Derfor er Bergen en ener

Bergen er Norges nest største by. Likevel er det en slags småby, men en småby pakket med sjarm og urban atmosfære.

Bergen har alltid vært noe for seg selv, og bergenserne anser seg som litt annerledes enn nordmenn flest.  — Eg e’kje fra Norge, eg e fra Bergen, var det noe som het en gang.

Byen mellom de syv fjell er udiskutabelt norsk, og befolkningen er kanskje de mest patriotiske og lidenskapelige du vil møte her til lands.  Ikke bli overasket om en innfødt plutselig tiltaler deg på bussen, eller om kassadamen eller –mannen  i butikken snakker hull i hodet på deg.  Det er ikke vanlig å være innadvendt i Bergen.

Du finner flere hoteller i Bergen hos Choice Hotels

Det som i alle fall er sikkert, er at byen er vakker.  Husene som klynger seg til fjellsidene, de trange smauene, brosteinen — alt innrammet av syv fjell — har trukket mang en turist til Bergen.

Legger man til et yrende uteliv, 30.000 studenter , 250 årlige nedbørsdøgn samt et halvgodt fotballag som hele byen elsker og hater samtidig, så har man noen av ingrediensene som gjør Bergen til en interessant destinasjon.

Her er ti ting du må gjøre om du besøker Bergen. Ti ting som gjør Bergen til det som kan være den beste byen i Norge.

Ta banen til Ulrikens topp

Det høyeste av byfjellene rager 643 meter over havet, og noe så uvanlig som en kvalitetsrestaurant befinner seg på toppen. Her kan du nyte byens beste utsikt til et godt måltid eller bare en kaffe. Er du av det spreke slaget, kan du gå Vidden til Fløien, og ta deg ned til sentrum derfra. Sjekk hjemmesiden her. 

Besøk akvariet på Nordnes

Ikke et veldig originalt forslag, men akvariet kan skilte med noen artige skapninger som pingviner og sel i tillegg til en haug med eksotiske slanger og krypdyr. Da det åpnet i 1960 var det Europas største mest moderne akvarium. En sikker vinner om man har barn i reisefølget.

Se Brann spille kamp på Stadion

Det er ikke mange nordmenn forunt å oppleve skikkelig trøkk på en fotballbane. Bergenserne er kanskje de mest lidenskapelige supporterne i landet, og gjør hjemmelaget det bra, kan stemningen på tribunen bli rimelig heftig. Verdt å få med seg. Sjekk hjemmesiden her

Ta Fløibanen

En kjapp og grei måte å komme seg ut av byen og opp på fjellet. Turen opp i den skinnegående kabelbanen er unnagjort på 6-7 minutter, og vips har man  flott utsikt over byen og et utall turmuligheter. Skulle sulten melde seg, kan man spise på Fløien folkerestaurant, eller kjøpe en hotdog i suvenirbutikken. Sjekk hjemmesiden her.  

Utforsk Bryggen

Tyskebryggen eller Hansabryggen, om du vil, består av gammel hanseatisk trebebyggelse i det sentrale Bergen. 61 fredede bygninger,står tett i tett, og befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Stikk hodet innom Bryggen Tracteursted for litt norsk tapas og en lokal pils.

Troldhaugen – Edvard Grieg museum i Bergen

Hjemmet til Norges råeste komponist ligger vakkert plassert på en høyde ved Nordåsvannet. Grieg-museet omfatter Griegs villa Troldhaugen fra 1885, Komponisthytten, Edvard og Nina Griegs gravsted, kammermusikksalen Troldsalen fra 1985, og et museumsbygg fra 1995. Les mer her.

Opplev Skostredet, Bergens kuleste gate

Et alternativ til overfylte kjøpesentre med lavpriskjeder og dårlige kafeteriaer kan være en spasértur gjennom Skostredet. Denne litt slitne og bortgjemte gågaten inneholder alt fra gourmetmat ved Søtt & salt til T. Michaels skreddersøm. I tillegg finnes et knippe kaffebarer, bruktbutikker og puber. Med andre ord noe for enhver.

Det Hanseatiske Hotell

Det er en sannhet at det ikke er det mest romantiske i verden at noen på kav bergensk småroper «GOD MORRGEEEEEEN!» inn i øret ditt, men det er også en sannhet at det kuleste romantiske lille hotellet i Norge er i Bergen. Hotellet er en del av Finnegaarden på Bryggen i Bergen som står på Unescos liste over verdens kulturarv.  Les mer om hotellet her