Der ingen skulle tru at nokon kunne dra

Noen feriereiser er rett og slett litt lengre unna andre reisemål.

Foto: Getty Images

Selv om det finnes mange nok som kunne mene at Norge er et slikt sted så har vi her sett på det virkelig store utlandet.

Nauru – Verdens nest minste land

Dette er ikke verdens minste land, akkurat den tittelen er det Vatikanstaten som har. Å besøke sistnevnte betyr et besøk til Roma, mens det for å komme seg til Nauru med sine rundt 9 400 innbyggere krever en litt større innsats.

Air Nauru, flyselskapet på øya, hadde ett fly i 2014. Altså tallet ett. Nå er det femdoblet til 5! En flyrute går fra Brisbane i Australia til flyplassen i Yaren. Den er visstnok ikke så vanskelig å finne siden den er ved siden av politistasjonen. Så for å komme dit må man altså først reise til Brisbane, og så videre.

Sjekk flypriser her

Her er de beste hotellene i Brisbane

Når det gjelder hotell så har du egentlig kun ett valg. Budapest Hotel.

Prisene på Nauru er relativt høye sammenlignet med områdene rundt, spesielt på drikke og mat. Klær er dog noe billigere. Det er ikke veldig mye annet å gjøre på øya enn å snakke med lokalbefolkningen eller nyte strendene. Du kan eventuelt vurdere å bli med på feiringen av grunnlovsdagen på øya som er den 17.mai…

Foto: Getty Images

Saint-Pierre og Miquelon – den franske kolonien ved Canada

Denne kolonien har vært fransk siden 1814 (før den tid skiftet den mellom Frankrike og Storbritannia).

Etter at Frankrike ble okkupert av tyskerne under andre verdenskrig så tok de frie franske styrkene (altså de som ikke støttet tyskerne) kontrollen over øya i 1941, til en viss irritasjon fra USA som da hadde diplomatiske forbindelser med Vichy-Frankrike.

Etter andre verdenskrig fortsatte Frankrike å ha kontrollen over øya som ligger 20 kilometer utenfor kysten til Canada. Rundt 6 000 mennesker bor på øyene. For å komme til øya med fly reiser du til Montreal for så å reise videre.

Boutique-hotellet Nuits Saint-Pierre er et godt valg for overnatting. Skal du ta noen dager i Montreal er det ingen tvil om at du bør oppleve Le Petit Hotel. På øya brukes Euro siden den er fransk, og den har også lavere tollgebyrer enn USA, Canada og Frankrike, men som turist betaler du ikke moms og avgifter. Det betyr at prisene kan bli veldig lave på både luksusartikler og for eksempel fransk vin.

Foto: Getty Images

Sikkim

Dette var et land helt fram til i 1975, og er i dag en stat i India med rundt 600 000 innbyggere. I staten finner du verdens tredje største, og muligens vakreste, fjell Khangchendzonga.

Hovedstaden er Gangtok hvor du kan bo på det relativt magiske Elgin Nor-Khill Gangtok.

Staten satser hardt på turisme, og de fleste turist-muligheter er relativt nybygde. Blant annet en del casinoer.

I tillegg har staten kanskje det beste ølet i hele India: Dansberg Blue.

Majoriteten av de som bor i staten er nepalesere, og maten du kan oppleve der er en blanding av indisk mat slik du kjenner det her i Norge og mat fra Nepal.

For å komme til Sikkim må du komme deg til Bagdogra Airport i Vest-Bengal. Derfra er det 12,4 mil til Gangtok som kan nås med en helikopterservice som de offisielle turistmyndighetene tilbyr. For å komme til Bagdora flyplass, som er en militær flyplass som har noen sivile flyvninger, kan du bruke Air India eller Jet Airways fra Dehli.

Sjekk flypriser her

Foto: Getty Images

Marshall-øyene

Nesten 1 156 øyer består denne republikken av, og som turist er det en mengde naturopplevelser.

Øyene er også i ferd med å synke i havet, og har blitt omtalt som det neste Atlantis. Slikt sett finnes det argumenter for å dra for å oppleve øyene mens man kan.

Det eneste som er dyrt på øyene er øl (10 kroner) og importerte drikkevarer. Mat og opplevelser koster svært lite sammenlignet med svært mange andre land.

Flyplassen på øyene heter Amata Kabua International Airport, som har flyvninger til USA og Japan. Fra Los Angeles tar det opp til ti timer med fly, mens det tar rundt 11 timer fra Tokyo.  Så hvis du også hadde problemer med å plassere øyene geografisk har du da et lite hint.

Sjekk flyprisene her

Hotellet du bør velge er Hotel Robert Reimers, mest av alt fordi du da bor der det meste skjer.

Ikke akkurat noe luksus, men en opplevelse i seg selv.

Foto: Getty Images

Pitcairn

Verdens minste selvstyrte område er så lite at du vil rekke å håndhilse på absolutt alle innbyggere i løpet av et besøk. Hele øya er 3,2×1,6 kilometer, og de fleste som bor der er etterkommere av mytteristene fra båten Bounty. Hvis du synes det er noe merkelig kan vi påpeke at innbyggertallet er rundt 50.

Øya søker for øvrig etter nye beboere. Som turist på Pitcairn må du, nesten selvfølgelig, leie deg inn privat. Her ser du mulighetene.

For å komme dit må du fly til Mangareva i Fransk Polynesia. Flyplassen heter Totegegie Airport, og kan nås fra Tahiti. Fra flyplassen er det en båttur på 32 timer for å komme til Pitcairn. Hvor øyene er? Sånn omtrent midt i mellom Chile og Australia.

Sjekk flypriser her