Dette er verdens beste reisemål i 2016

Tripadvisor har igjen kåret årets 25 beste reisemål i 2016, basert på hundrevis av anmeldelser fra reisende. Nå er det tid for å undersøke eksotiske reisemål, storbyer du aldri har besøkt og spektakulære områder. Hvilken destinasjon vil du velge først ? Noen av destinasjonene havnet på samme liste i 2015, mens andre er helt nye. På årets kåring dukker nye destinasjoner opp, deriblant Playa del Carmen, Lisboa, Amsterdam og Tokyo.  

25. Budapest, Ungarn

iStock_000058184490_Small

På 25. plass finner vi sjarmerende Budapest, som har falt fra fjorårets 21. plass til årets 25. plass. Spa-byen er kjempepopulær for de som vil ha en avslappende ferie og lade opp batteriene. Her finner du et av verdens mest kjente spa-hoteller: Gellert Hotell, som også har inspirert filmen Grand Budapest Hotel. Du kan velge å bo på Gellert, eller overnatte på et annet nydelig hotell i Budapest: Corinthia Budapest Hotel. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

24. Sydney, Australia

iStock_000040440622_Small

Sydney trapper opp fra fjorårets 25.plass til 24. plass i 2016. Australias største by er et must å se når du er i landet. Den spektakulære nyttårsfeiringen ved operahuset Harbour Bridge, er en av verdens mest kjente og verdt å få med seg en gang i livet. Skal du til Sidney for solfylte dager, så er det to herlige strender du kan finpusse brunfargen på – Bondi Beach og Manly Beach. På samme området kan du finne gode muligheter for shopping, kafeer og restauranter. Vil du bo i sentrum, luksuriøst og utsikt mot Operahuset? Da bør du bo på Park Hyatt Sidney. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

23. Katmandu, Peru

People, pigeons, pagodas and temples on Durbar square, Kathmandu, Nepal.

Hovedstaden i Nepal er full av historiske monumenter, eldgamle templer og fascinerende landsbyer. Besøk Durbar Square for å mingle med lokale folk og  frittgående apekatter,eller dra på fottur til Thamel District. Bo på Hotel Shanker, et vakkert hotell i nærheten av det kongelige slott, Narayanhiti slottsmuseum og Drømmenes hage. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

22. Cuzco, Peru

Llama in front of ancient inca town of Machu Picchu

Cuzco er en av Perus mest populære byer, og er en vakker by med grønne oaser, steinbygninger og sjarmerende atmosfære. Cuzcos innbyggere er en blanding av indiansk og mestis-kultur. Livlige sommerfestivaler, spennende arkitektur og ekstraordinære tekstiler finner du her. Bo på Belmond Hotel Monasterio – et luksuriøst 5-stjerners hotell i nærheten av flyplassen. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

21. Tokyo, Japan

TOKYO - JANUARY 2: Akihabara district January 2, 2013 in Tokyo, JP. The district is a major shopping area for electronic, computer, anime, games and otaku goods.

Tokyo er en nykommer på listen siden 2015, en by som sies å være verdens førende forretnings-og handels-og industrisenter. Den hypermoderne byen rommer 12 millioner mennesker, og er pioneer innen teknologi, samtidig som den er bundet til landets gamle tradisjoner. Ingen byer sies å være så motsetningsfylt som Tokyo. Har du planer om å bo her? Da bør du sjekke ut The Peninsula Tokyo.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

20. Cape Town, Sør-Afrika

overall aerial view of Cape Town, South Africa

Du kommer til å forelske deg i Cape Towns naturlige skjønnhet og atmosfære. Strålende strandliv, sol hele året, frodige vingårder og Table Mountain, er noe av det som gjør denne byen et av de mest populære feriedestinasjonene. Les mer om hvorfor Sør-Afrika er et supert feriested her.Finn de beste hotellene i Sør-Afrika på Laurel Nights.

19. Playa del Carmen, Mexico

iStock_000017308894_Small

Playa del Carmen er et av de mest populære feriestedene på Yucatán-halvøya. Ved siden av vakre sandstrender og deilig temperatur (som også ellers på østkysten i Mexico), kan du blant annet shoppe deg blakk i den populære handlegaten Fifth Avenue. I den populære gaten ligger også en rekke barer og restauranter for enhver smak. Dette hotellet du bør bo på i Playa del Carmen. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

18. Hong Kong, Kina

Panoramic view of Hong Kong skyline. China.

Hong Kong – byen med skyskrapere, neonlys og kinesiske vimpler i mange trange gater, og har kanskje et av verdens mest teknologisk avanserte hoteller. Bo i hjertet av Kowlon – på Harbour Grand Kowloon.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

17. Buenos Aires, Argentina

Colourful building in the famous district of La Bocca in Buenos Aires - many people can be seen on the street, including some street performers.

Buenos Aires er som en europeisk by med latin-amerikansk tvist. Nydelig fargerik arkitektur, tangoforestillinger, pulserende nattliv, utallige gode shoppingmuligheter og himmelsk mat, er noen av grunnene til at turister stadig forelsker seg i byen. Palermo er en av de mange fine bydelene som er verdt å ta turen til; et sjarmerende område for deg som elsker kunst og søte smågater. Sjekk ut Tango De Mayo Hotel! Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

16. Amsterdam, Nederland

iStock_000048762064_Small

Enda en nykommer på listen er en av Europas mest sjarmerende byer, Amsterdam. Byen har blitt rangert som en av de beste i verden å bo i, en av de mest innovative byene i verden og er an av de viktigste finansbyene i vår verdensdel. Over 4,6 millioner mennesker besøker Amsterdam som turist hvert eneste år. Det er det mange gode grunner til. Les mer om det her. Vi anbefaler at du bor på Conservatorium Hotel; et luksushotell i et nedlagt musikk-konservatorium. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

15. Bangkok, Thailand

Grand palace and Wat phra keaw at sunset

Gylne bygninger, markeder på flytende båt(!) og kontrasten med de moderne skyskraperne – dette gjør Bangkok et populært sted. Er du usikker på om du bør reise til hit? Da bør du lese 20 grunner til hvorfor du bør reise til Thailand her. Bo på JW Marriott Hotel Bangkok, et 5-stjerners hotell med spa-service, 7 restauranter og et fantastisk utendørsbasseng. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

14. St. Petersburg, Russland

iStock_000055701320_Small

St.Petersburg er Russlands nest største by og tilbyr mye kunst, nattliv, shopping og nydelig arkitektur. Oppstandelseskirken i St.Petersburg er ikke lett å overse. Det imponerende byggverket kalles også Blodskirken, et navn som henviser til blodet til tsar Aleksander II av Russland, som ble myrdet på stedet i 1881. I St.Petersburg finner du ingen høye skyskrapere, men den spennende byen preges derimot av hundrevis av broer over idylliske kanaler. Vi anbefaler at du bor på Coronthia Hotel St. Petersburg. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

13. Dubai, UAE

iStock_000069394649_Small

Dubai trapper opp hele 11 plasser fra 24. plass til 13.plass på listen over verdens 25 populære reisemål i 2016. Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. For oss nordmenn er Dubai kanskje den mest populære feriedestinasjonen i Midtøsten. Oppfyll drømmereisen til Dubai her. Visste du at Dubai har verdens eneste 7-stjernershotell? Sjekk ut Burj Al Arab her. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

12.Lisboa, Portugal

Lisbon, Portugal old town streets and street car.

Lisboa er perfekt på alle måter, med gunstig klima hele året, sjarmerende trikker som suser forbi de smale gatene, og en velsmakende matmekka. Det er noe med byen som sjarmerer deg i senk, og som du neppe finner i andre byer. Lisboa er noe for seg selv, men kan minne noe om San Francisco med sine små gule trikker og den 2277 meter lange oransje hengebroen. Vil du bo midt i et kulturell område, bør du se på dette hotellet. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

11.Barcelona, Spania

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 6: Arch of Triumph in Barcelona city centre on January 6, 2015. Barcelona is the second largest city of Spain.

Barcelona – havnebyen som har noe for alle. Kulturrik, nydelig arkitektur, lange strender, himmelsk mat, svaiende palmer og deilig temperatur. En flott by alle bør oppleve minst en gang i livet. Les mer om Barcelona her. Bo på Grand Hotel Torre Catalunya, et familievennlig hotell i nærheten av flere severdigheter. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

10.Ubud, Indonesia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den balinesiske landsbyen er en av Asias topp spa-destinasjoner, og er ansett som Indonesias kulturelle sentrum. Ubud er også stedet for å shoppe, sitte på koselige kafeer og smake på god mat. Landsbyen ble veldig populær etter filmen Eat, Pray and Love(2010) med Julia Robert i hovedrollen. Du kan bo både rimelig og dyrt i Ubud, men vi anbefaler at du bor på Ubud Heaven Sayan. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

9.New York

iStock_000042105234_Small

Det er forståelig hvorfor New York er med på denne listen – byen du aldri blir lei av. The Big Apple er en av verdens mest livlige byer med mye å tilby; kultur, sport, historie, shopping, mote, mat, historie…ja, lista er lang. Du kan se de velkjente stedene som Empire State Building, Frihetsgudinnen eller Metropolitan Museum of Art, men også utforske noe av New Yorks sjarmerende områder: Brooklyn Bridge, pizzariene eller Yankee Stadium i Bronx. Les også: 5 spennende bydeler i New York69 grunner til at New York er verdens beste by Vil du midt i sentrum, bør du bo midt i Times Square, på hotell Novotel New York.Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

8.Hanoi, Vietnam

iStock_000041871028_Small

Vietnams hovedstad er regnet som en av de vakreste byene i Sørøst-Asia. De mest interessante stedene for turister er i kort avstand fra hverandre, som gjør at det er enklere å oppdage byen til fots eller på sykkel. Prisene er ganske så rimelige,  hvor du kan få mat, losji og severdigheter til omtrent under 200-lappen. Sheraton Hanoi Hotel er et flott hotell du bør sjekke ut. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

7. Roma, Italia

iStock_000041762964_Small

Roma er byen for romantikk, historie og mat. Det er ingen andre byer som er lik som Roma, og byen kan ikke ses på én dag. Du finner forbløffende historiske steder, verdens beste pizzarier og utrolig bra shopping. Her kan du kaste en mynt i Trevi-fontenen, bli forbauset over hvor vakker Colosseum er, eller oppdage mange spennende steder på Romas mest berømte gate, Via Veneto. Les også: Oppdag Romas mest kjente gateBo på Grand Hotel Plaza, midt i sentrum og i nærheten av Spansketrappen. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

6.Praha, Tsjekkia

PRAGUE,CZECH REPUBLIC - January 15,2015: One of the symbol of Prague; a tram - street car turning in Old Town (Staré Město) by Náměstí Republiky station

Praha er en av Europas mest attraktive storbyer i Europa. Det meste du bør se av byen kan du gjøre helt gratis, og skal du først bruke litt penger, så bruker du kun tredjedelen av det det hadde kostet i norske kroner. Praha er en perle av et sted, og virkelig magisk. Hit havner du på kun 2 timer med rutefly fra Oslo. Du kan se det meste på en weekendtur, takket være de mange sjarmerende gågatene i sentrum – og de superbillige taxiprisene. Les også: Slik opplever du gylne Praha. Grandior Hotel Prague er et luksushotell som du får til en gunstig pris, som har gangavstand til det meste. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

5.Siem Riep, Kambodsja

iStock_000056412568_Small

Kambodsja er omtalt som «den nye Thailand». Er det en by du bare må se, så er det Sieam Reap. Byen er mest kjent for den nærliggende ruinbyen Angor, som er er byens fremste næring. Ta en tur til  Cambodian Cultural Village for å lære om Kambodsjas kulturhistorie, eller ta en liten pruterunde på Angors natt-marked. Etter en handletur av ferske matvarer og klær, kan du slappe av i en av barene i samme gate med en Angkor( kambodsjansk øl). Hotellene her er veldig rimelige. Du kan for eksempel bo på boutique Indochine d’Angkor Hotel & Spa for kun 280 kroner natten. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

4.Paris, Frankrike

iStock_000017438236_Small

Bonjour, Paris! Paris stiger opp fra fjorårets 9.plass til 4. plass i 2016. Romantisk, levende og sjarmerende by skal du lete lenge etter. Ta en deilig kaffe på en av de koselige side-kafeene etter en lang dag med shopping på Champs Elysees. Se kunstverket Mona Lisa på Louvre-museet, eller ta ferden til Disneyland Paris.Og for all del; ikke glem de deilige makronene! Les 20 grunner til å reise til Paris her. Vil du bo med utsikt mot Eiffeltårnet? Da bør du bo på dette luksushotellet. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

3.Marrakech, Marokko

Djemaa el Fna at dusk, Marrakech, Morocco, North Africa. Large crowds ofpeople gather around food stalls, fruit juice stands and performers in this ancient world heritage site at centre of the warm and dusty medina in Marrakesh.

Det var Marrakech som stakk av med førsteplassen på Tripadvisor’s liste over verdens beste reisemål i 2015. Marrakech er ikke den største i Marokko, men er garantert den mest eksotiske og afrikanske, sammenlignet med andre marokkanske byer som Agadir, Casablanka, Rabat og Tangier. En reise hit gir deg en opplevelse av en annen verden. Djemaa el Fna-torget er noe av byens beste severdigheter, listet opp på Unescos liste over verdens kulturarv. Her finner du en yrende folkeliv av både turister og fastboende – hele året. Det er rimelige priser i Marokko, og du kan fly direkte fra Oslo til Marrakech fra kr. 699,-. Flyturen tar rundt fem timer, og flyplassen, RAK Menara, ligger omtrent 5 kilometer fra Marrakech. Bo på Riad Pachavana – et fantastisk hotell til rimelig penge. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

2. Istanbul, Tyrkia

Blue mosque in glorius sunset, Istanbul, Sultanahmet park. The biggest mosque in Istanbul of Sultan Ahmed (Ottoman Empire).

Istanbul tronet listen over verdens beste reisemål i 2014, og har igjen vist at de fortjener en plass på samme liste i 2016. Storbyen, som forresten er best å besøke i vår- og høstsesongen grunnet et svalt og mildt klima, er en smeltedigel av kultur og historie. Byen er både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby. Les 20 grunner til å reise til Tyrkia her. Om du bor på Four Seasons Hotel Sultan Ahmet, får du en opplevelse utenom det vanlige. Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.

1. London, England

London - Palace of Westminster, UK

Hundrevis av brukere har stemt frem London som beste reisemål i 2016! Den britiske storbyen troner listen fra fjorårets 6. plass til 1. plass. London er vår absolutte favorittby for korte ferieturer, men her er det så mye å oppleve at vi reiser ofte tilbake for oppdage nye skjulte perler. Alt fra Buckingham Palace, Camden Market, Oxford Street, Hyde Park..London er en god blanding av det meste samlet i én by. Er du interessert i kunst, kan har uttalelige kunstmuseer å besøke, som for eksempel Tate Modern. De moteinteresserte har mange shoppingsteder å velge mellom, alt fra de mest luksuriøse til de mer rimelige kjedebutikkene. Byen kryr av restauranter fra alle verdens hjørner, i tillegg til spennende øl og flotte kafeer. Er det topp 10 ting du må gjøre i London, så er det dette.   Er du først i London, anbefaler vi at du bor på Trafalger Hotel. Hotellet  ligger så sentralt at du har alt innen kort rekkevidde.   Sjekk ut verdens beste hoteller på Laurel Nights.