Dette er verdens vakreste byer

Vi snakker stadig vekk om verdens vakreste, strender, steder ogø øyer,  men hva med verdens vakreste byer?

Vi nordmenn elsker å dra på storbyferie året rundt, hvorfor ikke finne ut hvilke byer som er de vakreste å oppleve. Vi har undersøkt litt og funnet ut hvilke byer som er de vakreste i hele verden.

Paris

Det er vell ikke så veldig rart at denne romantiske perlen troner høyest opp på lysten over verdens vakreste byer. Her kan du oppleve flotte parker, avenyer, kirker og slott.

For mer informasjon om verdens vakreste by, les vår Parisguide her.

Vancouver

Dette er en by vi ikke hører så mye om, og det er nok ikke så mange nordmenn som prioriterer å reise hit heller. Men byen vest i Canada har en utrolig beliggenhet ved sjøen med dramatiske fjell som bakgrunn. Det som er litt annerledes med denne byen er at den er delt opp i en type nabolag. Disse har opp gjennom historien blitt formet av forskjellige etniske grupper, altså kinesere, tyskere, engelskmenn, skotter og irer.

Les mer om hva som er spesielt med Vancouver her.

Firenze

Hovedstaten i Toscana er en klassiker for turistene som skal til Italia. Rennesansebyen er veldig velbevart, og en drøm å oppleve.

Venezia

Kanalbyen som alle drømmer om er selvfølgelig på listen. Venezia er noe helt unik, og fordeler seg faktisk over hele 117 små øyer. Denne byen var som vi kan tenke oss en svært viktig havneby under middelalderen og renessansen.

Les mer om Venezia her.

Cape Town

Hovedstaten i Sør-Afrika har noe helt unikt som ingen andre byer kan by på, den grenser både til Det indiske hav og Atlanterhavet.

Lær mer om Cape Town her.

Sydney

Dette er Australias store turistmagnet. Byen er kjent for sine vakre strender og ikke minst det spesielle operahuset. Visste du at alle de hvite flatene er 10×10 centimeter store fliser som er lagt over hele flater, det har nok tatt litt tid.

San Francisco

Dette er nok en av de mest fritenkende byene i hele verden, bli ikke overrasket om de på benken ved siden av deg er nakne. Samtidig så har den noen av de vakreste elementene vi kan oppdrive, blandt annet The Golden Gate Bridge

Mer informasjon om San Francisco her.

New York

Manhatten er en lekkerbisk for mange drømmende jenter, og selvfølgelig gutter. Bydelen tiltrekker seg ikke bare shoppinglyste turister, men også arkitekturinteresserte personer. Det er jo ganske fascinerende å se på alle skyskraperne som ble reist på 1930-tallet.

Innsidetips om New York her

London

Vi er alt annet enn overrasket over at hjertet av Europa er med på listen. Det er veldig imponerende at hele byen er satt sammen av små landsbyer, som hver har sitt eget særpreg. På toppen av dette så har jo også London kjente landemerker som Westminister og Big Ben, St. Pauls Cathedral og Buckingham Palace.

Sjekk ut den store London-guiden her.

Tokyo

Det skal godt gjøres å ikke bli overveldet av Japans hovedstat. For oss litt trangsynte europeere er alt her veldig annerledes, og noe litt rart. Dette gjør byen til et spennende reisemål, og noe vi alle bør oppleve.

Les mer om Tokyo her