Skiparadis: I Hemsedal er det sesongåpning fredag 11. november. Foto: Kalle Hägglund/SkiStar

De magiske skistedene du må oppleve denne sesongen

Forsatt ikke bestilt skiferie for årets sesong? Her er fire fantastiske og snøsikre alternativer.

Annonsørinnhold i samarbeid med vintersportselskapet SkiStar.com.

Hemsedal, Trysil, Åre og østerrikske St. Johann har alle følgende ting til felles: skibakker i verdensklasse, spektakulær utsikt og flotte snøforhold. Men hvilke av destinasjonene skal du velge?

Vi har tatt en nærmere titt på de ulike skidestinasjonene og listet opp tipsene du trenger for å nyte vinterdagene i enestående omgivelser. Ettersom sesongen hovedsakelig strekker seg fra november til mai vil vi anbefale deg å bestille turen raskt; de beste overnattingsstedene blir vanligvis fort utsolgt! Trysil og Hemsedal har foreksempel sesongåpning fredag 11. november, mens Åre åpner den 19. november – perfekt for deg som vil nyte den første puddersnøen!

Hemsedal – den beste skidestinasjonen i Norge

Er det afterski og helt eventyrlige fjelltopper du er på utkikk etter, bør du ta turen til Hemsedal. Her minner bakkene deg om de spektakulære Alpene. Hemsedal har hele 20 heiser og 49 bakker, og du finner både barnevennlige løyper og utfordrende traseer for den erfarne. Denne destinasjonen er med andre ord like spennende uansett om du reiser med vennegjengen, kjæresten eller familien. Her er det alltid god stemning (spesielt på afterski!), med flere flotte restauranter og barer.

Den uslåelige kombinasjonen spektakulære skiløyper og et spennende uteliv har gjort at Hemsedal er blitt kåret til den beste skidestinasjonen i Norge.

Her kan lese mer om hva som er aktuelt i Hemsedal akkurat nå.

9076127280_fe14434956_kFoto: Making View

Aktiviteter:

I Hemsedal er det flere spennende konkurranser hvor man både kan delta og være ivrig tilskuer. Det er blant annet en heisbasert alpinkonkurranse hvor styrken du har i beina er viktig. 28. til 30. april arrangeres Hemsedal Winter Games, som er den største alpinfesten i Skandinavia. Det arrangeres mange flere eventer og aktiviteter i Hemsedal i løpet av sesongen. Få oversikt her.

Åpningstider:

I Hemsedal starter sesongen 11. november, og den varer helt til 7. mai – en utvidet åpningstid som er helt unik. Ordinær åpningstid er fra 09.00 til 16.30. Se mer om åpningstider her.

Reise:

Hemsedal ligger midt mellom storbyene Bergen og Oslo. Kjører du bil, tar det ca. 3 timer fra Oslo og 4 timer fra Bergen. Hemsedalsekspressen går også blant annet fra disse byene, du kan lese mer om reise til Hemsedal her.

Overnatting:

For overnatting i Hemsedal finnes det både storhytter, leiligheter og hoteller å velge mellom. Vil du helst bo akkurat der det skjer oppe ved løypene, kan vi anbefale Skarsnuten Hotell. Reiser dere veldig mange eller ønsker å bo mer privat, har Hemsedal også flere fantastiske storhytter du har mulighet til å leie.

20462605453_920c5840c4_k

Foto: Frank Tolpinrud

Les mer om destinasjonen Hemsedal her

 

Trysil – Norges mest moderne ekspressheis

Det er til moderne Trysil du må reise om du ønsker å stå i de bredeste og flotteste bakkene. Skidestinasjonen har 31 heiser og 71 km nedfarter som binder sammen tre sider av fjellet til et innholdsrikt og variert alpinanlegg, hvor halvparten av nedfartene er i lunt skogsterreng og halvparten på fjellet. Og ja, de har også fått en ny ekspressheis, med varme i setene som gjør deg klar for enda en runde i bakken. Les mer om dette her.

Trysils største fallhøyde er på 685 meter, og det finnes nedfarter og aktiviteter for alle. For barn er det tre egne områder med heiser, bakker og aktiviteter. I tillegg har Trysilfjellet to terrengparker for de som trives best med rails og hopp.

En annen ting verdt å nevne, er at alle attraksjonene i Trysil ligger samlet, noe som gjør det lett for deg og ditt reisefølge å komme seg fra ett sted til et annet. Skidestinasjonen er i tillegg svært barnevennlig, og kanskje det beste stedet i Norge hvis du ønsker en uforglemmelig opplevelse i skibakken med familien! Les mer om skidestinasjonen her.

23995449844_c2e5552e5f_kFoto: Ola Matsson

Aktiviteter:

I Trysil er det mange guidede turer som vil gi deg en skiopplevelse utenom det vanlige. Det er også flere utekonserter med utrolig bra stemning hvis du for eksempel reiser til Trysil ved påsketider. 7. til 9. april er det nostalgihelg i Trysil, hvor alle kler seg i retro skiantrekk og griller pølser ute i aprilsolen. Les mer om aktiviteter i Trysil her.

Åpningstider:

Sesongen er fra 11. november til april, og ordinære åpningstider er 09.00 til 15.30 (16.30 fra 6. februar). Les mer om åpningstidene her.

Reise:

Fra Oslo tar det kun 2,5 time, og det er enkelt å reise fra Oslo sentrum med ekspressbusser. Les mer om reisen til Trysil her.

Overnatting:

I likhet med Hemsedal vil du finne fantastiske storhytter, leiligheter og hoteller på Trysil – dog et enda større utvalg, med blant annet to Radisson Blu-hoteller. Begge resorthotellene ligger med ski inn og ski ut i Norges største alpinanlegg. Det ene på sørsiden av fjellet, det andre på nordsiden. Les mer om disse hotellene her. I Trysil er det også et stort område med spennende og unike hytter som du enkelt kan bestille eller ta en nærmere titt på her.

24515265152_d668608f2a_k

Foto: Ola Matsson

Les mer om Trysil her

 

Åre – internasjonalt nivå i Sverige

Åre i Sverige er en fantastisk skidestinasjon med internasjonalt snitt, hvor mange av løypene holder verdenscup-nivå. I 2019 skal det faktisk arrangeres VM i Åre for tredje gang. Det sier litt om kvaliteten på bakkene. I Åre finner du mange forskjellige løyper, fordelt på tre steder; Åre by, Duved og Björnen. Les mer om de forskjellige stedene her.

 

25254899283_0793b74398_kFoto: Ola Matsson

Aktiviteter:

I Åre arrangeres det stadig vekk spennende eventer; deriblant Ski Test Weekend, Åre Gastronomy Week, og junior-VM. Les mer om alle de eventene her.

Åpningtider:

Sesongen i Åre åpner lørdag den 19. november t, og stenger 1. mai. Les mer om åpningstidene her.

Reise:

Med en av Norges største flyplasser bare 130 km fra Åre, Trondheim Værnes Lufthavn, er det enkelt å reise til destinasjonen for oss nordmenn. Omkring 40 destinasjoner i Skandinavia og Europa trafikkeres med direktefly til og fra Trondheim. Fra Trondheim kommer du deg raskt til og fra Åre/Duved med direktebuss. Les mer om reisen til Åre her.

Overnatting:

Det er flere alternativer du kan velge mellom dersom du ønsker å booke overnatting i Åre. Du kan blant annet bo på flotte Holiday Club Hotell midt i sentrum av byen. Her finner du blant annet opplevelsesbad, spa, bowling og flere restauranter – alt under samme tak. Det er også mulighet til å bo i gangavstand fra skibakkene i leilighetskomplekset Brunkulla, eller Copper Hill Mountain Lodge .

25883650215_511fbf7988_k

Foto: Ola Matsson

St. Johann – den østerrikske drømmen

Frister det med en fantastisk skitur til De østerrikske alpene? Da burde du ta turen til St. Johann i Tyrol. Det er en barnevennlig skidestinasjon med mange spennende og flotte løyper du garantert vil elske. I St. Johann finner du 17 heiser og 22 bakker, inkludert 2 gondolheiser. Her finner du barnevennlige bakker, snøparker og flere helt vanlige bakker som passer for alle. Skidestinasjonen ligger i tillegg midt i hjertet av Tyrol, med hele 3 flyplasser i nærheten. St. Johann i seg selv er en livlig by med masse å finne på. I området rundt skidestinasjonen er det flere unike restauranter, barer og butikker.

29309851185_88c1da83a6_h

Aktiviteter:

I og rundt St. Johann finnes det er godt utvalg av aktiviteter og opplevelser. Her kan du for eksempel teste en radonnee-tur – en trend som har vokst enormt de siste årene. På en radonnee-tur går man opp skibakkene med ski, og spesielt på kveldstid er dette en stor naturopplevelse. En annen spennende aktivitet er også tandemparagliding, hvor du får muligheten til å oppleve fjelltoppene og naturen fra luften. Les mer om aktivitetene her.

Åpningstider:

St. Johann åpner så snart vær- og føreforhold tillater det, og holder åpent helt frem til 02.04.2017. De ordinære åpningstidene varierer noe i de ulike bakkene, men løypene er hovedsaklig åpne fra 09.00 til 16.00. Les mer om åpningstider her.

Reise:

St. Johann ligger i den østerrikske Tyrol, 125 km fra München (ca. 1 time og 45 minutter), 95 kilometer fra Innsbruck (ca. 1 time og 10 minutter), og 63 kilometer fra Salzburg (1 time). Med sin sentrale beliggenhet er det enkelt å ta seg til St. Johann fra Norge.

Overnatting:

Området har flere alternativer til overnatting, blant annet flotte hoteller og pensjonater. Bo moderne og tyrolsk i midten av landsbyen på Hotel & Wirtshaus Post, eller på det splitter nye familiehotellet Cubo Sport & Art Hotel.

 

29231105251_409e1885f9_h

Usikker på hva du skal gi i julegave til noen du bryr deg om? Hva med et gavekort som kan brukes på alle destinasjonene til SkiStar? Les mer om gavekortet her.