Dette er verdens beste reisemål 2017

Tripadvisor har igjen kåret årets 25 beste reisemål i 2017, basert på hundrevis av anmeldelser fra reisende.

I år er det Bali som troner listen, deretter London på andre plass og Paris på tredje. Eksotiske destinasjoner er definitivt populært i år. I årets topp 25-liste dukker nye destinasjoner opp, deriblant tropiske reisemål som Ambergris Caye, Sant-Martin og Grand Cayman. Har du lyst på å oppleve noen av verdens beste reisemål?  Da er dette listen du bør sjekke.

25. Cusco, Peru

Cuzco er en av Perus mest populære byer, og er en vakker by med grønne oaser, steinbygninger og sjarmerende atmosfære. Cuzcos innbyggere er en blanding av indiansk og mestis-kultur. Livlige sommerfestivaler, spennende arkitektur og ekstraordinære tekstiler finner du her. Bo på Belmond Hotel Monasterio – et luksuriøst 5-stjerners hotell i nærheten av flyplassen.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

24.Bora Bora, Selskapsøyene (ny)

Et helt nytt reisemål på listen er eksotiske Bora Bora. Denne øya har et ganske spesielt utseende. Hoveddelen av øya er den utdødde vulkanen som ligger midt i på øya. Rundt vulkanen ligger det en blå lagune som går opp til en strand. Bora Bora ligger omtrent midt mellom Sør-Amerika og Australia, så da vet du også at det er litt distanse du må reise, men det er verdt det! Øya er perfekt for romantikk med sine turkise laguner, myke, hvite strender og mektige solnedganger. Her bor du: Four Seasons Resort Bora Bora

23.Katmandu, Nepal

Katmandu var på samme plass i fjor og kam skilte med historiske monumenter, eldgamle templer og fascinerende landsbyer. Besøk Durbar Square for å mingle med lokale folk og frittgående apekatter,eller dra på fottur til Thamel District. Bo på Hotel Shanker, et vakkert hotell i nærheten av det kongelige slott, Narayanhiti slottsmuseum og Drømmenes hage.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

22.Grand Cayman, Caymanøyene (ny)

Denne øya på Karibia ligger sør for Cuba og nordøst for Jamaica. Her vil du oppdage den berømte stranden Seven Mile Beach og de mange luksusresortene som er ypperlig for en romantisk ferie. Dette er hotellet du må sjekke ut: Grand Cayman Marriott Resort

21.Dubai, De forente arabiske emirater

Fra å ligge på 13.plass i 2016, havner Dubai syv plasser ned på listen over verdens beste reisemål. Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. For oss nordmenn er Dubai kanskje den mest populære feriedestinasjonen i Midtøsten. Oppfyll drømmereisen til Dubai her. Visste du at Dubai har verdens eneste 7-stjernershotell? Sjekk ut Burj Al Arab her.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

20.Playa del Carmen, Mexico

Den populære byen i Mexico mister én plass fra i fjor og havner på 19.plass i 2017. Playa del Carmen er et av de mest populære feriestedene på Yucatán-halvøya. Ved siden av vakre sandstrender og deilig temperatur (som også ellers på østkysten i Mexico), kan du blant annet shoppe deg blakk i den populære handlegaten Fifth Avenue. I den populære gaten ligger også en rekke barer og restauranter for enhver smak. Dette hotellet du bør bo på i Playa del Carmen. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

19.Saint-Martin (ny)

Saint-Martin er en tropisk øy i det nordøstlige Karibia – delt mellom Kongeriket Nederlandene og Frankrike. Det tropiske klimaet, de vakre strendene og den idylliske postkort-utsikten gjør dette til et av de beste reisemålene i Karibien, og nå; i verden. Sjekk ut dette hotellet på Saint-Martin: The Westin Dawn Beach Resort & Spa

18.Rio de Janeiro, Brasil

Rio de Janeiro er nok mest kjent for sitt fantastiske karneval i februar, men byen har langt mer å by på en fargerike kostymer. Nyt byens fantastiske strender, sving hoftene på en av de mange danseklubbene og opplev et yrende uteliv og utendørskafeer. Rio er også en populær kjendisdestinasjon, hvor du blant annet kan spotte stjerner som Madonna, Beyoncé, Lady Gaga og David Beckham. Her bor du i Rio De Janeiro: Windsor Atlântica

17. Ambergis Caye, Belize Cayes (ny)

Denne skjærgården med tilhørende øyer ligger på den andre siden av stredet som deler Belize i to. Ambergis er den største øya, og grenser inn til Mexico. Siden øya er såpass liten er den enkleste måten å komme seg rundt på å bruke golfbiler. Amergris har også en rekke fantastiske hoteller du kan bo på – sjekk de ut her.

16.Marrakech, Marokko

Havnet på 3.plass i 2016 og 1.plass i 2015. I 2017 derimot havner Marrakech på 16.plass. Marrakech er ikke den største i Marokko, men er garantert den mest eksotiske og afrikanske, sammenlignet med andre marokkanske byer som Agadir, Casablanka, Rabat og Tangier. En reise hit gir deg en opplevelse av en annen verden. Djemaa el Fna-torget er noe av byens beste severdigheter, listet opp på Unescos liste over verdens kulturarv. Her finner du en yrende folkeliv av både turister og fastboende – hele året. Bo på Riad Pachavana – et fantastisk hotell til rimelig penge.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

15.Roatan, Bay Islands (ny)

Roatán er ei øy som ligger blant Islas de la Bahía departmentet i Honduras. Kjent for sine kritthvite strender, hvor hummer er vanlig til lunsj, og du kan rope på en båttaxi midt på det turkise vannet. Her må du bo: Barefoot Cay Resort

14.St.Petersburg, Russland

St.Petersburg er Russlands nest største by og tilbyr mye kunst, nattliv, shopping og nydelig arkitektur. Oppstandelseskirken i St.Petersburg er ikke lett å overse. Det imponerende byggverket kalles også Blodskirken, et navn som henviser til blodet til tsar Aleksander II av Russland, som ble myrdet på stedet i 1881. I St.Petersburg finner du ingen høye skyskrapere, men den spennende byen preges derimot av hundrevis av broer over idylliske kanaler. Vi anbefaler at du bor på Coronthia Hotel St. Petersburg. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

13.Hoi An, Vietnam (ny)

I 2016 kom Vietnam med på listen over verdens beste reisemål, men det var hovedstaden Hanoi som kom på 8.plass. I år er ikke Hanoi med på listen, men det er derimot den lille byen Hoi An. Her kan du oppleve noe av verdens beste mat, sykling gjennom risåkrene, sole deg på stranden og bli kjent med de gjestfrie lokale. Her må du bo: Sunrise Premium Resort Hoi AnSjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

12.Jamaica(ny)

Jamaica er en av Karibias vakreste øyer med gnistrende sandstrender, fantastisk natur, massevis av opplevelser og avslappende atmosfære. Montego Bay lokker turister med kritthvitt sand og turkisfarget vann. De fleste hotellene tilbyr all inklusive og ligger ved nydelige sandstrender. Fra Montego Bay kan du kjøre videre til storbyen Kingston, men besøk også havnebyen Port Royal for å kikke på piratlivets rester – spesielt det gamle fortet. Det kan du jo gjøre mens du hører på litt Bob Marley. Hyatt Ziva Rose Hall i Montego Bay er et flott hotell med all inklusive.

11.Istanbul, Tyrkia

Istanbul går ned fra 2.plass til 11.plass i år. Storbyen, som forresten er best å besøke i vår- og høstsesongen grunnet et svalt og mildt klima, er en smeltedigel av kultur og historie. Byen er både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby. Istanbul huser enestående byggverker, byr på uendelige shoppingmuligheter og et kjøkken som er blant verdens beste. Istanbul har i tillegg en ukuelig energi som stadig driver byen frem med nye spennende hoteller, restauranter og kunstgallerier. Wow Instabul Hotel må sjekkes ut.

10.Phuket, Thailand (ny)

Øyprovinsen Phuket er ligger i det sørlige Thailand som et av Sørøstasias mest kjente turistmål på grunn av sine strender og dykkerfasiliteter. Nord for Phuket ligger Khoa Sok National Park hvor du kan oppleve jungelen for fullt med elefanter, trehus og fine innsjø. I samme område ligger også bukten Phang Na Bay med James Bond-øya og Koh Panyee som er to av de kjente stedene i denne bukten. Den vakreste stranden derimot er Kamala Beach som er kjent for sin avslappende atmosfære, isolerte strender og grønne daler. Her må du bo: Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa

9.Praha, Tsjekkia

Praha er en av Europas mest attraktive storbyer i Europa. Det meste du bør se av byen kan du gjøre helt gratis, og skal du først bruke litt penger, så bruker du kun tredjedelen av det det hadde kostet i norske kroner. Praha er en perle av et sted, og virkelig magisk. Hit havner du på kun 2 timer med rutefly fra Oslo. Du kan se det meste på en weekendtur, takket være de mange sjarmerende gågatene i sentrum – og de superbillige taxiprisene. Havner på 9.plass, sammenlignet med 6.plass i fjor. Les også: Slik opplever du gylne Praha. Grandior Hotel Prague er et luksushotell som du får til en gunstig pris, som har gangavstand til det meste.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

8.Siem Reap, Kambodsja

Kambodsja er omtalt som «den nye Thailand». Er det en by du bare må se, så er det Sieam Reap. Byen er mest kjent for den nærliggende ruinbyen Angor, som er er byens fremste næring. Ta en tur til  Cambodian Cultural Village for å lære om Kambodsjas kulturhistorie, eller ta en liten pruterunde på Angors natt-marked. Etter en handletur av ferske matvarer og klær, kan du slappe av i en av barene i samme gate med en Angkor( kambodsjansk øl). Lå på 5.plass i fjor. Hotellene her er veldig rimelige. Du kan for eksempel bo på boutique Indochine d’Angkor Hotel & Spa for kun 280 kroner natten.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

7.Barcelona, Spania

Barcelona – havnebyen som har noe for alle. Kulturrik, nydelig arkitektur, lange strender, himmelsk mat, svaiende palmer og deilig temperatur. En flott by alle bør oppleve minst en gang i livet. Les mer om Barcelona her. Bo på Grand Hotel Torre Catalunya, et familievennlig hotell i nærheten av flere severdigheter.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

6.Kreta, Hellas (ny)

Kreta har en naturlig skjønnhet med god blanding av vakker kystlinje, turkisblått hav og med betydelig flere soldager og høye temperaturer gjennom hele året. Ferieøya har en lang og spennende historie. Zevs skal ha blitt født her og sagnene om Ikaros stammer herfra. Kreta er lang og smal, med seks mil på det bredeste og tolv kilometer på det smaleste. Du får storslått natur, med nydelige sandstrender, trange daler og vakre blomster- og plantesorter, og ikke minst dramatiske fjelllandskap som tatt ut fra et postkort. Her må du bo: Samaria Hotel

5.New York, USA

Det er forståelig hvorfor New York er med på denne listen – byen du aldri blir lei av. The Big Apple er en av verdens mest livlige byer med mye å tilby; kultur, sport, historie, shopping, mote, mat, historie…ja, lista er lang. Du kan se de velkjente stedene som Empire State Building, Frihetsgudinnen eller Metropolitan Museum of Art, men også utforske noe av New Yorks sjarmerende områder: Brooklyn Bridge, pizzariene eller Yankee Stadium i Bronx. Les også: 5 spennende bydeler i New YorkHer bor du: Novotel New York.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

4.Roma, Italia

Roma er byen for romantikk, historie og mat. Det er ingen andre byer som er lik som Roma, og byen kan ikke ses på én dag. Du finner forbløffende historiske steder, verdens beste pizzarier og utrolig bra shopping. Her kan du kaste en mynt i Trevi-fontenen, bli forbauset over hvor vakker Colosseum er, eller oppdage mange spennende steder på Romas mest berømte gate, Via Veneto. Les også: Oppdag Romas mest kjente gateBo på Grand Hotel Plaza, midt i sentrum og i nærheten av Spansketrappen.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

3.Paris, Frankrike

onjour, Paris! Paris stiger opp fra fjorårets 9.plass til 4. plass i 2016. Romantisk, levende og sjarmerende by skal du lete lenge etter. Ta en deilig kaffe på en av de koselige side-kafeene etter en lang dag med shopping på Champs Elysees. Se kunstverket Mona Lisa på Louvre-museet, eller ta ferden til Disneyland Paris.Og for all del; ikke glem de deilige makronene! Les 20 grunner til å reise til Paris her. Vil du bo med utsikt mot Eiffeltårnet? Da bør du bo på dette luksushotellet. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

2.London, Storbritannia

Den britiske storbyen troner listen fra fjorårets 1. plass til årets 2. plass. London er vår absolutte favorittby for korte ferieturer, men her er det så mye å oppleve at vi reiser ofte tilbake for oppdage nye skjulte perler. Alt fra Buckingham Palace, Camden Market, Oxford Street, Hyde Park..London er en god blanding av det meste samlet i én by. Er du interessert i kunst, kan har uttalelige kunstmuseer å besøke, som for eksempel Tate Modern. De moteinteresserte har mange shoppingsteder å velge mellom, alt fra de mest luksuriøse til de mer rimelige kjedebutikkene. Byen kryr av restauranter fra alle verdens hjørner, i tillegg til spennende øl og flotte kafeer. Hotelltips: Novotel London BlackfairsEr det topp 10 ting du må gjøre i London, så er det dette.

1.Bali, Indonesia (ny)

Tripadvisors lesere har stemt frem Bali som vinner av årets reisemål 2017! Kunne du tenke deg å bli skjemt bort av det vennligste folket på jorden, slappe av på hvite sandstrender og bli kjent med øyas kultur, kunsthåndverk og dans? Da bør du velge Bali. Når du først har kommet til Bali må du ta minst én lang kjøretur rundt om på øya. Langs kysten kan du beundre alle strendene og de duvende palmene. I innlandet opplever du frodige regnskoger, maleriske fjell og vakre terrasser med rismarker. Overalt bør du ta deg tid til å nyte synet av alle de små minitemplene utenfor de fleste husene. Denne herlige og avslappede øya er helt perfekt når du ønsker deg langt vekk fra hverdagens stress og mas i Norge. På Bali kan du velge mellom mange strender, og her er det noe for enhver smak. Her bor du på Bali: Ayana Resort & SpaLes også: 12 rimelige hotell som gir deg value for money i New YorkDette er verdens billigste storby