Dette er en uvanlig suvenir

…og et enmannsprosjekt som sjokkerer verden.

Vi liker alle å holde oversikt over de landene vi har besøkt og kanskje ta med noen suvenirer hjem, men en mann har tatt drastiske tiltak. Amerikaneren William « Bill» Passman har gått for noe mer permanent enn en T-skjorte eller strandhåndkle.

Et utrolig enmannsprosjekt

Den 59-åringen fra Louisiana i USA har kommet opp med en uvanlig måte å forevige sine reiser på. Bill har et verdenskart tatovert på ryggen og farger inn hvert land han har besøkt.

Men ikke tro at han har dedisert hele livet sitt til det. Tvert imot. Alt begynte etter at han pensjonerte seg som finansiell rådgiver og bestemte seg for å skaffe seg pass. Dette skjedde i 2006, og i løpet av bare sju år har Bill besøkt mer enn 70 land i EuropaAfrikaSør- Amerika og Antarktis.

Foto: BillPassman

DEATH ROAD, BOLIVIA: Et av Bills mange reiseminner (Foto: http://billpassmanperu.blogspot.no/ )

– Jeg våknet opp en morgen og lurte på hva som skjedde med mine reiseplaner fra da jeg var yngre, forteller backpackeren i et intervju for Dailymail.

Den voksende tatoveringen har tiltrukket seg mye oppmerksomhet de siste årene, og mange reisende sier at de alltid hadde tenkt å gjøre noe lignende.

En stor inspirasjonskilde

Når Bill skal reise, så velger han de landene som interesserer ham mest.

Enda ikke bestemt deg på hvor neste tur går til? Du finner mye inspirasjon her. Sjekk ut våre beste reisetips til blant annet USA, Australia, Brazil, Frankrike, Tyrkia, Danmark, Skottland, Italia, Norge og mange flere.

SE OGSÅ:

De 50 fineste stedene å ta bilder i verden

Topp 50 mest ettertraktede reisemål

100 ting du må ha gjørt før du dør

Du trenger ikke nødvendigvis å tatovere deg  for å holde oversikt over stedene du har besøkt. Hørt om Scratch Map? Dette er et kart hvor du skraper bort de stedene du har vært i. Det gjør det litt morsommere å komme tilbake fra ferien, samtidig som du ser andre misunner ditt etterhvert så oppskrapede kart.

 

Søk etter turer med fly, tur og annet under: