Derfor elsker vi Mallorca

Her kan du sjekke ut listen på hvorfor vi elsker Mallorca.

Det er flere grunner til at Mallorca er et favorittreisemål for mange nordmenn. Denne vakre baleariske øya for å oppleve strendene, utelivet, naturen, maten, shoppingen, kulturen og mye mer. Uansett hvor mange ganger du har vært der, så er det stadig nye områder å oppdage.

Helt siden storturismen på 1960-tallet, har Mallorca utviklet seg til å bli mer og mer moderne. I dag kan man finne en spennende blanding av gammelt og nytt,  moderne og historisk. Her er det noe for alle prisklasser – enten om du vil ha bo luksus eller rimelig.

Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her

Se flere hoteller på Mallorca her

 

Varierte Palma

ThinkstockPhotos-178422898

Palma er Mallorcas største by og et av Mallorcas mest varierte reisemål. Her får du litt av alt, og er det noe du må smake på så er det byens tapas og champagne (cava)! Ta turen innom gaten Carrer d’Apuntadores for de beste spisestedene.

Vil du ha et pulserende nattliv? Om sommeren domineres feriestedet av festglade ungdommer som strømmer til fra alle kanter av Europa. Det er i Palma det skjer.

Er du glad i shopping? Palma har alt av designerbutikker til småbutikker som selger lærprodukter.

Hva med kort avstand til flotte sandstrender? Her er det tre strandperler: Playa Son Matias, Playa De Palmanova og Playa Es Carregador.

Husk: styr unna gamle tyrkiske bad fra 900-tallet i gamlebyen. Ingenting enn bare gamle, uinteressante ruiner.

Se flere hoteller på Mallorca her

Vingårdene

yay-4143116-digital

På Mallorca produseres noen av Spanias beste viner. Det er mange spanske vingårder å velge mellom her i øya – nærmere fem vingårder! Du kan få omvisning på flere vingårder, samt vinsmaking.  Se oversikt her.

Besøk en av de største vingårdene på Mallorca, Macia Batle. 

Se flere hoteller på Mallorca her

Behagelig klima

yay-6831820-digital

Mallorca har et veldig behagelig subtropisk middelhavsklima, og det er nettopp været som har mye å si for at turistene velger Mallorca om og om igjen.

Om vinteren kan man forvente 14 grader, mens de varmeste temperaturene finner man fra august til september med opptil 30 grader.

Se flere hoteller på Mallorca her

Perfekt også for de yngste

delfines025

Foto: Marineland.es

Marineland kan barna hilse på sjøløver, delfiner, og andre spennende dyr. Eller, hva med et besøk til Mallorcas største badeland, Aqualand El Arenal? På hestegården Rancho Grande kan barna bli med på ridetur.

Se flere hoteller på Mallorca her

Sjarmerende Fornalutx

iStock_000056122874_Small

En pittoresk landsby med fascinerende landskap. Frodige daler med appelsintrær og olivenlunder. I bakgrunnen ser du den dramatiske fjellkjeden, Tramuntana. Før i tiden var dette et område dominert av araberne, i dag er den Mallorcas best bevarte landsby.

Ta deg en tur på de mange smale-og trappegatene som er det mest typiske med denne landsbyen.

Se flere hoteller på Mallorca her

Spanias beste Paella

Spanish paella

Paella er spansk nasjonalrett som består av kokt ris, olivenolje tilsatt safran, blandet med skalldyr blekkspurt, fisk, fugl m.m.

Spis smakfull paella på Cranca de Palma, som er kjent for å lage den beste paella’en i byen. Her får du fersk sjømat, og du kan velge mellom ulike varianter. Hva med en sort sjømat-paella ? Pris: rundt 150 kroner.

Se flere hoteller på Mallorca her

Vamos a la playa

Mallorca 06

Er det noe Mallorca er kjent for, så er de mange flotte strendene. Øya har omtrent 200(!) strender. Drar du til den sørlige delen av Mallorca, finner du flere uberørte strender.  Cala d’en Borgit er en vakker strand og Cala Varques er en annen uberørt strand som er verdt å se. Mallorca har også nudiststrender, hvor den mest populære er Es Trenc. Her kommer også andre besøkende som ikke er nudister..

Cala Comtesa er den beste stranden for dere med barn. Den er liten, men fortsatt veldig familievennlig. Her får familien sjansen til å bli med på snorkling og andre vannaktiviteter. I nærheten er det en kiosk som selger is og spansk sandwich; bocadillos.

Cala Macarella er best for de som er glad i svømming. Vannet blir ikke mer turikst, og det er her du får de beste postkort-bildene. Ta en matbit på restauranten ved stranden; Susy’s Chiringuito.

Vi anbefaler at du leier en bil for hele ferien i Mallorca. Det gir deg den perfekte muligheten til å besøke de mange strendene på denne Middelhavsperlen.

Her finner du de beste og billigste leiebilene

Se flere hoteller på Mallorca her

Luftballong over Mallorca

Hot Air Balloon - Palma de Mallorca

Du kan oppleve Mallorca på en hel ny måte i en luftballong!  Dra tidlig før sola har gått opp for en spektakulær utsikt over soloppgangen og Mallorcas flotte landskap. Perfekt for en romantisk opplevelse med din kjære.

Luftballong kan du bestille ved Mallorca Balloons like utenfor byen Manacor.
Sjekk priser her.

Se flere hoteller på Mallorca her

Muligheter for en aktiv ferie

ThinkstockPhotos-140472586

Bak strendene venter en aktiv del av Mallorca.

Med 19 golfbaner er det mange steder du kan slå ballen med golfkølla. Golfbanene er fordelt i alle øyene – se hele oversikten over golfbanene her.

I tillegg er det mange muligheter for sykkelturer, og mange ivrige syklister mener at Mallorca er det ypperste som finnes når det gjelder den slags. Mallorca er en sykkelmekka, uansett om man er proff, amatør, gammel som ung. Å sykle er en perfekt mulighet for å oppdage de mer ukjente deler av den innholdsrike øya. Selv om Mallorca er den største øya i øygruppen Balearene, så er kort avstand til de forskjellige områdene.

Er du glad i fotturer har Mallorca mange fjell og flere øde kyststrekninger. Øya er rett og slett en eldorado for den aktive turist.

Se flere hoteller på Mallorca her

Sant Elm

yay-12948614-digital

Et sjarmerende og rolig feriested på vestkysten av Mallorca med bare 500 innbyggere. Med det turkise vannet rett foran, svaiende palmetrær og Tamuntana-fjellet i bakgrunnen, kan Sant Elm minne om Karibien. Besøk den fantastiske restauranten Es Moli for å smake på en av Mallorcas beste tapas-restauranter. På veien til Sant Elm kan du stoppe ved den lille landsbyen Andratx.

Bestill flybilletter her

Se flere hoteller på Mallorca her

Cap de Formentor

ThinkstockPhotos-179756603

På de nordligste punktet på Mallorca finner du Formentor. Her er det en utrolig fin utsikt du må få med deg. Det er kun 20 km unna med bil fra Port de Pollenca. Klipene er så bratte som 400 meter over havet. Ta deg en dykkert på sandstranden Formentor, den er 1 km lang med hvit, fin sand og krystallklart vann.

Overnatt på Hotell Formentor som fungerer som et luksushotell for de rike og berømte helt siden 1929. Den fine stranden ved hotellet var tidligere kun for hotellets gjester, men nå er den åpen for alle.

Se flere hoteller i Mallorca her

Her får du billigst og best leiebil

 

Hotelltips:

Vi anbefaler at du bor i sentrum i Palma de Mallorca for å oppleve det beste Mallorca har å by på. Lei en leiebil for å utforske hele øya.

Palma Suites

Firestjerners luksusleilighet i nærheten av Mallorca katedral. Her kan du unne deg med takterrasse, svømmebasseng, og treningssenter. Svært sentralt hotell, men allikevel en oase bare noen få meter fra Placa Major.

Bestill hotellet her

Meliá Palma Atenea

4-stjerners hotell i nærheten av stranda i Palma de Mallorca. Her er det utendørsbasseng med bassengbar, helsestudio, takterrasse og spa med full service.

Bestill hotellet her

 

Sjekk også disse flotte hotellene som ligger utenfor Palma: 

 

Castell Son Claret, Calvia

Ordentlig luksus med fokus på originalitet og skjønnhet. Castell Son Claret gir deg muligheten til å slappe av helt, omringet av frodig natur og rolig atmosfære. Hotellet var opprinnelig et slott fra 1450-tallet, oppusset til å bli et moderne hotell med mye sjarm.

Bestill hotellet her

Insotel Punta Prima Prestige Suites & Spa, Sant Lluis

Et førsteklasses hotell på Mallorcas sydkyst. Her bor du i nærheten av den lille landsbyen, Punta Prima. I tillegg har du stranden ved siden av og mange restauranter på rekke og rad. Perfekt hotell for familier og for par.

Bestill hotellet her

Se flere hoteller på Mallorca her