Dette er verdens mest berømte hoteller

Vi har kikket på noen av hotellenene verden rundt som er blant de mest kjente.  Noen hoteller er mer ikoniske enn andre, og vi har tatt en kikk på en del av de mest berømte verden over. Av de mange tusen hoteller rundt omkring i verden har vi plukket ut noen favoritter blant verdens mest berømte hoteller.

Waldorf Astoria New York

Det var her man fant opp Waldorfsalaten, men hotellet var også det første hotellet som ble vist i en film og det første hotellet som innførte roomservice.

 

Hotel Imperial, Wien

Dette var det første virkelige luksushotellet i Europa. Opprinnelig var det tenkt som Wiens bypalass, men ble et hotell i 1873. Hotellet har selvfølgelig hatt de aller fleste kjente personer som har vært i Wien som sine gjester, men er også kjent for sin Imperial Torte – en sjokoladetrøffel som visstnok stammer fra åpningsåret.

Ullensvang Hotel, Norge

Dette hotellet er kanskje det mest kjente norske hotellet. Her bodde Edvard Grieg (og skrev Peer Gynt-suiten her), og keiser Wilhelm II som skrev mye vakkert om både Hardanger og hotellet.

Hotel Sacher, Wien

Sachertorte? Hotellet ble bygget i 1876, og hotellet var kjent som ett av de beste i verden under Wiens storhetstid. Selvfølgelig i konkurranse med Imperial og Bristol.

Hotel Bristol, Wien

Det er ingen tvil om at Wien en gang var hotellhovedstaden i verden. Teddy Roosevelt bodde her en stund, og det var også her at prinsen av Wales hadde sin berømte affære med Wallis Simpson.

The Westin Excelsior, Roma

Dette hotellet kjenner man kanskje igjen fra filmen La Dolce Vita, men det var kjent i mange år før det. Det åpnet i 1906 og har hatt svært mange berømte gjester.

Hotel Ritz Paris

Det første hotellet i Europa som tilbød sine gjester bad, telefon og elektrisitet på alle rom. Hotellet har vært i et utall av filmer og bøker. Ritz åpnet i 1898.  

Savoy Hotel, London

Dette var det første luksushotellet i London, og åpnet sine dører i 1889. Hotellet var det første som hadde heis i London, og også senere det første i London med elektrisitet og bad på alle rom.

Amsterdam Hilton

Dette businesshotellet ligger ikke utrolig godt plassert, og er heller ikke et virkelig luksushotell. Hotellet er derimot mest kjent for at John Lennon og Yoko Ono lå i sengene sine for fred her. Bed for Peace, som de kalte det.

Fairmont The Queen Elizabeth, Montreal

Dette var det andre hotellet John Lennon og Yoko Ono lå i sengen inn. Her spilte de også inn låta Give Peace a Chance.

Pera Palace, Istanbul

Dette hotellet var opprinnelig et hotell for de som reiset fra Paris til Istanbul på Orientekspressen. Det var her britene ga nøkkelen til Istanbul til Celal Bayar (som senere ble president i Tyrkia).  

 The Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Hotellet åpnet i 1912, og hotellet vokste opp sammen med Hollywood. Stort sett alle kjendiser som har vært noe i filmbyen har i det minste besøkt hotellet, om de ikke har bodd der. Lokalt kalles hotellet kun for The Hotel. Dette er for øvrig også Hotel California, som The Eagles synger om.

 Chateau Marmont, Los Angeles

Det andre hotellet i Hollywood. Nærmere bestemt Sunset Boulevard. Her har folk som Hunter S. Thompson, F. Scott Fitzgerald og Annie Leibovitz jobbet. I bungalow nummer 3 ble John Belushi funnet død av en overdose i 1982.

 Beverly Wilshire Hotel

Hotell nummer tre (dog ikke rangert) i Beverly Hills/Hollywood. Elvis Presley bodde flere år på hotellet. Det samme gjorde John Lennon etter at han ble separert fra Yoko Ono. Ellers har de aller fleste kjendiser i Hollywood bodd her. Filmen Pretty Woman foregår også på hotellet.

The Lenox, Boston

Boston hadde det meste, og det hadde også kanskje det mest luksuriøse hotellet i USA da dette åpnet i 1900. Judy Garland bodde her i tre måneder i 1965.