De hotteste vin-destinasjonene i 2016

Steder du bør besøke når vinsmaking står høyt på listen.

Nytt år betyr 5 nye uker med ferie. Med så mange nye trender og spennende reisemål kan det være vanskelig å bestemme seg for en destinasjon. Vi ser at de nyeste tendensene for 2016 er unike reiser som byr på opplevelser.

Landscape in the Lavaux vineyard region on the shores of Lake Geneva, Switzerland with the village of Rivaz in the focal point.

Nordmenn flest har god råd sammenlignet med andre turister. Vi liker å unne oss det lille ekstra og sparer ikke på kosen når vi først har tatt oss fri. Stadig flere velger å ferier på steder som byr på autentiske opplevelser og gir oss mer enn bare avslapping ved bassenget. 

Mat og vin står høyt på listen over interessefeltene våre og derfor er det heller ikke rart av steder med flotte vinområder har vokst i popularitet. Nettstiden cntravel.com har spurt vineksperter om hvor de vil reise i 2016. Dette er deres topp 3 destinasjoner.

Søk og sammenlign priser på flybilletter her

Valais, Sveits

Valais er mest kjent for sine praktfulle skiresorter og bratte fjell. Men har du noengang smakt en vin fra Sveits, er det mest sannsynlig en vin fra dette området. Vin er en stor del av hverdagen og blir sett på som en hobby. Dramatiske landskap går hånd i hånd med smakfulle druer som produserer vin fra dette området.

Turistene som har besøkt området er fascinert av både gjestefriheten og den kulinariske opplevelsen. Druene fra Valais er enestående og derfor blir også de edle dråpene en flott smaksopplevelse. Et glass til en bedre middag med en utsikt over de sveitsiske alpene kan ikke være feil. Dette hotellet byr på en utsikt du seint vil glemme.

981746_21_z

Her kan du titte på hotellene i det nydelige Alpe-området.

Vinterferie i Alpene

Det er også verdt å merke seg at Valais området er et drømmested for vinter- og påskeferien. De sveitsiske Alpene er et utmerket sted å feriere når puddersnø, ski og luksushytter står høyt på ønskelisten. Her kan du ta en titt på hotellene i flotte Valais.

Vi har falt pladask for Crans Luxury Lodges.

PicMonkey Collage2

Les også: Her får du oppleve Alpene med de rike og berømte

Mosel, Tyskland

Dette er Tysklands mest kjente vinområde mest på grunn av sine Riesling-viner. Men dette er absolutt et område verdt å besøke for mer enn de kjente hvite vinene. Landskapet i det sørlige Tyskland er nesten som tatt ut av et reisekort og ordet idyllisk dukker ofte opp. Små, søte tettsteder og elver som åler seg gjennom de grønne fjellene gir de besøkende en følelse av ro. Her kan du nyte ferien i stille og skjønne omgivelser.

Hva med å bo litt herskapelig på Victor’s Residenz-Hotel Schloss Berg. Dette sjarmerende 5-stjerners hotellet er et lite slott inspirert av renessansen. Omringet av vinmarker, treningstudio, spa-området og gourmetrestaurant med en svært så anerkjent kokk som kan skryte av hele 3 Michelin-stjerner.  Hotellet ligger i nærheten av grensen til både Frankrike og Luxenburg for alle gjestene som vil leie bil og se litt mer i løpet av sitt opphold.

903765_82_z

Her kan du se flere bilder av hotellet.

Frister det å besøke Tysklands mest kjente vinområde, kan du se flere hotellene her.

PicMonkey CollageSøk og sammenlign priser på flybilletter her

Har du planer om å besøke Tyskland, men vingård er ikke helt din greie? Da anbefaler vi deg å ta turen til Berlin. Dette har blitt en sjarmerende storby som byr på både kultur, historie og fantastisk shopping. Les vår guide til en topp Berlin opplevelse her.

Byen som nå er kulere enn New York har selvfølgelig svært mange gode restauranter. Selv om kanskje tyskerne heller ikke er verdensmestere i å lage annet enn pølser og surkål i utgangspunktet. Men er du på utkikk etter en kulinarisk reise og valget faller på Berlin, kan du prøve en av disse restaurantene:

1. Tim Raue Restaurant (Asiatisk fusion-luksus)

2. Traube (Gourmetmat fra Sveits)

3. First Floor (Spisekultur)

4. Pan Asian (Asiatisk og kult)

5. White Trash Fast Food (Amerikansk mat, tysk kultur)

Søk og sammenlign priser på flybilletter her

Mt. Etna, Sicilia

Trenger vi egentlig noe ekstra grunn til å besøke Sicilia?

Egentlig ikke, men det skader heller ikke å vite om flere attraksjoner på den fantastiske øya. Nå kjemper Sicilia om kronen over Italias beste viner. Fjellområdet Etna består av dramatiske bakker fra en gammel vulkan og det er her vinmarkene trives godt og produserer fantastiske druer til både røde og hvite viner.

Michelle Biscieglia, vindirektøren i Blue Hill New York, sier til cntravel.com;

I want to go for the food, the wine, the culture, the scenery. Everything,

Vil du skjemme deg bort med både mat, vin og velvære, vil Villa Neri Resort & Spa være valget for deg.

Nyt en avslappende dag på spa med boblebad, tyrkisk bad eller en på den private stranden. Rommene er overdådige fylt med marmor og keramikk og du kan til og med velge badekar på rommet!

4306442_77_z

Ferieanlegget ligger like utenfor Linguaglossa, inne i Etna nasjonalpark. Her kan du se flere bilder og lese mer om hotellet.

PicMonkey Collage1

Her finner du oversikt over flere luksuriøse hoteller.

Vil du besøke Sicilia, kan du lese mer om den fantastiske øya her.

Her finner du oversikt over hoteller i vakre Italia.

Vi kan ikke nevne Italia og vin, uten å ta med oss Toscana.

8674503_54_z

Italias mest kjente vinregion er berømt for Chianti, Montepulicano og Brunello-vinene sine. Skal du besøke Toscana for å se de idylliske vingårdene, er middelalderbyen Siena et godt sted å starte. Denne sjarmerende byen ligger i hjertet av Toscana omringet av grønne bakker, vinmarker og oliventrær.
Siena byr på mer enn grønne åker og vin. Besøkende føler de blir tatt tilbake i tid da alt er mettet av minner fra en tidligere tid og fylt med historie og gotisk arkitektur.

Vi anbefaler overnatting på Villa del Sole. Med en uslåelig billigenhet med 300 meter fra Piazza del Campo, Torre del Mangia og en nydelig utsikt over Sienas historiske sentrum, får kan du nyte det gode liv i Toscana.

8674503_58_zSe flere bilder av hotellet og rommene her.

Ta en titt på andre hoteller i Siena her.

Les også: De råeste hotellene i Italia

Streetfood i Italia

Margherita Pizza

Er du interessert i gode matopplevelser og lyst å oppleve Italia nettopp gjennom smaksløkene, kan du lese vår streetfood-trenden i Italia.Den italienske kulturen går hånd i hånd med den gode maten og det er derfor ikke rart at vi stadig vekk ønsker å feriere i landet hvor olivenolje, mozzarella, pasta og pizza er av det beste i verden.

Streetfood eller gatekjøkken har vokst i popularitet og det dårlige ryktet har forsvunnet. Det er ikke lenger usunt, fett og billig. Nå har den gastronomiske verden beveget seg fra restaurantene og ut i gatene ( tenk Foodtrucks som til og med har kommet til Oslo).

Les også: 5 matferier i Italia.

Pizza og gelato-is har vært det nærmeste mange av oss har kommet gatemat i Italia, og utgjør kun en brøkdel av alt streetfood du finner i det magiske landet.Se på andre italienske retter du burde smake neste gang du reiser til Italia her.

Her finner du oversikt over hoteller i vakre Italia.

Les også:

Dette er verdens dyreste hotell

10 reisetrender for 2016

De mest romantiske hoteller i verden