De beste skeive turene

12 vakre og homovennlige byer rundt om i hele verden. Ønsker du å reise på en romantisk strandferie, en skikkelig partytur eller kanskje på en spennende storbyferie med din heldige utkårede, men usikker på hvilke steder som er åpne og tolerante for homofili? Fortvil ikke. Vi har listet tolv homovennlige byer du bør reise til, hvilke steder du bør besøke og ikke minst hvilke hoteller du bør bo på under oppholdet.

Her finner du de rimeligste flybillettene

Ibiza

168720541

Folk flest forbinder Ibiza med megastore fester og yrende natteliv, og de tar ikke feil; byen huser utallige mange klubber som du kan besøke. Men Ibiza er også mye mer enn et partysted. Det finnes utrolig mange fine strender, flott natur, spennende og vakre byer og flere interessante serverdigheter. For homofile er Ibiza også et vennlig reisemål og vi anbefaler deg å leie bil og kjøre rundt den utrolig flotte øya. Her er Playa de es Cavallet er den mest berømte stranden for homofile. Besøk disse stedene: Hovedområdet for homofile er Calle de La Virgen som ligger nede ved havnen og Calla Alfonso XII som ligger rett ved siden av hovedinngangen til Dalt Villa. I Dalt Villa finner du også Ibiza eneste nattclub, Anfora. Bo på disse hotellene: Velg det flotte hotellet La Torre del Canònigoog du vil få en uforglemmelig opplevelse. Også kan dette romantiske hotellet THB Los Molinos (som er et hotell kun for voksne!) rett ved havnen være et perfekt sted for kjærlighetsturen. Her kan du leie bil til en veldig god pris 

Paris

178626933

Paris er byen for blant annet romantikk, shopping og champagne, mote og kunst, og ikke minst verdenskjente turistattraksjoner. I denne byen vil du neppe kjede deg! I Paris er distriktet Le Marais stedet å være for homofile. Her finner du en rekke barer, cabaret-scener og nattklubber i et åpent og inkluderende homofilt miljø. Planlegger du en tur hit i nærmeste fremtid, anbefaler vi deg å se på denne: 20 grunner til å reise til Paris. Besøk disse stedene: I tillegg til området La Marais, bør du ta turen til Europas største homofile utested som heter Le Dèpôt. Andre homovennlige barer er Les Souffleurs, La Perle, Le Spyce Bar, Open Cafe. Bo på disse hotellene: Se Eiffeltårnet fra rommet på dette luksuriøse hotellet eller bo rimelig på dette trendy hotellet i homofilvennlige Le Marias. 

Berlin

452534461

Berlin er en av Europas mest spennende storbyer og er et veldig populært reisemål blant nordmenn. Med over 100 museum, 50 teatre, en haug av landemerker, flott arkitektur og spennende shopping er dette byen du finner alt! Byen huser utallige alternative barer, klubber og underholdningsarenaer som alle har en åpen atmosfære for homofili. Byen borgemester Klaus Wowereit fram til 2014, som er åpent homofil, gikk en tid tilbake frem med følgende budskap «Ich bin schwul – und dass ist auch gut so» («Jeg er homofil – og det er helt fint»). Besøk disse stedene: Hovedområdet for homofile er distriktet Schöneberg, nær Nollendorfplatz, mens det største utestedet heter Die Busche og ligger i Friedrichshain. Bo på disse hotellene: Bo på dette sentrale hotellet eller dette hippe hotellet i det homofilvennlige område Schöneberg.

Sydney

186218071

Den vakre byen Sydney byr på en spektakulær havn, vakre bystrender og et rikt kulturliv. Steder som Operahuset, Bybroen og Bondi Beach er alle steder som er et must på besøkslisten. Sydney er også byen som over lang tid har huset verdens største «Gay Parade»: The Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras som arrangeres i distriktet Darlingshurst og finner sted hver februar. En tur til Sydney vil du sent glemme. Besøk disse stedene: Området Darlingshurst og Oxford Street. Sjekk også barene Slide, Midnight Shift og utestedet 02 Nightclub. Bo på disse hotellene: Det trendy hotellet The Kirketon Hotel eller det fashionable hotellet Pullman Sydney Hyde Park. Begge ligger i det homofilvennlige området Darlinghurst.

Mykonos

147282513

Mykonos er mest sannsynlig en av de vakreste stedene i verden med sin vakre natur og krystallblått hav. Byen består av labyrintiske smug som ble bygget på 1700-tallet for å villede sjørøverne som den gang var en plage for øya, og har i dag forsatt den samme funksjon for turistene- her går du fort vill i utrolige vakre omgivelser! Siden 1960-tallet har den idylliske øya også vært kjent for sin tolerante holdning til homofili. Her kan du nyte late dager i avslappende og nydelige omgivelser. Ta også turen til stranden for homofile, Super Paradise. Besøk disse stedene: Området Agais Kiriakis Square. Bo på disse hotellene: Ønsker du late dager ved bassenget og samtidig være nær stranden kan dette hotellet være et alternativ. Eller så vil dette hotellet definitivt sette standarden for en romantisk tur med din utkårede.

Amsterdam

162394819

Reis til byen med vakre kanaler, iøynefallende broer, utallige historiske monumenter, moderne bygninger og fargerike tulipaner. Dette er byen du garantert vil bli glad i. Amsterdam har også tidligere blitt omtalt som «the gay capital of the world», men det lokale homofile miljøet mener at denne tittelen er en smule overdrevet. Likevel er dette en åpen og tolerant by, og i 2001 var denne byen det første stedet i verden hvor det var lov å utføre homofile ekteskap. Besøk disse stedene: Barene langs elven Amstel og i gaten Zeedijk. Bo på disse hotellene: Dette firestjernes hotellet er perfekt for deg som vil bo sentralt, mens dette royale hotellet passer deg som er interessert i arkitektur.

Tel Aviv

55844757

Byen Tel Aviv er preget av flott og moderne arkitektur, lange finkornede sandstrender, smakfull mat og et rikt kulturliv. På tross av at homofile ekteskap i Tel Aviv blir ansett som uakseptabelt på religiøst grunnlag, har mange israelere en tolerant holdning til homofili. Tel Aviv, kjent som «byen som aldri sover», er den femte mest besøkte byen i Midtøsten, og har i dag flere nattklubber med homovennlig atmosfære. Besøk disse stedene: Stranden Atzamut Beach og utstedet Carpe Diem (kledkode: stram svart t-skjorte). Bo på disse hotellene: Dette hotellet passer deg som vil bo i nydelige omgivelser nærme stranden, mens dette hotellet er perfekt for deg som trives i luksuriøse omgivelser i indre by.

Barcelona

115041319

Byen har vært et populært turistmål i flere år, og dette kommer blant annet av at den er rik på kulturarv, er et mekka når det snakkes om shopping, har flere flotte arkitekturer og ikke minst hjembyen for et av verdens mest anerkjente fotballag, nemlig FC Barcelona. Siden 1940-tallet har den katalanske hovedstaden hatt en tolerant holdning til homofile, på tross av at homoseksualitet over lengre tid har vært offisielt forbudt i landet. I dag kan imidlertid homofile gifte seg i Spania. Når du er i byen kan du også ta turen til Sitges, en liten by ca 35 km sørvest fra Barcelona. Sitges er kjent som Spanias St. Tropez og Europas homofile hovedstad. Skal du reise til Barcelona bør du lese denne artikkelen før du bestiller hotell. Besøk disse stedene: Området L`Eixample, og klubber som Club Arena og D-Boy. Bo på disse hotellene: Bo på dette enestående hotellet i sentrum, eller bo flott på dette hippe hotellet i den vakre byen.

New York

106586400

Dette er byen som huser frihetsgudinnen, det ikoniske Empire State Building, turistfellen Times Square, cupcake-butikken Magnolia Bakery, kilometerlange shoppinggater, trendy områder som Soho og Tribeca, Rockefeller Center og listen bare fortsetter… Denne byen er utrolig! Seksualitet er ikke et problem i New York- byen er et sted hvor homofile menn i alle aldre og raser er godt integrert i samfunnet. Ta turen til The Stonewall Inn, en homofil bar og aktivitetssenter, som også er et pilgrimsmål for Gay Pride-bevegelsen. Les også 20 grunner til å reise til New York. Besøk disse stedene: Området Chelsea og Greenwich Village. Bo på disse hotellene: Bo i samme bygg som kjendisene på dette hotellet, eller bo på dette hotellet hvis du ønsker å koble av fra byens yrende liv. Sjekk også ut The Out, et hotell som også lar hetrofile besøke det.

San Francisco

78052690

San Francisco er USA på sitt beste. Her får du himmelsk mat, utrolig shopping, svært vennlige mennesker og et uteliv som du knapt kan se maken til noe sted i verden. San Francisco har en rik historie når det kommer til homofiles rettigheter og i dag identifiserer 15 prosent av byen innbyggere seg som homofile, noe som er den høyeste andelen i USA. Ønsker ud å reise hit, bør du lese disse 28 gode tipsene for oppholdet i byen. Besøk disse stedene: Det homofile distriktet kjent som The Castro og den første homofile baren i byen, Twin Peaks. Bo på disse hotellene: Dette delikate hotellet er et godt alternativ for oppholdet i byen, eller så vil vi også anbefale dette hotellet hvis lommeboken tillater det.

Curacao i Karibien

176847453

Forestill deg en øy som er full av skjulte viker, omringet av smaragd-blått hav, hvor finkornet strender strekker seg under fargerike solnedganger og hvor den eneste bekymring du har er hvordan du skal tilbringe neste dag i paradis- der har du Curacao, Karibiens best bevarte hemmelighet. De karibiske øyene er generelt kjent for å være veldig homofobe, men Curacao er unntaket. Den tidligere hollandske kolonien er både åpent og tolerant, og perfekt for deg som ønsker å reise vekk fra hverdagen. Besøk disse stedene: Ta en tur på barer som Otra Cosa,  Café De Heeren, Mambo Beach. Bo på disse hotellene: På dette magiske hotellet vil du drikke deilige paraplydrinker i rolige omgivelser, mens på dette hotellet som ligger rett ved stranden kan du nye sjøutsikten.

Cape Town

180331226

Cape Town er en vakker by som du enkelt og greit må besøke! Byen har en fascinerende historie og et mylder av attraksjoner både i og rundt byen, og de aller fleste besøkende blir betatt av den flotte beliggenheten mellom to verdenshav, og under det mektige Table Mountain. Cape Town er også en av de mest homovennlige byene i den sørlige halvkule. Ta turen til den populære stranden Clofton 3 (den tredje stranden ved Clifton).  Før du reiser til Sør Afrika bør du lese dette. Besøk disse stedene: Området Waterkant Village Bo på disse hotellene: På dette hotellet vil du få strandkanten rett utenfor døren, mens dette eksklusive hotellet vil virkelig ta pusten fra deg.  

Her finner du de rimeligste flybillettene 

Les også: De fineste stedene å ta bilder i verden 

Les også: Her velger du selv hva du vil betale