Valentine: Her er de flotteste skøytebanene

Dropp langrennski og snowboard- skøyter og storby er den perfekte kombinasjonen

Store deler av landet har forvandlet seg til en skøytebane, men uten skøyter på beina har flere av oss mistet fotfestet og endt opp i sittende eller liggende stilling på gata.  Aauu..halebeinet..

Skal du først stå på isen vil du kanskje å gjøre det litt mer grasiøst.

Vi har funnet de mest spennende skøytebanen som tilbyr både historie, spenning og moro for hele familien eller som perfekt utgangspunkt for å feire Valentine med din kjære.

En weekendtur hvor shopping, severdigheter og litt morsom aktivitet står på planen er noe de fleste digger. Skiutstyr og snowboardklær lar du bli igjen hjemme, så blir det mer plass til shopping.

Amsterdam

 

AmsterdamKanal

Selv om trærne og blomstene har mistet sine farger, betyr det ikke at kanalene i Nederland ikke tar seg bra ut på vinteren. Når vannet fryser til is er det nesten like folksomt i kanaldistriktet som da båtene fylles med turister og flyter langs vannet i den historiske byen.

Både innbyggere og tilreisende får oppleve en magisk følelse når de kan skli bortover isen og beundre den hollandske kulturen. Det blir arrangert både disco-skøyting, race og flere konserter.

Her bor du

Room Mate Aitana er et 4 stjerners designerhotell. Det ble bygget i 2013 og ligger på den nye, kunstige øya på IJ-elven i Amsterdam. Rommene er moderne og minimalistiske med unike møbler og detaljer. Store vinduer gir deg en flott utsikt over byen. Overnattingsstedet har en salongbar og en restaurant som er innredet i kosmopolitisk stil.

RoomMateHotel

Finn flere hoteller i Amsterdam her.

New York

 

NYCRockefellerRink

Storbyen som aldri sover har flere ikoniske skøytebaner. The Rink på Rockefeller Center er en kjent turistattraksjon. Med rød nese og smil om munnen kan du leke deg på isen med skyskrapere på alle sider av banen. Hvis lange køer og ventetid ikke skremmer deg- det kan fort ta 1,5 time å komme seg på isen, er dette stedet for deg. I tillegg er det kun tillat med 150 personer på banen, slik at du faktisk skal få lov å prøve deg litt på piruetter.

 

CentralParkWollmanRink

Ønsker du en litt mer romantisk setting trenger du ikke å bevege deg lenger enn til Central Park. Wollman Rink er USAs største skøytebane.Den er kanskje den meste kjente takket være filmer og serier som har utspilt seg nettopp her. Det er mye som skal til for å slå utsikten du kan beundre her. Og la oss være ærlige- det er aldri feil med en tur til New York.

Her bor du

Skal du unne deg litt luksus på tur er Mondrian Soho hotellet for deg. Situert midt i Soho distriktet, er dette perfekte valget for deg som ønsker å gangavstand til shopping og restauranter. Utsikten fra rommene er fenomenal og dekorasjonene både i lobbyen og rommene er gjennomført til hver miste lille detail. Hvitt og blått dominerer interiørbildet og en fantastisk duft møter gjestene i det de ankommer Mondrian.

Psst.. husker du siste scenen i fimen «The Other Woman» med blant annet Cameron Diaz? Den utspilte seg på restauranten til dette hotellet. Verdt et besøk.

MondrainHotel

 

Kanal Rideau, Canada

 

RideauCanada

Dette er verdens største naturlige skøytebane og befinner seg på UNESCO listen. Når kulden biter i kinnene er den 7,8 km lange skøytebanen fylt med mennesker. Det er ikke bare turister som leker seg bortover den iskledde kanalen. Innbyggere bruker den som transportvei til jobb. I tillegg til å være verdens lengste, er den i tillegg helt gratis. Ta med egne skøyter eller lei et par i paviljongene ved siden av banen. Her er det også stort utvalg av varme drikker og kaker frister når du trenger en pause.

Her burde du bo

Fairmont Chateau Laurier er et eventyrlig hotell som ligger i hjertet av Ottawa med gåavstand til de fleste severdigheter. Hotellet er tatt rett ut av en Disney film og med 429 gjesterommene med herskapelig innredning og romantiske utsikter kan gjestene drømme seg bort i dette slottet.

ChateauFairmont

 

 

 London

 

London-SomersetSkate

Bildet: James Bryant/Somerset House

 

Det er ingen overraskelse at mange nordmenns favorittby, havner på denne listen også. Du har flere skøytebaner å velge mellom i storbyen.Somerset Ice Rink sjarmerer både engelskmenn så vel som turistene. Her er det liv og moro hele dagen. På dagtid kan barn under 8 år lære seg å stå på skøyter. På kvelden er det underholdning for vokse med live musikk og DJ. Ved banen finnes det både kafé og bar hvor store og små kan hente litt energi og ta seg en pause. Fine omgivelser, fargerike lys og god stemning gjør denne plassen verdt et besøk.

Her bor du

 

Park Plaza Westminster Bridge London er situert rett overfor House Of Parliment og Big Ben. London Eye ligger også i nærheten så gjestene kan spasere bort til Londons ikoniske parishjul og andre turistattraksjoner.  I dette moderne hoteller finner du også den prisvinnende Brasserie Joeul og Ichi Sushi & Sashimi. Etter en shoppingtur og skøyteaktiviteter kan du nyte en bedre middag på hotellet.

ParkPlazaLondon

Finn andre hoteller som passer deg her.

Les også om Londons beste hoteller.

Du finner oversikt over verdens beste hoteller her.