Sverige: Dette er ferielandet barna elsker

Gøteborg, Sverige.

Glem mange timer på fly, eller mil etter mil i bil. Den perfekte feriedestinasjonen ligger bare «et steinkast» unna. Få destinasjoner er så familievennlige for oss nordmenn som Sverige. Ikke bare er det kort vei – her kan også barna forstå innbyggernes språk, og landet har nok å by på av fantastiske attraksjoner. Leter du etter sommerens drømmedestinasjon kan du stoppe nå – her er de ti beste familieattraksjonene i Sverige:

Daftöland

Sjørøvere fra Daftöland fornøyelsespark.

I vakre Bohuslän finner du fantastiske Daftöland. Det som en gang var campingplassens lekeplass, har utviklet seg til en fornøyelsespark utenom det vanlige. Daftöland er bygget slik at foreldrene kan kose seg med mat og drikke, men likevel ha oversikt over barna sine mens de løper mellom attraksjoner som hinderløyper, piratteater, minigolf og trampoliner. På Daftö kan du bo på pirathotellet, leie plass til både campingvogn og telt, eller bo i hytte. Fornøyelsesparken er åpen også for besøkende som ikke bor på Daftö, slik at du som vil bo på hotell kan velge mellom perler som Strømstads idylliske spa-hotell eller Scandic Laholmen som ligger 8 minutter med bil unna.

Nordens Ark

I vakre og norgesnære Bohuslän, nærmere bestemt Smøgen, finner du Nordens Ark – en helårs dyrepark for truede dyrearter. Her finner du både rød panda, snøleopard og sibirtiger, i tillegg til husdyrene på bondegårdene. Parken jobber med både avl, oppfostring og forskning, og er en perfekt attraksjon for deg som ønsker at barna skal ha det gøy og samtidig tilegne seg kunnskap. Nordens Ark har et eget hotell du kan bo på, og besøket kan dere for eksempel kombinere med Daftöland i Strømstad.

Skara Sommarland

Foto: sommarland.se

Skandinavias største vannpark finner du i Skara, Sverige, snaue 3,5 timer i bil fra Oslo. I parken finner du både vannland, tivoli og gokart. Det garanteres sug i magen og skrekkblandet fryd når du tester ut Sommarlands mest populære attraksjoner.

I parkens mest populære attraksjon «Big Drop» klatrer du inn i en rød kapsel høyt oppe i været, og plutselig åpnes en luke under føttene dine og du faller fritt 21 meter ned. I «Cobra» plasseres du i en gummiflåte sammen med resten av familien, som sender deg gjennom rør og ut i vektløshet.

Trives du best uten vann rundt deg, er kanskje tivolifavoritten og berg-og-dalbanen Gruvbanan noe for deg? Når du har fått nok magesug kan du la deg underholde av akrobater og stuntmenn på parkens showscene.

I tilknytning til parken finner du en gigantisk campingplass med 300 hytter og 500 plasser for campingvogner og telt. Men du kan også bo på Skara Konsthotell og Brunsbo G:a Biskopsgård Hotell & Konferens ca. 10 min unna med bil.

Astrid Lindgrens verden

Foto: astridlindgrensvarld.se

Er barna begeistret for historiene om Emil, Pippi, Karlsson og Ronja? I Astrid Lindgrens verden kan man besøke både Katthult, Villa Villekulla og Mattisborgen. Tema- og teaterparken er bygget opp rundt den folkekjære forfatterens fødested Vimmerby. I denne landsbyen i Småland blir historien til virkelighet, og både voksne og barn vil kose seg på besøk.

Her finner du hoteller i nærheten av Astrid Lindgrens verden

Liseberg

Den nye attraksjonen «Luna». Foto: liseberg.se

Alle elsker Nordens største fornøyelsespark! Her finner du de aller beste karusellene, de mest forrykende showene og alt av moro for både store og små.

Nytt av året, til 100-års jubileet i 2023, er attraksjonen «Luna». Den er en såkalt bumerang berg- og dalbane, der du først kjører fremover og så bakover, over 225 meter med skinner. Med sin 33,5 meters høyde, blir Luna den høyeste og raskeste av sin sort i verden.

For deg som heller vil ha føttene plantet på jorden, kan Liseberg friste med et bredt spekter av kjente artister og underholdende show. Og skal man først besøke Gøteborg må man jo få med seg det byen tilbyr av shopping, mat, drikke, attraksjoner og kultur.

Vil dere ha mer av familievennlige attraksjoner anbefales vitenskapssenteret Universum, som ligger rett ved Liseberg. Kunne dere tenke dere en tur utenbys, tar det halvannen time til temaparken High Chaparall.

Om du skal bo i Gøteborg anbefaler vi hotellet Gothia Towers som ligger minutter unna Liseberg, eller nyåpnede Liseberg Grand Curiosa Hotel som ligger i tilknytning til parken. Her finner du også andre hoteller i Gøteborg.

High Chaparral

Foto: highchaparral.se

Dette er fornøyelsesparken for små indianere og tøffe cowboys. Her møter man selvsagt både Zorro og Lucky Luke, og små cowgirls og cowboys kan lete etter gull, ri på hest eller kjøre toget til Old Mexico. Hele familien underholdes av skyteglade cowboyer og raske hester i Wild West-showet. Under indiander-showet får du et innblikk i indianernes eldgamle kultur, oppleve rituelle sanger og danser. Hele herligheten ligger bare halvannen times kjøretur fra Gøteborg, og er derfor perfekt å kombinere med attraksjoner som Liseberg og Universum.

Her finner du hoteller i nærheten

Vildmark i Värmland

Foto: https://www.vildmark.se/guide/#Guide

Utgangspunktet er Klarälvens camping, hvor du går «back to nature» når du bygger din egen tømmerflåte som du setter av gårde på elven, før du finner et passende overnattingssted ved elvebredden. Vildmarks tømmerflåteferd ble faktisk kåret til en av National Geographic Traveler’s «50 Tours of a Lifetime» i 2013. Her får du muligheten til å ta med hele familien på en helt unik naturopplevelse som alle vil elske.

Badeferie i Skåne

Foto: Joakim Lloyd Rabof

Dere kan tilbringe timesvis i enorme fornøyelsesparker, fantastiske badeland og elleville campingplasser, men lite slår badeferie ved en av Skånes flotte strender. En slik ferie vil falle i smak hos både store og små. Opplev surfing og kiting på Falsterbo. Kombiner bylivet i Malmø med byens egen «Copacabana», Ridersborg. Østerlen er kjent for å ha de aller vakreste strendene i både Skåne, og resten av Sverige. Sandhammaren har lange hvite sandstrender og store sanddyner. Men Ängelholms havsbad er ekstra barnevennlig. Her kan man med andre ord velge og vrake, og overnattingsmulighetene er mange – her finner du alle hoteller.