Dette er spanjolenes hemmelige ferieparadis

La Manga er et sunt paradis av uendelige strender, krystallklart vann, stabile temperaturer og mer enn 300 soldager i året.

Annonsørinnhold i samarbeid med LaMangaBooking.com

La Manga er et tynt stykke land på den varme kysten Costa Calida, som oversettes med «den tempererte kysten». Den spanske ferieperlen er kjent for å være et paradis mellom to hav med saltvannslagunen Mar Menor (lille havet på norsk) på innsiden, og Middelhavet på utsiden. Dette er ingen typisk ”sydendestinasjon”, men langt mer avslappet uten strandselgere, eller innkastere på gatehjørnene.La Manga er først og fremst kjent som spanjolenes hemmelige ferieperle, hvor bo-områdene er stille, rolig og uten trafikk. Samtidig har ferieperlen godt utvalg av restauranter, barer, kafeer og uteliv.

Om du bestiller ferien din til La Manga allerede nå, får du en mye rimeligere pris enn om du venter etter nyttår. Bestill ferien din hos LaMangaBooking.com!

 

Europas største saltvannslagune

DCIM100MEDIADJI_0028.JPG

Mar Menor er et unikt område som ligger ved den spanske Middelhavskysten, i regionen Murcia, kun noen kilometer fra byen Cartagena. Murcia-regionen har en unik kystlinje med fantastiske strender mot Middelhavet.

Området kan dateres tilbake til forhistorisk tid, men Cartagena og Mar Menor ble for alvor kjent under den romerske og arabiske perioden. Romerne verdsatte området høyt, og utviklet den verdifulle saltindustrien. Det er omtrent 1000 år siden Mar Menor fikk det utseendet det har i dag. Romerne kalte det Belich, og refererte til Mar Menor som nødhavn. I løpet av de siste hundre årene, har området utviklet seg til et turistparadis. I tillegg til den naturlige betydning av området, så benyttes leiren fra Mar Menor som et naturlig spa, og er sagt å ha terapeutiske egenskaper.

I tillegg er Mar Menor Europas største saltvannslagune og perfekt for de som liker å bade og ønsker å prøve ulike vannsportsaktiviteter. Velg alt fra kajakk, stående padling, til kiting, dykking, seiling med mer. Området kan friste med behagelige badetemperaturer nesten året rundt. Badesesongen starter vanligvis i april og varer til november. Her kan det soles til en gjennomsnittlig årstemperatur på 17 grader, og i sommermånedene kan Mar Menor nå hele 30 grader. For den sportsinteressene er La Manga et perfekt utgangspunkt for en golfferie. La Manga Club er av Europas beste golfanlegg, og ligger bare 10 minutter fra halvøya. Golfklubben har flere ganger blitt kåret til en av Spanias beste golfresorter, og har tre 18-hulls golfbaner. I Murcia-regionen er det nå en rekke flotte golfanlegg, alle i kort avstand fra La Manga.

Naturlig spa på Mar Menor

MUD SPA

Leiren fra havbunnen i Mar Menor har vært kjent for sin helsebringende effekt i århundrer. Blant egenskapene til denne leiren er grunnleggende elementer for en sunn kropp, slik som kalsium, magnesium og kalium. Leirene er også anbefalt som anti-inflammatoriske for tilfeller av revmatisme, leddgikt eller gikt; de er også anbefalt som en behandling for akne og andre hudproblemer. Prosessen er meget enkel og kan gjøres av hvem som helst: alt du trenger å gjøre er å dekke huden din med leire ved hjelp av hendene eller en slikkepott, og når tilstrekkelig tid har gått, vasker du huden ren med saltvann. Du kan ta leirebad hele året, men det anbefales at du gjør det i solen når det er varmt, slik at leirlaget vil tørke raskere.

Om du bestiller ferien din til La Manga allerede nå, får du en mye rimeligere pris enn om du venter etter nyttår. Bestill ferien din hos LaMangaBooking.com!

Barnas La Manga

vannleker

La Manga er også et paradis for barna, og her kan de prøve alt av vannaktiviteter som kajakk, windsurfing, stående padling med mer. For de litt eldre barna så kan de prøve kiting, snorkling, og i følge med voksne leie vannscooter.

I Mar Menor er det flere lekeparker i sjøen med klatrevegg, trampoline, rutsjebaner med mere. Dette finner man vanligvis kun i basseng i vannland, men i Mar Menor er det mulig å ha disse parkene i sjøen, da saltvannslagunen er langgrunn uten bølger og strøm.

På selve halvøyen ligger også lekeparken ”Peke park” som passer for de yngste barna opp til 10 år. Her er det alt fra karuseller, trampolinepark, ulike spill og aktiviteter for barna. For mer informasjon se Peke park sin Facebook-side.

For de litt eldre barna så har La Manga en av regionens største gokartbaner hvor man kan konkurrere mot hverandre, eller kjøre runder på tid. Anlegget benyttes til flere store gokartkonkurranser, og har kartbiler med flere motorstørrelser. For mer informasjon, se her. La Manga er en ”liten by” som er trygg, slik at de litt eldre barna kan oppdage La Manga på egen hånd sammen med sine venner.

Verdensberømt uteliv

Trips 1

La Manga er en spennende destinasjon for de som ønsker å prøve det verdensberømte utelivet i Spania. Sommeren 2015 åpnet en av Spanias største sommerklubber, Trips Summer Club, som fort fikk et godt rykte til å bli en klubb i verdensklasse. Med 5 musikksoner å velge mellom, passer klubben for de fleste musikkelskere. Det beste av alt; det meste av nattklubben ligger under åpen himmel!

Strandklubber er det heller ikke mangel på. Det er bare å nyte havets friske bris mens du danser under stjernehimmelen. Magia Beach ligger idyllisk til på en privat strand, og har både solsenger og lounger for utleie. Her er både restaurant, strandbar og en nydelig bar på takterrassen som har fantastisk utsikt over solnedgangen.

På Middelhavssiden finner man Collados Beach som ligger direkte på stranden, med både solsenger og lounger for utleie. Collados Beach har foruten en flott restaurant, og bar, et fantastisk bassengområde inne på selve strandklubben. Begge strandklubbene er åpen for alle, og på dagtid er det både barnefamilier, par og vennegjenger på tur her. Når kvelden kommer så spiller DJ-ene  avslappende lounge-musikk, og de som liker gode cocktails, uteliv og god mat blir gjerne på strandklubbene til stengetid.

Om du bestiller ferien din til La Manga allerede nå, får du en mye rimeligere pris enn om du venter etter nyttår. Bestill ferien din hos LaMangaBooking.com!

Gode shoppingmuligheter

Galeria Espacio Mediterraneo

Få et avbrekk fra sol og strand og opplev La Mangas mange gode shoppingmuligheter. Fra La Manga er det kort vei til byene i området, Cartagena og Murcia som kan friste med meget bra shopping, til en langt rimeligere pris enn i Norge. Det største shoppingutvalget finner man på søndagsmarkedet i Cabo de Palos, hvor de ulike markedsbodene blant annet tilbyr frukt, grønnsaker, klær og sko. I 2010 ble det også åpnet et nytt marked i parken utenfor Marinesco II ved yachthavnen Tomas Maestre. Foruten markedene, kan vi også anbefale et av skoutsalgene til Salvador Artesano, Dette er et av Spanias største skofabrikk som har flere utsalg på La Manga.

Gamlebyen i Cartagena er ett glimrende utgangspunkt for spennende shopping og sightseeing, og ligger bare 15 minutter fra starten av La Manga. På havnen er det flott friluftsområde med en rekke barer og restauranter, og her starter også gågaten i Cartagena, hvor butikkene ligger på rekke og rad. Her finner du de fleste kjente spanske motebutikker som for eksempel Zara, Desigual og Bershka. Ved gamlebyen ligger også det romerske teatret som vi anbefaler deg å besøke dersom du ønsker noe mer enn bare shopping. Like utenfor Cartagena ligger områdets største kjøpesenter Espacio Mediterraneo med omkring 50 butikker!

Hele 2016 er nå åpen for bestilling!

Hele 2016 nå er åpen for booking, og det lønner seg å reservere så tidlig som mulig. Da får du det beste utvalget, og den beste prisen, og du slipper at akkurat din drømmebolig for ferien er utsolgt.

Bestill din feriebolig allerede nå på Lamangabooking.com!

Lei din egen feriebolig

Mar Menor og La Manga er ingen ”charterdestinasjon” med store charterhotell på rekke og rad. La Manga er først og fremst kjent som spanjolenes hemmelige ferieperle, og det faktisk mindre enn 10 hoteller tilsammen på hele halvøya. Det beste bo-alternativet på La Manga er å leie egen feriebolig, som du kan leie gjennom Lamangabooking.com.

roof bedr_5883

Lamangabooking.com har derimot mer enn 115 ferieleiligheter og feriehus for utleie, hvor alle ligger i stille og rolige bo-områder uten gjennomgangstrafikk eller støy fra restauranter og barer. Alle bo-områdene har flotte basseng og solområder, og leilighetene har alle fasiliteter for et flott opphold med blant annet privat terrasse og fullt utstyrt kjøkken.

Lamangabooking.com har også noen private feriehus av svært høy standard for utleie med privat basseng og på et privat område. Mange av ferieboligene for utleie har også fasiliteter som norsk TV og Internett.LaMangaBooking.com er La Mangas største utleieportal. Her finner du alt fra moderne 1-soveroms leiligheter til hus med 5 soverom, private hage og svømmebasseng.

 

De mest populære bo-områdene

leiligheter 2 LMB

De mest populære bo-områdene for barnefamilier på La Manga er enten ved  yachthavnen Tomas Maestre, hvor man har alt i gangavstand, strand, restauranter og butikker, eller det nye flotte anlegget La Manga Beach Club som ligger direkte på en av La Mangas fineste Mar Menor-strender. Svært populært for barnefamiliene er det også å leie eget hus, hvor man har private hage med svømmebasseng. Er barna fornøyde, så er det også gjerne en mer avslappende ferie for de voksne, og med eget basseng i hagen er alle fornøyd.

Par på ferie velger gjerne området rundt La Manga Beach Club på grunn av de flotte leilighetene, og i dette området finner man også to av La Mangas beste strandklubber, Magia Beach og Collados Beach.

Reis utenom sommersesongen og spar penger

Atmosfæren er mye roligere på vår og høst, men med det samme flotte været og gode badetemperaturen som sommeren. I tillegg kan du spare mye, både på flybillettene og ferieboligen om du reiser på vår og høst, med prisavslag på mer enn 50%. Mange av de som reiser ofte til La Manga har nemlig høsten og våren som sin favoritt-tid på grunn av den avslappende atmosfæren, samt det stabile klimaet. Når det gjelder pris, kan du for eksempel få en privat leilighet med ett soverom fra kun 265 euro per uke i mai måned.

Bestill din feriebolig allerede nå på Lamangabooking.com!

Slik reiser du til La Manga

Alicante(ALC) – Direkte fly hele året fra de fleste større norske flyplasser, med Norwegian, SAS eller Ryanair. Ca. en time fra flyplassen til La Manga. Alicante/Murcia(MJV) – Direkte fly med Norwegian i sommersesongen fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo. Ca. 20 minutter fra flyplassen til La Manga. Fra flyplassen til La Manga, reiser du enkleste med leiebil, taxi eller forhåndsbestilt transport.

Bestill ferien din hos LaMangaBooking.com!