Dette er et sol-paradis i både Asia og Europa

Svært få land i verden har så mye kultur å by på som Tyrkia. Her kan du oppleve alt fra stormetropolen Istanbul til noen av verdens eldste kirker i Kapadokkia.

Det tyrkiske kjøkkenet er kåret til ett av verdens aller beste, og det er ikke uten grunn. Som landet hvor øst møtte vest møtte man også matkulturer fra alt fra norske vikinger som reiste til Miklagard og handelsreisende fra Afrika og Asia med alle mulige krydder.

Skal man oppleve dette som virkelig er en unik blanding av Asia og Europa i såpass kort avstand fra Norge kan man bruke eksperter, spesialister som gir deg litt ekstra.

462086293

Antalya – for deg som også vil ha storbyen

176698474Det bor litt over en million mennesker i Antalya. Byen er en av de mest besøkte turistbyene i verden. Bykjernen myldrer av liv og er utvilsomt et “must” for shoppingelskere. Gamlebyen, Kaleici, er med sine trange gater og bouganvillakledde hus en del av Antalyas hjerte. Her finnes byens eget symbol, ”Yivli minare”, minareten fra 1200-tallet og byporten reist til keiser Hadrianus ære år 130 f.Kr. Alle gater leder til Antalyas gamle havn.

Sjekk reiser til Antalya her

468483825

Belek – for deg som elsker luksus

187620155Til Belek reiser man for å nyte en ferie i luksus, sole seg, bade og spille golf. Her kan du nyte stillheten og beliggenheten ved havet. Omkranset av pinje- og eukalyptusskog ligger fem internasjonalt anerkjente golfbaner.

Det er også såpass nære Antalya at hvis man får lyst på litt upscale shopping er det fullt mulig.

Her kan du også oppleve det utrolige Kurşunlu Şelalesi, en foss med en hemmelig hule samt det over 2 000 år gamle amifteateret Aspendos.

Sjekk reiser til Belek her

Du får nå rabatt på hele din feriebestilling. 8 prosent avslag på en totalsum for en familie, noe som kan bety mange gode kroner psart.

Rabatten er gyldig tom 30.04.2014

RABATTKODE = DETUR2014

Kemer – for deg som liker koselig, avslappende småby

Marmaris – en virkelig klassisk havneby

Side – en vakker by med mye å gjøre

Bodrum – kanskje det mest sjarmerende ferietedet i Tyrkia

Europas beste all inclusive

0_MI følge kåringen til Tripadvisor er det et hotell i Belek i Tyrkia som kommer øverst på listen som det beste all inclusive hotellet i Europa. Hotellet er Voyage Belek Spa, rett syd for Antalya. Som så mange all inclusive hoteller i Tyrkia er dette hotellet en destinasjon i seg selv, da det tilbyr en rekke fasiliteter utenom de vanlige hotellfasilitetene. Eget badeland/aquapark i sommersesongen, mange sportsaktiviteter m.m. I tillegg ligger hotellet rett ved en av Europas beste golfbaner – Montgomerie, hvor bl.a. Tiger Woods spilte i november 2013.

Sjekk hotellet nærmere her (sjekk søket)

Rabatt på hele bestillingen

Du får nå rabatt på hele din feriebestilling. 8 prosent avslag på en totalsum for en familie, noe som kan bety mange gode kroner psart.

Rabatten er gyldig tom 30.04.2014

RABATTKODE = DETUR2014

Kapadokkia

Midt i Tyrkia ligger et magisk område hvor verden går litt saktere, hvor ting er litt vakrere og opplevelsene enda større.

Rik på historie, rik på natur og stappet med muligheter for turister; Kappadokia har kanskje ikke stått øverst på dine ferieplaner, men det bør det nå.

Byen Kayseri

Denne byen har en lang historie, og var også en gang hovedstaden i kongeriket Kappadokia. Man tror at området byen ligger i har vært bebodd i over 5 000 år, og den var en del av Silkeveien. Midt i byen ligger i dag et 1 500 år gammelt slott, mens de mange gamle restene av bymurer også er godt over 1 000 år gamle.  Kayseri ble en muslimsk by rundt 1 200 e.kr, men var en svært viktig by i tidlig kristendom.

Klimaet i byen er varme somre og kalde vintre, noe som skyldes at byen ligger 1 000 meter over havet. De tørre somrene med relativt kalde netter er en av de viktigste grunnene til at Kayseri og Kappadokia-området rundt har blitt ekstremt populære turistmål.

I byen kan du blant annet finne restene av en av verdens første medisinskoler, seljuk-monumenter, rester fra armensk og kristen innflytelse og et fint arkeologisk museum. Innbyggerne i byen hevder selv at kebap (kebab, altså) stammer herfra. Den diskusjonen trenger du ikke å ta, men det er ingen tvil om at du her får mat som tar det beste fra alle de handelsreisende som gjennom årene har besøkt byen.

Sjekk rundreise i Kapadokkia her

Kappadokia

 Vi er partere og medere og elamitter, folk som bor i Mesopotamia, Judea og Kappadokia, i Pontos og Asia.
Apostlenes gjerninger, 2:9

Området Kappadokia har vært kjent i historiske kilder siden 600 år før Kristus, og som man ser av sitatet over var det ett av de første viktige stedene for de første kristne. Navnet skal visstnok bety «hvite syrere,» men det er noe omstridt.

Det som er sikkert er at de første som bosatte seg i disse områdene laget noen utrolige huler eller steinhus i det som er et unikt naturlandskap. For turister er ballongferder det mest populære. Selskaper som Royal Balloon lar deg få noen relativt utrolige opplevelser. Liker man seg bedre på landjorda kan man leie hest, gå turer med guide eller sykle. Blir det for fysisk kan du leie firhjulinger.

Anbefalt er også de tyrkiske kveldene med dans, underholdning og så mye mat og drikke man ønsker for en så lav sum med penger at du knapt vil tro det. De lokale massasjene, tyrkiske badene og barbersalongene er også svært anbefalt.

For et stykke gammel kristen historie kan du besøke Goremeundergrunnsbyen Derinkuyu er en unik opplevelse og den lokale vinen er mye bedre enn du kunne ane.

Sjekk rundreise i Kapadokkia her

Dette er Detur

I 1993 startet Detur opp som reiseselskap i Tyrkia. Bakgrunnen var enkel: Man mente man hadde en større ekspertise til å velge ut gode reisemål, hoteller og annet for sine kunder. Ved å ha inngående kjennskap om noen få reisemål skulle man klare å tilby gode løsninger. Personlig service og svært gode priser er noen av stikkordene – som de selv sier: Vi tåler sammenligning.

Detur er fullverdig medlem i Norsk reiselivsforum, Reisegarantifondet og Pakkereisenemnda – alt dette for din trygghet. Selskapet har nå kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyrkia og Østerrike.