De mange grunnene til å ta turen til Praha

Byen som fortjener mye mer oppmerksomhet

Hovedstaden i Tsjekkia er uten tvil en av Europas aller vakreste byer og har du allerede opplevd Praha er du nok enig i at flere burde besøke «Den gylne byen».

Ikke bare har Praha en rekker severdigheter, museer, kulturliv ,shoppingmuligheter og et pulserende uteliv. Det er også godt kjent at ingenting slår en kald tsjekkisk øl på en varm sommerdag.

Severdigheter

Visste du at allerede i 1853 fantes det 35 puber med øl i Praha. Det er derfor ikke rart at mye av det kulturelle aspektet i byen har assosiasjoner med øl, bryggerier,restauranter og puber. Les om hvor du finner billigst øl i EuropaPrague astronomical clock

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider

Ikke nok med at verdensberømte severdigheter som Karlsbroen, Praha slottet,  St. Vitus- katedralen, Staromêstské námĕstí ( gamle bytorget), Nasjonalmuseet og Den astronomiske klokken kan enkelt fylle opp de fleste av dagene dine. Bare en spasertur langs kontrastenes by, breddene av elven Vltava og den rike arkitekturen og utsmykningen fra flere epoker gjør en vanlig gåtur til en opplevelse.

Byens vakre bygninger klarer å sjarmere alle og de kan nesten virke som de hvisker sine fortellinger og byen historie til turistene som står og knipser bilder.

Skal du få en ordentlig introduksjon i den tsjekkiske kulturen burde du ta en tur innom pivnici, som er en typisk bryggeri/ølkjeller. De originale bryggeriene hvor langbord i gammel tre, lukten av røyk og atmosfæren av en annen tid, har med tiden blitt vanskeligere å finne.

Nye, moderne og populære restauranter og utesteder tar plassen til de gamle, slitte kjellerne. Det er ikke like enkelt som å velge den første puben du ser. Her gjelder det å gjøre research eller spørre lokale om hvor de vil anbefale deg å dra hvis du ønsker en sann tsjekkisk opplevelse. Lenger ned i saken kan du lese om de beste barene og pubene.

Finn de beste og billigste reisene her

View of old town in Prague taken from Charles bridge

Over brosteinsbelagte gater og gjennom gamlebyens koselige og gamle smug, vil du møte en egenartet atmosfære og overraskelser underveis.

Her spiser du

Goulash served with bread dumplings and lemon

I Praha kan du oppleve mye lokal og spennende mat.Tsjekkere har flere oppskrifter som ligner på polsk, ungarsk og tysk kjøkken.

Gå på en brun tsjekkisk kro og spis melboller, kjøttgryter og surkål. Tsjekkisk mat står kanskje ikke høyt på nordmenns mest spise retter, men er du på reise, kan du ikke la være å smake på den lokale maten. De nasjonale rettene er fulle av fantastiske smaker som er et must.

Se etter ledig hotellrom i Praha

Restaurantutvalget er enormt og du kan både drikke og spise deg glad og fornøyd. Den gastronomiske verden i denne byen er rik på eksepsjonelle matretter og stor variasjon. Nye restauranter med spennende konsepter dukker opp på kartet og til og med den lokale befolkningen med sin sterke tro på tradisjon, har latt seg overtale til den nye kulinariske verden som står for tur.

George Primesteak

New York Times skryter av både kjøttstykkene på denne restauranten, men det er høyt anbefalt å ta en hamburger nettopp her. Det er på ingen måte en gatekjøkken burger du får her. Åtte måned gammel prime steak, foie gras, sort trøffel aioli og fantastisk Brillat-Savarin ost.

Hemingway Bar, oppkalt etter Ernst Hemingway, har fått fantastiske anmeldelser, og byr på tradisjonell tsjekkisk mat. I tillegg har de et enormt utvalg av rom og spennende cocktailer.

Er du på utkikk etter en pause innimellom shoppingen, kan en brunch på Cafè Savoy være et fint sted. En koselig kafé er kjent for sine frokoster og luncher.Atmosfæren av den gamle tsjekkiske republikken kommer frem i interiøret og den nydelig disken fylt med gudommelige bakevarer.

Femstjerners hotellet Kings Court ligger i hjertet av torget. Se de flotte rommene her

Finn andre hotellrom her

Palffy Palace har flere ganger blitt omtalt som en av Prahas best bevarte hemmeligheter. Restauranter serverer franske spesialiteter som eksklusiv sjømat. Men du finner både gode kjøttstykker og andre retter på menyen.

1

Luka Lu får du ordentlig hjemmelaget mat med baltisk tema. Herlig, upretensiøst og autentisk. Passer godt for alle som liker å prøve nye retter.

Pagana er en familiedrevet italiensk restaurant som på TripAdvisor ligger som nr.2 av alle restaurantene i Praha. Gjestene er ekstremt fornøyde med både den deilige maten, vinen og stemningen.

Terasa u Zlate Studne. Her nyter du gourmet mat og en slående vakker utsikt over byen. En romantisk middag for to som kanskje koster litt mer enn det meste i Praha, men absolutt verdt et besøk om du liker herlige smaker og utsøkte viner.

Prisene i Praha er vennlige og du får veldig mye for pengene. Nå som de fleste har fått feriepenger er det kanskje på tide med en aldri så liten storby tur.

Se etter ledig rom for en weekendtur i Praha i sommer.

Her drikker du

Etter mange timer med sightseeing i den vakre byen, fylles de beste pubene med øl-tørste turister som er klare til å senke skuldrene i god og avslappende atmosfære. Er du ute etter tsjekkisk øl i ulike varianter og godt utvalg, er det Zlý časy du burde satse på. Autentisk, uhøytidelig og med mer enn 100 sorter av øl kan dette være steet for en øl entusiast.

En annen must for øl er U Vodoucha. Her serveres både lokal mat og pilsner.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Black Angels Bar er en av Prahas beste og mest omtalte i  internasjonale medier. Den har blitt kåret til verdens 4 beste hotellbar i 2014 av engelske The Spirits Business,mens i 2012 var den på listen til Sunday Times over de topp 50 barene i verden.

Lei en bil og opplev mer av Tsjekkia her

Shopping

Alle vet at du drar ikke til Praha uten å kjøpe en krystall eller to med deg.Dette er byens spesialitet og her kan du virkelig slå deg løs med de mange krystallbutikkene i de trange små gatene. I Prahas mest eksklusive handlegate med navn Parízská, får du også tak i merkevarer som Dior, Hermes, Sarowski og Lacoste.

Boder på bytorget kan friste de eldre, mens de yngre og shoppingglade vil nok få seg en rimelig overraskelse når de ser de enorme shoppingsentre som popper frem innimellom gamle bygg. Arkady Pankrac, Palladium, Avion Shopping Park, Nova,  Petropole Zlicin er bare noen av stedene du kan bruke penger på.

Finn de billigste flybillettene til Praha her

Her kan du bruke mange dager på å lete etter godbiter vi ellers ikke finner i Norge. Det er nok ikke mulig å rekke alle sentre på en gang, så beregn heller litt ekstra tid på et eller to om du skal få mest mulig ut av handleturen din. Noen av sentre ligger lenger ut av byen, så du kan enten ta taxi eller leie bil og se steder utenfor byens hovedrammer.

Er du heller på utkikk etter en Sydentur? Få 50% rabatt på ferien med Apollo i august.

Spa

Har du lyst på en weekendtur som kombinerer både story, severdigheter og spa kan Mandarin Oriental hotel være noe for deg.Det unike spaet er det eneste i verden som ligger i et tidligere renessansekapell. Her tilbys et bredt utvalg av spabehandlinger, yogatimer og skjønnhetsrom. Les mer om hotellet her

Emblem Hotell i hjertet av Praha sentrum har også en flott spa med treningsstudio, badstue, dampbad, Kneipp-behandlinger og avslapningsområde. Du kan bestille tid i boblebadet på takterrassen mot et pristillegg.Overnattingsstedet har betjent parkering, en 5-minutters spasertur unna.

 

Hotellene du bør bo på

Det er lov å unne seg litt luksus når du er på ferie.

The Mark Luxury Hotel Prague

2135058_184_z

Hotellet vil overraske deg med sitt interiør og tidløs eleganse.Dette er en uforglemmelig kombinasjon av tradisjon og moderne design. På grunn av sin flotte beliggenhet, er Mark det ideelle valget for bryllupsreiser, romantiske storbyferier eller minneverdige helgeturer. Hotellets private og unike gårdsplass på 1800 m² spås å bli det fremste møtestedet i Praha for god mat og uforglemmelige anledninger.

Se fler bilder av det luksuriøse hotellet her

Four Seasons Hotel Prague

580304_55_z

Et kjent hotell som gir deg en flott utsikt over Praha Slott og Karlsbroen. Gjesten har tilgang til helseklubb, badstue og teningsrom. Restauranten Cotto Crudo serverer god italiensk mat med ferske råvarer og hjemmelaget pasta. Etter en travel dag i denne historiske byen kan du slappe av og glede deg over en rå-bar, ostehule, vinkjeller samt salami- og prosciuttotårn.

Sjekk ledig rom på Four Seasons Hotel

Mandarin Oriental, Prague

1514837_86_zMandarin Oriental, Prague ligger i et omhyggelig restaurert kloster som har en historie som går tilbake til 1300-tallet. Severdigheter som Praha Slott og Karlsbroen ligger like ved.

Nydelige rom og utsikt. Se flere bilder av dette hotellet her

Hotel Paris Prague

19499_203_z

Weekendtur og spa kanskje? Sjekk om dette hotellet vil passe deg

Buddha-Bar Hotel Prague

2443750_211_z

Det første luksuriøse Buddha-Bar-hotellet i verden ligger i Prahas livlige sentrum, i nærheten av gamlebytorget og den fasjonable handlegaten Parizska. Passer utmerket for de som ønsker seg litt luksus.

Se flere bilder av dette fantastiske hotellet med en herlig gjennomført stil her

The Emblem Hotel

6411386_68_zDette hotellet ligger 300 meter fra gamlebytorget i Praha. Her har du både treningsstudio, badstue, dampbad og avslapningsområde. Se flere bilder av rommene her

Les også:

Slik får du sydenferien til 50%

Unn deg luksus i Lysenes by

Dette er Milanos mest futuristiske hoteller