De nye kule områdene

Foto: Getty Images

Noen strøk var områder du slettes ikke ville ferdes i før, men har nå blitt kule. 

1. Prenzlauer Berg, Berlin (Tyskland)

Dette området var ett av de områdene som kanskje var mest slitent i Øst-Berlin, men etter at muren falt har det blitt kanskje det aller hippeste og kuleste områdene i metropolen. Sjekk ut KulturBrauerei, Mauerpark, Wasserturn Prenzlauer Berg (et virkelig merkelig bygg), spise på Fleischlust – eller bare sjekke ut noen av de svært mange kule drikkestedene. Hotell å velge: Hotel 103 – passer utmerket til nabolaget til svært hyggelige priser.

2. Shoreditch, London (England)

Dette var området til Jack the Ripper. Det var også her William Shakespeare bodde. Nå er det her du finner Brick Lane Market, Hawksmoor og Princess of Shoreditch. Kult område, som har gått fra å være så ultrahipt til at du knapt kunne gå der til å være et område som både kan oppleves og nytes. Hotell å velge: Ace London, ett av de kuleste hotellene i London

3. Dumbo, Brooklyn, New York (USA)

Dette området rett over Manhattan Bridge og Brooklyn Bridge er et område som en gang var slitent, men som nå virkelig er stedet du bør oppsøke i New York. Svært så kule restauranter, meget fine shoppingmuligheter – og ikke akkurat veldig langt til Manhattan. Hotell å velge: New York Marriott – det er ikke mange hoteller i Dumbo, men dette er ett finfint ett.

4. Silver Lake, Los Angeles (USA)

Med tanke på at området ikke er så langt fra Hollywood skulle man sikkert tro at dette alltid har vært et kult område, men det har det ikke. Det har forsåvidt ikke Hollywood heller, siden det var de lave tomteprisene som fikk filmstudioene til å plassere seg der. Hotell å velge: W Hollywood, ikke helt Silver Lake – men veldig kult.

5. Kallio (Berghäll), Helsingfors (Finland)

Dette er det finske Grünerløkka. Tidligere arbeiderklassens område, nå noe helt annet. Hotell å velge: Hotel Haven