Dette er verdens kuleste steder å drikke

Vi har plukket ut noen av de stedene i verden hvor det er absolutt kulest å drikke. Feriemål i seg selv.

whitehorsetavern

Den eldste baren i USA: White Horse Tavern

I 1673 åpnet White Horse Tavern i Newport i staten Rhode Island. I 1702 var stedet eid og drevet av en pirat, William Mayes, Jr, som hadde drevet piratvirksomhet sammen med William Kidd. Helt siden åpningen har bygningen vært en sentral plass i den lille byen Newport (den har 25 000 innbyggere). I byen kan du også se verdens Tennis Hall of Fame, den utrolige bygningen The Breakers og bo samt spise på det nydelige Bouchard Inn.

Sjekk også det utrolige hotellet The Chanler at Cliff Walk.

giger

Den skumleste baren å drikke på: H.R. Giger Bar

Denne baren finner du i Sveits, nærmere bestemt i byen Gruyeres. Dette er ikke noen stor by med sine 3 000 innbyggere, men det er også byen med H.R.Giger-museet. Der finner du det lille, koselige hotellet Hotel de Gruyeres. Du kan, hvis du drar til byen, også få den virkelig gode osten med samme navn som byen.

Skaff deg leiebil hvis du skal dra

22099_192_z

Bo på hotellet med verdens beste bar

Artesian_bar_in_the_evening_Langham_Hotel_London@gallerymainDu har sikkert stått ved Topshop ved Oxford Circus en eller annen gang i løpet av et London-besøk. Neste gang kan du gå i motsatt retning av Piccadadilly Circus på Regent Street i rundt 5 minutter.

Du vil da komme til det legendariske hotellet The Langham. Et hotell med verdens beste bar.

kitchen_suite_tllon_enI 2013 ble baren kåret til nettopp det av Drinks International. Baren er Artesian og har det største utvalget av rom i London, og et cocktail-utvalg uten like.

Om ikke det er nok så har hotellet den svært gode restauranten Roux at The Landau, en veldig god afternnon tea på Palm Court – medlem av The Tea Guild, og stedet hvor hele konseptet med afternoon tea startet nesten 150 år siden.

Så hva er det med dette hotellet? The Langham var det første storhotellet i London. Året var 1865. Nå er det et nyoppusset luksushotell uten like, historiemessig og servicemessig. Dette er en opplevelse.

Sjekk priser og se flere bilder av hotellet her

bearbeitet__49-2_550x363

Verdens minste bar: Smallest Whiskey Bar on Earth

The Smallest Whiskey Bar on Earth er kanskje liten, og har rekorden i Guinness for verdens minste bar – likevel har baren på 8,5 kvadratmeter en barliste på hele 204 whiskeysorter. Hvor den er? Sveits, og nærmere bestemt  Santa Maria Val Müstair i Graubünden. Steden ligger i alpene, ikke langt fra den italienske grensen. Du kan bo på Hotel Schweizerhof.

Sjekk fly til Sveits og andre steder her – søk i over 200 reisesider

hummer-309x350Det kan sies mye om amerikanere, men at det er vanskelig å bli kjent med det som kanskje er verdens mest utadvendte folk er i hvert fall ikke sant. På tur i New York møtte vi noen ølhunder som guidet oss til de beste stedene å drikke, og spise, for den som virkelig liker å utforske nytt øl.

Les også: Alt du trenger å vite om New York

Vi deler deres anbefalinger her. Anbefalinger skrevet ned på en serviett hentet i baren på Blind Tiger med en penn lånt fra nabobordet ved siden av, fra to amerikanske ølhunder som hadde invitert to nordmenn ned på sitt bord.

Søk etter hotell i New York her

Finn flybilletter til New York med vårt reisesøk her

Uansett, her er New York for deg som elsker øl:

screenshot-by-nimbus (9)

Blind Tiger

Dette ølhuset åpnet i 1995 i Greenwich Village, og har lang tradisjon for å servere nøye utvalgt øl (28 øl på fat da vi besøkte stedet, og svært mange flaskeøl) og veldig god mat. Ølhuset befinner seg ikke langt fra de fem Marc Jacobs-butikkene i området (blant annet Bookmarc – bokbutikken til Marc Jacobs). Gaten er Bleecker Street, en gate du enkelt finner fra 7th eller Avenue of the Americas. Hele området er meget hyggelig, og Blind Tiger et supert sted for deg som liker hyggelige bartendere og godt øl.

Her finner du nettsiden deres

d8_53bc12c2518e1Beer Authority

Skal du til outletet utenfor New York (Woodbury Premium Outlets) kommer du nok borti Port Authority, det er nemlig hovedbuss-stasjonen for Manhattan. Dette ølstedet er på toppen av stasjonen, og er sentralt i forhold til Times Square og Broadway. 90 øl på fat og 100 øl på flaske gjør at stedet tar igjen i mengde og beliggenhet det man kan si at stedet mangler i sjarme. Fin utsikt og god mat er det likevel.

Her finner du nettsiden

d1_535ee871ab4d4Rattle n Hum

Hvis du har hørt om den irske gruppa med Bono som sanger så klarer du kanskje å gjette at dette ølstedet har irsk tema. 40 øl på fat og over 100 på flaske. Har også en burger det går gjeteord om.

Finn New York Public Library på 5th Avenue, gå ned mot Empire State Building og ta av på west 33rd Street for å finne stedet.

Her finner du nettsiden

Ikke langt unna på West 36th Street mellom Madison Avenue og 5th Avenue finner du Ginger Man(som kaller seg Draft Tasting Room) og The Pony Bar finner du både i Hell’s Kitchen og Upper East Side.

screenshot-by-nimbus (10)Sjekk også ut klassikerne White Horse Tavern og McSorleys Old Ale House. Sistnevnte er visstnok den eldste i New York, og serverer bare to øl. Du finner Old Ale House på 15th East 7thStreet. Den første var stamstedet til Dylan Thomas, og et sted også folk som Bob Dylan og Jim Morrison har vanket i Greenwich Village.

Mat med godt øl

Hvis du er ute etter spisesteder som også har godt øl så er The Spotted Pig med deres utrolige burger et supert valg. Stedet tar ikke reservasjoner, men siden de har godt øl i baren så går det veldig brå å vente der (prøv deres egne bitter). Det samme ølet får du på Breslin, som er drevet av de samme folkene. Sistnevnte ligger ved Broadway og West 29th Street, mens førstnevnte er ved Hudson Street og West 11th Street. Litt lenger opp fra Blind Tiger.

Du kan, og bør, også sjekke ut Gramercy Tavern med nøye utvalgte amerikanske øl på fat.

3681052_188_z

Hotell i nærheten: The James

Kanskje ett av de hotellene vi har likt best som vi har bodd på… Klart anbefalt.

Verdens minste pub

index-02Den minste puben i verden, som alltid er åpen, er visstnokThe Rake i London, i hvert fall er det den minste i London. Det er en gourmetøl-pub hvor det hele tiden skiftes ut hvilke øl som serveres fra fat. I tillegg til rundt 130 forskjellige flaskeøl som hele tiden byttes ut. Du finner puben på Borough Market ved Thames-elva.

Les også: Den virkelig store London-guiden

Mindre er Signal Box Inn, eller The Smallest Pub on the Planet, 5,7 kvadratmeter er den, og har plass til seks kunder. Du finner den i Lincolnshire. Den er likevel stengt om vinteren. Noe som kan ha med å gjøre at den nok tjener mesteparten av pengene sine på den litt større uteserveringen.

Sjekk for øvrig The Black Horse Inn også, hvis du liker en pint eller to.

Samtidig, The Nutshell, i Bury St.Edmunds, hevder å være den minste virkelige puben i England. Det kan være noe i det. De har i vært fall en himmelsk IPA.

4477753_15_bBury St.Edmunds er en gammel markedsby i Suffolk, 1,5 time fra London og en halvtime fra Ipswich. En historisk viktig by for England, og man kan spore tilbake et kloster helt til 663 i området.

Flere historisk viktig bygninger finnes fortsatt her, i tillegg til det største engelskeide bryggeriet – Greene King. Du kan også se Bury Town FC spille fotball utenfor ligasystemet. En ekte, storsjarmerende engelsk by, med et overnattingssted utenfor byen som nesten hadde fortjent sin egen sak: Oak Farm Barn.

bar6

Verdens lavest beliggende bar

Du skal lete lenge etter en pub som ligger lavere til enn Red Sea Star Bar. Som navnet kanskje avslører befinner den seg ved Rødehavet. Eller ved, og ved. Den befinner seg i, nede i havet. Du finner baren (og en restaurant) ved Eilat, den israelske havnebyen mellom Egypt og Saudi-Arabia ved Rødehavet.

Det er flere utrolige hoteller i Eilat, slik som Isrotel Royal Garden Hotel og U Suites. 

Verdens største pub

Den største puben i verden finner du på The Eatons Hill Hotel i Brisbane i Australia. 7 500 kvadratmeter stor er puben den har ni barer og en en egen restaurant. Så pub og pub, fru Blom…

Flest øl på fat

240 øl på fat? Nok for deg? Summits Wayside er navnet, og stedet er Cumming (…) ikke langt fra Atlanta i USA.

Sjekk vår guide til alle statene i USA her

Eldste pub/bar

Sean’s Bar i Athlone i Irland opplevde vikingangrep, svartedøden, 100-årskrigen og begge verdenskrigene. Den begynte å servere på 900-tallet(!), og eierlisten finnes inne i baren. I Irland, nærmere bestemt Dublin, finner du historiske Brazen Head – en pub som har vært historisk viktig for mye for Irland helt siden den åpnet i 1198.

Les vår guide til Dublin her: Europas mest sjarmerende storby

3Den eldste i Storbritannia er The Bingley Arms, fra 953. Den finner du i Leeds. Gammel er også De Vere Oulton Hall.

Noe yngre er Ye Olde Trip to Jerusalem, som likevel har gode argumenter for et besøk: Drikkerommene er ganske like som den gangen korsfarerne stoppet her for en pint. Puben er fra 1189.

Stedet er Nottingham. Utenfor byen finner du Nelson & Railway Inn. Verdt et besøk!

En av de eldste barene i USA er 76 House, og den i New York har beholdt sitt autentiske utseende fra 1686.

Verdens beste bar

Dette kan nok diskuteres, men Tales and Spirits i Amsterdam er en favoritt blant svært mange og leder på nettsteder worldbestbars – noe den har gjort lenge.

Verdens dyreste cocktail

Salvatore’s Bar ved Playboy Club London har rekorden for den dyreste cocktail noensinne – 55 000kr glasset.

1583214_11_bDen er likevel billigere enn cocktailen du kan kjøpe påRitz-Carlton i Tokyo, men det er ikke alkoholen som gjør drinken til 150 000 kr dyr – The Diamonds are Forever kommer nemlig med en diamant i drinken på 1 karat.

I Las Vegas kan du kjøpe en drink som er litt billigere – 80 000kr – på Encore Wynn. Denne kommer med et gullkjede.

MEN; Den dyreste drinken du kan kjøpe uten noe ekstra i den er Macallan Single Malt Whiskey, 55 år gammel, som serveres på Skyview Bar på Burj Al Arab i Dubai. Prisen? 24 000kr. Med eller uten is?