Den store Osloguiden

Vår hovedstad blir stadig større, penere og mer attraktiv. Når du tror du vet om alle utestedene, restaurantene og parkene, dukker det plutselig opp nye skjulte perler du ikke ante eksisterte. Det er nettopp slike ting som gjør at Oslo aldri blir kjedelig og flere oppdager at vår hovedstad er faktisk ganske så fint sted å bo i.

Unngå de typiske turistfellene og sjekk ut noen av de skjulte perlene:

Torggata

oslobest

Det som før kunne betraktes som en litt «shabby» gaten fra Toungstorget og frem til Hausmanns gate, har fått en totalforvandling. Det er ikke lenger gaten du spurter gjennom. Nå er det en av Oslos kuleste gater med de nyeste restaurantene, barene, utestedene og butikkene. Gamle lokaler pusses opp og flere kommer til å etablere seg i Torggata som satser stort på å bli oppdaget av både Oslos beboere men også turistene. Sjekk ledige hotellrom i Oslo her.

Spis taco og pølser

I Torggata kan du virkelig se at matrevolusjonen har kommet til lille Norge. Alt fra Starbucks til råkule Taco Republica. Her får smaksløkene leke seg med nye smaker, samtidig som konseptene er artige og utenom det vanlige. Endelig kan vi i Oslo sette oss på et nytt sted og prøve ting som kreolsk chilipølse med creamy blue-cheesedressing og hjemmelaget potetgull, eller ekte meksikansk taco fylt med østerssopp med karamellisert løk, chile guajillo, hvitløk og salsa. Olè!Angstbar, Uro, Kulturhuset og Fiskeriet er velkjente steder for både lokale og turister. Book bord på restaurantene her Lyst å bo i sentrum av Oslo på er av de beste hotellene i hovedstaden? Se bilder og sjekk ledige rom på Hotel Continental Gå lenger inn forbi Angstbar og ta deg en øl og hotdog på den råkule Wurst!

mobil27

Ved Sentrum Scene finner du den meget populære Peoples. Den store uteserveringer gjør dette til en hipstersted. Menyen er stor og prisene snille så her kan vennegjengen sitte i timesvis etter jobb eller før en konsert og nyte en deilig hjemmelaget hamburger og en halvliter. TIPS: Viet Nam House: god og rimelig vietnamesisk mat! Her anbefaler vi deg å prøve Pho-suppen!

Foodtrucks og streetfood

PicMonkey oslo

Slapp av og se forbigående på Cafe Sør som er like populær både på sommer som på vinterstid. Midt på Youngstorget har det skjedd forandringer. Ikke bare har uteserveringene til  utestedene inntatt den store plassen, men «foodtrucks» har endelig kommet til Norge. Her kan du kjøpe deilig burritos. Gutta som driver 4Gringos sier folk har fått øynene opp for «streetfood» og køene er lange i lunchtider og etter jobb. Er du tørst etter mennesker og øl er det Crow Bar du burde besøke. Det som på utsiden ser ut til å være et liten bar, overrasker deg raskt med både størrelsen og ølsortimentet! Med 21 tappekraner kan du utforske og prøve flere varianter av deres egen øl og andre ølmerker. På enden av Torggata finner du Akerselva. Rett ved vannet ligger Funky Fresh Food som er en av de få spisestedene i Oslo for veganere. Menyen er fullspekket med veganske og raw matretter som både er allergivennlige og av høy kvalitet. Du kan også få kjøpt hjemmelaget snacks, is og kaker.   Har du lyst å bo i sentrum på et moderne og kult hotell kan du sjekke ut Clarion Collection Hotel Folketeateret. Situert i Folketeateret i umiddelbar nærhet til Torggata, Oslo sentrum, Karl Johans gate og Grünerløkka. Som gjest på det elegante hotellet får du gratis kaffe, te og frukt hele dagen, og om ettermiddagen serveres hjemmelagde kaker eller bakverk i salongen. I tillegg finner du noen av de bedre restaurantene som Grilleriet og Fiskeriet vegg i vegg med hotellet. Sjekk ledige rom og se bilder av hotellet her.

En spasertur langs Akerselva er et absolutt must

akerselva

Det er ingenting som slår dette området på sommeren. Du senker skuldrene, vandrer langs den fine elven og gjør deg klar til å få opp pulsen på den uberkule Grunerløkka! Alexander ( 25), Kine ( 28) og Simon ( 23) sitter på NY York, og nyter finværet. – Grünerløkka er uten tvil den bydelen som har mest sjel og hvor livet pulserer gjennom hele sommeren. Det er her du skal dra om du vil grille, spise, spille, leke og drikke god øl. Kine er enig og anbefaler alle å ta seg en tur i parkene og nyte været på uteserveringene. -Oslo har så mye å by på og det arrangeres konserter, festivaler og mye annet store deler av året. Simon mener at hver bydel i Oslo har sin sjarm, og siden han bor på Vika er det naturlig at han tilbringer mye tid i nabolaget. – Jeg har Aker Brygge og Tjuvholmen rett ved og da er det ingenting i veien for å bade der. For turister anbefaler han å ta båtene som gå ut til øyene i Oslofjorden. Her får du Oslo sommer på sitt beste. Her finner du hoteller på Günerløkka.

Vika/Solli Plass

Den populære uteserveringen på de mange kafeene på Solli plass har en avslappet atmosfære. Det er ikke like fult som Aker Brygge, og heller ikke så stille som mange småkafeer på Frogner. Rett og slett et godt sted imellom om du vil ta et glass, samtidig som du vil observere menneskene som går av og på trikkene. Beveger du deg nedover mot Observatoriegata i retning Aker Brygge kan du fine mange av Oslos skjulte perler. Først har vi restauranten Palace Grill og utestedet Skaugum som er «the place to be» når temperaturene bikker 15 grader. Bakgården er gjort om til et utested og du har flere etasjer med småbord hvor du kan holde utkikk over folk. Sjekk inn på Frogner House Apartments hvor du bor i en viktoriansk bygning, 500 meter fra Slottet og en 15-minutters spasertur fra Frognerparken og skulpturene i Vigelandsanlegget. Alle leilighetene på Frogner House Apartments har stor takhøyde, store vinduer, kabel-TV, mikrobølgeovn, kjøleskap og kokeplater.

Mer informasjon om hotellet og ledige rom finner du her

Ønsker du å tilbringe lengre tid i hovedstaden kan en leilighet være gunstig. Frogner House Apartments finnes både i Odinsgate, Oscarsgate og Arbinsgate i tillegg til Skovveien. Sjekk ledige leiligheter herTIPS:  Orker du ikke å lage mat i leiligheten kan du ta turen innom Jewel of India som ligger like ved. Dette er en indisk restaurant du bør besøke om du er glad i autentisk og sterk mat! Sjekk ledige rom i Vika området

Ta deg en nydelig spasertur langs sjøen og opp mot Bygdøy og du får et helt annet syn på Oslo. Du kan også ta båt fra Rådhusplassen eller lei sykkel og se enda mer av byen på turen mot idylliske halvøya. Om sommeren er dette et populært sted for alle badenymfer og strandløver da det er badestrand, sandvolleyballbane og strandrestaurant på Huk. https://instagram.com/p/33r-BjAKOd/ Kjøpesenteret House Of Oslo har fått en oppgradering i år og det er absolutt verdt å ta en titt innom. Er du interessert i interiør finner du en av Oslos største Illums Boligus butikk i tillegg til mange andre som Tilbords, RAUN, Habitat.  Etter at det eksklusive vinmonopolet flyttet fra sentret ned til Aker Brygge, har flere flott klesbutikker inntatt deres lokaler. Dette er senteret for deg som ikke ønsker å gå i køer og vil helst unngå det verste kaoset. I likhet med Aker Brygge kjøpesenter er det her du burde dra om du er ute på en regnfull dag i Oslo. Styr unna Oslo City og Storo hvor butikkene og gangene er fulle av mennesker.

oslo34

Her finner du alle hotellene i hovedstaden.

Finn de beste hotellene i Oslo på Laurel Nights.

Aker Brygge/Tjuvholmen

oslo7

Sommeren er ikke den samme uten et par turer på Aker Brygge/Tjuvholmen. Området ved vannet setter deg øyeblikkelig i stemning for reker, blåskjell og bobler i glasset. Alle i Oslo besøker dette området og etter kl.16 på hverdager med sol, er det vanskelig om bord. Men heldigvis har du mange steder å velge mellom og flere ting å se for å slå ihjel litt tid. Aker Brygge- kjøpesentret er endelig åpnet og her finner du mange av de største kjedebutikkene i tillegg til noen eksklusive nisjebutikker. Med en rolig tempo kan du spasere og titte uten at folkemengden forstyrrer shoppingen. Aker brygge er hjemmet til komediescenen Latter hvor du kan se mange populære og kjente skuespillere . Før du drar på forestilling er det mange steder å ta en matbit på. Rett over Latter finner du Oslos mest populære tapas-restaurant, Delicatessen. Her må du komme sulten, for selv du tror at porsjonene er små så er det mye mat og du vil gjerne smake alt du har bestilt. Nydelig! Du kan booke bord her.

akerbrygge

Er du glad i gode burgere kan en tur innom den amerikanske dineren Beach Club være aktuelt for deg. Har du lyst på noe annerledes og i en annen klasse prismessing har Burger Joint utfordret burgermarkedet på Aker Brygge. Sjekk ledige rom og hoteller i nærheten av Aker Brygge Ta deg en øl på Beer Palace hvor mange forretningsmenn og kvinner fra nabolaget har valgt som sitt stamsted etter jobb. Her kan du spille shuffleboard  eller se en fotballkamp på tv-en.

God mat og god steming:

Bølgen og Moi, BAR Social Eating, Hanami, Alex Sushi. Book bord på disse restaurantene her Tjuvholmen er et av Oslos nyeste områder hvor du finner Astrup Fearnley Museet.

Astrup Fearnley Museet huser Astrup Fearnley-samlingen, en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. Du finner også skulpturpark ved Astrup Fearnley Museet ytterst på Tjuvholmen. Både parken og museet er designet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano. Har du lyst å bo sentralt med gangavstand til både Karl Johan, Aker Brygge og Tjuvholmen kan Grand Hotel være perfekt for deg. Se bildene av det historiske hotellet og sjekk ledige rom her. Er du glad i italiensk is er du nødt om å stelle deg i køen til Paradis! Deres italienske is er helt utsøkt og du er bare nødt om å prøve pistasjsmaken! Orker du ikke kø( som faktisk går utrolig raskt) kan du på veien til museet ta en softis fra den lille standen fra Paradis.

oslo22

oslo10

Andre steder du bør prøve:

Olivia

Sorgenfri

Eataly

  Det er på Aker Brygge du finner et av de flotteste og mest kjente hotellene til Petter Stordalen, nemlig The Thief. Skal du unne deg litt luksus i sommer, er det dette hotellet som kan innfri dine fleste ønsker. Spa, restauranter, takterrasse med oversikt over Oslo, treningsrom og mye mye mer er det du får når du booker et opphold på dette eksklusive hotellet av Petter Stordalen. Alle hoteller og ledige rom i sommer finner du her.TIPS: Ta med deg venner og dra ut på en av Oslos mange øyer. Båtene går ofte og du har mange valgmuligheter. Området rundt Akershus festing er fylt med nydelige restauranter og masse folk som nyter sommersolen rett etter jobb. Her har du masse å velge mellom og du får nok plass her raskere enn på Aker Brygge på en solfylt dag. Er du glad i bobler i glasset bør du sette deg på Proseccheria i Rådhusgaten 30 B!

OSLO4

Ser du etter overnatting som er kult, sentralt og gir deg en urban byfølelse, må du ta en titt på First Hotel Grims Grenka mellom Karl Johans gate og Akershus festning.Takterrassen på dette hotellet er en skjult perle. Slapp av i deilige lounge stoler og sofaer og ta deg en forfriskende drink på Q Lounge som er navnet på sommerbaren på taket.

q5

Her kan du se flere bilder av hotellet.

Frogner

oslo58

Grønne smoothies og sunne alternativer

Det kan virke som den grønne bølgen har tatt over Oslo Vest. Befinner du deg i området er det et par steder du bør besøke før du tar turen til en av de fine parkene og grønne områdene.

smoothie

Smoothie X change er godt kjent i Oslo. Er det sol eller helg må du regne med en kø langt utenfor butikkens inngang. Ventetiden er heller ikke kort ettersom smoothies blir laget der og da. Men det er faktisk verdt det. Deilige, sunne og mektige smoothie i alle varianter.

Den grønne koppen, XU-tights og store solbriller har blitt uniformen til de spreke på vestkanten.

Men nå kan du få kjøpt de populære smoothies både ved Nationaltheatret og på Storo Senteret. Rett ved har du Fresko, en sunnhetsbar med fokus på velbalansert og sunn mat hvor ulike smoothies, sandwicher, supper og salater står på menyen. Her finner du de beste hotellene i Oslo

Økologisk mat på sitt beste

Mange forbinder Frogner med Frognerparken og turister, men ta deg en spasertur og utforsk den flotte bydelen og oppdag de skulte perlene. På en søndag anbefaler vi på det sterkeste å ta en brunch på idylliske Kolonihagen som ligger som en skjult liten perle i en gammel stall i en bakgård på Frogner. Det første som møter deg er et hav av uimotståelige blomster og planter. Uteplassen minner mer om en italiensk liten restaurant. Stedet er kjent for sin fantastiske uteservering gjennom vår- og sommermånedene og for stemningsfulle dager og kvelder med fyr på peisen gjennom vintre.

koloni

Senk skuldrene

Gå nedover Frogner og bort mot Bygdøy. Gatene og bygningene flotte og du får virkelig sett Oslos vestkant på sitt beste. Sett deg ned på den koselige Osteklokken og nyt en bedre lunch i solveggen. Ta en tur innom Les crepes d Elen om du er i humøret for noe søtt og godt. Her får du servert deilige franske crêpes. https://instagram.com/p/369-OvhMpC/

Oslo på sommeren er verdt et besøk, så se etter et hotell som passer deg og book en helg i storbyen. Apper: Sjekk denne Gratis Appen som veileder deg gjennom Oslo

Norges kuleste område, Grünerløkka

Det er ingen tilfeldighet at Grünerløkka beskrives som trendy og fargerik av et av verdens største reisemagasiner, Lonely Planet. Løkka er et ungt og trendy strøk i Oslos indre østkant hvor alle føler seg hjemme. Visste du at Løkka ble humoristisk kalt for «Ny York» før i tiden? Det var på grunn av den amerikanskinspirerte stilen i utbyggingen, og ser vi bydelen i dag kan den fortsatt minne om en mini-New York.

Oppdag fargerike Løkka på Blå

blaa

Fargerike, kule graffiti på murveggene, sjarmerende kafeer og spisesteder hvor man bare kan sitte ute på varme sommerkvelder. Løkka er idyllisk for alle aldre som bare må oppleves. Gå tur langs Akerselva, og gå opp langs broen der du finner et område med masse kule grafitti, mennesker med pils i hånda og gutter som skater nedover gata. Blå fungerer ikke bare som et populært nattklubb for Osloensere, men også som et koselig sted for å ta en kaffe eller pils med uteservering på dagtid. Og hvis du først velger å komme til Blå for å danse til langt på kvelden, så får du servert mye forskjellig musikk, alt fra old school hip hop til elektronisk. https://instagram.com/p/3yirg-QaY0/ Sjekk hele programmet for Blå her.

Besøk østkantens nye storstue

nedrefoss4

Fortsetter du nedover gaten finner du en annen skjult perle i Oslo, gjemt noen få meter unna velkjente Mathallen og Kubaparken. Også kjent som Løkkas nye storstue, fungerer Nedre Foss som restaurant i første etasje, bar i andre etasje og et ølbryggeri. Uformelt, men samtidig i elegant stil. Enten om du vil ha en enkel burger eller noe mer unikt som hjertekebab(hjertesalat, syltet løk og avjar) eller rabarbrakake som dessert – Nedre Foss har det. Lunsj, middag, brunch eller bare dessert. Menyen består av mat hentet fra flere deler av verden som kokkesjefen Mats Vauler selv har blitt inspirert av. Restauranten har tidligere fungert som mølledrift fra 1200-tallet og helt frem til 1985, noe som gjør huset til Gartnerløkkas eldste. 6 venninner fra Eidsvoll har tatt seg en trimtur til Oslo, og for å prøve maten fra den lille menyen på Nedre Foss. «Vi er her fordi vi hadde lest en god anmeldelse på restauranten» sier 70-årige Magnhild. Venninnene venter spent på sine kongekrabbesalat. «Mitt aller beste tips i Oslo er å gå langs Akerselva! Det er veldig fint», sier Magnhild. https://instagram.com/p/3o-ri1I3us/

Mucho Mas

oslo1

Er du glad i meksikansk og er sulten på noe som smaker som hjemmelaget? Mucho Mas har fungert som et sted for god meksikansk mat i byen helt siden 1996. Atmosfæren er en blanding av moderne, men samtidig et autentisk meksikansk kjøkken. Ta en himmelsk matbit av velsmakende burito, Chile con Carne eller deilige Tacos. Eller, prøv husets spesial, Golden Ginger Margarita. Du kan også sitte og nyte maten eller en pils uten for Mucho Mas, med OSLO-logoen rett foran deg. Her møtte vi på Emma (17) og Charlotte (17), og måtte bare avbryte og spørre «Hva gjør Oslo kult for dere?» «Det er mange kule restauranter og sånn. Veldig koselig på Frognerparken og Huk!» sier Emma før Charlotte fortsetter: «Dra og se på utsikten på Holmenkollen, gå i Oslo..det er en veldig fin by – enkelt og greit». https://instagram.com/p/1iGNViovDW/

Løkkas mange parker

parken

Glem Frognerparken, ta deg heller en tur til en av de mange parkene på Løkka! Kubaparken ligger på begge sider av Akerselva, og er den største og mest besøke parken i området. Er du glad i basketball og vil vite om Oslos beste utendørs basketballbane, så finner du dette rett ved Kubaparken. En annen park er den på Grünerhagen park(ved Nedre Foss) og en ved Olaf Ryes Plass som er mellom Markveien og Toftes gate. https://instagram.com/p/2LXY-pCZOL/

For deg som vil oppleve Mathallen og Grünerløkka: Scandic Vulkan

Dette hotellet er for deg som liker det kule, annerledes og moderne ved Oslo by. Supert plassert med gode fasiliteter. Se nærmere på hotellet her

PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.

Sjekk flere hoteller i Oslo her.

Sentrum

I Oslo sentrum er det mange steder å se og oppleve, men er det ikke litt kjedelig å gå på de typiske stedene alle Osloborgere drar til? Her er noen steder du må se – som ligger godt gjemt i byen.

Baltazar

baltazar3

Ved Oslos mest populære shoppinggate, Karl Johan, ligger Baltazar skjult bak Oslo Domkirke. Lukten av ekte sommer ligger tett på Baltazars uteservering. En blanding av sjømat, pasta, og stekt pizza. Det føles som om du er i Italia. En variert, italiensk meny midt i Oslo sentrum. Baltazar har også stor utvalg av vin på glass og flaske, samt øl fra små mikrobryggerier i Italia og Norge. Det er et must å komme hit i sommer, men vær obs på at det ofte er stappfullt med mennesker her, så vær tidlig ute for å kapre et ledig bord.

Sjekk flere hoteller i Oslo her.

Østbanehallen

https://instagram.com/p/3wTkT2GOJK/ Etter et 2 år med renovering, åpnet Østbanehallen endelig sine dører i 2015. Inngangen til hallen fra Oslo Sentralstasjon går gjennom en glassvegg som endrer seg etter årstidene og tiden gjennom døgnet. Tanken bak glassveggen er at akkurat slik sollyset skinte inn gjennom enden av hallen der togene kjørte inn og ut i gamle dager, vil lyset fra glassveggen endre seg etter døgnets og årets tider. I Østbanehallen kan du spise, drikke eller handle litt fargerike blomster og mat i en moderne atmosfære. Unn deg litt sushi på YO!Sushi mens du venter på toget, eller kjøp deg en Ben & Jerrys-is på en varm sommerdag.  

Bare Jazz

https://instagram.com/p/4ZHvVGoD2T/ Jazzelskere må bare ta en tur til Bare Jazz! Her kan du ta deg en god kaffe i andre etasje, mens klassisk jazzmusikk spilles i bakgrunnen. I første etasje kan du kjøpe deg jazzplater som du ikke finner andre steder i Oslo. De har også en av Oslos koseligste bakgårder.Veldig romantisk à la Paris.  

Oslo Mekaniske Verksted

En uformell skjenkestue i samme bygg som Dramatikkens Hus på Grønland. Utrolig kult og hippt sted hvor du kan nyte ølen din i en god stemning. https://instagram.com/p/00NJaEC8DX/

Comfort Hotel Oslo Grand Central

Dette hotellet befinner er det mest sentrale hotellet i Oslo. Adressen er Jernbanetorget 1, og det betyr at dette hotellet befinner seg på Oslo sentralstasjon. De fleste rommene har utsikt mot operabygget eller Karl Johan. Hotellet har også et meget spesielt design med mange svært særpregede rom. Hotellets italienske restaurant serverer frokost. Restauranten drives av mannen bak Restaurant Eik – Ole Johnny Eikefjord.   Se flere bilder og se hotellets spesialtilbud her.

Sjekk flere hoteller i Oslo her.