Derfor er dette ditt neste feriemål!

Det er flere grunner til at Dubrovnik ligger på topplisten til reiseglade nordmenn.

Dramatikeren George Bernarda Shaw sa ” Hvis du vil oppleve paradis på jorden, må du besøke Dubrovnik”. Vi kunne ikke vært mer enig.

Mens du kjører langs den dramatiske kysten blir du overveldet av den vakre naturen, det ubeskrivelig blå vannet mens Dubrovniks herskapelige murer dukker opp i det fjerne. Byen med en usedvanlig spennende historie trekker til seg turister fra hele verden. Og det er ikke bare sommermånedene som gjør at de trange små smug er overfylt av språk fra alle kontinenter.

Her finner du oversikt over hoteller i Dubrovnik.

Cersei Lannister, Arya Stark eller Jon Snow?

Om dette er navn du har godt kjennskap til vet du at Game of Thrones-serien har blitt filmet flere steder i Dubrovnik. Det samme gjelder den nye Star Trek- filmen. Dubrovnik er altså blitt et svært populært sted for film- og tv- bransjen. Det kan være enda en grunn til å sette seg på flyturen som på under 3 timer tar deg til sol, strand og fantastisk atmosfære!

En avis skrev: Star Trek is ruined your holiday in Dubrovnik. Etter å ha stilt dette spørsmålet til flere lokale- så de seg absolutt ikke enig i utsagnet.

Den 1400 år gamle byen ser seg åpen for de fleste attraksjoner og en filminnspilling stopper absolutt ikke dens pulserende kulturliv.

IMG_5910

Byen med kun 40 000 innbyggere sjarmerer ved første øyekast.

De enorme bymurene, trange smug som skjuler isbarer, restauranter og nattklubber og det vennlige været gir en unik opplevelse under oppholdet. Det er noe helt spesielt med kroatere som bor i Dubrovnik. De fleste jobber med turisme og er derfor utrolig opptatt av alle besøkende. Det er ikke en kiosk, kafè eller restaurant som ikke møter deg med et hyggelig smil og engelsk på et godt nivå. Gamlebyen som før i tiden var godt beskyttet av de enorme bymurene, er nå en plass fylt med attraksjoner. Både nye og gamle.

Her finner du oversikt over hoteller i Dubrovnik.

Attraksjoner

Gamlebyen i Dubrovnik dateres tilbake til 700-tallet og er på UNESCOs verdensarvliste. Byens hjerte skjuler vakre skatter i form av kirker, små smug, fontener og frodige hager – for ikke å nevne de utallige restaurantene, barene og kafeene.

Selv om den sjarmerende byen er fylt med turister, er det likevel en ro over det hele, som er sjelden å finne. Ingen stresser, ingen roper og til og med guider i de smale gatene prøver å samle gruppene bare ved hjelp av paraplyene.

–  Vi skulle kanskje ha stresset litt mer, sier Sandra som jobber på turistkontoret i Dubrovnik.

– Vi tar livet veldig med ro og det kan noen ganger ende med at avtalt tidspunkt ikke holdes, ler hun. Dette kan være årsaken til at den store klokken midt på torget ringer både hele timer, men også tre minutter etter bare for å minne deg om at du er forsinket.

Vi trenger ikke å nevne de fantastiske strendene som i seg selv er god nok grunn til å besøke Kroatia. Hele 97,96% av 884 strender i Kroatia har blitt godkjent som enestående. Det sier sitt!

Skal du være aktiv bør du absolutt ta turen opp byens murer. Gammel historie blander seg så naturlig med det moderne.

Søk etter de beste og billigste flybillettene til Kroatia her!

IMG_7642

 

De røde takene går faktisk hånd i hånd med en basketballbane som fargemessig etterligner de grønne flekkene mellom de rustfargede byggene. En gammel majestetisk bygning er faktisk en barne- og ungdomskole. Den ene om dagen, den andre på kvelden. Festningen ved stranden er ikke bare et kultursted med gallerier- på kvelden er dette også en nattklubb.

Cable Ride er en gondol som går opp 400 meter rett over byen. Utsiktpunktet er en drøm for alle fotografer

Cable car going down to a center of Dubrovnik.

Reisen opp tar knappe 5 minutter og du kan sette deg ned og slappe av med en kopp kaffe, ta bilder eller ta deg en matbit på restauranten du finner på toppen.

Panoramabildet over byen, havet og de små øyene rundt vil ta pusten fra deg. Finner du et bedre sted for en selfie?

Er du ute etter litt kjendisspotting er restauranten 360 degrees det rette stedet å dra.

Ikke bare får du en bedre middag og en utsikt over den vakre stranden og øya. Når Beyonce og Jay Z reiser på Europaferie er de blant de mange kjendisene som tar turen innom 360. Ekslusivt? Ja. Kjent?  Ja. Verdt et besøk? Ja.

Her finner du oversikten over hotellene i vakre Dubrovnik.

Dette bør du kjøpe med deg hjem:

Fiken i alle former. På markeder og butikker finner du tørket fiken. Appelsinskall, mandler i sukker og karamalliserte valnøtter.

Markedet i Dubrovnik er ikke stort, men utrolig koselig og du kan både smake og lukte på det meste. Duften av lavendel sprer seg over hele torvet og finnes både i romdufter, klesdufter og såper. Noen boder har fantastiske hjemmelagde såper laget av urter og blomster fra hagen. Mer organisk får du det ikke.

PicMonkey Collage

 

Områdene rundt Dubrovnik er også kjent for sort og hvit trøffel. Dette er en meget dyr råvare i hele verden – og spesielt i Norge. Unn deg derfor olje, sjokolade, ost eller andre produkter med denne fantastiske soppsorten.

Ta en titt på hotellene i vakre Dubrovnik.

 

Her kan du bo

IMG_7578

Det er ikke mange på hoteller og overnattingssteder i denne vakre byen.

Her er våre anbefalinger hvis du er opptatt av god servise, gode fasiliteter og korte distanser til sentrum.

Grand Villa Argentina

Et stort hotell med alle fasiliteter for å gjøre en ferie til både avslappende og behagelig.

Her kan du benytte deg av en privat strand, romantisk hageområde, 2 restauranter, spa, treningsrom,innendørs- og utendørsbasseng. Nyt både frokost, lunch, middag eller drink med utsikt over Dubrovnik og dropp all form for kollektiv transport ettersom hotellet er 5 minutters spasertur unna Gamlebyen!

1

Se flere bilder og sjekk prisen på dette 5-stjerners hotellet her.

Hotel Excelsior

Dette 5-stjerners hotellet gjør oppholdet i Kroatia alt annet enn kjedelig. Situert like ved hotel Argentina, har du også gangavstand til gamlebyen med alle restauranter, butikker og severdigheter.

Uansett om du velger å besøke Kroatia en uke, eller kun en helg vil du kunne slappe av på dette hotellet som byr blant annet på en flott 850 m2 spa, privat strand og hele 4 restauranter!

Senteret tilbyr innendørsbasseng med ferskvann, 2 boblebad og badstuer. Spaet har direkte adgang til den private stranden. Det er heller ikke uvanlig å se store grupper sjekke inn og ut av hotellet. Dette er nemlig et svært populært sted for private seremonier og bryllup!

3

Se flere bilder av hotellet her.

Villa Dubrovnik

15 minutter unna gamlebyen, med en privat strand, 2 restauranter og elegant spa-avdeling er bare noe av det Villa Dubrovnik frister sine gjester med.

Den vakre sjø-utsikten overbeviser nok mange, og faktumet at de romslige rommene har egne balkonger og terrasser som byr på en herlig utsikt over øya Lokrum – gjør det vanskelig å finne argumentasjoner på hvorfor du ikke skal booke et opphold her!

4

Se bilder av hotellet og sjekk prisene her.

Hilton Imperial Dubrovnik

Dette  flotte hotellet ligger på andre siden av gamlebyen og befinner seg et steinkast unna byens mektige murer. Hotellet kombinerer sjarmen av 1800-tallets majestetiske arkitektur med moderne teknologi.

Her kan du nye ferien og benytte deg av innendørsbassenget og et velværesenter med badstuer, tyrkisk bad, treningsutstyr og massasje. Lobbybaren på Hilton Imperial Dubrovnik tilbyr utsikt over Lovrijenac-festningen og Stradun-promenaden ligger 300 meter fra hotellet.

6

Se flere bilder eller book hotellet her.

Her finner du flere hotellet i Dubrovnik

Her spiser du

IMG_7600

 

Her finner du oversikten over hotellene i  Dubrovnik.

 

Er du opptatt av mat og drikke, vil ikke Dubrovnik skuffe deg. Til og med midt på torget, som mange andre steder kan være turistfeller nummer 1, byr Dubrovnik på et spektakulært matkart.

Du trenger ikke å lete lenge før du finner den anerkjente restauranten PROTO.PicMonkey Collage1

Ikke la utsiden lure deg. Ved første øyekast kan det virke som de fire bordene i et lite smug er det du får. Gå inn og be om å få sitte i andre etasje. Det er her du begynner å skjønne at du har en god matopplevelse i vente. Restauranten har både inne- og ute-terrasse som setter deg i en romantisk stemning.

Prisene er litt høyere enn andre steder, men fortsatt langt fra det vi har i Norge. Anbefaler på det sterkeste å bestille flere retter dere kan dele, for dette er en opplevelse for smaksløkene og de mest kresne i matveien vil huske middagen på PROTO.

Risotto med sjømat og sort trøffel, kamskjell på en seng av fløtesaus, trøffel og perlepasta, snegler i usedvanlig smaksrik saus, fat med kroatiske oster og skinker. For ikke å glemme blekksprutsalaten som overrasker med sine friske farger og smaker. En kroatisk vin til dette er et must. Senk skuldrene, spis, drikk og kjenn at du forelsker deg i Dubrovnik.

Besøk restaurantens hjemmeside her.

Søk etter de beste og billigste flybillettene til Kroatia her!

En annen anbefaling er den bortgjemte restauranten Stara Loza i en fantastisk boutique hotell.

PicMonkey Collage3

Marmorgulvet skinner om kapp med enorme lysekroner og utsikten over byens røde tak kjemper om oppmerksomheten med de fargerike bukettene mellom bordene. Her blandes det gamle med det supermoderne – uten at designet overdøver det imponerende matkartet. Når matkreasjonene ( fordi det er nettopp det de er) , er det ikke rart at kjøkkensjefen har en type kjendisstaus i Dubrovnik.

Ikke vær redd for å bestille flere retter. Porsjonene er små og danderte. Her er du nødt om å smake olivenoljekaken med jordbær. Ja – det høres kanskje rart ut, men olivenoljen erstatter smøret og gir kaken en utrolig fuktig konsistens. Sammen med de søteste bærene du noen gang har smakt, blir dette en dessert du seint vil glemme.Vil vil så gjerne ha oppskriften.

Kroatere drikker gjerne Visnevjaca før middag, som en type appetittvekker. Dette er en søt likør som du drikker fra små shotteglass. Smaken varierer, men prøv kirskebær, fiken, plomme eller skogsbær. Smaken og duften er vidunderlig og setter smaksløkene i gang før middagen.

Søk etter de beste og billigste flybillettene til Kroatia her!