De beste romjuls-opplevelsene i og rundt London 

Planlegger du en tur til London i romjulen? Er det én ting britene er gode på, så er det å lage julestemning på høyt nivå. Her er de beste romjuls-opplevelsene i og rundt London, som vi anbefaler på det varmeste.

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

London er et yndet feriemål for mange nordmenn, enten det er snakk om en helgetur eller et lengre opphold. I desember er Englands hovedstad nærmest gjort om til en kulisse hentet fra en julefilm. Det litt magisk Love Actually-stemning over hele byen. Vi har funnet frem de beste romjuls-opplevelsene i og rundt London.

Ting å gjøre i London

Start med å besøke det etter hvert så kjente norske juletreet på Trafalgar Square. Stikk innom Winter Wonderland i Hyde Park for så å unne deg en pause på et av de ærverdige hotellene som Claridge’s eller Ritz. Her kan du nyte et godt glass champagne sammen med god Afternoon Tea før du besøker et av byens mange julemarkeder. Vi kan tipse om Leicester Square eller Southbank langs Themsen. 

Her kan du bo: Claridge’s

Eller: The Ritz

Battersea Power Station

Om du vil snike inn litt shopping, og oppdage noen nye steder, besøk den gamle kraftstasjonen Battersea Power Station som nå er gjort om til et moderne mekka for de shoppingglade.

London’s iconic Battersea Power Station

Sørg for å ta turen innom Gordon Ramsey’s Bread Street Kitchen for en bedre lunsj. Battersea Power Station er et bygg med mye historie i veggene. Ikke bare har kraftstasjonen fra 1933 vært viktig for strømforsyningen for Londons innbyggere. Bygget har også vært med i en lang rekke filmer, som Kongens Tale og Batman-filmen The Dark Knight. Ikke nok med det – bygget pryder coveret til Pink Floyds album Animals fra 1977. 

Her kan du bo: Sea Containers Hotel

Det skorter ikke akkurat på hoteller i storbyen – for å si det forsiktig. Denne gangen bodde vi på to forskjellige hoteller.

Sea Containers Hotel har en fantastisk utsikt over Themsen og bygget er inspirert av et cruiseskip.

Her kan du bo: One Hundred Shoreditch

Dette hotellet ligger i trendy Shoreditch i Øst-London som er et kult og budsjettvennlig hotell med flere eminente barer. Husk å besøke takbaren som er inspirert av Palm Springs!

Bustronome: Gourmetmat på en dobbeltdekker

Er du på jakt etter en kulinarisk opplevelse utenom det vanlige, har vi et godt tips til deg: Bustronome – en klassisk, britisk dobbeldekkerbuss som serverer gourmetmat mens den kjører rundt i Londons gater. Alle om bord! Sjekk det ut her.

Bath

Det er overraskende lett å komme seg rundt i Storbritannia takket være veldig gode togforbindelser. Hva med å ta en togtur til den sjarmerende småbyen Bath? Det tar faktisk bare en og en halvtime å komme seg fra Paddington stasjon til Bath – noe som er perfekt for en dagstur. Vi vil likevel anbefale å overnatte i Bath i flere dager ettersom byen har så mange fine severdigheter.

Her kan du bo: No.15 by GuestHouse

Her finner du alt fra museer, som The Jane Austen Centre og Mary Shelley’s House of Frankenstein. Et koselig og stort julemarked som strekker seg over flere gater til de historiske, romerske kurbadene som virkelig er et must når man først er i Bath! 

Byen har også et stort tilbud hva angår hoteller og overnattingssteder. Noen av våre favoritter er The Bird Hotel og The Abbey Hotel. Begge hoteller gir god valuta for pengene og har et veldig trivelig personale. Vi hadde en fantastisk matopplevelse på The Elder som serverer gode, klassiske britiske retter – Christmas pudding er jo bare insane godt! 

Eller, hva med å gjøre det enkelt? Det er aldri feil med en pint og fish and chips på en byens andre restauranter.

Sjekk ut The Bird Hotel her

Sjekk ut The Abby Hotel her

Lysshow i botanisk hage 

Christmas at Kew er noe for seg selv. Den ligger i den historiske botaniske hagen i tettstedet Richmond, litt over en time utenfor London. Den består av en tre kilometer lang tursti omgitt av de mest utrolige og spektakulære julelysene du kan tenke deg.

Dette er kanskje en av Englands best bevarte hemmeligheter når det kommer til turistattraksjoner og opplevelsen er virkelig verdt pengene. Da vi gikk gjennom den enorme hagen var det nesten som å være i en Disney-film full av magi, spenning og ikke minst store doser julestemning.

Avslutt oppholdet i Richmond med en tur innom den sjarmerende restauranten The Botanist som nylig er oppusset og tilbyr klassiske retter til en fornuftig pris.