Mitt favoritthotell: En perle i Italia

Det er mange ting som gjør et hotell til en virkelig stor opplevelse. Design, fasiliteter og hvor god shampoen du får spiller alle inn. Likevel vil jeg argumentere hardt for at det er vanskelig å slå service, og hvor hotellet faktisk befinner seg. Nettopp de to faktorene er det som gjør Antiche Mura til det beste hotellet jeg har bodd på. Antiche Mura ligger i byen Sorrento, 3 mil sør for Napoli, på starten av Amalfikysten.

Sorrento

Byen har rundt 16 000 innbyggere, og er dermed en veldig liten italiensk by. Fra tidlig vår til sen høst fylles den med turister, og innbyggertallet øker kraftig. De aller fleste av turistene er italienere ettersom dette er en perle få utenfor Italia har oppdaget.

Dette til tross for at byen var et favorittsted for folk som Goethe, Lord Byron, Keats og vår egen Henrik Ibsen. Historien til byen er lang, og den var opprinnelig en gresk handelsby. Da Romerriket ble splittet i to forsøkte lombardene forgjeves å ta byen uten hell. Det skyldes den geografiske plasseringen, mellom fjell og på en høyde over havet. Byen ble en del av kongeriket Italia til slutt i 1861.

Artikkelforfatteren har fått husets vin. 16 kroner for en mugge.

Den lange historien som en ikke-italiensk del av Italia betyr at byen har en egen tradisjon både for mat og drikke. Blant annet kan du spise fisk som du ikke mange andre steder kan få det på brygga i byen, eller hvis du er ute etter et bedre måltid besøke restauranten Il Buco. Ett annet godt sted å spise er L’Antica Trattoria.

Uansett er det en søt glede å fortelle at det byen er mest kjent for er sine kaker, kaker som opprinnelig ble bakt i byens mange klostre. Himmelsk er bare fornavnet. Og, selvfølgelig, som hele området rundt: Den søte stironlikøren du får til alle måltider.   Når det gjelder alkohol så snakker vi selvfølgelig om en by i Italia. Upretensiøst, gjerne servert i kjøkkenglass fra en mugge – men absolutt ikke noen steg bak smak i forhold til det noe mer arrogante vinlandet mot vest.

Bading

At Sorrento har vært et yndet feriemål for rike italienere har ført til at bademulighetene i byen er svært gode, men også at det er private badebrygger hvor du betaler for å ligge. Det igjen betyr luksus med flytemuligheter ute i vannet, solsenger og veldig gode spisemuligheter. Vannet  er varmt, og i og med at du som regel bader innenfor de private strendenes små inngjeringer under vann er det utrolig klart uten maneter eller noe slikt (som for en person som er vant til å bade i ferskvann er relativt viktig).

Uansett, disse private bademulighetene er lett tilgjengelig ved å gå ned noen gamle romerske trapper før man så velger sin favoritt. Det kan selvfølgelig variere noe, men her får du stort sett det du betaler for. Og prisen er slettes ikke ille for det man får. Noen av de private strendene er flytebrygger, mens andre er sandstrender. Her blir det selvfølgelig etter personlig smak, eller om man vil ha sand i vinen eller ei (som undertegnende ville sagt). Det kan i hvert fall argumenteres med at det finnes fordeler med en badeplass med mulighet for servering rett på solsengen…

Selve hotellet

Hotellet, Antiche Mura, ligger rett ved den største plassen i byen. En kort gåtur ned til trappene som leder ned til bademulighetene  og svært sentralt plassert i forhold til både uteliv, restauranter og butikker i en rolig sidegate. Det er vel det man kaller et skikkelig kinderegg, plasseringsmessig. Hotellet er opprinnelig en villa fra det 19.århundret i såkalt belle epoque-stil med en virkelig flott bakgård. Denne bakgården har nå et lite svømmebasseng, solsenger og spisegrupper for frokost og lunsj.

Hotellet er åpent hele døgnet for gjester med muligheter for service, selv midt på natta – hvis det skulle være noe. Totalt er det 46 rom på hotellet, inklusive suiter. Rommene er tradisjonelt designet med veldig fine bad.

Se flere bilder av hotellet her

Kombinasjonen av det virkelig gode servicen, en aldeles nydelig frokost, fine rom og en så god plassering er det som gjør dette til en virkelig anbefaling. Antiche Mura er et strålende romantisk, rolig og sjarmerende hotell. Prøv det!

Uteliv, shopping og Capri

Sent på kveldene våkner lille Sorrento til et utrolig sjarmerende uteliv. De trange gatene fylles av mennesker som sitter på uteserveringer midt i gaten for å nyte både øl, vin og limocella.

Shoppingen i byen er kanskje ikke den aller største, men butikkene er koselige og det er fint utvalg i mange av dem. Samtidig, kun en veldig kort båttur unna finner du jetsetøya Capri hvor du finner det aller meste. Capri er der hvor kjendisene ferierer, og mange svært rike personer har sommerhus på øya – noe du vil få vite om hvis du tar en – anbefalt – guidet båttur rundt øya. Se spesielt opp for Versace-sommerhuset.

Å komme seg dit

Ta fly til Roma, tog til Napoli og videre til Sorrento (endestasjon). Eventuelt kan du leie bil. Det tar rundt tre timer å kjøre fra Roma til Sorrento, om du ikke blir fristet av mange avstikkere på veien (noe det er lett å bli).

Sjekk hotellet her