Det sprøeste av det sprøe i Storbritannia

Britene er ikke så korrekte som du tror, og er du ute etter en sprø ferieopplevelse er det nok å velge av på øya i vest – særlig for nordmenn med vikingblod i årene.

 – Når nordmenn skal planlegge feriene sine for 2015 er det verdt å huske at den anglosaksiske arven delvis kan spores tilbake til vikingene, som utvilsomt var selve pionerene innen opplevelsesturisme. Derfor har vi identifisert et par opplevelser som kanskje kan inspirere nordmenn til å gå tilbake til røttene sine, smiler Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef i British Airways.

British Airways har derfor plukket ut fire av de merkeligste ferieopplevelsene du kan teste ut i Storbritannia:

1. VM i myrsnorkling

10.4081364n

Opprinnelsen til VM i myrsnorkling er litt grumsete, ettersom historiens første deltakerne visstnok øvde seg på å gjemme seg for vikingene. Men nåtidens arrangement er blitt avholdt i Powys, Wales, de seneste 30 årene. I august strømmer folk fra hele verden til Storbritannias minst by, Llanwrtyd Wells, for å konkurrere i 115-meters myrsnorkling. Sporten er likevel ikke så obskur som du kanskje tror ettersom Lonely Planet i fjor fremhevet arrangementet som en av verdens 50 «must do»-ting.

Anbefalt hotell: Nanteos Mansion Country House

2. VM i erteskyting

16.55583477

Selv om britene har blitt bedre på å skremme bort utenlandske inntrengere, er dette mer enn nyere utvikling enn en historisk trend. Man må lure på hvilke tanker Vilhelm Erobreren hadde gjort seg om de gode menneskene i Witcham i Cambridgeshire, som i dag er vertskap for VM i erteskyting. Treffsikkerheten på det årlige arrangementet er enormt bra, men ammunisjonen skremmer vel de aller færreste. Arrangementet går hvert år av stabelen i Witcham på den andre lørdagen i juli.

Anbefalt hotell: Hotel du Vin & Bistro Cambridge

3. Osterulling

10.2384034k

Så langt British Airways kan fastslå har det neste arrangementet på listen ingenting med vikingene å gjøre, men det må likevel være med. Arrangementet startet på 1800-tallet, men i 2010 ble den offisielle Osterullingen ned Cooper’s Hill kansellert på grunn av HMS-bekymringer. Siden da har ildsjeler hvert år arrangert et uoffisiell event, hvor deltakerne fremdeles forsøker å holde følge med en rund, løpsk ost, noe som tilsynelatende er en umulig oppgave. Faktisk klarer de aller færreste å holde seg på beina. Vinneren er den første personen som følger osten over mållinjen. Premien er ikke overraskende en Double Goucester-ost samt internasjonal heder og berømmelse. Dato for årets arrangement er mandag 25. mai.

Anbefalt hotell: Thornbury Castle

4. Juledukkert i iskald dam

10.4328356c

En annen hendelse som har sin opprinnelse på 1800-tallet – 1864 for å være nøyaktig – er den årlige juledukkerten i den iskalde Serpentine-dammen i Hyde Park. Arrangementet er blitt kalt Peter Pan-cupen siden 1904, da Sir James Barrie introduserte det første trofeet. Arrangementet involverer å svømme i 100 meter på tvers av Serpentine-dammen, som rundt juletider holder en temperatur på rundt 4oC. Dessverre kan du ikke bare møte opp og kaste deg uti. Deltakere må være medlem av Serpentime Svømmeklubb og muligens ha arktisk blod i årene. Likevel, det er sikkert ikke for sent å gjøre noe med det innen jul…

Anbefalt hotell: Bulgari Hotel & Residences London,eller sjekk de 10 beste hotellene i London her.

 

Bestill fly til Storbritannia her

 

Les også:

Er dette den vakreste byen i England?

Frankrike vs England

 

Følg oss på Instagram og Facebook !

 

Kilder: (British Airways)