffel

Det er ikke alltid slik at hoteller plassert med utsikt til store severdigheter nødvendigvis er de beste. Dette er et veldig godt unntak. Hotellet er plassert slik at veldig mange rom vil ha direkte utsikt til tårnet, og er også av en slik kvalitet at det virkelig kan anbefales. Et stort hotell, som koster litt – og som likevel er verdt de pengene man betaler. Det er ikke mange hoteller i Paris man egentlig kan si det om, men dette kan man altså det. Det finnes hoteller med mer sjarm, men plassering, klasse og mye annet – ja, den kombinasjonen er vanskelig å finne noe annet sted i denne byen.


Paris: Design Hotel Secret de Paris

Hvor hemmelig dette hotellet er kan selvfølgelig diskuteres, men det er uansett et hotell med et meget spesielt design. Hvert rom er et temarom og plasseringen er rett ved t-banestasjonen Clichy. Et litt annerledes hotell som har en veldig spesiell og kul stemning. For deg som liker å oppleve noe litt annerledes så er nok dette et godt valg. Det ganske lille, men fine spaet har også sin sjarm.


Praha: The Emblem Hotel

The Emblem Hotel er et designhotell som ligger i hjertet av gamlebyen i Praha, Tsjekkia. Hotellet har trendy og moderne innredning, og tilbyr gjestene fasiliteter som et velutstyrt treningsstudio og en takterrasse med fantastisk utsikt over Praha. Rommene er elegante og romslige, og har alle nødvendige bekvemmeligheter for et komfortabelt opphold. The Emblem Hotel er et flott valg for gjester som ønsker å oppleve Prahas kultur og historie, samtidig som de bor på et moderne og trendy hotell.


Praha: La Ballerina Hotel

Dette hotellet har bare seks rom, men får du ett av dem bør du holde på bookingen. Som navnet tilsier er det et ballerina-tema her, men det bør ikke skremme bort noen. Fint design, hyggelig område og et godt utgangspunkt for å utforske Praha. Navnet har hotellet fra at det ligger rett ved Prahas dansehus, men uansett om du liker ballerinaer eller ei så anbefales dette hotellet.


Roma: Rocco Forte Hotel de la Ville

Rocco Forte Hotel de la Ville ligger i hjertet av Roma, Italia, og har en flott beliggenhet nær Spansketrappen og Trevifontenen. Dette luksuriøse 5-stjerners hotellet tilbyr elegante og romslige rom, som er innredet med moderne fasiliteter og italiensk design. Nyt en bedre middag på restauranten til kjendiskokken Fulvio Pierangelini. Hotellet har også et spa, et treningsstudio og en takterrasse med fantastisk utsikt over Roma. Rocco Forte Hotel de la Ville er det perfekte valget for gjester som ønsker å bo på et luksuriøst og sentralt hotell i Roma.


Roma: Residenza Ruspoli Bonaparte

Skal du bo historisk er dette stedet et godt valg. Kun tre rom (Suite Emperor Bonaparte, Suite Queen Hortense Bonaparte og en suite deluxe), men dette er ikke et sted som har tatt navnet uten grunn. Det var her keiser Bonaparte (Napoleon III, nevøen) bodde som ung med sin mor Dronning Hortense Bonaparte. I dag er huset eid av prinsesse Maria Pia Ruspoli. Så – bo kongelig?  Ja, det kan du. Virkelig også. Ikke overraskende ligger overnattingsstedet i gangavstand til alle de sentrale severdighetene i Roma.


Bulgaria: Sense Hotel Sofia

Bulgaria er ett av de billigste landene vi nordmenn kan dra til som ferieland i Europa, og ikke overraskende kan du her finne hoteller til mye lavere priser enn andre steder. Dette er et hotell som ville kostet det mangedobbelte i andre byer med sin takbar, sitt design og sine fasiliteter. Som bulgarerne ville sagt: Ti si dobre doshal!


Stockholm: Story Hotel

Designhotell på Östermalm/Stureplan. Dette er så kult som det bare egentlig kan bli i Stockholm. Ta på deg partysvenskebrillene, si hej då til Norje og book et rom her.


Tallinn: Schlössle Hotel

Hoteller er superkoselig og byr på en hyggelig atmosfære.

Schlössle Hotel er et 5-stjerners hotell som ligger i hjertet av Tallinn Gamleby i Estland. Hotellet ligger i en flott bygning fra det 13. århundre og tilbyr elegante og romslige rom, en gourmetrestaurant, en bar og et spa. Hotellet har også en flott beliggenhet i nærheten av mange av Tallinns mest populære attraksjoner, inkludert Tallinns Rådhus, Toompea slott og Alexander Nevsky katedralen.


Valencia:MYR Palacio Vallier

Hotel Palacio Vallier er et 5-stjerners boutiquehotell som har en flott beliggenhet i Valencia – nær Valencia-katedralen og Plaza de la Reina. Hotellet ligger i en nydelig restaurert bygning fra det 19. århundre og tilbyr meget gjennomførte, elegante og romslige rom, som er innredet med moderne fasiliteter og tradisjonell valensiansk design. Gjestene kan nyte en takterrasse med fantastisk utsikt over byen, en koselig loungebar og en restaurant som serverer lokale spesialiteter.


Vi trodde egentlig dette hotellet het Graffitti Gallery Hotel, men det gjør det altså ikke. Et designhotell med veldig fin plassering og gode fasiliteter. Store, moderne rom med innbydende løsninger. Her kan du oppgradere hotellrommet fort uten store kostnader.


Warszawa: H15 Boutique

Dette er byen med veldig mange gode hoteller, en by som mange nordmenn enda ikke har oppdaget. Uansett, skal du det anbefaler vi deg å prøve å få et rom på denne lille perlen. 48 rom, og fin plassering.


Wien: Hollmann Beletage Design & Boutique

To minutter fra St.Stephen-katedralen finner du denne lille designskatten. Den hygggelige restauranten serverer moderne østerrisk mat, rommene er innbydende og fine – og servicen er upåklagelig. Det er 25 rom på hotellet med det de selv sier er maksimum 54 gjester for å ta best mulig vare på hver gjest.


Wien: 25hours Hotel at MuseumsQuartier

Dette hotellet er i samme kjede som to andre på vår liste, men dette har kanskje det mest spennende designet av dem. Veldig annerledes, godt plassert og med supre fasiliteter. Hele 219 rom med sirkuspreg (!), takterrasse, burgercampingvogn (!!) og alt i alt en opplevelse du rett og slett ikke vil være foruten.

Wroclaw: The Monopol Hotel

Etter en dag med sightseeing og shopping er det deilig å slappe av på et av hotellets rom.

Et hotellet midt i sentrum av vakre Wroclaw. Her kan du nyte noe godt i glasset på hotellets takterrasse, spise noe godt på restauranten med utsikt over byen eller benytte deg av de andre fasilitetene som spa, treningstudio og innendørsbasseng. Skal du besøke Polen, bør Wroclaw oppføres på din liste.