Dette er Costa del Sols juvel

Her kan du leve jetset-livet i sommer

Drømmer du om flotte strender, eksklusive resorter, shopping og severdigheter er det ingen tvil om at valget for årets sommerferie burde falle på Marbella.

Den vakre kystbyen er en del av den spanske Rivieraen med omlag 140 000 innbyggere.  Liten, søt by, er det mange som tenker. Den flotte strandbyen er så populær at 1 million turister tar turen hit hvert år og gjør dette til en destinasjon hvor du får litt av alt.

Sol og strand

Marbella blir ofte kalt stolkystens mest eksklusive feriested med både yachter og enorme villaer på rekke og rad.Langs de fine strendene i sentrum går det en pen promenade med restauranter, barer og klubber.  Langs strandlinjen ligger også hotellene tett i tett, i mange etasjer og med flott utsikt over havet fra de talløse balkongene.

Du innser raskt at Marbella har mye å tilby sine besøkende. Enten du er en strandelsker, matglad, kulturinteressert eller en golfer.

Du har utvalg mellom 50 golfbaner, så har kan alle forbedre sine ferdigheter. Marbella kombinerer strender, luksus og historisk sjarm og er derfor så appellerende for både unge, voksne, store og små.

Sjekk ledig flybilletter til Marbella

marbella

Shopping og severdigheter

I åsene bak havnen ligger villaer du bare kan drømme om. Jet-settere fra hele verden samler sine yachter og leker seg på strendene, restaurantene og i byen kasino. Du får et innblikk inn i den glamorøse verden om du rusler deg en tur langs lystbåthavnen Puerto Banús.

Men Marbella har noe som gir byen det «lille ekstra», nemlig en vakker og sjarmerende gamleby, Casco Historico. Turister elsker å rusle gjennom denne delen og få et glimt av det tradisjonelle Spania. Placa de los Naranjos (Appelsinplassen) er midtpunktet i det nesten sirkelrunde området hvor torget er fylt med kafeer, frodig vegetasjon og benker til å kunne sette seg ned og følge med på alle forbigående. Herfra deler alle gatene seg og skiller seg i alle retninger.  De trange gatene er bebodd av småbutikker, kafeer og restauranter slik at de besøkende kan utforske og nyte tiden i gamlebyen.

Finn din reise i dag. Søk og sammenlign flybilletter her

Fest ved bordet

Det spanske kjøkkenet bugner av sesongens råvarer, sterke farger og uimotståelige smaker. Er du i Marbella, er det enkelte retter du bare må spise. Først og fremst tapas. Det finnes vel ikke en nordmann som ikke elsker tapas.Ganske enkelt fordi tapas består av mange forskjellige småretter og du kan velge mellom alt fra grønnsaker, kjøtt, frukt, sjømat og brød.

En av restaurantene mange reisende anbefaler er El Salón Marbell og Paco Jimenez:

TIPS: Oftest er det lurest å spørre taxisjåfører om hvor de spiser. De har kjennskap til de skjulte perlene som de fleste turister ikke aner om!

Se alle spisestedene i Marbella og hva andre turister mener om dem her

 

I Norge har det blitt ekstremt populært med både Tapas restauranter og hjemmelaget tapas når vennemiddager står for tur.  Når du tenker på den spanske gastronomien tenker du på pallea, spank skinke,gazpacho,oster, chorizo, olivenolje, sangria, tortilla, spansk mandelsuppe og sist, men ikke mist vin.

Tapa on sunny terrace

Her er det fullt mulig å sitte ved bordet dagen lang og nyte de herlige, enorme smakene. Vel bekomme.

Er du på utkikk etter det kulturelle og vil oppleve den spanske arven tar du turen på Museo del Grabado Español Contemporáneo for å se Picassos arbeid, eller besøk Dalís skulpturer langs Avenida del Mar for å beundre Dalis skulpturer.

Langs kysten finner du vakre, hvite fjellandsbyer, mauriske slott og fine katedraler. Det er utflukter, kulturelle turer og masse annet du som turist kan være med på for å få enda mer ut av ferien.

Søk etter de billigste flybillettene her

Unn deg en bit av den Spanske Rivieraen

 

Her bor du

 

Iberostar Marbella Coral Beach

2311_17_z

Omringet av frodige hager og med kun 1 km fra Puerto Banús sentrum har dette 4 stjerners-hotellet både utendørsbassenger, strandklubb, treningsstudio og spa.

De fine,lyse rommene inviterer til en avslappende ferie og hotellets to restauranter serverer middelhavsmat og andalusiske spesialiteter. Les mer om hotellet her

Se alle ledig hoteller i Marbella her

Hotel Fuerte Miramar – Adults Only

Hotel Fuerte Miramar, Amàre Club, Marbella Spain

Hotel Fuerte Miramar – Adults Only ble pusset opp i 2015 og er kun for voksne. Her bor du på stranden i sentrum av Marbellas gamleby og kan benytte deg av et spa, et utendørsbasseng og gratis Wi-Fi. En av hotellets mest populære fasilitet er Amàre Club, som er inndelt i 3 eksklusive områder. Her kan du oppleve en unik atmosfære med musikk og underholdning ved sjøen. Amàre Beach har en restaurant og Amàre Pool har utendørsbasseng og solterrasse. Amàre Lounge, et avslapningsområde med en bar og kafé, byr også på kveldsunderholdning.

Ta en titt på flere bilder av dette flotte hotellet.

Søk etter ledig fly her

Gran Melia Don Pepe

525749_272_z

På dette hotellet vil du føle deg som VIP med service i verdensklasse. Med 15 minutters gange fra gamlebyen i Marbella er hotellet omringet av grønt areal. Som gjeste får du tilnang til hotellets treningsstudio, basseng, privat strandklubb, tennisbaner og spa.Spaet tilbyr tyrkisk bad, boblebad, badstue og forskjellige massasjer og behandlinger.

Les mer om hotellet her

Vincci Selección Estrella del Mar

2228315_136_z

4 store bassenger, evighetsbasseng, spa og treningsrom er bare noen av fasilitetene du har tilgang til som gjest på dette flotte hotellet.  Men kun 150 meter fra stranden kan du koble av og senke skuldrene enten på hotellets spa eller på området med restaurant og bar. Du kan også legge inn en treningsøkt etter en dag i solen eller bli med på en av de eksklusive festene på cocktailbaren. Se flere bilder av Vincci Seleccion her

 

Marbella Club Hotel Golf Resort & Spa

7507_334_z

En fantastisk hotell som har alt en måtte ønske seg. Omgitt av frodig hage med direkte ankomst til stranden, finner du i tillegg 2 luksuriøse bassenger og 5 restauranter.Marbella Club Hotel oser luksus og dette er fordi hotellet var opprinnelig den private residensen til prins Alfonso von Hohenlohe, grunnleggeren av hotellet, og skilter med rom med egen terrasse og sjø- eller hageutsikt.Hotellet tilbyr transport til Marbella Club Golf Resort, hvor du kan spille golf gratis. Det finnes i tillegg en barneklubb, dansestudio og mye mer. Her kan du få flott familieferie eller en romantisk tur.

Se flere bilder her

Du kan se flere hoteller i Marbella her

Les også:

 

Derfor elsker vi Mallorca

Slik får du den perfekte turen til Roma

Opplev Barcelona- gratis

Dette er verdens beste hotellutsikter