Den hotteste byen i Nord-Amerika

Skal du bare besøke en eneste by i Nord-Amerika så er det denne.

Quiz: Hvilke land består Nord-Amerika av? Du svarer sikkert USA først. Mexico kommer også med. Så husker du nok Canada. I tillegg er faktisk Grønland, Cuba, Bahamas, Bermuda, Honduras, Jamaica og mange flere også med. Vi skal likevel skrive om den femte største byen i Nord-Amerika. Den som nå er i ferd med å bli den klart hotteste byen på kontinentet.  

Toronto

Den største byen i Canada har 5,6 millioner innbyggere i det som kalles det urbane området. Innenfor bygrensene er byen større enn Roma og Paris med sine 2,6 millioner.  Nå er også byen i ferd med å bli ett av de hotteste reisemålene for folk fra USA, Canada og Europa. Vi forteller deg hvorfor. Vi begynner likevel med historien. Da europeiske innvandrere kom til det som i dag er Toronto så bodde Huron-stammen der. Navnet Toronto kommer fra deres ord tkaronto (som betyr der trærne står i vannet). Det var ikke før i 1793 at britene satte opp en bosetning der. Navnet? York. Et nytt York i Nord-Amerika. Bakgrunnen var selvfølgelig at amerikanerne samtidig hadde etablert deres eget land. Torontos store vekst kom likeel ikke før på 60-tallet etter at byen fjernet sine immigrasjonslover. I 1951 bodde en million i byen, i 1971 ble tallet to millioner og da 80-tallet kom var byen den største i Canada. Med den store innvandringen er det ikke så rart at Toronto også har blitt kalt den moderne nye York også. Faktisk så er deres 9-1-1 opplært til å besvare nødsamtaler på 150 språk.

Hva gjør Toronto så hot?

Toronto er en av de sikreste byene i Nord-Amerika. Ransstatistikken viser at byen ligger langt bak New York, og Oslo, per innbygger. Kombinasjonen med en stor innvandring som har gitt byen mange impulser har fått mange til å beskrive byen som «alt det bra du finner i USA uten noe særlig av det negative.» Vi gir deg likevel en topp 10.  

1.  Utrolig kul shopping

Skal du shoppe luksus kan du dra til Holt Renfrew (og huske at en kanadisk dollar ofte er litt mindre enn en amerikansk en). Du kan besøke det virkelig store sentrumsnære shoppingsenteret Toronto Eaton Centre. Du kan også besøke det første shoppingsenteret i Nord-Amerika(!): Yorkdale. Og, jada, du finner outlet der også. Let også etter Winners. En tur til Chinatown i Toronto anbefales også, og de hippeste butikkene finner du på Queen Street og Kensington Market.

2. Verdens største shopping under bakken

PATH er navnet. 29 kilometer med shopping under bakken. Så selv om det skulle regne eller på en aller annen måte være vær som gjør at du ikke vil gå utendørs så kan du bare stikke under bakken. Over 1 200 butikker, spisesteder og annet finner du der. Sjekk guide her.

3. Hotellene

I 2011 hadde Toronto ett femstjerners hotell. Nå har hotellet 6. Det er i ferd med å bli enda flere. Det kanskje fineste er Four Seasons Toronto, noe som virkelig bare skulle mangle også. Hotellkjeden kommer fra Toronto. Sjekk hotellet her – se også vår guide til andre hoteller i Toronto nederst i denne saken

4. Utrolige restauranter

På grunn av den store innvandringen til byen har Toronto, som New York, blitt et kulinarisk stoppested. Enten det er Kaiseki, Charlie’s Burger, Buca, Shoto, Edulis, Ortolan eller Agave Y Aguacate.

5. CN Tower

Burj Dubai ødela tårnets posisjon som det høyeste i verden, men restauranten på CN Tower serverer alkohol. Noe du kanskje vil trenge hvis du skal ta en Edgewalk. Sjekk hjemmesiden her.

6. Veldig mye å gjøre

Er du der på sommeren er Polson Pier et naturlig stoppested. På vinteren kan du besøke Second City (for øvrig om sommeren også) for humor. Er det verdens beste sted for stand-up? Sommer og vinter kan du også prøve noen av de mange spaene rundt byen. Slik som Windsor Arms.   Liker du hockey kan du besøke Hockey Hall of Fame. Ripleys Aquarium er også relativt interessant. Er du mer ute etter en fornøyelsespark så sjekk Canada’s Wonderland. Sjekk den offisielle Toronto-appen for flere tips.

7. Klimaet

Toronto er aldri veldig varm eller veldig kald. Den store sjøen (Lake Ontario) holder byen kald om sommeren og varm om vinteren. I snitt vil man få noen minusgrader i vintermånedene, mens sommermånedene sjeldent gir varmere enn 25 grader. Det er lite regn i byen, og været forandrer seg sjeldent fort og man unngår svært ofte ekstremvær (slik man ikke gjør i den andre nye Yorken)  

8. Niagara

Rundt 1,5 time fra Toronto ligger Niagara-fossen, kanskje ett av verdens vakreste steder. Med en av turene dit kan du oppleve svært mye vakkert.

9. Nord Amerikas eneste slott

Casa Loma heter slottet. Vi tuller ikke, det er et slott og historien er nesten helt sinnsyk.

10. Utelivet

I Toronto er de fleste innbyggerne unge par og single uten barn. Unge par og single uten barn gjør hva relativt ofte? Utelivet i Toronto er en opplevelse som selv New York vil misunne. Et fint sted å starte er TimeOut Toronto for å finne ut hva som er hot akkurat nå. 

Hoteller

Vi har allerede påpekt at hotellene i Toronto ofte er nye, og svært gode – slik som Four Seasons. Vi har i tillegg plukket tre av de beste hotellene i byen for forskjellige behov. Luksus: Trump International Hotel & Tower Toronto Mid-range: Residence Inn Marriott Toronto Downtown Entertainment  Unikt: Old Mill Rimelig: Novotel Toronto Vaughan Centre