Foto: iStock

Den store vinterferie-guiden

Null planer til vinterferien? Slapp av, vi har guiden!

Vinterferien står for tur, men vet du hva du skal? Vi har samlet sammen en guide på hvor du kan reise i vinterferien – enten om du skal til solrike reisemål, på storbyferie, stå på ski, utforske eksotiske land, på kulturreise eller unne deg en avslappende spaferie.

Fått med deg det store nyttårssalget til Hotels.com? Få opptil 50% på hoteller.

Hit tar du med deg det store smilet i vinterferien:


Sol- og badeferie

Mallorca

Spennende Palma, de vakre vingårdene, det herlige klimaet, Spanias beste paella, strendene, golf-mulighetene. Det er mange grunner til hvorfor vi elsker Mallorca. Les mer om det her.

Her bor du: Lindner Golf & Wellness Resort Portals Nous

Tenerife

Tenerife er den største og mest befolkningsrike av de syv Kanariøyene. Når du ikke ligger på stranden, kan du dra på nattklubb, gå på spa, beske badelandet Siam Park, spise tapas eller utforske byen på kvelden.

Her bor du: Mediterranean palace

Gran Canaria

Puerto Rico i Gran Canaria er der sola skinner mest på Kanariøyene – og det er ofte der du får de høyeste temperaturene.

Les også: De beste hotellene på Gran Canaria

Her bor du: Meliá Tamarindos

Spaferie

Norefjell Ski og Spa

Godt under to timer fra Oslo finner du dette hotellet hvor du kan kombinere spa med ski i vinter. Her får du et spa med fokus på det nordiske (tenk gran, furu og fjellvann). Her finner du mange muligheter, et stort vannområde og flere behandlingstilbud.

Se bilder av hotellet her.

Farris Bad

Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik, kun 1,5 time fra Oslo og 15 minutter fra Torp flyplass Sandefjord. Farris Bad har Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte mineralholdig kilde.

Les mer om hotellet her.

The Thief

På Oslos prakthotell på Tjuvholmen kan du nyte Oslofjorden i fulle drag, spise fantastisk mat basert på nordiske råvarer, ta en spabehandling, spise frokost så lenge at du går rett over i lunsj, og tusle over på Astrup Fearnley-museet i tøflene (vel nesten da, men du får gratis inngang som gjest på The Thief).

Sjekk bilder av hotellet her.

Kragerø

Kragerø Resort tilbyr utallige opplevelser og inntrykk med en idyllisk og naturfylt ramme. Hotellet har en spennende og unik arkitektur, og en beliggenhet som gir deg fantastisk utsikt over en av Norges vakreste kystbyer, både fra hotellrommet, boblebadet og restauranten.

Les mer om hotellet her.

K West Hotel & Spa, London

Dette hotellet ligger strålende plassert rett ved Westfield shopping senter og i nærheten av all mulig transport (t-bane og buss). Her kan du med andre ord få unnagjort mye på en helg, samtidig som du nyter livet og pleier deg selv på det utrolig gode spahotellet K West Hotel & Spa.

Sjekk ut hotellet her.


Kulturferie

Lisboa

Portugals hovedstad har ikke fått navnet «Europas San Francisco» for ingenting. Byen har et gunstig klima året rundt – i tillegg til dette har byen utrolig mye å tilby. Historie, kultur, arkitektur, shoppingmuligheter, museer, markeder, spisesteder og folkeliv. Hopp på trikk nr. 28 over Lisboas bratte gater for å få med deg en uforglemmelig kulturell opplevelse.

Her bor du: Pestana Palace Hotel & National Monument

Budapest

På grunn av sin lange historie med mange herskere, kriger og forskjellige religioner og kulturer, er Budapest rik på historie og kultur. Alt fra slottshøyden Varhegy, broa over Donau som koblet sammen Buda og Pest, den store synagogen og til terrorhuset, Terror Haza.

Her bor du: Corinthia Hotel Budapest

Wien

Wien er en klassisk by, kjent for sine store komponister og imponerende bygninger. Å få med seg en opera, operette, ballett eller konsert er et must når du er i Wien, selv om du i utgangspunktet ikke er en operaelsker. Vi  kan love deg at det er verdt det!

Her bor du: Mercure Wien City

Roma

En romantisk by som klarer å kombinere det klassiske med det moderne, det historiske med det nyskapende og det romantiske med det aktive. Trevi-fontenen, spansketrappen, Vatikanet, Colosseum, maten. Det oser av historie og kultur i Roma.

Her bor du: H10 Roma Città


Storbyferie

New York

The city of dreams, the city of lights, big apple..det er mange kallenavn til byen hvor alt er mulig. New York er storbyen over alle storbyer og frister med utrolig stort utvalg av attraksjoner for alle. En livlig by som du aldri blir ferdig med. En by du blir forelsket i. Her er det utmerkede motehus, livlige nattklubber, de beste restaurantene og mennesker fra hele verden samlet på et sted.

Les også: New York på budsjett

Her bor du: YOTEL New York

London

For oss nordmenn er London virkelig en favorittby av mange grunner. Bra shopping, kort flytur, billige flybilletter, utallige kafeer og restauranter å velge mellom. Ikke minst det kulturelle tilbudet av teatre, konserter og museer.

Lav pund og priskrig på flybilletter etter Ryanair startet å fly fra Oslo Lufthavn, gjør London enda mer populært reisemål. Du kan lese mer om det her.

Her bor du: The Strand Palace Hotel

Paris

Du oppdager stadig noe nytt i Paris, uansett hvor mange ganger du har besøkt den romantiske byen. Paris er som et land i seg selv, hvor hver bydel har sin sjarm og sitt særpreg. I Roma finner du sjarmerende historiske smågater kombinert med det moderne og nye i en helt spesiell atmosfære.

Her bor du: Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur

Skiferie

Trysil: Radisson Blu Resort Trysil

Å dra rett fra bakken og i bassenget er blitt hett i den norske fjellheimen. Radisson Blue Resort er heller intet unntak. Et strålende hotell som ligger praktisk til like ved alpinområdet til et av Europas mest varierte skiområder. Dette store hotellet kan tilby det aller meste man kan ønske av et skihotell.

Les mer om hotellet her.

Geilo: Dr. Holms Hotel

Dr. Holms Hotel er et av Skandinavias fremste og mest komplette resorthotell og har vært en kilde til rekreasjon og velvære siden 1909. Det var da hotellet åpnet – samtidig som Bergensbanen. Et historisk hotell med sjel og atmosfære og fraktfull beliggenhet i sentrum av fjellandsbyen Geilo. Dr. Holms Hotel har det eneste Shiseido spa i Norden, og det er verdt et besøk.

Se flotte bilder av hotellet her.

Åre: Copperhill Mountain Lodge

Det er ikke mange alpinhotell som også er designhotell, men dette er det. Her får du samisk spa, fjellnær mat og kanskje det nærmeste du kan komme hytteliv med all mulig komfort på hotell. Åres skibakker er rett utenfor.

Sjekk ut hotellet her.

Norefjell: Norefjell Ski & Spa

Dette resortet har tre år på rad blitt kåret til Norges ledende sparesort, har ski in/ski out og mange andre aktivitetstilbud. Ligger 1,5 time fra Oslo og Gardermoen.

Les mer om hotellet her.

Eksotisk ferie

Dubai

Kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Dubai er reisemålet alle må oppleve – minst en gang. Emiratet er ultramoderne, men den arabiske og islamske kulturen preger arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. Dubai er ikke bare populært reisemål blant nordmenn, men er faktisk nummer fire på listen over verdens mest populære storbyer i 2016.

Her bor du: Movenpick Hotel Jumeirah Beach

Marrakech

Marrakech går for å være Marokkos vakreste by – ofte kalt for «den røde by». Det er lett å bli overveldet av alle sanseinntrykkene når den verdensberømte gamlebyen Medina spiller på hjertets alle strenger. Dette er Afrikas svar på byen som aldri sover.

Les også: Marrakech – den røde by

Her bor du: Kenzi Menara Palace & Resort

Togreise

Gøteborg: 3t og 40 min med tog

Les saken: 20 grunner til å reise til Gøteborg

Her bor du i Gøteborg: Gothia Towers Hotel

Stockholm: 4,5 timer med tog

Les sakene:

Reis på weekendtur til Stockholm

Raskere til Stockholm med nytt hurtigtog

Her bor du i Stockholm: Radisson Blu Strandhotel

København: ca 7 – 7,5 t med tog

Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se

Les saken: De beste tipsene til København – fra københavnerne selv

Her bor du i København: First Hotel Mayfair


Hva med en bilferie? Slik får du billig leiebil til vinterferien

Søk flybilletter her.


Her kan du få reise på tilbud

Hotels.com: Stort nyttårssalg med opptil 50 % på hoteller. Klikk her.

Hotels.com: Opptil 45 % på skihoteller. Klikk her.

Apollo: Restplasser og en del andre gode tilbud på pakkereiser. Klikk her.


Les også:

Dette er byen du skal besøke i 2017

Slik får du mest ut av fridagene i 2017

Hit vil vi reise i 2017