De beste tipsene til København – fra Københavnere selv

Vi har vel alle fått forskjellige råd om hvor man bør gå og hva man bør besøke i Danmarks hovedstad, København. Vi ville gjøre det litt annerledes, og fikk to lokale til å hjelpe oss med sine beste tips.

Norske Sissel Bjerkeset har bodd i København i nesten fire år, og Simon Stolthen Hansen er lokal Københavner.

Sammen med dem har vi satt sammen en liste over noen av det beste København har å by på av mat, uteliv og skjulte perler – perfekt for en romantisk helg med kjæresten, eller en partytur med vennegjengen. God tur til våre dejlige naboer!

  

Spisesteder og cafeer:

 

Pic by Köd

 

KÖD serverer kanskje Københavns beste biff. Foto: KÖD

Skal man ha en skikkelig god biff vil vi anbefale Retour Steak eller KöD. Sissel Bjerkeset mener det er de 2 beste steakhouse-ene i København, når det kommer til saftige og møre biffer. Mash er også veldig stort og populært, men Bjerkeset synes personlig at maten og opplevelsen nødvendigvis ikke alltid lever opp til de høye prisene de har.

Foto Gran torino

Madklubbens avdeling Gran Torino på Nørrebro. Foto: Madklubben

Madklubbens avdeling Gran Torino på Nørrebro spesialiserer seg i pizza. De har superfete lokaler og innredning, og er noe litt utenom vanlige restauranter. Her får du god mat med mye smak, og lekre drinker til fine priser.

Kiin Kiin

Michelin-restauranten Kiin Kiin serverer autentisk thaimat i moderne innpakning. Foto: Kiin Kiin

På Nørrebro finner du også en av Københavns få Michelin-restauranter – Kiin Kiin – Modern Thaicooking Copenhagen. Her serveres det lekre, klassiske thairetter som er tilberedt og servert ved bruk av moderne teknikker. Før eller etter maten kan dere sette dere i loungen og nyte en liten aperitiff eller kaffe. Loungen er for øvrig designet av unge, thailandske møbeldesignere, og i hele restauranten er det en fantastisk atmosfære hvor det autentiske Thailand møter det moderne København, forklarer Simon Stolten Hansen.

Sjekk hoteller i København her

Restaurant Zafran er et annerledes forslag, for en low-key-kveld og en unik matopplevelse bør dere prøve det ut. Maten fra det persiske kjøkken er helt unik og laget med kjærlighet, prisene er meget gode, og personalet skaper en stemning som man sjeldent finner andre steder. -Og så kan man for øvrig ta med sin egen vin, tipser Stolthen Hansen.

Foto Grød2

Kaféen GRØD serverer grøt i alle mulige former og smaker. Foto: GRØD

GRØD er en kafé som serverer hjemmelaget grøt i mange lekre varianter, samt diverse drikkevarer. Enkel og hyggelig innredning og god atmosfære.

I Studiestræde, ikke langt fra Hovedbanegården ligger Restaurant Dubrovnik. Innredningen og utformingen av restauranten tar utgangspunkt i Balkan, hvilket skaper en helt unik stemning, som også går igjen i maten. Hovedrettene er tilberedt på grill, og man blir servert lekre, grillede balkanretter som foreller, Cevapcici og Sablja. Dubrovnik har også klassikere som kalvefilet og beefsteak på menyen, men det anbefales klart å prøve en av spesialitetene. De har også øl fra hele Balkan.

”Københavns bedste tømmermandsbrunch”

www.cafedallevalledk

Dalle Valle er perfekt for brunsj etter en heftig kveld på byen. Foto: Dalle Valle

Dalle Valle er en kafékjede med fire avdelinger i København. De har åpent syv dager i uken fra 10-23 (søndag til 22). Simon forteller at om du er tømmermændsramt (fyllesyk, journ. anm.), er Dalle Valle helt klart stedet, med brunchpriser fra 79 DKK.

Se de beste hotellene fra København på Laurel Nights her

PicMonkey Collage

Norske Sissel Bjerkeset og danske Simon Stolten Hansen gir sine beste København-tips. Foto: Privat

Uteliv

The Bird and the Churchkey er en ginbar som har Københavns beste utvalg av gin og tonic, og et stort utvalg av spesialøl. Det er en litt retro stil over stedet, som har gjester i alle aldre.

Bar 25

Bar 25 serverer superlekre cocktails i herlige omgivelser. Foto: Bar 25

Bar 25 er en super cocktailbar. -Det er et fullstendig gjennomført sted, med superhyggelig personale og erfarne bartendere, utrolig gode cocktails og god stemning, lover Bjerkeset. -Det er helt supert sted hvis man skal ut og ha noen gode drinks, om man så er 10 eller bare 2.

Ruby

Ruby er en klassisk cocktailbar som tar av utover kvelden. Foto: Ruby

En annen cocktailbar er Ruby. Det er et veldig stilfullt og flott sted, med hyggelig stemning og god fest utover kvelden, med enormt gode cocktails.

The Zoo (også kalt Zoo Bar) er en nattklubb med 2 barer, et lite loungeområde, dansegulv, DJs og god stemning. Et annet kjent og flott sted.

Hornsleth

Hornsleth er en helt spesiell designerbar som strekker seg over to etasjer. Foto: Hornsleth

Hornsleth er en cocktailbar/nattklubb designet av kunstneren Kristian Hornsleth. Det er et rått og mørkt sted (på den gode måten), med høy musikk og god feststemning. Klubben har 2 etasjer, med balkong over dansegulvet og røykerom med egen bar i kjelleren.

noho3

NOHO er en av de nye favorittene i Kødbyen. Her er det alltid god stemning. Foto: NOHO

Et av de nye og veldig populære stedene i området Kødbyen er nattklubben NOHO. De har god stemning og atmosfære, et eget utendørsområde med varme, og masse lekre ting servert over baren, forklarer Sissel.

Se ledige rom i København her

Skjulte perler

cphcoffeelab

Copenhagen Coffee Lab er en autentisk kaffebar bygget opp fra bunnen av. Foto: Copenhagen Coffee Lab

-Jeg synes for eksempel at små hyggelige kaffebarer som ligger litt «gjemt» kan sees litt som skjulte perler. Det er en liten hyggelig kaffebar i Indre By som heter Copenhagen Coffee Lab, hvor de som jobber har en ekte lidenskap for det de har utviklet og skapt. Det er en hyggelig liten kafé med superhyggelig atmosfære og stemning, avslører Sissel Bjerkeset.

Copenhagen Street Food

På Papirøen finner du Copenhagen Street Food, hvor kokker fra verden over serverer et hav av retter. Foto: Copenhagen Street Food

I hjertet av København, med utsikt over havnen, finner du Papirøen – Copenhagen Street Food. -Dette er en gammel lagerhall som over 20 forskjellige standholdere og kokker fra hele verden har tatt over. Her lager de autentisk mat fra sine hjemland, og Copenhagen Street Food kan by på alt fra dansk koldskål til brasiliansk meat-plate, forteller Simon Stolten Hansen. -Her er gode råvarer og smak i sentrum, og dere vil helt sikkert finne noe dere elsker her. På Papirøen starter prisene på omkring 49 DKK og ender ved 120 DKK,

På kvelden kan dere også nyte livemusikk og øl, vin og drinks på Papirøen. Dere kan også sitte utenfor og nyte solnedgangen over København, ved en av bålplassene.

torv

I Torvehallerne har de forskjellige forhandlerne spesialisert seg i hver sin type mat og drikke. Dette må man besøke. Foto: Torvehallerne

Torvehallerne er en annen anbefaling fra Simon, spesielt for dem som ikke vil gå på kompromiss med maten, ølen, vinen, desserten, snacksen eller drinkene – kort sagt, alt du putter i munnen. Torvehallerne kaller seg selv for Københavnernes kolonariske skattekammer, og med god grunn. Dere vil helt sikkert elske mye av det dere finner i Torvehallerne. Her finnes vinhandlere, slaktere, grønnsakhandlere, sjokoladeforhandlere og mye mer.

Torvehallerne

I Torvehallerne finner du noe av den beste maten du kan tenke deg, skapt av de beste råvarene. Foto: Torvehallerne.

-Det er også mulig å kjøpe mat her, og nyte i den pulserende atmosfæren. Prisen er ofte litt over gjennomsnittet, men det tenker man ikke over når man sitter og jobber seg gjennom norske jomfruhummer, franske oster og italienske viner, lover Simon.

Sjekk ledige billetter til København hos vårt reisesøk

Våre topp 12 hoteller i København:

stk

Hotel Skt. Petri  – Klikk for priser og mer info

21437_8_z2

Andersen Boutique Hotel – Klikk her for priser og mer info

avenue

Avenue Hotel – Klikk her for priser og mer info

aac

AC Hotel Bella Sky – Klikk her for priser og mer info

nimb

Nimb Hotel – Klikk her for priser og mer info

adina

Adina Apartment Hotel – Klikk her for priser og mer info

Sp34

Hotel SP34 – Klikk her for priser og mer info

stay

STAY Copenhagen – Klikk her for priser og mer info

phoenix

Phoenix Copenhagen – Klikk her for priser og mer info

kong frederik

Hotel Kong Frederik – Klikk her for priser og mer info

scandic front

Scandic Front – Klikk her for priser og mer info

crowne

Crowne Plaza – Klikk her for priser og mer info

[adservice-comparison-feed]