Dette er verdens beste campingland

Du våkner opp. Fuglene kvitrer, i lufta blåser en varm bris, og sommernattens fuktige luft har gjort gresset silkemykt og vått. Når du trer ut, kjenner du gleden av frihet bre seg om kroppen. Dette er ikke en vanlig ferie, dette er camping-livet. Og du er ikke alene. Du omgitt av både nye og gamle venner – camping er en sosial ferie hvor man nyter sosialt samvær, og hvor barna får nye venner fra alle verdensdeler. I tillegg, gir en camping-ferie deg muligheten til å reise hvor du vil, når du vil, med naturen alltid nært på kroppen. Camping er med andre ord en opplevelse på øverste hylle for hele familien, og Sverige er kanskje verdens beste camping-destinasjon.

Sverige – verdens beste land for camping

Sverige er kanskje verdens beste land for deg som drømmer om campingferie. Med over 1000 ulike campingplasser vil du garantert finne noe som passer deg og din families ferieønsker. Velg mellom campingplasser som ligger i havgapet, idyllisk til på landet, på øyer omgitt av glitrende hav på alle kanter, eller plassert på fjelltopper – her er utvalget stort. Også i nærheten av storbyene som for eksempel Stockholm, Gøteborg og Malmø ligger det flere campingplasser.

Two Families Enjoying Camping Holiday In Countryside

Sverige setter også service fremst når det kommer til camping. Flere camping-plasser i Sverige kan skilte med toppkarakterer i Europeiske kåringer, og drar du til en av disse er du nesten garantert en god opplevelse.

Det er mange som fort slår fra seg campingferien fordi de mangler det essensielle – hvor man skal bo. Heldigvis er det slik at alle enkelt kan ta del i gleden ved å enten leie seg bil, eller en hytte på campingplassen. De fleste campingplassene har et tilbud som gjør at du kan ta del i moroa.

Få mer inspirasjon til camping-ferien her

Camping som passer deg

Lurer du på hva du kan gjøre på campingferie? La oss liste opp noen forslag: dra i vannpark, lekepark, dra på sykling, barfotløp på stranda,, byturer, dyrepark, yoga, spa – campinglivet gir uendelige muligheter nettopp fordi du kan velge de campingplassene som passer for deg. Enten du vil ut på en øy, inn til storbyen eller ut i villmarken, så finnes det en campingplass for deg og din familie.

Dette er våre beste anbefalinger:

Fem unike campingopplevelser

1. 2 mil med hvit sandstrand

PicMonkey Collagevhjiol

Böda sand er en camping-opplevelse for hele familien, hvor hver eneste av dere vil finne noe morsomt å gjøre. Her er det golf for de spesielt interesserte, sportsaktiviter for de spretne, yoga for de bøyelige, musikk for dansende, helseuker for de med målsetninger, vannpark for de eventyrlystne, en haug med opplevelser for de minste og en enda flere opplevelser for hele familien sammen! Böda Sand har også en sandstrand på hele 2 mil, og den brukes aktivt i mange av aktivitetene som tilbys. Derfor er også Böda Sand opptatt av at den skal være så bra som mulig, og renser sanden daglig for at det ikke skal ligge igjen søppel eller andre uhumskheter. I tillegg er området som Böda Sand ligger i det mest solsikre området i hele Sverige – kan det bli bedre?

2. 5-stjerners camping på sør-spissen av Vänern

Du har sikkert hørt om 5-stjerners hotell, men når er sist du har vært på 5-stjernes camping? Ikke langt fra Lidköping ligger Kronocamping, en camping-plass som er kjent for høy standard og god service. Kronocamping er basert på den gjennomgående tanken at hele familien skal trives, og dette går også igjen i aktivitetene. På Eventyrgolfbanen kan hele familien spille mot hverandre, og i Kronocampings femkamp kan dere prøve dere mot hverandre i en rekke morsomme konkurranser. Får dere lyst på litt byliv så er Lidköping en kort gåtur unna camping-plassen.

3. En av Europas beste campingplasser

gustavsvik

Gustavsvik Camping ligger ikke langt fra Örebro, og er kanskje en av de bedre camping-plassene du kan oppleve. I Gustavsvik kan du leie delikate hytter, eller en vakker plass for deg og familien. Her kan dere få en skikkelig våt opplevelse – og det er heldigvis ikke regn vi snakker om. Gustavsvik Camping har en rekke bassenger for hele familien. De minste kan fryde seg i temaparken Lost City, mens de voksne kan slappe av i velvære-bassengene. Men det er ikke bare vann-opplevelser her. Gustavsvik tilbyr en rekke opplevelser ute også. Dere kan jo for eksempel leie dere sykler og dra på oppdagelsesferd. Her finner du alt du trenger å vite om Gustavsvik

4. Det beste fra to verdener i Skåne

Rett ved siden av Skånes Djurpark ligger Grottbyn Vandrarhem och Camping. Derfra er det svært kort vei inn til dyrene i Skånes Djurpark, og har du bil er det heller ikke langt til København. I dyrehagen kan barna oppleve nordiske dyrearter, og på kvelden kan dere trekke dere tilbake til en av de koselige hyttene campingplassen har å by på. Med en dagstur til København blir denne campingferien komplett.

5. Barnas drømme-camping

PicMonkey Collagefgj

Ikke bare er Öland en fantastisk vakker øy, men hvis du tar med barna på Lundegård Camping & Stugby så kommer de også til å finne sitt favorittsted. Lundegård kan faktisk by på Ölands største innendørs lekeland. Her kommer barna garantert til å trives.

Husk å skaffe deg camping-kortet!

BC_KX62Awn12-27VoDnp

Camping Key Europe er et kort du absolutt bør ha hvis du skal over grensen på camping-ferie. Kortet leveres av SCR Svensk Camping, som er en organisasjon med mer enn 1000 campingplasser under vingene. Kortet gir deg raskere inn- og utsjekking, ulykkesforsikring, samt en rekke rabatter. Rabattene dekker til og med ferge mellom Tyskland og Sverige, og Danmark og Sverige. Kortet gir også rabatter på camping-oppholdet over hele Skandinavia, og faktisk helt ned til Middelhavet. Og det beste – det koster bare 150,-. Her finner du alt du trenger å vite til camping-ferien