Foto: Getty Images

De beste spisestedene i Oslo

Dette er de hotteste restaurantene i Oslo, ifølge Tripadvisor.

Oslo florerer av gode spisesteder til alle budsjetter og ønsker. Men hvilken restaurant skal du gå for? Her er ti trygge valg for en god matopplevelse.

Tripadvisor er verdens største reisenettsted med over 600 millioner upartiske anmeldelser fra reisende. Vi har sett på listen over de ti beste restaurantene i Oslo. Listen er rangert etter antall gode anmeldelser fra besøkende fra hele verden.

Velg mellom uformelle spisesteder til finere restauanter med Michelin-stjerner. Bon appétit!

Trenger du hotell i Oslo? Dette er de 10 beste hotellene.


1.Statholdergaarden

Stjernekokk Bent Stiansens gourmetrestaurant kommer helt til topps i kåringen over Oslos beste restauranter. Menyen varierer i årstidene og de bruker norske råvarer når de er på sitt beste. I menyen finner du en 6-retters gourmetmeny med innlagte overraskelser.

I tillegg finnes det en eksepsjonell vinkjeller med over 500 ulike vinsorter, hvor kelnere anbefaler de beste vinene til maten. Statholdergaarden ligger i en gammel bygning fra 1640 og bygget til myntmester Peter Gruner.

https://statholdergaarden.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

2.Hos Thea

En koselig restaurant som tilbyr franske og italienske spesialiteter. Restauranten åpner i 1987 og har blitt et møtested for stamgjester på Skillebekk. Heldigvis er det ingen spor av 80-tallet verken i dekoren eller menyen. Utvalget på menyen er lite, men eksklusivt.

Du får også servert et godt utvalg av vin fra de beste områdene i Frankrike, Italia, Tyskland og Spania, med gode anbefalinger fra servitører.

http://www.hosthea.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

3.Maaemo

Det er flere grunner til hvorfor Maaemo er Oslos og kanskje Norges mest eksklusive restaurant.  De kan skryte av å ha vunnet flere prestisjefulle kåringer. Nylig ble Maaemo kåret til en av verdens beste restauranter (35.plass) under den årlige kåringen av World’s 50 Best Restaurants, som ofte blir omtalt som Oscar-utdelingen for restaurantbransjen.

Maeemo er den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i Michelin-guiden. I tillegg vant eier og kokk, Esben Holmboe Bang, tittelen «en av verdens mest innflytelsesrike kokker i verden» i 2013.

Maaemo er et gammelt nordisk ord som betyr «Moder Jord», og restauranten fokuserer på å skape en fortelling om de rene, lyse smaker av Norge. Her får du uten tvil tidenes matopplevelse!

https://maaemo.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

4.San Francisco Bread Bowl

Har du noen hang spist suppe fra en bolle og spist bollen etterpå? Det kan du gjøre på denne amerikansk-inspirerte restauranten på Frognerveien. San Francisco Bread Bowl tilbyr en avslappet og uformelt atmosfære med god mat til en rimelig penge.

Suppekonseptet er veldig enkelt; de tar et stort og rundt surdeigsbrød, lager hull i midten, heller noe godt oppi og putter brød-«toppen» i grillen med litt hvitløkssmør. Til slutt serveres brødbollen oppå en fjøl med noe godt å drikke til, gjerne øl.

http://breadbowl.no

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

5.Campo de Fiori

Få en ordentlig, nystekt pizza som er like god som i Italia. Det får du på Campo de Fiori i Hegdehaugsveien. Selv betyr navnet «blomsterfeltet» eller «blomsterenga» og i dag er det et blomstermarked i Roma ved samme navn.

Restauranten huser selvfølgelig en kullgrill og steinovn, akkurat slik en italiensk pizza skal stekes.

http://www.campo.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

6.Tunco

Hops Tunco får du et «meal for meal»-konsept; restaurantens drøm er å lage sunn og bærekraftig mat for alle. Så hver gang du spiser hos Tunco, gir de måltid til et barn som trenger det.

Tunco finner du på flere steder i Oslo sentrum – deriblant St.Hanshaugen, Frogner og Vippa. Matmenyen består av mat fra flere steder i verden; Vietnam, Thailand, India og El Salvador.

https://www.tunco.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

7.Ruffino Ristorante Italiano

Få et lite innblikk i Italia på Rruffino, restauranten som ligger rett ved slottet og Ibsen-museet. Menyen består av anti-pasti, hjemmelagde pastaretter, sjømat og kjøttretter, i tillegg til desserter slik som fondente, tiramisu og gelato.

Du får en koselig stemning, det er lunt og du kan nyte maten i fred og ro. Planlegger du en romantisk date, er det hit du bør dra.

http://ruffino.no

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

8.Le Benjamin Bar & Bistro

Dette er en uformell fransk bistro med spennende utvalg av franske retter, fransk ost og vin. Spis deg mett på spesialiteter som ostefundue, charcuterie og tarte flambée. Det er lett å forelske seg i Le Benjamin.

Med gode priser og en lun stemning på fine Grünerløkka, kan man ikke unngå et visitt.

http://lebenjamin.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

9.Mehfel

Denne pakistanske restauranten er kanskje skjult for oss lokale, men en vinner blant Tripadvisors lesere. Du får god pakistansk mat til en vennlig pris. Menyen består av eksklusiv festmat hovedsaklig fra Punjabi-provinsen.

På kjøkkenet legger de vekt på halalproduserte råvarer av høy kvalitet. Bestill deg for eksempel marinerte kongereker, kyllingbryst med ingefær og koriander eller et utvalg av fireretters selskapsmenyer. Denne maten må nytes med en flaske pakistansk øl!

https://www.mehfel.no/

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

10.Fjord Restaurant

Smak på en av byens beste fiskemenyer i et midnattsblått lokale. Dette er et elegant sted som scorrer høyt hos turister som vil smake på det Norge har å by på. Det serveres spennende smaker av fisk i alle mulige former.

Eierne er gourmetkokken Ole Jonny Eikefjord og hotellkongen Petter Stordalen, som også eier Oslo-restaurantene Restaurant Eik, Eik Annen Etage, og Bella Bambina.

http://restaurantfjord.no

Les anmeldelser og bestill bord her.

Her bor du i nærheten.

Les også:

De beste hotellene i Oslo

Hit reiser du for billig spaluksus

10 kule ting du må gjøre i Barcelona