Delikat hotell åpner i Stavanger

Midt i sentrum.

1888_Bar_vinkel_2_01_highres (1)

Hotellkjedens nye forretningshotell

Scandic Stavanger City er hotellkjedens nye delikate hotell, og har fått beliggenhet svært sentralt i oljebyen, med kort avstand til havna, shopping og Stavangers beste restaurant- og utelivsområde.

Møterom med plass til 130 personer

Hotellet er primært tenkt som et forretningshotell, og har derfor 7 møterom. Hotellets største møterom har plass til så mange som 130 personer.

Rom

Restaurant, bar og treningsrom

Antallet rom i hotellet er 226, og det er både restaurant og bar i bygget. Et godt treningsrom er jo også selvsagt, og Scandic Stavanger City har det også.

10 ting du bør gjøre i Stavanger:

1. Se Øvre Holmegate

I denne gatestubben er alle husene malt i sterke og spreke farger, og du vil finne både kunstutsalg, kaféer og spesielle butikker her. De mange motivene her gjør gaten til et yndet sted for den fotointeresserte.

2. Besøk Kongeparken

Vestlandets største fornøyelsespark og Rogalands mest besøkte attraksjon inneholder noe for enhver. Barna kan lage sin egen sjokolade på sjokoladefabrikken og de spenningssøkende kan ta Norges lengste bob-bane eller Norges høyeste karusell, Luftskipet. Både Høydeskrekk og Spinnvidle er karuseller som vil få adrenalinet til å bruse i årene. Les mer om parken her.

Her finner du flotte hoteller i Stavanger

3. Ta en kaffe på Bøker & Børst

Et lite eksentrisk skjenkested i tidligere omtalte Øvre Holmegate i sentrum av Stavanger. Her kan man lese i husets bøker (som også er til salgs), drikke god kaffe og nyte ferskt bakverk eller velge fra en imponerende ølmeny dersom tørsten må slukkes. Her er det atmosfære i veggene, og sitteplasser både ute i gaten og i bakgården.

4. Kjøp pølser hos Idsøe

I Verksgata ligger Norges beste slakter og Stavangers eldste firma, A. Idsøe as. Her får man førsteklasses kvalitet på kjøttproduktene, og pølsene som produseres her er beryktet over hele landet. Eyvind Hellstrøm stikker ofte innom Idsøe, og det sier vel sitt.

5. Gå opp til Preikestolen

Man må både kjøre et stykke samt ta ferge før man kan begynne på den knapt to-timer lange fjellturen opp til Preikestolen. Men det er verdt det. En spektakulær utsikt venter deg, og du kjenner det godt i mellomgulvet dersom du våger deg langt nok ut til å se det 604 meter høye fallet rett ned i Lysefjorden. Her føler man seg i live. Unngå turen vinterstid, og ta med gode sko til fotturen.

6. Se Stavanger Domkirke

Oppført i 1125 da Sigurd Jorsalfare gjorde Stavanger til bispesete og den eneste norske katedral fra middelalderen som har beholdt sitt opprinnelige utseende. En vakker bygning i gotisk og romansk arkitektur utført i kleberstein og grønnskifer.

7. Spis middag på Renaa

Har du lyst å prøve byens kulinariske tilbud, anbefales en bedre middag hos stjernekokken Sven Erik Renaa. En ujålete og kvalitetsrik restaurant inndelt i tre avdelinger; Renaa:Xpress, Renaa:Matbaren og Renaa:Restauranten. Her går gode råvarer, smaksopplevelser og god service hånd i hånd og sikrer deg et uforglemmelig måltid. Ikke det billigste stedet, men kvalitet koster som kjent litt mer. Her kan du bestille bord.

Søk etter billigst flytur her

8. Surfing, kiting eller bading på Solastranden

Eller en annen av de utallige forblåste strendene nedover kysten. Her er forholdene perfekte, og er det noe som aldri svikter Stavanger-regionen er det vinden. Kitesurfing.no er ett av mange nettsteder man kan melde seg på kurs dersom dette ikke er noe du behersker allerede.

9. Besøk Oljemuseet

En tur på oljemuseet er både spennende og lærerikt, og gir grundig innføring i landets oljehistorie og prosessene rundt utvinningen. Her finner man rikelig med aktiviteter for barn og unge, og det blir arrangert kurs, konferanser og utstillinger. Les mer om museet her.

10. Vandre gjennom Gamle Stavanger

173 vernede og restaurerte trehus som ble bygget på 1700- og 1800-tallet. Straen, som det og kalles, er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.