Dette er Norges kuleste område

Det er ingen tilfeldighet at Grünerløkka beskrives som trendy og fargerik av verdens største reiseguide-side, Lonely Planet. Løkka er et ungt og trendy strøk i Oslos indre østkant, hvor alle føler seg hjemme. Visste du at Løkka ble humoristisk kalt for «Ny York» før i tiden? Det var på grunn av den amerikanskinspirerte stilen i utbyggingen, og ser vi bydelen i dag kan den fortsatt minne om en mini-New York. Her er de stedene du bare må besøke!

Koselige kafeer

skilt-1024x682Ta en tur til Norges første kakaobar, Cocoa, og få varmen i kroppen med en deilig kakao og marshmallows. Hos Cocoa kan du sitte i et koselig lokale med vintage-vibes, eller bestille on-the-go fra ekspressluken om du er på farten. Er du en ekte te-elsker bør du ta en tur til Tea Lounge. Her kan du velge ulike te-spesialiteter fra menyen – alt fra økologisk te fra Kina til en rød busk-te fra Sør-Afrika. Et annet sted som er verdt å besøke er populære Mathallen. Hallen har over 30 matbutikker og serveringssteder som du ikke finner andre steder – en superopplevelse! Du kan også si «oui,oui» på et fransk creperie hos Oslos eneste pannekake-hus litt nærmere sentrum, Creperie-de-Mari. Her serverer de smakfulle crepes som passer både som et fullt måltid eller som en dessert.

God mat

screenshot-www.nyetajmahal.no 2014-12-04 08-49-43Løkka er rik på kultur, og med det kommer også et godt utvalg av fantastisk mat. Du kan for eksempel spise amerikanske retter på 50-talls restauranten, Nighthawk Diner. Her kan du få et glimt av den amerikanske drømmen mens du nyter maten i en ekte dinerstemning. Her er alt til punkt og prikke. Betjeningen bruker til og med vintage diner-uniformer som tatt rett ut av en 50-talls film. På Løkka kan du reise fra USA til India på 10 minutter. Du kan spise digg indisk middag i rolig atmosfære hos Taj Mahal. Om du vil til Italia, kan du jafse i deg en av Oslos beste pizza hos Cafe Di Roma. Her er det avslappende stemning i et hyggelig lokale som oser av sprøstekt pizza. Hvis du vil si ciao til Italia og Marbaha til flott arabisk mat, kan du besøke L’Oasis Mazze – her får du en ekte beduinopplevelse i samme slengen.

Shopping

994677_740995345929743_1856153310_nGrünerløkka er et must for alle shoppingglade fashionistas. De beste vintagebutikkene i Oslo finner du nemlig ingen andre steder enn på Løkka. Shop klassiske vintageklær hos Velouria Vintage på hipster-strøket midt i Thorvald Meyers gate. Her byr de på rimelige priser, med stort utvalg av moteklær fra 60-, 70-, og 80-tallet. Om du er en ekte vintagefrøken – kan du også traske bort til Markveien – en lang gate med flere vintagebutikker som Robot, Fretex Unika, Ugler i Mosen eller Dianas. Løkka har også søndagsmarked året rundt ved Birkelunden park- bortsett fra noen hellige dager, da. På markedet kan du finne brukte skatter fra 40-tallet og fram til vår tid. I adventshelgene er det derimot et stemningsfullt julemarked her på lørdager og søndager.

Aktiviteter

screenshot-www.flickr.com 2014-12-04 08-51-29For en lærerik og morsom opplevelse for store og små, kan du besøke Popsenteret! Senteret er et interaktivt museum som ligger ved gamle Schous bryggeri. Her kan du søke frem dine favorittlåter, reise i tidsmaskin, spille inn låter i studio og designe eget platecover. Popsenteret passer for de som digger musikk, men også for musikknerds som vil lære mer om norsk populærmusikk. Filmelskere kan ta seg en tur til Nordens første nybygde heldigitale kino, Ringen Kino. Her vil du få en optimal opplevelse av filmene. På dagtid kan du også vandre i Løkkas hyggelige parker som Sofienbergsparken, eller gå en trivelig tur langs nostalgiske Akerselva.

Nattens fester

522617_442729422469857_698211157_nDet er ingen tvil om at Løkka byr på de kuleste utestedene i Oslo. Enten om du er en «rockerdude» eller hiphopper, er det på Grünerløkka det skjer. På kulturscener som Blå og Parkteateret er det alltid bra stemning. Her fungerer stedene som konsertscener, men også klubber som spiller alt fra hiphop til elektronisk musikk. 80-talls-fans bør derimot ta seg en tur til Rebell. Her kan du høre på gode gamle 80-talls slagere, mens du nyter arkadespill og plakater av 80-talls ikoner som Prince, Duran Duran og Wham. Om du vil tilbake til 50-tallet, kan du avlegge Ryes Bar en visitt. Ryes fungerer som en amerikansk restaurant på dagtid og et hipster-utested på kveldstid. Med dundrende rock ‘n roll musikk fra 50-tallet og et stort palmetre midt på dansegulvet(!), føles det som man er på tidenes partyferie.

Grünerløkka er et must-see for alle turister som elsker ulike kulturer og vil ha variasjon i dagene. Dersom du vil bo i nærheten av Oslos kuleste gate, kan du kikke på disse hotellene:

 

PS: Hotell

Dette designhotellet ligger rett ved Mathallen i Oslo på østkanten. Et morsomt og sjarmerende hotell med virkelig sjel. En hyggelig anbefaling. Ett flott konsept.

 

Scandic Vulkan

Designhotell rett ved Mathallen. Finfine rom, hvor mange har super utsikt.

Chateau Apartments

Vil du bo i nærheten av Grünerløkka og Mathallen har du ikke mange valg, men dette er et veldig fint valg. Gode leiligheter med det du ønsker av fasiliteter.

Best Western Kampen Apartment Hotel

Et hotell som har som mål å være et hjem utenfor hjemmet, som betyr store rom med vanlige leilighetsfasiliteter. Hotellet ligger ved Kampen (Kardemomme By, som de lokale vil kalle det) og Munch-Museet. Et fint valg for den som reiser til Oslo med familien eller bare vil ha litt ekstra plass.

Anker Apartments

Enkle og rimelige leiligheter øverst på Grünerløkka med kort vei til Oslo sentrum. Har også hostel-overnattingsmuligheter lengre ned på løkka, eller en enkel hotell-løsning.

Akers Have Apartments

Fint sted å bo på østkanten mot Grønland og Grünerløkka. Rett nedenfor Schous plass på Grünerløkka ligger dette leilighetshotellet med fin utsikt over Bjørvika og Akerselva. Nytt og med god kvalitet.

Grüner Apartments

Enkle leiligheter ved Trondheimsveien på østkanten. Fint utstyrte leiligheter med veldig gode muligheter for kollektivtransport.

Hvordan komme seg til Grünerløkka? Du kan ta trikk nummer 11, 12 13 som kjører mot Kjelsås, Disen eller Grefsen stasjon fra sentrum, og gå av på Olav Ryes Plass ( tar omtrent 5-10 minutter).

Foto toppbilde: David Hall/Flickr