Dette er Norges beste julebyer

Plutselig er det desember igjen. Da gjelder det å planlegge hvor man skal dra på julemarked eller feire jul allerede nå. Nettavisen reisetips har kåret de 10 byene i Norge som rett og slett er mest jul, og med rette kan kalles våre beste julebyer.

Julestemning kan være så mangt. Alt fra julepynt til mat-tradisjoner, familiesamvær og generell julefølelse. Listen er gjort av skribentene på Nettavisen reisetips med bakgrunn i den totale juleopplevelsen for hver by. La oss gå rett på sak: Her er Norges beste julebyer.

Husk å reservere bil til julen! Les: Slik får du billigst og best leiebil


Juleby 1: Egersund – Et flott julemarked

Jul i Egersund

Foto: Getty Images Snø og vinterstemning i Egersund.

Som en av de få byene i Norge har Egersund et virkelig, skikkelig julemarked. Helt siden 2004 har man i begynnelsen av desember hatt marked slik man kjenner fra Tyskland. Egersund mener også at man er hjembyen til nissen, noe man muligens kan diskutere. Uansett, denne byen har både sjarm, julepynt, og en unik julestemning. En ekte juleby.

Sjekk hoteller i Egersund her

Vi kan tipse om ærverdige Grand Hotell Egersund  


Juleby 2: Røros – Hvor Pippi ble innspilt

Jul på Røros

Foto: Getty Images

Røros er byen som hadde vinterscenene i Pippi Langstrømpe, så da kan du jo bare se det hele for deg. En utrolig sjarmerende gammel by som også har et sterkt krav på å være hjembyen til nissen i Norge. Det at du nesten er garantert snø (og kulde) trekker også opp.

Sjekk hoteller i Røros her

Vi anbefaler det fine hotellet Bergstadens Hotel


Juleby 3: Lillehammer – Gågata og Maihaugen

Jul i Lillehammer, gågata

Foto: Ingvild Jenhaug/Nettavisen

OL-byen og hjembyen til TV-serien Lillyhammer. En by med et stort julehjerte og en virkelig sjarmerende gågate som er en drøm å julehandle i. I hvert fall gå en liten tur (eller kjøre spark!) i og snuse inn julestemningen. En tur til Maihaugen rundt juletider er også en stor opplevelse, og første helgen i advent har Maihaugen et årlig julemarked du bør få med deg hvis du er i nærheten.

For et komfortabelt opphold, bør du vurdere storfavoritten Lillehammer Hotel. 

Sjekk også dette fine hotellet i sentrum med en lun og koselig stemning, eller Hunderfossen Hotell & Resort for å bo nærme Hafjell og slalåmbakkene.

Sjekk flere hoteller i Lillehammer her


Juleby 4: Tromsø – Nordlys, mørketid og CNN-favoritt

Jul i Tromsø, katedral

Foto: Getty Images

CNN kåret dette til en av verdens aller beste vinterbyer og/eller julebyer, og det er ingen tvil om at Tromsø med snø, nordlys og julegater virkelig gir super julestemning. Mørketid betyr også at julelysene synes ekstra godt, og som nordlendinger er det bare å tenke at glasset alltid er er halvfullt! Ishavskatedralen er også virkelig vakker i snø, lys og jul.

I Tromsø kan du bo på The Edge, som ligger rett nede ved vannkanten

Sjekk flere hoteller i Tromsø her


Juleby 5: Bergen – Pepperkakeby og patriotenes favoritt

Jul i Bergen by

Syv fjell. Kultur. Pepperkakebyen. Adventslys og aking på Fløyen. Verdt å sjekke ut er Lysfesten den 23.november, og ikke minst julemarkedet som befinner seg på Festplassen fra 28.november til 22. desember. Bergen har veldig mange gode argumenter for å si at det er en av de aller beste julebyene i Norge. Bergenserne vil nok si den aller beste, og skal få lov til det – selv om vi plasserer byen på en femteplass.

Sjekk ut utrolige no.13 i Bergen

Se alle ledige hotell i Bergen her!


Juleby 6: Narvik – Snøgaranti, Nordlys og julenisse

Jul i Narvik

Foto: Getty Images

De tredje største byen i Nordland har en rivende utvikling, nordlys og julenissen? Mange fine julearrangementer i en by som har nok sjarm og nok juletilstedeværelse for de aller fleste. I hvert fall hvis snø er noe av det som gir deg julestemning!

Sjekk ut hotell i Narvik her

Vi anbefaler Scandic Narvik som du finner her!


Juleby 7: Drøbak – Julehus og sjarme

Er det egentlig her julenissen bor? Det er i hvert fall i Drøbak du finner Julehuset og Julenissens Postkontor. Et sjarmtroll av en by er det uansett, sommer og vinter. Sjarmerende er også Reenskaug Hotell, som ligger få minutters gange unna Tregaardens Julehus.

Her finner du hoteller i Drøbak


Juleby 8: Tønsberg – Med den vakreste julegaten

Det er mye god julestemning i Tønsberg, en av de eldste byene i Norge. Julegaten i Tønsberg er en av de aller vakreste i Norge, så det er på sin plass at Tønsberg er representert på lista over julebyer. Skal du en tur til Tønsberg, bør du sjekke Thon Hotel Tønsberg Brygge som ligger perfekt plassert på brygga.

Her finner du hoteller i Tønsberg


Juleby 9: Drammen – God julehandel

Byen som har den største stigningskurven for alle byer i Norge de siste tjue årene. Så kan man argumentere for utgangspunktet, men uansett er dette en strålende by å besøke, med sjarmerende gågater og veldig god jul fra handelsstand og beboere. Drammen kan jul nå, og har kunnet det lenge.

Her finner du hotell i Drammen


Juleby 10: Oslo – Mange muligheter

Jul i Oslo, Torggata

Foto: Ingvild Jenhaug/Nettavisen

Hovedstaden i Norge er elsket og hatet, men ingen by har mer å by på fra Norsk Folkemuseums julemarked til storbyshopping. Så mister alle store byer litt av sjarmen fra små byer, men savner du det får du bare ta en rusletur på Kampen. Vi kan anbefale en tur innom julemarkedet i Spirkersuppa eller på Youngstorget.

Sjekk hoteller i Oslo her

Eller unn deg et spaopphold på The Thief i julestria…


Les også:

Amerikalinjen – et av Oslos mest spennende boutiquehoteller

De beste hotellene til alpinsesongen