Denne mannen har gjort det igjen

Stordalen er nå størst i Norden.

Petter Stordalen har lenge siktet høyt. Nå er hans hotellkjede Nordic Choice den største hotellaktøren både i Norge og Norden.

Det viser den ferske bransjerapporten «Norsk Hotellnæring 2013», laget og publisert av Horwath Consulting i samarbeid med Innovasjon Norge og DNB. Rapporten slår fast at etter mange år med vekst, er hotellselskapet nå landets største aktør med en markedsandel på 18,6 prosent.

Rapporten viser også at Nordic Choice er størst i Norden målt i antall hoteller med totalt 27.547 rom, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

– Hele bransjen legger bak seg et tøft år preget av utfordrende markedskrefter. Det er derfor ekstra tilfredsstillende å se at Nordic Choice fortsetter å kapre markedsandeler i et krevende konkurranselandskap samtidig som vi kan vise til lønnsom vekst, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, i en kommentar.

Du finner alle Nordic Choice- hoteller her

Størst i byene

Rapporten viser tydelig at Nordic Choice dominerer som markedsleder i mange av Norges største byer, som Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. De store byene vil fortsette å være viktige vekstområder i det kommende år, med flere nye hotellåpninger på agendaen.

– Mye av kapasitetsutviklingen skjer i de største byene i NorgeFor oss er det strategisk viktig å være godt representert i disse byene. Gjennom vår multibrandingstrategi kan våre hotellkjeder etablere seg i samme by og tilby hotellprodukter som retter seg mot ulike kundesegment, sier Silseth.

Mest fornøyde gjester

Ifølge Norsk Kundebarometer blir du også mest fornøyd hvis du sover på et Choice-hotell. Undersøkelsen, som ble presentert i bransjerapporten, viser at Nordic Choice går forbi fjorårets viner Rica, og troner øverst på listen over hotellselskapene med høyest kundetilfredshet i 2013.

Her finner du hjemmesiden til hotellkjeden

Norges største hotellkjeder (antall hoteller)*

1. Nordic Choice :                Hoteller: 85         Rom:  13.477

2. Rica m/Rica Partner :   Hoteller: 65         Rom:    9374

3. Thon Hotels :                    Hoteller:  62        Rom:  8774

4.  De Historiske :                Hoteller: 45         Rom: 3409

5.  Best Western :                 Hoteller:  1768

6.  Rezidor :                            Hoteller: 25          Rom: 6553

7.  Scandic :                            Hoteller: 20         Rom:  3881

8.  Classic Hotels :               Hoteller: 13          Rom: 538

9.   First Hotels :                   Hoteller: 11          Rom: 1068

10. Norske Konferansehoteller :  –   Hoteller:  11     –    Rom: 918

* Kilde: “Norsk Hotellnæring 2013″