Her kan du feire nyttårsaften med et smell

Feire nyttårsaften i utlandet? Her er topp destinasjoner for vennegjengen, kjæresteparet og kjernefamilien.

Å feire nyttårsaften i utlandet er ikke noe nytt fenomen, og mange bytter ut norsk vinter med mer urbane og spektakulære destinasjoner. Hva med en strand i Brasil i 30 varmegrader eller ruvende over en storby 124. etasje med en uslåelig utsikt til fyrverkeriet? Vi har samlet en rekke storbyer rettet mot alle behov – og her spares det slettes ikke på kruttet!

1.Festing i eksotiske omgivelser – hit drar du med vennegjengen!

Sydney, Australia

australia sydney city CBD close view at new year firewalls with red balls hanging over skyscrapers and reflecting in harbour water

Australias storby har minst én fordel når det kommer til nyttårsfeiringen – nemlig at de er først ute med å ønske det nye året velkommen. Allerede klokken 14 norsk tid starter de med festen. Og hvem liker ikke å være først? Det er selvfølgelig andre grunner til at Sydney nærmest har blitt synonymt med nyttårsfeiring. Blant annet hevder de å ha verdens mest avanserte fyrverkerishow som lyser opp himmelen over operahuset, og som får mer enn 1,5 millioner mennesker til å ta til gatene. Best utsikt får du fra en båt seilende rundt i Sydney Harbour, og her kan en også bli med på «Harbour of light»-paraden.

Her bor du: Det er også flere hoteller med god utsikt over havnen, for eksempel InterContinental Sydney eller Meriton Serviced Apartments hvor en har gulv-til-tak utsikt over store deler av byen. Det hele bygger seg opp til litt av fest – og de varme temperaturene gjør at du gjerne kan feste med vennegjengen hele natten.

New York, USA

iStock_000054817424_Small

Det er ikke for ingenting at nyttårsfeiringen på Times Square har seilt opp som en favoritt blant både New Yorkere og turister. Nesten én million mennesker samler seg i gatene når det nærmer seg midnatt, og det skapes en nærmest elektrisk stemning. Det hele toppes av med en gigantisk lysende krystallkule som senkes ned over gaten ett minutt før klokka slår 12. Om du er på plass i god tid kan du også få med en rekke artister som opptrer i løpet av kvelden. Absolutt en «bucket list»-opplevelse.

Her bor du: Sjekk for eksempel ut Hilton Garden Inn eller The Knickerbocker Hotel midt i Times Square.

Rio de Janeiro, Brasil

iStock_000035527536_Small

Frister det å feire nyttårs på en strand med fantastisk utsikt til fyrverkeriet? Da kan Rio være midt i blinken. Copacabana-stranden er kjent for å være sentrum for en av verdens største nyttårsfester, hvor nær to million mennesker samler seg kledd i hvitt – som symboliserer fred og håp for det nye året. Det spektakulære fyrverkeriet varer sammenhengende i rundt 16 minutter, og blir sendt ut fra stranden på elleve flåter. Også her er det store konserter i vente på midnatt, med fire gigantiske scener langs Copacanabana og Leme-strendene. Her går det mye i samba, men også pop og elektronika fra internasjonale og brasilianske artister. Bytt bort snø og kulde mot 30 varmegrader og strandfest for en nyttårsaften du sent vil glemme.

Her bor du: Pakkereiser til Rio de Janeiro finner du blant annet på Expedia.no. Vi tipser om strandhotellene Miramar Hotel by Windsor og Arena Copacabana Hotel med ypperlig beliggenhet og høy standard.

2.Spektakulært og råflott – mer romantisk blir det ikke!

Dubai, De Forente Arabiske Emirater

iStock_000056301556_Small

Er du ute etter en spektakulær nyttårsfeiring er det få andre steder som kan måle seg med Dubai. Byen sparer ikke på kruttet (bokstavelig talt) og bruker en formue på fyrverkeri – i tillegg til å ha rundt 60 ulike arrangementer knyttet til nyttårsaften. Her er det bare å velge og vrake, enten du liker hippe strandfester eller fancy restauranter med fantastisk utsikt. Burj Khalifa, verdens høyeste bygning på 828 meter, har en utsiktsplatform i 124. etasje. Den utsikten er det vanskelig å slå. Det er også tett mellom gourmetrestaurantene i Dubai, og byen blir ofte omtalt som den kulinariske hovedstaden i Midt-Østen. Noen mangel på luksushoteller er det heller ikke, og her er det ikke vanskelig å pleie romantikken.

Her bor du: Sjekk ut Armani Hotel Dubai i Burj Khalifa-tårnet for garantert god utsikt, eller det storslagne hotellet Sofitel Dubai i Downtown.

Hongkong, Kina

iStock_000056020926_Small

«Orientens perle» er litt av et skue på nyttårsaften, selv om dette er er nokså ny tradisjon i Hong Kong. Kinesisk nyttår blir feiret ca. to måneder etter vår nyttårsfeiring, men Hong Kong har like greit bestemt seg for å feire begge. Med andre ord – kom tilbake i februar og få dobbelt opp! Fyrverkeriet ble oppfunnet i Kina på 600-tallet, og det er kanskje derfor naturlig at Hong Kong kan skilte med et spektakulært fyrverkerishow. Hong kong har også flust med skyskrapere som gjør seg ypperlig for å få med seg showet, for eksempel Renaissance Hong Kong Harbour View Hotel eller Hotel ICON. Trives du best på bakkeplan kan Wan Chais Golden Bauhinia-torget være rett plass, men vær obs på store folkemengder. Ta en tur innom Avenue of Stars (en slags «walk of fame») og test noen av gourmetrestaurantene byen har å by på. Hvis du virkelig vil gå «all out» kan en helikoptertur over Hong Kong virkelig gjøre turen minneverdig. Startpunktet er det ikoniske Peninsula-hotellet, hvor en også kan kombinere helikopterturen med lunsj, middag eller en deilig spamassasje.

Her bor du: Renaissance Hong Kong Harbour View Hotel , Hotel ICON eller The Peninsula Hong Kong

Wien, Østerrike

iStock_000023641806_Small

Dette er definitivt destinasjonen for de som ønsker seg en kulturell og kunstnerisk nyttårsopplevelse. Wien, som blant annet er kjent for sin vakre Stefanskatedral og Schönbrunn-palasset, kan også by på mange markeder og ikke minst en fabelaktig arena for musikk. Selv om det er nokså vanskelig å skaffe seg billetter til Nyttårskonserten i regi av Wiens Filharmoniske Orkester, vises konserten på mange storskjermer rundt om i byen.

Det er lettere å få billetter til keiserballet på Hofburg-slottet nyttårsaften, hvor en kan svinge seg i dansen med sin kjære. Bruk dagene på å utforske byens mange museer, populære kafeer, gallerier – og kanskje også Wien sjokolademuseum? Absolutt en elegant nyttårsfeiring!

Her bor du: Bo på staselige Grand Hotel Wien med luksuriøs innredning, eller gå for Motel One Wien-Prater om du liker det mer moderne og stilfult.

3.Hygge og høyt aktivitetsnivå – perfekt familieferie!

London, England

iStock_000055064866_Small

Vi nordmenn elsker London, og byen viser seg absolutt fra sin beste side på nyttårsaften. Best utsikt til fyrverkeriet får du under Big Ben, men husk på at du vil ha selskap av rundt 250 000 andre mennesker i nær omkrets. På grunn av dette velger mange andre metoder for å få med seg fyrverkerier og feiringen. Du kan for eksempel ta med familien nord for elven, og vandre gjennom vakre omgivelser rundt Palace of Westminster. På dagtid er Londons mange skøytebaner åpne, for eksempel ved Natural History Museum eller Alexandra Palace. Her serves også varm sjokolade og «mulled wine» for de voksne. Ved Southbank-senteret rett ved London Eye er det flere aktiviteter på nyttårsaften, med både live-musikk, spennende matopplevelser – samt en perfekt plass å se fyrverkeriet fra.

Her bor du: Mange leier ut huset eller leiligheten sin i juletider, så ta en titt på Airbnb – London for rimelige tilbud. Ønsker du å bo I nærheten av Southbank og Big Ben er Hotell Park Plaza et hott tips. Amba Hotel Marble Arch ligger I nærheten av Oxford Street om det er shopping du er ute etter (sjekk ut Hamleys lekebutikk for barna).

Reykjavik, Island

iStock_000002030935_Small

En tenker kanskje ikke på Island og spektakulære nyttårsfeiringer, men Reykjavik har absolutt noe spesielt å by på – uten en skyskraper i nær omkrets. Her kan man oppleve fascinerende severdigheter, varme bad og førsteklasses mat. Kanskje nettopp fordi byen mørklegges mye av vinteren, legger islendingene mye vekt på å lyse opp nyttårsaften. Ingenting holdes tilbake når det kommer til fyrverkerishowet, og kanskje krydres kvelden også med nordlyset glitrende på nattehimmelen. Ildens og isens land er definitivt fullt av kontraster, og få ting slår et varmt bad i Den blå lagune 1. Nyttårsdag.

Her bor du: Bo for eksempel på Northern Light In som ligger tett innpå det varme badet, eller Icelandair Hotel Reykjavik Natura nært sentrum. Her får store og små kost seg i eksotiske omgivelser.

Edinburgh, Skottland

New Years fireworks over the city

Denne fire-dagers storslagne festen for store og små har vi skrevet en egen artikkel om. Sjekk den ut her!