De beste familiehotellene i København

Heldigvis trenger du ikke å se langt for å finne Nordens råeste og mest pulserende by. København er nordmenns tredje mest besøke by, rett bak London og New York, og byen ligger bare en rask times flytur unna. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Ikke minst er det perfekt feriemål for de med barn – både de store og små. Hva er vel bedre enn å nyte noen dager i en by full av kvalitetskos? Her er de beste hotellene som er i nærheten av det beste København har å tilby for hele familien.

Hotel Alexandra

«Like staying with a Danish design loving friend in Copenhagen» er mottoet. Du finner Hotel Alexandra like rundt shopping-og Tivoli-hjørnet. I løpet av de siste årene har hotellet samlet en stor samling av verdenskjente danske interiør fra 50-og 60-tallet. Trolig det eneste stedet i verden du finner eldgamle danske møbler samlet på ett sted. Når du entrer lobbyen føles som du går tilbake i tid. Bestill hotellet her.

Hotel D’angleterre

Med mer enn 250 års historie er Hotel D’Angleterre en legendarisk københavnsk institusjon berømt for sin eleganse, luksus og stil. Denne gamle skjønnheten har vært setting for politiske og nasjonale hendelser opp gjennom Danmarks historie. Hotellet er er resultat av et kjærlighetsforhold mellom to unge mennesker, som sammen etablerte en restaurant på Kongens Nytorv i 1755. Det er her D’Angleterres historie begynner. Hvis veggene kunne tale, ville de fortalt om eventyr. Hotellet har 123 romslige rom med åtte suiter som tar eg tilbake til en tid med ren overdådighet og storhet. Velutstyrte rom, komfort av høyeste klasse, eksklusiv bar, høflig og vennlig personale, og kvalitet på alle måter. Bestill hotellet her.

Hotel Bethel

Her bor du midt i København sentrum og 10 minutter unna Nyhavn og Amalienborg slott. Et billig og hyggelig hotell hvor du føler deg hjemme. Severdigheter som tivoli, Kongens hage, og den lille havfrue ligger i kort avstand til hotellet. Bestill hotellet her.

Hotel Andersen Boutique Hotel

Bo midt i det trendy området Vetserbro hvor du finner museer, storbyturer og sightseeing. De har behagelige familierom, og ellers moderne designerrom med med innredning fra lydisolerte vinduer og elegant interiør. Hotellet vant «World luxury Hotel Awards» i både 2014 og 2015 i kategorien «Luxury Boutique Hotel» og er nominert i 2016. Hotellet tilbyr leie av sykkel slik at du kan oppleve Københavns gater som en ekte Københavner. Bestill hotellet her.

Absalon Hotel

Dette familiedrevne hotellet ligger i livlige Vesterbro, kun 5 minutter fra Tivoli. De tilbyr sykkelutleie, og med en rekke barer og restauranter i nærheten. I 1938 bestod hotellet kun av 11 værelser, men i dag kan hotellet skilte med hele 161 værelser og suiter. Tapetene og tekstilene er innredet med prisvinnende designere, Designers Build. Designere er kjent for sitt livlige bruk av farger og eksklusive tapeter. Bestill hotellet her.

Crowne Plaza Hotel Tower

Stort familiehotell med Tivoli kun 7-minutters togreise unna. Alle rommene har dansk interiørstil. På hotellet finner du døgnåpent treningsstudio, i fellestua kan du spille Xbox og ellers kan du leie elbil og sykkel. Er du glad i shopping, kan du bare spasere 3 minutter før du ankommer kjøpesenteret Fields. Bestill hotellet her.

Copenhagen Marriott Hotel

Copenhagen Marriott Hotel er 5 minutters gange fra Tivoli og København sentralstasjon. Alle de 401 rommene har god plass med nydelig utsikt over havnen og København. På hotellet kan du tilbringe tiden på den nye baren, Pier 5, som ligger ved lobbyen ved vannkanten. De shoppingglade har de beste handlegatene rett utenfor hotellet. Bestill hotellet her.

Avenue Copenhagen Hotel

Avenue Hotel ligger sentralt til i København, som en del av grønne Frederiksberg med butikker og kulturelle opplevelser, og samtidig i gåavstand fra Rådhusplassen, Tivoli og Strøget. Når du stiger inn på Avenue Hotel, venter det deg en helt spesiell opplevelse. Her glemmer du nemlig ikke hvilken by du har våknet opp i. Hotellet er elegant men samtidig avslappet og hjemmekoselig, mens hotellets lounge er en stor detaljrikdom. Avenue Hotel har 68 flotte rom, inkludert 10 suiter og 11 familierom med fire senger i hver. Restauranten serverer utsøkte småretter, og baker sitt eget brød. Bestill hotellet her.

Best Western Hotel Hebron

3-stjernershotell i nærheten av Tivoli, med bra standard og flott service. Hotellet ligger i en eldre bygning fra 1899, som ble totalrenovert i 2006. Ingen av de 99 rommene er helt like, men de har samme fasiliteter som gratis wi-fi og kabel-TV. Frokost er inkludert, og barn under 6 år får gratis overnatting. Bestill hotellet her.

Nimb Hotel

Det var en gang….Eventyr er alltid til stede i Nimbs 17 unikt innredede suiter. Skal du gjøre ditt besøk i København minneverdig, så er Nimb det hotellet du må oppleve. Nimb ble opprinnelig bygget i 1909 som en maurisk basarbygning av Tivolis arkitekt og direktør Knud Arne Petersen. I dette fantasislottet åpnet restaurant Nimb, oppkalt etter søstrene Henriette og Zerina Nimb, stedets første restaurantører. Nimb er i dag et tempel for den gode smak, ganen, sinn og øye. Hotellet er et eksklusivt boutiquehotell som ingen andre i verden, og likevel hjemmekoselig, intimt og storslått på samme tid. Hotellets stil har både tivolimagi og varmt nordisk stemning. Flott beliggenhet, praktfull utsikt over Tivolihagen, og upåklagelig service. Bestill hotellet her.

Det beste av København

Copenhagen, Denmark, october 10, 2014: Entrance to Tivoli Gardens in Copenhagen. Tourist are making photos in front of beautiful entrance. It is a famous amusement park and pleasure garden in Copenhagen. This picture was shot on Halloween. The park opened on 1843 and is the second oldest amusement park in the world and the fourth most visited in Europe.
Ta med barna på Tivoli i sommer! Foto: Istock

København er mer enn bare Den lille havfrue, kafé Europa og shopping på Strøget. Vi gir deg tipsene til hvor du kan shoppe, spise og bo, uten å tømme lommeboka.

Oppdag byen på sykkel

Det billigste og enkleste fremkomstmiddelet i København, er definitivt sykkelen. På sykkel er hele København innenfor rekkevidde, og du kan lett dra til bydeler som hippe Vesterbro og etniske Nørrebro uten å måtte forholde deg til byens ofte fulle busser. Sykkelen kan du for eksempel leie hos Baisikeli, hvor du får din egen sykkel til en billig penge og samtidig støtter opp under Baisikelis arbeid med å sende sykler til Afrika. Københavns sykkelveier er mange og velholdte, og så lenge du følger trafikkreglene er det både enkelt og trygt å komme seg frem. Sjekk ut Baisikelis priser og filosofi her.

Tivoli

Danmarks største turistattraksjon tilbyr alt fra konserter, vakker blomsterhage og til morsomme karuseller. Verdens nest eldre fornøyelsespark (grunnlagt i 1843) passer til barn og voksne i alle aldre. Ta en tur med Rutschebanen, verdens eldste berg- og dalbane i tre fra 1914. Eller nyt utsikten fra Himmelskibet, som har rekorden for verdens høyeste karusell på 80 meter. Barna vil garantert elske det! Her bestiller du billetter. https://www.instagram.com/p/BFbc675qS3b/

Shopping

Hvis du er på jakt etter de ekte skattene og røverkjøpene til garderoben din, skal du skygge unna Strøget og vende nesen mot de mindre handlegatene like i nærheten. Kikk innom Pede og Stoffer i Klosterstræde for en mix av kjente og mindre kjente skandinaviske merker, eller ta turen til Kronprinsensgade hvor du finner alt fra spennende butikker til delikatesser fra Summerbird og Frellsen Chokolade.

Konsert og uteliv

Utelivet i København byr på noe for en hver smak, og det er ikke vanskelig å finne en brun pub eller bodega med øl til 30 kr. På Den Glade Gris får du både billig drikke, stand-up, fotball og live musikk – alt etter når i uka du tar turen innom. Er det hovedsakelig musikk du er ute etter bør du også sjekke ut spillestedet VEGA på Vesterbro, hvor både kjente og mindre kjente band spiller de fleste dagene i uken. Her kan du få en konsertopplevelse til rundt hundrelappen, og god stemning følger garantert med på kjøpet. https://www.instagram.com/p/vgtusGgIGP/

Kaffe og vinylplater

Før du er klar for middag, er kanskje et kafébesøk på sin plass etter en lang dag med byliv. København har ikke få kaféer, men det er allikevel noen som skiller seg ut fra mengden og gir smaksløkene det lille ekstra. På Riccos kaffebarer får du både god kaffe, en matbit om du ønsker det og byens beste brownies – au  naturel eller med kremost. Ricco selv kaller konseptet en hippie-virksomhet, og fokuset er på kunden og kjærlighet for kaffe. En særegen kaféopplevelse får du også hos Sort kaffe og Vinyl, Vesterbro-kaféen som kan by på vinylplater i tillegg til kvalitetskaffe og italienske forfriskninger. Det er også verdt å ta turen til Siciliansk is på andre siden av gaten – der kan du nyte Københavns beste is om sommeren og gode, italienske pastaretter når vinteren melder sin ankomst. https://www.instagram.com/p/8X-Frxwcos/

Byens beste burger

Er du ute etter en skikkelig god burger, er mulighetene mange i København. Noen av de beste får du hos de fire filialene til kjeden Halifax, hvor du finner alt fra en klassisk Københavnerburger til eksotiske varianter inspirert av Sicilia og Mexico. Du kan velge blant tilbehør som grove fritter og kartoffelmos, og du vil garantert ikke gå sulten ut etter måltidet. Sjekk også ut Cocks and Cows, det amerikanskinspirerte burgerstedet midt i byen som på rekordtid har blitt et av byens hotteste spisesteder. Besøk Cocks and Cows her. https://www.instagram.com/p/1VNpKEiBQl/

Mother’s pizza

De fleste av oss vet at det er mor som lager den beste pizzaen, og etter et besøk hos Mother i Kødbyen er du nok ikke mindre overbevist. Mother er en ekte italiensk restaurant, med smakfulle, tynne pizzaer og ikke minst god vin. Pizzaene til Mother lages av surdeig, og stekes så klart i en ekte stenovn for den gode, italienske pizzasmaken. I Kødbyen, som gjerne blir kalt Københavns svar på New Yorks Meatpacking district, finner du også flere av byens mest populære utesteder. Ta for eksempel turen innom Jolene, en fargerik bar med kjente djs og god stemning. https://www.instagram.com/p/BGtkmG_TXV_/

Sushi og steinalderkost

Hvis du foretrekker Sushi og økologisk mat fremfor burger og pizza, skal du heller ikke fortvile. Ta for eksempel turen til Green sushi, hvor du blant annet finner sushi laget med økologisk laks og store sushimenyer til en langt billigere penge enn vi er vant med her hjemme. I Torvhallerne, Københavns største matmarked like ved Nørreport, kan du også finne alt fra økologisk frukt og grønt til hjemmelaget is og spanske delikatesser. En restaurant verdt å merke seg i Torvhallerne er Palæo, hvor råvarene er rene og fokuset er på steinalderkost med minimal tilberedelse. Les mer om Torvhallerne her.