Dette er verdens høyeste hoteller

Vil du høyt så er det ingen tvil om at verdens høyeste hoteller er det du bør oppsøke.

Det er ingen nyhet at de høyeste hotellene i verden finnes i Dubai (se de aller høyeste hotellene i verden nederst i denne saken).

At det også finnes mange høye bygninger i New York er heller ikke noe nytt, men nå har et flunkende nytt hotell blitt det høyeste i hele Nord-Amerika. Det tidligere høyeste hotellet i USA var Detroit Marriott at the Renaissance Center.

Hotellet var med sine 222 meter det høyeste hotellet i Nord-Amerika helt fram til åpningen av det nye virkelig store hotellet i New York: Courtyard New York Central Park. Hotellet åpnet den 27.desember 2013 og er hele 229 meter høyt. Hotellet har 378 rom i etasjene 6 til 33, og så 261 suiter for opphold over fem dager i etasjene 37 til 65.

Hotellet har også en utrolig sentral plassering i New York, rett ved Hearst Tower (8th avenue) og Central Park. Se mer av hotellet her Det høyeste hotellet i verden er JW Hotell Marquis i Dubai, 355 meter høyt. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter.

Det er for øvrig en liten diskusjon om hotellet i New York virkelig er det høyeste i Nord-Amerika. Det skal nå foretas kontrollmålinger av The Westin Peachtree i Atlanta. Hotellets ansatte mener nemlig at det hotellet er 230 meter høyt. Det høyeste hotellet i Europa er Gran Hotel Bali i Benidorm. Hotellet er 186 meter høyt.

Kun hoteller godkjent som hotell, og målt (eller godkjent målt) av Council on Tall Buildings and Urban Habitat er med. Eksempelvis vil ikke  Trump International Tower i Chicago være med siden det er korttidsleie av leiligheter mer enn et hotell.

Her er de 5 høyeste hotellene i verden:

1. JW Hotell Marquis, Dubai (355 meter)

2. Rose Rayhaan, Dubai (333 meter)

3. Burj Al Arab, Dubai (321 meter)

4. Jumeirah Emirates Towers Hotel, Dubai (309 meter)

5. Bayioke Sky Hotel, Bangkok (304 meter)   NB! Ryogong Hotel i Nord-Korea ville kommet på en 3.plass på listen, men hotellet er ikke offisielt åpnet.