Det beste av Stockholm

… sett fra et lokalt perspektiv.

Man skulle tro at vi nordmenn har full kontroll på de kuleste tingene å gjøre når vi besøker «söta brors» hovedstad, Stockholm-  men er det faktisk slik? På lik linje med andre storbyer man besøker, er det noen områder som tråkkes ned av turister og andre områder der de innfødte finner ro. For at du ved neste Stockholms-besøk ikke skal falle i turistfellen, har vi fått hjelp av en av storbyens flotte kvinner til å guide oss gjennom byens skjulte skatter.

filippa

Filippa Friberg er født og oppvokst i Stockholm, og har førstehåndserfaring når det gjelder gode hotell, restauranter, barer og butikker som du bør oppleve når du er i storbyen. Hun er gjennomgående opptatt av kvalitet, personlighet og sjarm- noen som også gjenspeiler hennes anbefalinger.

 Finn de rimeligste flybillettene her

 

Her bør du bo

Lydmar hotell

21965445

Lydmar Hotell er full av herlig sjarm og atmosfære. Plassert rett ved vannkanten og med utsikt over det kongelige slott, er dette hotellet for deg som ønsker et stilfullt hotell, med masse personlighet. Hotellets egen restaurant kan absolutt anbefales på sommerstid; her kan du sitte ute på balkongen og nyte naturen, havet, det pulserende bylivet og selvfølgelig god mat.

Bestill hotellet her

Nobis hotell

6787504

Nobis Hotel ligger i 2 elegante 1800-tallsbygninger på Norrmalmstorg, midt i Stockholms fremste shoppingstrøk. Ved siden av å tilby luksuriøse rom, har hotellet er herlig loungebar med en takhøyde på hele 28 meter. Et must når du besøker baren er drinkene- og spesielt drinken «Strawberry Basil Smash»! I tillegg har hotellet en glamorøs «Gold Bar», som også er verdt et besøk.

Bestill hotellet her

Restauranter

Mathias Dahlgren – Matbaren er en absolutt favoritt! Grunnen til det er enkel: Her disker matkunstneren Mathias Dahlgren opp med klassiske retter, preget av utrolige matkombinasjoner og himmelske smaker. Restauranten har en hjemmekoselig atmosfære og er innredet med lekkert design.

122569492

Restauranten Himlen som ligger på Södermalmkan med sin beliggenhet – 104 meter over bakkeplan- by på en av Stockholms flotteste utsikter. Restauranten ligger i det øverste prissjiktet, men et besøk hit er verdt hver eneste krone.

 Farang kan du nyte retter fra både Thailand, Vietnam, Malaysia og Indonesia- med andre ord, mat fra de beste kjøkken i Asia. Kjent for sin «tasting-menu», er dette stedet du bør dra med vennegjengen hvis dere planlegger en helaften. I tillegg til god mat, får du også utrolige gode drinker- noe som ikke alltid er en forutsetning på Asiatiske restauranter.

Lilla ego er restauranten for deg som ønsker god mat, til en ok pris. Klassisk skandinavisk mat, i et hipt og hyggelige lokale. Anbefales!

Baren du bare må besøke

800px-Sturegallerian

(Foto: Nordelch, Wikipedia)

Plassert midt på Stureplan og den omtale «Svampen», finner du baren Sturehof. På sommeren er dette byens hyggeligste uteservering; her kan du sitte i flere timer og hygge deg med et glass rosè, mens du nyter utsikten av forbipasserende damer i høye hæler og store shoppingposer. På kvelden forvandles Sturehof til en pulserende møteplass for folk i alle aldere, hvor mange gjerne bruker bar-besøket som et vorspiel for en kveld ute i Stockholms yrende natteliv. En annen favorittbar er som nevnt tidligere Nobils loungebar og «Gold Bar».

De beste utestedene

100989218

Berns er stedet for deg som liker variasjon- her er det nemlig flere ulike avdelinger å velge mellom. Utestedet er veldig populært, så det gjelder å være tidlig ute hvis du vil unngå kø. Besøker du trendy og hippe Rose Club vil du finne et blandet publikum i ulike aldre, hvor alle har det samme formålet – å slå seg løs på dansegulvet ut i de sene nattetimer, til house- og pop-musikk rungende ut fra høyttaleranlegget. Fou Club er også et godt alternativ for en skikkelig fest. Utestedet er hakket mer intimt enn Rose Club, et miljø som utstråler fransk bistro og en klubbstemning som er sofistikert, men avslappet.

Butikkene du bør ha vært innom

Filippa har en brennende lidenskap for interiør og design, og kommer ikke utenom å anbefale to favorittbutikker du må besøke når du først i er byen; Interiørbutikken Oscar & Clothilde er en butikk opptatt av å gi mennesker muligheten til å skape et personlig hjem, og selger derfor et bredt spekter av produkter – alt fra møbler til små, søte te-serviser- med røtter i ulike kulturer og tidsepoker. En butikk der du garantert finner noe til hjemmet!800px-Svenskttenn

Den andre interiørbutikken Filippa trekker frem er Svenskt tenn; «Detta är en butik jag älskar! Även om inte plånboken alltid räcker till så tar jag mig en tur inom för att suga in den oslagbara atmosfären. Klassiskt och tidslöst. Design och inredning när den är som bäst!«. (Foto av butikken er hentet fra Elin Karasalo, Wikipedia).

I tillegg til interiørbutikkene, er Second Hand-butikken Judits absolutt verdt et besøk. Her finner du både årets og fjorårets designerklær, blandet med gamle klassikere. Butikkens ansatte har et øye for trender og merkevarer, og har ofte påfyll av skjulte skatter- til alle motebevisste menneskers begeistring.

Finn de rimeligste flybillettene her