De mest irriterende folkene på flyplasser

Selv om man elsker å reise så er det noen ting

Vil du fortsatt fly? Sjekk vårt store reisesøk her – finn billigste flyreise

183467023

1. De som blokkerer gangveiene

Du har dårlig tid og skal nå boarding på flyet. Eller så er du på vei fra flyet, skal rekke et møte eller en transfer. Uansett hva det er så har du dårlig tid. Det er da du møter, eller litt mer riktig: Kommer bak noen som både mener at de trenger hele bredden av gangveien du går på, eller som har tatt seg bryet med å stoppe akkurat der du skal gå for å sjekke innholdet i kofferten.

Så er du kanskje heldig og treffer på en av de gangveiene som er automatiske. De som går av seg selv, og som får deg til å føle deg som en toppidrettsutøver blandet med en superhelt. Akkurat der møter du en passelig bred sydenturist som ikke vil annet enn å nyte å stå stille midt på gangveien.

dv20730442. De som blir overrasket over passkontrollen

Det er ikke mange land som har nøye passkontroll med visum og tollerklæringer, men noen har det. Det overrasker alltid noen. Selv om man har fått beskjed av flyselskap, på billetter, av flyvertinner, over høyttalere og plakater. Så kommer immigrasjonskontrollen. Det vil alltid være noen som ikke har brukt de få sekundene det tar å fylle ut et lite skjema, eller som bare – enkelt nok – har plassert passet nederst i den litt for store trillekofferten.

Hæ? Pass? Hæ? Fortollingsskjema? Hæ? Måtte jeg ha ESTA? JA! Og, du, køen for EU/EØS gjelder også nordmenn, samme om du er i mot EU.

dv20730223.  De som eier bagasjebåndet

Du vet at på bagasjebånd, på bakken, så er det en strek? Har du sett den? Fint. Du skal stå bak den. Se på koffertene som ruller forbi, gå fram når (og, dessverre noen ganger: hvis) bagasjen kommer.

Men, joda, vi vet alle at noen eier bagasjebåndet. Så de har rett til å stå rett foran bagasjebåndet for å passe på det. Alle vet jo at deres lettere slitte trillekoffert fra gatemarkedet på Gran Canaria er viktigere enn de fleste andre.

1341010894. De som skal spøke i sikkerhetskontrollen

Hvis folkene i sikkerhetskontrollen vil høre stand-up så går det på Latter eller annet, de vil ikke høre dine dårlige vitser. De gjør en jobb, som er lovpålagt. Og, ja, de synes også det er slitsomt å gå gjennom sikkerhetskontrollen – og de må gjøre det hver dag. Du kan heller takke dem for at de gjør en viktig jobb istedenfor å vitse med at det må være deilig å beføle så mange mennesker hver dag.

Eller hva med de som ikke klarer å se alle skiltene, lese informasjonen eller høre hva som sies som blir sjokkert over at man skal ta av seg jakka eller ta ut datamaskinen fra vesken. FØLG MED!

5. De som skal krangle på alt

Du vet at du har stått bak dem, mange ganger. Dette er personene som mener de fortjener litt ekstra fra personen som selger kaffe, fra flyselskapet, som prøver å få seg en oppgradering eller som mener de har rett til å ha litt overvekt fordi de selv har gått ned i vekt. Uansett hva det er så skal disse krangle på det.

Vil du fortsatt fly? Sjekk vårt store reisesøk her – finn billigste flyreise

Trenger du hotell? Sjekk salgene her!

Hva med å bestille hotelltransfer på forhånd? Sjekk her

1800027546. Bergensere, eller andre som snakker like høyt

Jada, du har drukket så mange øl og jada, du har fått inn den store offshorekontrakten. Seriøst, vi bryr oss ikke. Alt vi vil er å komme oss a) på eller b) av flyet (eller forsåvidt ut av flyplassen før du skal skryte av hvor fyllesyk du var sist gang du var i Barcelona).

7. Kredittkortselgere på flyplassen

Nei, takk. Vi vil ikke ha kredittkort.

8.  De som kjøper Fast Track

Hele det konseptet er laget for at man skal tjene mer penger. Det medfører at man har mange sikkerhetsvakter som bare står og henger. Nei, stå i kø som alle andre så går det fortere for alle.

9. De som skal pakke om kofferten ved skranken

Hvis det er slik at du har handlet for mye (det kan skje den beste) så trekk deg unna, pakk om kofferten der andre kan komme forbi. Eller enda bedre: Vei kofferten din FØR du står  ved bagasjeinnleveringen.

10. De som trenger et eget sete for kaffen

Hvis du er så menneskesky at du ikke tåler å ha noen ved siden av deg så er det kanskje dumt å fly i utgangspunktet?

Vil du fortsatt fly? Sjekk vårt store reisesøk her – finn billigste flyreise

Trenger du hotell? Sjekk salgene her!

Hva med å bestille hotelltransfer på forhånd? Sjekk her

7829272511. De som er dritings før flyet har tatt av

Du er kanskje redd for å fly, men så redd for å fly at du trenger en hel flaske vodka før flyet tar av? Neppe.

12. Køsnikerne

Vi er alle her for å komme på det samme forbanna flyet! Vi har alle seteplasser – så hvorfor sniker du? Eller for de som kjøper Ryan Air eller lignende: Det er lov til å sparke snikere sånn rett under eller over kneskåla.

13. Taxiselgerne

Hvorfor må vi forholde oss til en haug med taxiselgere? Kan vi ikke stå i den køen? Hva er egentlig regelen her? Hvorfor får vi tusen valg? Hva er pirat-taxi her? Hvorfor kan man ikke henge opp offisiell informasjon. ARGH! Vi vil bare til sentrum!

14. Han som må ha 100 prosent batteri

Du vet hvem han her. Han som tar opp den eneste kontakten som finnes i en radius på 200 meter. Han som MÅ lade opp til 100 prosent. Han, ja. Han som gjør at du ikke har batteri nok til Angry Birds på flyet.

7878214115. Taxfree-entusiastene

Disse skal handle det meste de finner på taxfree. Helst alt. ALT. Så skal de betale. Nøyaktig, med kontanter.

Vil du fortsatt fly? Sjekk vårt store reisesøk her – finn billigste flyreise

Trenger du hotell? Sjekk salgene her!

Hva med å bestille hotelltransfer på forhånd? Sjekk her

16. De som stinker

Ja, vi snakker om fylleånde – gutteturer på veien hjem, røykerne som ikke vet hva tyggis er eller som ikke har dusjet.

17. De som skal betale med utenlandsk valuta

Hint: Hvis du reiser fra et land og har igjen småpenger så gir du de bort i en av de mange kassene som står rundt omkring. Garantert er det bedre for alle. Sedlene sparer du til neste gang.

18. De som flyet må vente på

Fordi de har handlet taxfree eller tatt seg en ekstra øl. Ja, vi har alle opplevd dem.

19. Dine egne barn

Det er vel omtrent så politisk ukorrekt, eller ukorrekt som det går an. Men du verden hvor sant det er…. De vil ikke stå i ro, de vil ikke løpe når de må og de vil absolutt ikke høre på at de må passe på hva de gjør. Eller så hyler de, eller så vil de bare spise godteri eller så… ja…

20. De som jobber på flyplassen og hater sin egen jobb

Vi har også slike dager, men vi prøver så godt vi kan at det ikke går utover andre. Kan du prøve det også? Vi vet det kanskje ikke er så moro å selge vann til 40 kroner flaska, men du – vi betaler faktisk den latterlig høye prisen og vil gjerne ha ett smil i hvert fall…

Vil du fortsatt fly? Sjekk vårt store reisesøk her – finn billigste flyreise

Trenger du hotell? Sjekk salgene her!

Hva med å bestille hotelltransfer på forhånd? Sjekk her