De beste reisedestinasjoner i verden

Sjekk det beste av det beste her!
Enda et år, enda en samling av kåringer som utpeker de beste, de billigste, eller de kuleste stedene for din neste ferie.

Så hvilken liste lytter du til? Hvilke reiseeksperter vet best? Vi har samlet alle «de beste av» kåringer, og laget en oppsummering av hvor du kan legge turen i år.

Det beste av det beste

Disse syv destinasjoner er trolig det beste av det beste, og har kommet med i flere av de prestisjefylte kåringene.

1. Amsterdam, Nederland

Amsterdam er med i hele tre kåringer for 2013: Fodors Go List, Lonely Planets Topp 10 byer, og bladet Travel+ Leisures mest populære feriemål. Og dette er ikke tilfeldig.

2013 blir Amsterdams år. Byen har nemlig så mye å feire, fra bysbarnet Van Gogh til sitt store orkester. Men den største jubilanten er kanalsystemet som i 400 år har gjort Amsterdam til verdens fremste kanalby. I år byr byen på feirende konserter, utstillinger, gatefester og mye mer. Med favnen full av tulipaner er en tur til vårlige Amsterdam helt fantastisk – bare rusle gatelangs og nyte de vakre omgivelsene i en av de koseligste hovedstedene i Europa.

Her kan du sammenligne priser og finne den billigste flyreisen

Søk etter gode hotelltilbud på Expedia her

Du finner også flotte hoteller på Hotels.com her

2. Marseille, Frankrike

Frankrikes nest største by er også kommet med i tre kåringer: Fodors, Travel +Leisures og National Geographics beste turer. Marseille i Provence er først og fremst kjent for å være Frankrikes største og viktigste havneby. Her blir du overveldet av størrelsen, mangfoldigheten, den sydfranske arkitekturen, det fabelaktige kulturtilbudet, gamlebyen, atmosfæren. Her kan du slikke sol i hele 300 dager i året og nyte livet på en av de 50 forskjellige strender og badeplasser i og utenfor Marseille.

Til tross for all den nye energien Marseille har fått de siste årene, forblir dens gamle gleder like forlokkende som alltid- en spasertur langs smale gater i Panier kvartalet, flotte aromaer av en god bouillabaisse og en forfriskende pastis, en båttur inn i fjordlignende viker, eller sitte på verdens lengste benk med slående utsikt over Marseille-bukta og øyene.

Her kan du sammenligne priser og finne den billigste flyreisen

Søk etter hotell i Marseille her 

3. Montenegro

Dette europeiske landet er med i Fodors og Lonely Planet topp 10 land. Lonely Planet beskriver naturen i Montenegro som kreativ, og trekker frem trekkplastre som de vakre strendene langs Montenegros riviera og den forheksende Kotorbukta som betegnes som en av verdens vakreste fjorder. Og havet, understreker Fodor, er den nye Monaco til halve prisen. Men sørg for å pakke et par fjellsko i tillegg til badedrakten, for Montenegro byr på flotte fjell og fantastisk natur som vil ta pusten fra deg. 

Det lille landet ved Adriaterhavet har de senere årene blitt et stadig mer populært turistmål, som passer perfekt for deg som ønsker deg aktiv ferie. Leiebil i Montenegro gir deg muligheten til å oppdage landet med all sin frodige og storslåtte natur.

Bestill leiebil her- sjekk priser og biltyper

Velg mellom massevis av hoteller her

 

4.Palawan, Filippinene

Palawan, på Lonely Planets topp 10 regioner, er en bortgjemt perle som bør besøkes før den blir turistmagnet. For deg som vil oppleve Filippinene er en tur til øya Palawan  nærmest et must. Palawan er omgitt av mer enn 1.200 mil med urørt kystlinje og byr på tusenvis av glitrende små og større sandstrender og et usedvanlig rikt undervanns- og dyreliv. Øya har i tillegg en 8 kilometer lang underjordisk elv, som er erklært en av verdens 7 nye  underverker.

Så langt har Palawan naturlige underverk blitt besøkt av modige backpackere. Men dette er i ferd med å endres , mener Lonely Planet.

Her kan du sammenligne priser og finne den billigste flyreisen

Søk etter hotell her

5. Quito, Ecuador 

Både Lonely Planet og National Geographic er enige- Ecuadors hovedstad har for lenge vært undervurdert som turiststed. Denne sjarmerende byen har gjennom dens lange historie vært bebodd av forskjellige precolumbianske stammer, blant andre Quitosfolket, som den bærer navnet etter. Ovenpå alle disse gamle indianer fundamentene ligger Quito vakkert plassert i en dal omgitt av mektige vulkaner.  Den ligger høyt oppe i tre kilometers høyde med helt fantastiske utsikter over Andesfjellene. Så kommer du direkte fra Norge, er det viktig å starte pent og rolig.

Den gamle bydelen er erklært som verdensarv av UNESCO og det forstår du når du ferdes blant de vakre hvitkalkede hus og de overdådig utsmykkede kirker fra den spanske kolonitiden. Den nye bydelen, derimot,  preges av skyskrapere, dyre butikker, hoteller, flyplasser og banker.

Finn den billigst flyreisen her

Søk etter hotell her

7. Istanbul, Tyrkia

«Flotte historiske severdigheter og urban stil definerer byen som strekker seg over to kontinenter», skriver Fodor. Istanbul har en ukuelig energi som stadig driver byen frem med nye spennende hoteller, restauranter og kunstgallerier.

Istanbul er en smeltedigel av kultur og historie. Det er både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby. Istanbul huser enestående byggverker, byr på uendelige shoppingmuligheter og et fantastisk kjøkken som er blant verdens beste.

Sjekk etter hotell i Istanbul her

Her kan du sammenligne priser og finne den billigste flyreisen

LES OGSÅ: Et møte med Miklagard

8. Bagan, Myanmar

De beste reiseopplevelsene i Myanmar krever litt planlegging, men belønningen er enorm, sier National Geographic, spesielt i Bagan, langs Ayeyarwady-elven i Øvre Myanmar der det står oppreist tusenvis av religiøse  buddhist monumenter fra 11. til 13. århundre. Ifølge Myanmars forsker Donald Stadtner, rangeres disse 16 kvadratmil blant Sørøst- Asias mest betydningsfulle hellige områder.

Vakre strender kombineres med unike severdigheter i et hittil lukket land, understreker Fodor, men etter løslatelsen av Aung San Suu Kyi begynner turistene gradvis å finne veien til dette spennende landet.

Finn flyreise her

Les også: Hit skal det reises i 2013