Derfor er Bergen en ener

Bergen er Norges nest største by. Likevel er det en slags småby, men en småby pakket med sjarm og urban atmosfære. Bergen har alltid vært noe for seg selv, og bergenserne anser seg som litt annerledes enn nordmenn flest.  — Eg e’kje fra Norge, eg e fra Bergen, var det noe som het en gang. Byen mellom de syv fjell er udiskutabelt norsk, og befolkningen er kanskje de mest patriotiske og lidenskapelige du vil møte her til lands.  Ikke bli overasket om en innfødt plutselig tiltaler deg på bussen, eller om kassadamen eller –mannen  i butikken snakker hull i hodet på deg.  Det er ikke vanlig å være innadvendt i Bergen.

Du finner flere hoteller i Bergen hos Choice Hotels

Det som i alle fall er sikkert, er at byen er vakker.  Husene som klynger seg til fjellsidene, de trange smauene, brosteinen — alt innrammet av syv fjell — har trukket mang en turist til Bergen. Legger man til et yrende uteliv, 30.000 studenter , 250 årlige nedbørsdøgn samt et halvgodt fotballag som hele byen elsker og hater samtidig, så har man noen av ingrediensene som gjør Bergen til en interessant destinasjon.

Sjekk hoteller i Bergen hos Scandic

Her er ti ting du må gjøre om du besøker Bergen. Ti ting som gjør Bergen til det som kan være den beste byen i Norge.

1.     Ta banen til Ulrikens topp

Det høyeste av byfjellene rager 643 meter over havet, og noe så uvanlig som en kvalitetsrestaurant befinner seg på toppen. Her kan du nyte byens beste utsikt til et godt måltid eller bare en kaffe. Er du av det spreke slaget, kan du gå Vidden til Fløien, og ta deg ned til sentrum derfra. Sjekk hjemmesiden her.

 2.     Besøk akvariet på Nordnes

Ikke et veldig originalt forslag, men akvariet kan skilte med noen artige skapninger som pingviner og sel i tillegg til en haug med eksotiske slanger og krypdyr. Da det åpnet i 1960 var det Europas største mest moderne akvarium. En sikker vinner om man har barn i reisefølget. Sjekk hjemmesiden

Fly til Bergen med SAS – sjekk prisene her

3. Se Brann spille kamp på Stadion

Det er ikke mange nordmenn forunt å oppleve skikkelig trøkk på en fotballbane. Bergenserne er kanskje de mest lidenskapelige supporterne i landet, og gjør hjemmelaget det bra, kan stemningen på tribunen bli rimelig heftig. Verdt å få med seg. Sjekk hjemmesiden her

4. Ta Fløibanen

En kjapp og grei måte å komme seg ut av byen og opp på fjellet. Turen opp i den skinnegående kabelbanen er unnagjort på 6-7 minutter, og vips har man  flott utsikt over byen og et utall turmuligheter. Skulle sulten melde seg, kan man spise på Fløien folkerestaurant, eller kjøpe en hotdog i suvenirbutikken. Sjekk hjemmesiden her.    

5. Jazzbox på Grand

Én fredag i måneden arrangeres Jazzbox i selskapslokalene på Grand. Her kombineres live musikk, DJs og jamming. Stemningen står alltid i taket — her er det umulig å la være å trampe takten. DJ Espen Horne dro det hele i gang i 2006, og han står fortsatt ved platespilleren.

6.     Ta en øl på Legal

Skulle behovet for en øl bli for sterkt, anbefales et besøk på Legal, en liten bar over to etasjer med møbler og interiør anskaffet på loppemarked. Underetasjen er for den streite og tørste, men går du opp trappen finner du hipstere med opprullet beanie , ironisk bart og igjenkneppet skjorte. Uavhengig av etasje, her er stemningen alltid på topp, og prisene på bunn.

Finn laveste flypris til Bergen med vårt flyplass-søk

7. Utforsk Bryggen

Tyskebryggen eller Hansabryggen, om du vil, består av gammel hanseatisk trebebyggelse i det sentrale Bergen. 61 fredede bygninger,står tett i tett, og befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Stikk hodet innom Bryggen Tracteursted for litt norsk tapas og en lokal pils.

8.   Spis på Potetkjelleren

Skal du spise ett sted under ditt opphold i Bergen, er Potetkjelleren stedet som sjelden skuffer. I rustikke lokaler fra 1400-tallet serveres folkelig gourmetmat til ikke så aller verst priser. Her er fokuset like stort på både vått og tørt.

9.     Troldhaugen – Edvard Grieg museum i Bergen

Hjemmet til Norges råeste komponist ligger vakkert plassert på en høyde ved Nordåsvannet. Grieg-museet omfatter Griegs villa Troldhaugen fra 1885, Komponisthytten, Edvard og Nina Griegs gravsted, kammermusikksalen Troldsalen fra 1985, og et museumsbygg fra 1995. Les mer her.

10. Opplev Skostredet, Bergens kuleste gate

Et alternativ til overfylte kjøpesentre med lavpriskjeder og dårlige kafeteriaer kan være en spasértur gjennom Skostredet. Denne litt slitne og bortgjemte gågaten inneholder alt fra gourmetmat ved Søtt & salt til T. Michaels skreddersøm. I tillegg finnes et knippe kaffebarer, bruktbutikker og puber. Med andre ord noe for enhver.

Topp 10 hoteller i Bergen:

1. Clarion Hotel Bergen Airport

Som hotellet selv sier så lander du omtrent inne på hotellet hvis du flyr til Bergen så dette er på Flesland flyplass, ikke i Bergen sentrum. Skal du gjøre business i Bergen kan dette være et utmerket valg.

Her finner du hotellet

2. Clarion Collection Hotell Havnekontoret

Det er en myte at bergensere ikke er hyggelige, de er nettopp det motsatte – og hyggeligere enn de på Havnekontoret finnes ikke. Et hotell som ligger i en av de vakreste bygningene i Bergen med utrolig design og en gjennomført stil.

At hotellet ligger midt på bryggen i Bergen trekker jo heller ikke akkurat ned.

Her finner du hotellet

3. Klosterhagen Hotel

Et lite og sjarmerende hotell med 15 rom.

Her finner du hotellets hjemmeside

4. Hotel Park Bergen

Et fint hotell med mye historie 300 meter unna Grieghallen.

Her finner du hotellets hjemmeside

5. Det Hanseatiske Hotell

Det er en sannhet at det ikke er det mest romantiske i verden at noen på kav bergensk småroper «GOD MORRGEEEEEEN!» inn i øret ditt, men det er også en sannhet at det kuleste romantiske lille hotellet i Norge er i Bergen.

Hotellet er en del av Finnegaarden på Bryggen i Bergen som står på Unescos liste over verdens kulturarv.

 Les mer om hotellet her

6. Grand Hotel Terminus

Her finner du hotellet

7. Rica Travel Hotel Bergen

Her finner du hotellet

8. Augustin Hotel

Her finner du hotellet

9. Quality Hotel Edvard Grieg

Sjekk hotellet her

10. Basic Hotel Bergen

Her finner du hotellet