– Dette er mye bedre enn syden

Dette er hotellet som redder familieferien i Norge.

Hva gjør man med ferien hvis værgudene har slått seg skikkelig vrang, eller man kanskje vurderer å dra et annet sted enn der man slipper å sloss om en solseng før frokosten?

Løsningen kan være nærmere enn du tror, og mye bedre enn du aner.

utendors

Utendørsområdet av badelandet. Man kan svømme fra innendørs og ut.

Petter Stordalen har nemlig kjøpt tilbake det som var hans første hotell, Quality Hotel & Resort Langesund. Han kjøpte hotellet først i 1994, men solgte det igjen i 2001. Nå har han kjøpt det tilbake, og sier selv han investerer i hotellet med hjertet. Over 50 millioner kroner er allerede brukt på uteområder, badelandet og fellesarealer. På kort tid har hotellet fått et virkelig friskt utseende med stor appell for veldig mange.

For hotellet har nemlig en stor badepark med et gigantisk bassengområde som er åpent for hotellets gjester fra klokken 7 på morgenen (for andre besøkende fra 11). Der finner man badeland, vannsklie, boblebad, badstue, muligheten for å svømme ut på det nye uteområdet og handle is, brus og pølser om man skulle ønske det.

Sjekk ledige rom på deres hjemmeside her

barneomraade

Barneområdet med scene i bakgrunnen for lek og moro, og en okse som de litt større barna kan prøve for rodeo. Hotellet har også spillerom med biljard og airhockey samt flere andre spill.

hopp

Det finnes knapt bedre bruk av et kjedelig møterom enn et hoppeslott, spør du oss.

Bassengområdet har eget basseng for de aller minste, og flere forskjellige dybder. Delen med bølger og sklien er perfekt for litt større barn (også voksne barn).

Nå er dette hotellet en god del mer enn bare et stort badeland. Siden dette hotellet er et av hotellene som kaller seg Barnas Hotell er veldig mye lagt opp til at barn skal ha det perfekt her. Fra barnevennlig frokost (men selvfølgelig også egg, bacon og økologiske muligheter for de større) til aktiviteter hele ettermiddagen.

Aktivitetene er alt fra å mate høner, kaniner og sauer til ansiktsmaling og leke-Idol. Og hva er vel bedre å bruke et konferanserom til om sommeren enn et gigantisk hoppeslott? Ikke vet vi.

Se flere bilder av og les mer om hotellet her

mating

Hotellet har en egen liten dyrehage med sauer, høner og kaniner. Barna får være med å mate.

Sjekk ledige rom her

lekerom

I kjelleren har man laget et gigantisk lekerom for barn

Hvis ikke det skulle være nok har man laget et veldig stort lekeområde i kjelleren hvor foreldrene kan slappe av i den nyoppussede lobbyen med en kaffe mens barna leker.

Tar du turen til Langesund sentrum kan du spise en utrolig fiskesuppe eller deilige blåskjell på Victoria Gjestgiveri eller dra til Brevik for super pizza på Sjøloftet. (Du kan for øvrig bestille pizza på hotellet for å ta med på rommet eller spise utendørs i sola, om du ønsker).

For den som liker musikk og konserter bør man sjekke ut Wrightegaarden.

Tilbake på hotellet er det uansett slik at da noen seksåringer etter et par dager med lek, moro og mye aktivitet (og leggetid uten protester) mente at det ikke var tvil:

– Dette er mye bedre enn syden

Om det skyldes de store områdene man kunne løpe på, innsjekkingen hvor man fikk gavekort på gratis is og tegneutstyr, besøket av musa (en relativt stor søt versjon) eller hele pakka skal vi ikke si mye om. Vi tror det var totalpakken.

badeprken
nrksuper

Skulle alt annet gå galt så kan konferanseområdet nytes til å se på barne-tv.

Så får det være at det også her selvfølgelig er best med sol med et nydelig nytt uteområde som nærmest kan vurderes som en slags norsk beach club, men med så mye innendørs aktivitet også kan regnes som et særdeles godt valg uansett vær.

Se deres offisielle sider her

Hvis du får rom på hotellet i sommer kan det redde både regnværsdager og urolige barn. Enten du velger å være der i en eller to dager, eller lengre så vil barn og voksne både få kunne slappe av og være i aktivitet. For de store er det også mulighet for trening i treningssenteret rett ved.

Se flere bilder av hotellet her 

Og, om du skal til Danmark kan du ta ferjen fra Langesund – og kombinere det med moro for barna så etappene ikke blir alt for lange.

langesund