Dette er byene vi ikke får nok av

... og her ser du hvorfor disse storbyene er våre favoritter.

Ferske tall fra Hotels.com sitt Hotel Price Index bekrefter at nordmenn stadig vender tilbake til «The Big Smoke» og «The Big Apple». I første halvår av 2014 var det nettopp London og New York som toppet listen over nordmenns utenlandske favorittbyer.

– Det er ingen overraskelse at flere og flere nordmenn får øyne opp for London og New York. Begge er spennende storbyer som har mye å by på. Mange kjente severdigheter, et hav av gode spisesteder, variert uteliv og uendelige shopping-muligheter gjør London og New York til attraktive reisemål. Selv om hotellprisene i disse byene ligger helt i det øverste sjiktet ser ikke dette ut til å skremme de reiselystne, påpeker Yvonne Bonanati fra Hotels.com i en pressemelding.

Og vi kunne ikke vært mer enig. London og New York er våre absolutte favoritter når vi velger storbyer som reisemål. Her viser vi deg hvorfor:

Slik får du tidenes London-tur

Du har sikkert stått ved Topshop ved Oxford Circus en eller annen gang i løpet av et London-besøk. Neste gang kan du gå i motsatt retning av Piccadadilly Circus på Regent Street i rundt 5 minutter.

Du vil da komme til det legendariske hotellet The Langham. Et hotell med verdens beste bar.

langham

I 2013 ble baren kåret til nettopp det av Drinks International. Baren er Artesian og har det største utvalget av rom i London, og et cocktail-utvalg uten like.

Om ikke det er nok så har hotellet den svært gode restauranten Roux at The Landau, en veldig god afternnon tea på Palm Court – medlem av The Tea Guild, og stedet hvor hele konseptet med afternoon tea startet nesten 150 år siden.

Så hva er det med dette hotellet? The Langham var det første storhotellet i London. Året var 1865. Nå er det et nyoppusset luksushotell uten like, historiemessig og servicemessig. Dette er en opplevelse.

Les også: De ti beste hotellene i London

Shopping, museum og britisk mat

Hvis du ikke får nok gode drinker på Artesian drar du videre til Experimental Cocktail Club.

Du kan også oppleve noe virkelig klassisk London ved å besøke et museum som rett og slett er virkelig annerledes: Dennis Sever’s House. Det museet er rett ved Liverpool Street Station. Der kan man bo på et annet utrolig hotell: Rosewood.

537268_295_z

Så kan du spise nesten så britisk og cockney som du kan på The Seagrass.

Du kan så dra til Crystal Palace, sør i London, for shopping. Her finner du mange små, uavhengige butikker med litt annerledes utvalg enn du er vant til. En liten tur på Google og til Timeout vil hjelpe deg til å finne de nyeste, og kule butikkene.

Sjekk andre hoteller i London her

Slik får du tidenes New York-tur

Det er mange luksushoteller i New York, men vi har plukket ut tre absolutte perler.

Langham Place Fifth Avenue 

Dette hotellet har som navnet tilsier en strålende plassering (400 Fifth Avenue).

Her får du også store rom (noe som slettes ikke er normalen i New York), et virkelig godt spa (om beina skulle være slitne etter en dag opp og ned Fifth Avenue), Michelin-restauranten Ai Fiori og en egen PA (personlig assistent, altså) hvis du skulle trenge hjelp under oppholdet. De minste rommene er på 41 kvadratmeter.

Se flere bilder og sjekk pris her

Four Seasons Hotel New York 

Det høyeste luksushotellet i New York har enda større rom enn The Setai (de minste er 46 kvadratmeter). Noen helt utrolige suiter, virkelig fine rom på alle nivåer og Calvisius Caviar Lounge. Regn med at det er mange folk med mye penger der. Baren på hotellet heter The Bar, og det er ikke bare for å skryte at de kalte den for det. Et galleri i lobbyen har veldig fin kunst og gullsmedbutikken på hotellet er en opplevelse i seg selv.

Se flere bilder og sjekk pris her

Ritz-Carlton New York 

Hvis du har lyst til å våkne opp, kikke ut på Central Park for så å gå ut i New York så sentralt som du kunne ønske deg så velger du denne institusjonen av hoteller i New York.

Det er en grunn til at svært mange folk fra byen drømmer om å ha bryllupet her, og deres afternoon tea er riktignok en britisk oppfinnelse – men her gjort med så mye stil at du nesten skulle tro at du befant deg på et adelig teselskap i England. Loungen på hotellet er åpen hele døgnet med mat, drikke og muligheten til å slappe av.

 Se flere bilder og sjekk pris her

Bo rimelig

Det er ikke lett å finne hoteller til en lav pris hvis du skal bo på Manhattan. Det er trangt om plassen i det nordmenn flest forbinder med New York, og det driver også hotellprisene godt oppover. Det er likevel noen få muligheter.

The Jane Hotel 

Et veldig populært hotell plassert i Chelsea-distriktet. Den viktigste grunnen til populariteten er at du fort kan finne rom til under tusenlappen per natt (som er sjelden vare på Manhattan i New York). Standarden på hotellet er god sammenlignet med mange andre dyrere valg. Book tidlig om du skal få den gode prisen eller i det hele tatt få rom.

Sjekk prisen og se bilder her

Hotel 17 

Et greit og rimelig alternativ på Union Square. Ikke akkurat den høyeste standarden av hoteller, men heller ingenting som du virkelig vil reagere på negativt.

Sjekk prisen og se bilder her

Spis en god middag

Det er utrolig mange gode steder å spise i New York. Enkelte av stedene er også en opplevelse i seg selv. Ett slikt sted er The Russian Tea Room. Plassert rett ved Central Park er restauranten en institusjon. Du kan sikkert spise bedre mat i byen, men å spise der er en virkelig opplevelse. Restauranten ble åpnet i 1927 av medlemmer av The Russian Imperial Ballet, og ble raskt et møtested for underholdningsindustrien. Rowan Atkinson giftet seg på restauranten, og Madonna jobbet der en gang – som garderobedame.

Her kan du bestille bord

Et lite innside-tips vi har fått er den italienske restauranten Spasso. En trendy og kul restaurant som befinner seg i Greenwich Village. Du kan også vurdere Spice Market, som har strålende mat og ligger i Meatpacking District.

Her kan du bestille bord

 Outlet-shopping med egen bil

Et besøk til Woodbury Common Outlets er et godt valg for deg som vil shoppe mens du er i New York. Et enormt utvalg av butikker, fra Disney til Dior – og priser som er så lave at vi nordmenn vil føle som om vi er på opphørssalg. Hele 220 forskjellige butikker finner du i en minilandsby. Sjekk hjemmesiden her.

Det er mulig å kjøre buss fra den sentrale buss-stasjonen (Port Authority) ikke langt Times Square for å komme til outletet, men skulle vi virkelig anbefale noe ville det ha vært å leie en bil for en dag. Turen opp til Woodbury tar en time i bil. Hvis du er en mann, eller du har med en mann i bilen, så kan du på veien hjem ta en halvtimes avstikker om West Point (eller United States Military Academy, som det er mer kjent som). Kjører du oppom West Point bør du stoppe i den meget koselige Highland Falls.

Det er for øvrig enklere enn det kan virke som å kjøre i New York, og du skal ha uflaks om du får tak i en bil uten navigasjon.

Du kan også vurdere å booke en bil med sjåfør hvis du er ute etter å kunne sitte i en limo med sprudlevann etter shoppingen. Her kan du gjøre det.

Tips: Sjekk leiebil hos Holiday Autos

Tips: Sjekk leiebil hos Auto Europe

Kjør en tur til Hamptons

 Lei en bil for en dag, eller to – hvis du også vurderer outletshopping – og kjør ut til Hamptons, spesielt hvis du er der i månedene mai-september. Dette området er et kjent ferieområde, og for de som har sett noen av seriene som er lagt til New York så er det i hvert fall indirekte ganske så kjent.

Hvis du virkelig skal gjøre en tur ut av det kan du prøve å få et rom på Montauk Yacht Club Resort – helt ytterst på tippen av Long Island.

En egen privat strand, spa, basseng og annen luksus gjør at storbyferien kan få et ganske så nydelig avbrekk. En femretters på den gode restauranten koster under 200 kroner.

Sjekk hotellet her

 Våre 10 beste New York-tips

1. Kikk på Bergdorf Goodmann, kjøp på Century 21. (754 Fifth Avenue og 22 Cortland Street) – hvis du ikke tar turen til outletet.

2. Ikke ta bussen i rushtidene. Undergrunnen er din beste venn. Ta den første dagen så du er i gang. Taxi kan til tider være svært vanskelig å få tak i.

3. Opplev Bryant Park (livemusikk, gratis wi-fi og film hver mandag på storskjerm er blant grunnene)

4. Kjøp Time Out New York med en gang du lander.

5. Dra til Brooklyn for å kjøpe pizza (eksempelvis Grimaldi’s).

6. Vurder tre-timers turen med båt (Circle Line) som viser deg hele Manhattan og områdene rundt. Gjør det tidlig på turen for best utbytte. Hvis du har dårligere tid så velg Staten Island Ferry, den er gratis.

7. Skal du besøke Empire State Building så kjøp billetter på forhånd på nett, og gå helt opp til 102.etasje. Gjør det også tidlig (åpner klokken 8). Husk at et besøk tar minst to timer. Vi anbefaler likevel Rockefeller Center og Top of the Rock – bedre utsikt, blant annet over Central Park.

8. I taxi tipser du 15 prosent, når du leverer fra deg klær på restaurant tipser du en dollar per plagg, hvis noen bærer koffertene for deg så er en dollar per koffert riktig. På restaurant og i barer tipser du mellom 15 og 20 prosent alt ettersom hvor god service du får. Husk: Dette er lønna til de som jobber der.

9. Kjøp The New York Pass.  70 attraksjoner, guidebok, gratis Cirlce Line-cruise og mye annet. En klar anbefaling!

10. Ha med deg gode sko. Tro det eller ei: Det er vårt beste tips. For øvrig: Selv de offisielle turistmyndighetene anbefaler deg å holde kartet i lomma på gata i New York. Selv om kriminaliteten er mye lavere enn den noen gang har vært så er det også i New York en god del lommetyver.

Vår drømmetur ons-søn

1. Gode reisetider bør gi deg muligheten til å lande i New York til en god tid . Hvis du følger vårt råd med Virgin Atlantic så kan du få fly som lander klokka 12.15 i New York. Med transport inn til byen vil du etter sannsynlighet kunne stæsje koffertene rett på hotellrommet før du går ut. Vi anbefaler å dra rett til Circle Line med et forhåndskjøpt New York Pass. Så kommer du rett inn i det, spesielt om du setter deg på undergrunnen for å komme til havna.

2. Apropos det med å sjekke inn på hotellet med en gang – vi ville valgt et av de virkelige gode hotellene med en gang. Det vil hjelpe på eventuell jetlag at hotellet også er en opplevelse med en god bar og et godt sted å spise, i tillegg til at det vil være godt den første dagen å holde seg i nærheten av hotellet på kvelden – om jetlaggen virkelig skulle slå deg.

3. Vi hadde så brukt torsdagen på å kjøre til Woodbury Outlet for å få unna shoppingen i egen leiebil. Da får du oppleve enda mer.

4. Bestill et bord på en restaurant på torsdag kveld. Etter all shoppingen er det greit å ha ferdige planer etter at alle posene er lagt på rommet.

5. Så kommer det vi nordmenn aldri tenker på. Etter at du har mesket deg, kost deg og fått unna shoppingen på de to første dagene skifter du hotell. I hvert fall hvis du skal holde turen på et budsjett. Eventuelt kan det selvfølgelig gjøres etter første dagen, men vi ville valgt å gjøre det til helgen.

6. Så tar du litt sightseeing og rusler ned (eller opp) Fifth Avenue, sjekker ut Empire State Building (eller Top of the Rock), spiser en bagel(!) og kikker i butikkvinduer (siden du allerede har kjøpt alt du trenger er det jo ikke viktig å handle noe særlig)

7. På kvelden går du ut. For du har ikke vært i New York hvis du ikke har gått ut. Spør folkene på hotellet på torsdag om hjelp til å få deg inn på riktig sted (på det dyre hotellet, altså). Gå så ut på fredagen. Husk at nattelivet i New York er et NATTELIV.

8. Lørdagen begynner da etter sannsynligvis litt sent, men en lørdag i New York betyr mange folk – men mange folk i Central Park er faktisk bare kos (eventuelt Bryant Park). Finn et fint sted å spise på lørdag, men det kan være press på de hotteste stedene så det kan være greit å få hjelp fra hotellet.

9. Har du skaffet deg et godt flyselskap vil du faktisk ha en hel dag igjen i New York på søndag. Vi anbefaler en tur til Greenwich Village for kafeer og god mat.