Bystrendene du ikke visste om

… og som vi helst vil reise til så fort som mulig, etter å ha kikket på værmeldingen.

En ting som kan være vanskelig ved valg av feriedestinasjonen, er å bestemme seg for om man vil ha by- eller strandferie. Helst ville vi kanskje hatt litt av begge deler, og hvem har sagt man ikke kan få det?

Under har vi listet opp både 8 kunstige, ukjente og 10 verdenskjente, ekte bystrender – perfekt for deg som vil ha et reisemål med både strandkos og bypuls.

Bystrendene du ikke viste om

 

Paris Plage, Paris

 

Ja vi elsker Paris, og byen blir ikke akkurat mindre attraktivt når elvebredden langs Seinen hver sommer gjøres om til et lite strandparadis. Trafikken stenges, 3000 tonn med sand spres ut langs elvepromenaden og skaper et behagelig pusterom i bymaset for både innbyggere og turister.

Strandområdet strekker seg mellom Jardin des Tuileries og Ile St. Louis, og er åpent fra midten av juli, frem til slutten av august. Fluktstoler, solsenger og hengekøyer, utendørsdusj, iskrem-selgere, musikk, palmer, parasoller, og god stemning – hva mer trenger man?

Hotelltips
I Paris kan vi anbefale det koselige hotellet Les Jardins du Marais i området Marais, hotellet Mercure Paris Montparnasse Raspail ved Jardin du Luxembourg eller boutquehotellet Hôtel Adèle & Jules ved Galeries Lafayette, et område mange lokale også bor.

De aller beste og mest luksuriøse hotellene finner du på Laurel Nights her!

Her finner du 20 andre grunner til at du bør reise til Paris – nå!

 

 

Strandbar Mitte, Berlin

 

Den tyske hovedstaden er en mester i å lage urbane strandområder, og du vil nok bli imponert over blant annet det gode utvalget av sandbelagte strandbarer langs bredden til elven Spree i sommermånedene. Og det beste av alt, de holder åpent helt til slutten av september.

Med et utvalg på hele 30 strandbarer i skjønne Berlin, er nok Strandbar Mitte i Monbijou Park den aller beste av de. Her kan du nyte er palmesus, solstoler, salsa og tango-kvelder, det nødvendige sandvolleyballnettet, paraplydrinker, og flott utsikt over solnedgangen over Bodemuseum, som ligger på motsatt side.

Hotelltips
I Berlin bør du vurdere å bo på enten det sentrale, supre hotellet Park Inn by Radisson, det enda mer luksuriøse Hotel am Steinplatz til en overraskende billig penge, eller favoritten, hotellet Das Stue!

vis du vil unne deg litt. De aller beste hotellene i Berlin finner du på Laurelnights.no

Ps: I Berlin er hotellene overraskende billige, og med tanke på at byen er så stor og har så mye å by på, får man mye for pengene her!

Les mer om hvorfor Berlin er verdens beste storby

 

 

Smíchovská pláž, Praha

 

Den tsjekkiske hovedstaden vil heller ikke skuffe deg som er ute etter både by og strand, for ikke langt unna selve sentrum, på vestbredden av elven Vltava, finner du Smichovska plaz. Dette er en liten sandstrand med en hyggelig restaurant/bar og en flott utsikt over bybildet.

Badminton, volleyball og fargerike fluktstoler gjør stranden til et kult sted på dagtid, mens levende musikk og fantastiske drinker setter standarden for de sene nattetimene.

Hotelltips
Ønsker du en skikkelig luksusferie, men til en billig penge? Da bør du sjekke ut enten spahotellet Corinthia Hotel Prague, eller luksushotellet Boscolo Prague, Autograph Collection. De aller beste hotellene i Praha finner du på Laurel Nights.

Les om hvorfor Praha er et billig sted å reise for nordmenn

 

 

Copencabana, København

 

Havnebadet_ved_Islands_Brygge968

Det er deilig å være norsk i Danmark, og ikke minst i København- byen er nemlig velsignet med å ha både badestrender og havnebad liggende i inne sentrum. Brasil har Copacabana, men det har også København, for det er Copacabana danskene kaller sin 2,5 kilometer lange bystrand.

Copacabana alla København ligger på Havneholmen foran Fisketorgets Cinemaxx, og består av en rekke flytebrygger som rammer inn tre bassenger: et grunt barnebasseng, et for sportsvømmere og mosjonister, og et med stupetårn på en, to og tre meters høyde.

Hotelltips
I København sover du billig og bra på enten Copenhagen Downtown Hostel, eller det superpopulære First Hotel Twentyseven. Et litt mer eksklusivt alternativ er det deilige hotellet Skt. Petri. De aller beste hotellene finner du på www.laurelnights.no.

Hvor bør du bor, spise og drikke? Les om Københavns skjulte skatter her

 

 

BovenNemo, Amsterdam

 

uvzr7a3w46fiia3j1fmxpdx61

Amsterdam er alt annet enn tradisjonelt, og det samme gjelder for byens «strender». Fra atypisk til bohem – her finnes det meste: Amsterdam Plage, Strand West, Blijburg aan Zee, Strandzuid og BovenNEMO.

BovenNEMO tar bystrand-konseptet til et helt nytt nivå. Denne kule stranden ligger på toppen av Nemo-bygningen, på det store grønne skipet også kjent som det største vitenskapssenteret i Nederland. Her kan du ligge på en solseng, nyte sand mellom tærne med den mest spektakulære utsikten over sentrum.

Hotelltips
Trenger du overnatting i byen, bør du sjekke ut det flotte hotellet Inner Hotels Amsterdam Centre, eller så er det trendy hotellet The Student Hotel Amsterdam perfekt for deg med lavt budsjett. De aller fineste hotellene i Amsterdam finner du på laurelnights.no

Derfor kommer du til å elske Amsterdam

 

 

Barge beach, Budapest

beachbarge-ed01

Budapest er ikke dårligere enn andre byer: byens innbyggere har nemlig sin egen flytende strand, Barge Beach Budapest. Den består av tre dekk som sitter på toppen av tre resirkulerte lektere, som i sin tid gjennomførte leveranser av kull og stein opp og ned Donau.

Men det er absolutt ikke noe puslete greier- her snakker vi om et areal på 2100 kvadratmeter, som er større enn 6 tennisbaner, med et 16-meters svømmebasseng omgitt av sand, solsenger, kafé og bar, og et barnebasseng. Et paradis midt i sentrum av byen. I tillegg har jo Budapest som kjent en rekke andre termalbad (også utendørs), hvor det mest kjente er Szechenyi, og som er helt klart mest behagelig å besøke på sommeren.

Hotelltips
Usikker på hvilket hotell du bør bo på? Sjekk det supereksklusive hotellet Sofitel Budapest Chain Bridge som du får til en helt overkommelig pris, eller det übertrendy Hotel Parlament som vi også elsker. I det hele tatt får du mye hotell for pengene i Budapest, og da kan det lønne seg å sjekke hva du må betale for det beste på laurelnights.no.

Budapest er Europas skjulte skatt – her kan du lese hvorfor

 

 

Bruxelles Les Bains, Brussel

3a737_130802164655-city-beaches-bruxelles-les-bains-brussels-horizontal-gallery

Brussel er heller ikke noe unntak. Hvert år blir bredden av Brussel-Charleroi-kanalen forvandlet til en ekte urban strand. Anlegget heter Bruxelles les Bain, eller Brussel Bad, og befinner seg på Place Sainctelette og Rue de la Dyle.

Her kan du slappe av på sandstranden, teste vannskliene eller spille sandvolleyball. Blir du sulten og tørst, er det hyggelige og fine strandrestauranter og barer i området. Skulle du itillegg få en ønske om å handle, så finner du butikker der også. Det er ikke lov å bade i kanalen, det er heller ikke tillatt å ha med radio, men det er bra musikk og konserter for de som underholdning.

Hotelltips
I Brussel bør du velge enten det billige, funky hotellet Hotel Bloom, eller det eksklusive hotellet The Dominican til en overraskende lav pris! De aller beste hotellene i byen finner du her på laurelnights.no


Dette er guiden du trenger i Brussel

 

 

Strandbar Herrmann, Wien

 

Den fantastiske storbyen Wien byr på urbane strender langs Donau-kanalen – til alles store glede. I Herrmann-parken, finner du den livlige Strandbar Herrmann, som er utstyrt med parasoller, fluktstoler og masse sand å grave tærne ned i. Wien er perfekt for deg som ønsker badeopplevelser, samt kultur i form av opera, hester, museer, parker, shopping og mat.

Hotelltips
I Wien kan du unne deg å bo på det luksuriøse hotellet DO & CO Hotel Vienna, det fine og rimeligere alternativet Ruby Sofie Hotel Vienna eller populære Ruby Marie Hotel Vienna. De aller mest eksklusive hotellene finner du på laurelnights.no

Dette er 10 gode grunner til å reise til Wien

10 verdenskjente ekte bystrender

 

Barcelona, Spania

yay-5674762-digital

Det overrasker nok ikke at Barcelona har fått plass på denne listen. Den spanske byen legger på alle måter til rette for den perfekte ferien – du kan nyte late dager på stranda, beundre vakker arkitektur, shoppe i de mange butikkene og danse natten lang på de folksomme utestedene.

Her kan du overnatte:

 

Barcelona

Opplev ren luksus og utsikt over byen på W Barcelona, få et avslappende opphold på Hotel Arts, ta en dukkert i takbassenget på Majestic Hotel & Spa.

Et rimelig og veldig bra alternativ er Meliá Beacelona Sarriá

Obs: Andre tips på flotte hotell på tilbud nå er Hilton Barcelona og Crowne Plaza Barcelona.    

Honolulu, Hawaii

yay-2240921-digital

Honolulu på Hawaii er nok allerede et drømmereisemål for mange, og det skader ikke akkurat at stedet har så mye å by på. Stranden er perfekt, bølgene inviterer til surfing og du kan lett bruke mange timer på shopping. Sjekk for eksempel ut kjøpesenteret Ala Moana, hvor du finner mer enn 260 butikker og restauranter.

Sjekk ut disse tre hotellperlene:

 

Honolulu

Få Hawaiifølelsen på The Royal Hawaiian, nyt ren luksus på Halekulani og slapp av i høyden på Trump International Hotel Waikiki Beach. Rimeligere hoteller påHawaii finner du her!

Nice, Frankrike

yay-10184606-digital

Den franske rivieraen er kjent som en lukusdestinasjon med mye å by på. Legg turen til Nice, og nyt den vakre stranda, de franske makronene og den hyggelige gamlebyen. Nice er også byen for deg som er opptatt av kunst og kultur. Gå for eksempel innom Galerie Jean Renoir, hvor du kan beundre kunsten til de unge og lovende.

Sov godt her:

 

Nice

Slikk sol på taket til Splendid Hotel &Spa Nice, bo rett ved stranda på Hotel Negresco og nyt alle tenkelige fasiliteter på Hyatt Regency

Cape Town, Sørafrika

 

yay-8528264-digital

Slående strender, bugnende vingårder, natur som tar pusten fra deg…det er mange grunner til å besøke Cape Town. Husk at du ikke kan dra til byen uten å ta taubanen opp til storslåtte Table Mountain, hvor utsikten er helt fantastisk.

Slå deg ned her:

Cape Town

Få komfort for alle penga på Cape Grace Hotel, komfort for en billigere penge på sjarmerende African Home eller bo luksuriøst ved havet på The Table Bay Hotel

Rio de Janeiro, Brazil

 

179071963

Ah, Rio. Karneval, dans, solbrune kropper og varme dager er bare noen av stikkordene som beskriver denne byen. Når byen i tillegg er omkranset av majestetiske fjell, kritthvite sandstrender og krystallblått hav, sier det seg selv at Rio de Janeiro er et sted du vil huske for alltid.

Her kan du nyte late dager:

 

Nyt livet og utsikten billig på takterrassen  på det flotte Yoo2 Rio de Janeiro by Intercity, eller enda rimeligere men minst like flott på Américas Copacabana Hotel her!

Husk at alle de beste hotellene finner du på Laurel Nights her!

Sydney, Australia

164909255

Det er ingen hemmelighet at Australia har flotte strender, og i Sydney får du både strand og by i ett. Verdt å få med seg i Sydney er operahuset (selvfølgelig), Taronga Zoo, en gåtur på Sydney Bridge og så klart Bondi Beach.

Ikke gå glipp av disse hotellene:

Sjekk ut luksusleilighetene Meriton Serviced Apartments som ligger i World Tower, Kent Street, Pitt Street og Campbell street, for ultimat luksus ved Sydneys hotteste steder. Populære Hilton Sydney med byens største treningssenter, er også en sikker vinner for deg som vil ha et behagelig opphold med alt du trenger av luksusfasiliteter. Et perfekt alternativ for deg med strammere budsjett, er The Sydney Boulevard Hotel i Wooloomooloo.

Miami, USA

 

yay-11445698-digital

Det er umulig å dra til Miami uten å komme i godt humør. Sterke farger, smilende mennesker, langstrakte strender og et pulserende byliv – her får du alt du kan drømme om. Legger du ferien til Miami kan du til og med ta båt over til Bahamas for en billig penge, og oppleve to fantastiske steder på en ferie.

Bo her:

 

Miami

JW Marriott Marquis Miami er på Tripadvisor rangert høyest av alle hoteller i Miami, og det er ikke uten grunn. Her bor du midt i downtown Miami, får særdeles lekre rom og alt annet du kan forestille deg. Sjekk også ut Intercontinental Miami og Hotel Beaux Arts Miami.

Les også:

5 tips til sommerferien, i siste liten

En hemmelig perle – det østlige Kreta

BildeQuiz: Hvor i verden er dette