Det blir ikke mer velsmakende enn dette

Er du opptatt av gode smaker, dufter og det italienske kjøkkenet er dette sjansen du ikke kan gå glipp av

Drar du til Milano før 31 oktober kan du spasere rundt og la deg forføre av økologiske smaker fra hele verden.  Du får muligheten til å oppdage nye produkter, oppskrifter og bekjentskaper. Den kulinariske verden åpner sine dører til alle som vil bli med på en uendelig oppdagelsesreise.

Brenner du for temaer :riktig kosthold, bærekraftig og miljøvennlig mat, er dette en perfekt måte å kombinere ferie med innslag av kunnskap på. Hele Milano har forberedt seg lenge til denne utstillingen og byen har vært pusset, feiet og restaurert. Dette er en opplevelse for livet.

En unik verdensutstilling

Det er ikke hver dag at en så stor verdensutstilling tar sted. I år er det motemekkaen Milano som er vertsbyen for EXPO 2015. Temaet er “Feeding the Planet, Energy for Life“ og varer fra  1 mai til 31. oktober.

145 land deltar med egne paviljonger, totalt utstillingsareal er 1 million kvadratmeter. Det forventes 20 millioner besøkende, 8,5 millioner billetter er allerede forhåndssolgt. Denne utstillingen skal føre debatten om hvordan vi skal oppnå bærekraftig bruk av jordens ressurser, med fokus på rettferdighet, bærekraft og grønn energi. Men i tillegg er det stor fokus på hyggelige måltider med ekte kvalitetsprodukter.

Hotels.com har gjort det enkelt for deg som har lyst å legge ferien din til Italia.

Her finner du oversikt over alle hotellene som er tilgjengelige og som kan tilpasses din tur under Expo utstillingen.

Dette gjør du på ferie i Milano

1. Besøk Duomo di Milano

Duomo

En tur innom den spektakulære domen på Piazza Duomo er et must når du er i Milano. Duomo di Milano ble påbegynt i 1397, men ikke ferdigstilt før 500 år senere. Den imponerende bygningen består av hele 135 spir og 3200 statuer, og både utsiden og innsiden er i aller høyeste grad beundringsverdig.

For å bo i kort avstand til domen og sentrum av Milano, bør du sjekke inn på luksuriøse Park Hyatt Milano eller Seven Stars Galleria.

Park Hyatt Seven Stars

 

2. Sett tennene i en italiensk pizza

Closeup of baked pizza with olives and tomatoes

 

 

Italia er pizzaens hjemland, og det er mange matgleder i vente for deg som liker den populære matretten. Du bør egentlig dra til Napoli for å smak ekte, napolitansk pizza, men god pizza får du så klart i Milano også.  Sjekk ut Pizzeria Sibilla i Via Mercato eller S.P.I.B. Pizza i via Legnone. Et lite tips som kan være greit å ha med seg: pepperoni betyr paprika på italiensk.

 

3. Oppdag La Scala

La scala

Operahuset Teatro alla Scala og det tilhørende museet kan du ikke gå glipp av. La Scala er et av verdens mest anerkjente Operahus, og har en historie som går helt tilbake til 1778 da det ble grunnlagt som erstatning for nedbrente Teatro Regio Ducale som til da hadde fungert som opera.

For å bo tett på Teatro alla Scala, og egentlig alt annet i Milano, anbefaler vi Grand Hotel et de Milan.

Se alle hotellene i Milano her

4. Utforsk Cimitero Monumentale

11494013765_0087285d61_b
Foto: scatto felino/Flickr

Cimitero Monumentale er kanskje en kirkegård, men ikke en hvilken som helst kirkegård. Cimitero Monumentale gjemmer på vakker arkitektur, detaljerte skulpturer og det ene fotomotivet etter det andre – med andre ord, det er ikke rart å gå en tur på kirkegården når du er på ferie i Milano.

5. Dra på fotballkamp på San Siro

San Siro

San Siro, også kjent som Stadio Giuseppe Meazza, er hjem for både AC Milan og Inter Milano som ofte spiller kamper her. Det store stadionet har også fungert som konsertlokale for flere store artistlegender, som Michael Jackson, David Bowie og Red Hot Chili Peppers.

Tre hoteller i nærheten, rett ved metrostasjonen Lotto Fiera:

San Siro hoteller

Best Western hotel Astoria,  Melia Milano, Hotel Portello

 

6. Nyt en dag ved Idroscalo

Luna Park

Den kunstige innsjøen Idroscalo ble opprinnelig laget som en landingsstripe for sjøfly, men fungerer nå som et populært samlingspunkt. I området finner du både tivoliattraksjoner i Europark Idroscalo og en rulleskøytebane, og du kan svømme i innsjøen eller slappe av på grøntområdet.

Hvis du vil bo rett ved Idroscalo, som også ligger rett ved flyplassen Linate, bør du sjekke ut dette eller dette hotellet.

7. Beundre Leonardo Da Vincis «Nattverden»

Última_Cena_-_Da_Vinci_5

Foto: Wikimedia commons

…eller L’Ultima Cena  som maleriet heter på italiensk, ved kirken Santa Maria Delle Grazie. Nattverden ble ferdig i ferdig 1498, og dekker en hel vegg. Bestill billett på forhånd, ettersom Nattverden er en svært populært turistattraksjon.

To utmerkede hoteller i nærheten av Santa Maria Delle Grazie, er Hotel Pierre Milano og Bulgari Hotel.

22873098 22458172

 

8. Dans hele natten

Milano har et pulserende uteliv, og du kan fort støte på grupper med modeller og «pr-folk» på de hippeste stedene. Blant Milanos mest populære utesteder finner du Il Gattopardo Café i Via Piero Della Francesca – en nedlagt kirke som nå fungerer som nattklubb. Sjekk også ut populære Armani club iVia Manzoni 31. For både konserter, dansegulv og bar, bør du ta turen innom Alcatraz i nærheten av metrostoppet Maciachini. Er ikke dansing noe for deg, kan du heller sette deg ned på en hyggelig pub og nyte et glass italiensk vin – du finner mange slike steder i Milano.

 

9. Gå på shopping

Via Monte Napoleone

Shopping kan du med fordel legge til gaten Via Montenapoleone og området rundt. Området kalles «Quadrilatero d’Oro» (the golden square), nettopp på grunn av at du her finner alle de beste shoppinggatene på ett sted.  Her finner du eksklusive designbutikker for Hermès og Prada, og du kan gå på shopping, vindusshopping eller bare beundre de stilfulle italienerne ikledd det siste fra de store motehusene.

Bo på storslåtte Four Seasons Milano hotel for ekte luksus midt i shoppingmekkaet.

Four seasons

For shopping bør du også legge turen innom La Rinas cente ved Piazza Duomo, eller senteret på neste punkt…

 

10. …Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Vakre Galleria Vittorio Emanuele II et av verdens eldste kjøpesentre, og den karakteristiske bygningen sammenkobler de to store landemerkene Il Duomo og Teatro alle Scale. Her finner du både butikker, kafeer og ikke minst den kjente mosaikken av en okse som visstnok bringer deg lykke hvis du tråkker på oksens testikler (!) med hælen din for så å snurre rundt tre ganger.

Sjekk ut hotellene Town House 8 og UNA Maison Milano.

11. Spis italiensk is

181728704

Det er en kjent sak at Italia har verdens beste is, og den finner du også i Milano. Du har mange bra iskrembarer å velge mellom, men en vi spesielt anbefaler er Chocolat Milano like ved Cadorna metrostasjon. Her får du all isen du begjærer…og litt til.

 

12. Oppdag Castello Sforzesco

yay-8335900-digital

Vakre Castello Sforzesco har mye å by på – i tillegg til å beundre slottet i seg selv kan du gå innom de mange små museene og kunstsamlingene det huser. Slottet har litt av en historie, og har tidligere vært hjemmet til aristokraten og Leonardo da Vincis patron Ludovico «il Moro» Sforza.

 

13. Kjør båt på kanalen.

15946635

En båttur på kanalene er noe man kanskje forbinder med en annen italiensk by, men dette er mulig også i Milano. Bli med på en båttur som tar deg med tilbake i historien, og oppdag Navigliområdet på en ny måte. Ta kontakt med Navigli Lombardi for booking av båttur.

Hvis du blir en smule forelsket i Navigliområdet (det er fort gjort), bør du sjekke ut Art Hotel Navigli med perfekt beliggenhet i det livlige strøket.

 

14. Drikk en italiensk kaffe

453250549

Cappuccino, americano, macchiato og stretto – det gjelder å ha tunga rett i munnen når man bestiller kaffe i Italia. Milano bugner over av koselige kaffebarer, og kanskje har du fått en ny favoritt blant alle kaffetypene innen du reiser hjem. Se etter kaffebarer litt utenfor de største turiststedene, så får du både en mer autentisk stemning og billigere kaffe. Stikk for eksempel innom Botega caffè cacao for kaffe, bakevarer eller lunsj i kule retrolokaler.

 

15. Utforsk Ticinese-området

Porta Ticinese

Hit bør du dra på kveldstid for å oppleve de mange barene og det hotte utelivet, mens du på dagtid kan stikke innom de trendy butikkene og kaféene som har dukket opp i det som lenge bare var Milanos arbeiderstrøk.

Her kan du bo:

Navigli

The Yard Milano, Maison BorellaIdea Hotel Milano Corso Genova

16. Nyt en aperitivorunde

Aperitivo

Foto: fred_v/Flickr

I Milano er det vanlig å ta seg en aperitivo mellom jobb og middag, gjerne med et par gode kollegaer eller venner. Dette kan og bør du også gjøre! Ta turen innom et par forskjellige barer en gang mellom kl. 18-21, kjøp en drink og plukk mat fritt fra buffeen eller fatene. Husk bare på å begrense deg litt, de lokale plukker gjerne bare et par små retter da det ikke er meningen at du skal spise deg stappmett på smårettene.

Du kan kanskje kalle aperitivo en form for ekstravagant happy hour, men vær klar over at prisene faktisk stiger på drinker (men så får du jo med mat på kjøpet). Besøk hyggelige Fioraio Bianchi, eller ta turen innom b:free cocktail bar for gode drinker og en smakfull buffet.

17. Rusle rundt i Brera

Brera

Foto: Obliot/Flickr

Brera er et av Milanos mest sjarmerende områder. Her kan du nyte en opp kaffe med frokosten, eller du kan bare ta deg en rusletur og nyte livet. Husk kamera, disse gatene kommer du til å få lyst til å forevige.

Tre hoteller i eller nærme Brera-området:

brera

Style Hotel Hotel Milano Scala, Armani Hotel

 

18. Besøk San Maurizio al Monastero Maggiore

1024px-1812_-_Milano_-_San_Maurizio_-_Foto_Giovanni_Dall'Orto_-_18-May-2007

Foto: Wikimedia Commons

San Maurizo er en liten, vakker kirke som ble påbegynt i 1503.  Kirken ligger ikke langt unna Santa Maria delle Grazie hvor du kan se Nattverden, så ta gjerne turen innom begge kirkene når du er i området.

 

19.  Oppdag en ny verden med Dialogo nel Buio

Dialogo nel Buio eller Dialogue in the Dark, er en helt spesiell opplevelse som virkelig utfordrer sansene dine. Oppdag hvordan det er å være blind, mens du blir guidet gjennom spesialdesignede rom med lyder, lukter og andre impulser fra hverdagslivet. Den populære attraksjonen sies å kunne åpne øynene dine på en helt ny måte.

 

20. Ta deg en dagstur til landet

139255739

Oltrepò Pavese er den idylliske vinregionen omlag 50 km utenfor Milano. Dra hit for å nye synet av vakkert landskap, senk skuldrene og smak på den lokale vinen. Perfekt for avkobling etter travle dager i Milano! Ta for eksempel turen til Pavia, en koselig by i regionen.

3 flotte hoteller i nærheten:

Pavia hoteller

Cascina Scova Resort , Antica Torre Viscontea Hotel di Charme, Hotel Moderno

Finn hoteller i Milano her

 

Utforsk Nord-Italia

Ønsker du å utforske mer av Italia, men være i nærheten av Expo 2015, er det mange byer å velge mellom.

Rho ligger i kun 14 km fra Milano. Beste måten å oppleve den naturskjønne Nord-Italia regionen er med bil. På den måten bestemmer du dags-forløpet selv og trenger ikke å ta hensyn til andre turister og busstider.

Se etter hoteller i Rho her

Rome & Julie

verona

Kun en kort togreise unna Milano, finner du Romeo og Julies sjarmerende middelalderby.

Finn hoteller i Verona her

 

Comosjøen består av vakre villaer, frodige blomsterhager og fantastiske utsikter som passer perfekt for deg som vil ha en rolig og romantisk Italiatur.

Her finner du oversikt over de beste og rimeligste hotellene

Lecco

Night view of the city Lecoo.

Her får du Cosmosjøen og Alpene.

Se bildene og les om hotellene her

Gardasjøen

Hit reiser mange nordmenn og forelsker seg i de naturskjønne områdene. Her senkes skuldrene og livet nytes.

Ta en titt på overnattingssteder

garda

 

 

 Les også:

 Opplev den fascinerende byen gratis

De skjulte skattene i en av Europas råeste byer

Reisedestinasjonene for en sexy og sporty kropp