Dette må du ikke gå glipp av i juli

Fyll sommermåneden med hyggelige aktiviteter.

Velkommen skal du være, juli! Hvert eneste år bringer du med deg en lang, deilig ferie – men hva skal vi fylle deg med? Her er våre forslag:

Spis sjømat på noen av Norges deiligste fiskerestauranter

rstyu

I løpet av sommermåneden bør du ha satt av en kveld eller to til å nyte en bedre middag på byens beste fiskerestauranter. Vi har plukket ut noen favoritter rundt om i landet, som du virkelig bør vurdere om du er i nærheten – her har du muligheten til å få en utrolig matopplevelse!

Restaurant Slippen i Fredrikstad last ned

Lofoten Fiskerestaurant i Lofoten

Enhjørningen Fiskerestaurant i Bergen

Ågot Lian Restaurant i Trondheim 

Straen Fiskerestaurant i Stavanger

Solsiden Restaurant i Oslo

Søk og reserver bord på de beste restaurantene her

Dra på kule musikkfestivaler

slottsfjell

Det kryr av gode musikkfestivaler rundt om i vårt langstrakte land denne sommeren. Sjekk f. eks den pågående Hovefestivalen  i Arendal (28. juni-3. juli 2014), Slottsfjell Festivalen i Tønsberg (17.-19. juli 2014), Månefestivalen i Fredrikstad (25.-27. juli 2014), Moldejazz i Molde (14.-19. juli 2014) eller Stavern Festivalen i Stavern (10.-12. juli 2014). Sjekk også ut den nye festivalen Ikkjevel! som finner sted i Grimstad 10.-12. juli.

Er billettene utsolgt? Fortvil ikke! Det er vanlig at festivalholderne selger ut et bestemt antall dagspass i døren tidlig på morgen. Gå inn på hjemmesiden til de ulike festivalene for mer informasjon. Nysgjerring på andre festivaler i juli? Sjekk her.

Reiser du med familien eller er dere en stor gjeng?

Her kan du enkelt leie de råeste ferieboligene.

Se soloppgangen på en fjelltopp

Jotunheimen-Foto-Sverre-Hjø

Hva med å nyte soloppgangen på et av Norges flotte fjelltopper? Ta turen til Fannaråkken. Turisthytta på Fannaråken er med sine 2068 meter over havet den høyestliggende turisthytta i Norge. Fra Turtagrø tar turen rundt fire timer, og den passer for alle som er i normal fysisk form. Fjellet er en av de vestligste toppene i Jotunheimen, og byr på utsikt over en rekke andre topper i fjellområdet på skyfrie dager. Utsikten skal være spektakulær i soloppgang.

Går du til Fannaråken fra Turtagrø, kan du bo på Turtagrø Hotel.

Les også: Her opplever du noe av det beste av norsk natur

Kulturell underholdning i storbyen

instantbroadway1

Bosatt i Oslo, det er en regnværsdag og du er usikker på hva du skal finne på? Da bør du sjekke ut Det Andre Teater sine sommerforestillinger; nå er det impro-teater som gjelder! Hver onsdag, torsdag og fredag hele måneden kan du le deg skakk i hjel av noen av byens flinkeste impro-skuespillere. En annerledes og latterfylt opplevelse du ikke bær gå glipp av! Les mer her.

Les også: Dette er Oslos hemmeligheter

VM-finalen i stemningsfylte omgivelser

sy1b5397 1102171148

For den fotballinteresserte bringer juni-måned med seg kanskje årets høydepunkt: VM-finalen 13. juli, klokken 21.00. Bor du, eller er du i nærheten av hovedstaden bør du få med deg kampen på Kontraskjæret – her er garantert stemningen god! Ønsker du et hotell i nærheten? Da bør du sjekke ut dette helt vanvittig kule designerhotellet.

Bestill rimelig overnatting her

Nyt indrefileten av norsk skjærgård

DSC01016fxl

Det finnes en rekke områder rundt om i det norske land som byr på vakre skjærgårder, men er du ute etter indrefileten av norsk skjærgård bør du vurdere enten Kragerø eller Grimstad – to flotte sommerbyer med perler som kan nytes både fra land- og fra sjøsiden.

I Kragerø kryr det av vakre øyer, skjær og holmer som blant annet Jomfruland, Kirkeholmen, Skåtøy- praktfulle steder der du garantert vil nyte ferien. Når det gjelder overnatting i Kragerø, bør du bo på det flotte Kragerø Resort.

Reiser du litt lengre sør finner du Ibsens og Hamuns fødeby, Grimstad. Her kan du nyte vakre skjærgårdområder som blant annet Hampholmen, Teistholmen og Valøyene – i tillegg til et yrende folkeliv, i trange og sjarmerende smågater. I Grimstad bør du bo på sjarmerende Rica Hotel Grimstad.

76688_41_z

Les også: Dette er Norges 20 beste sommerbyer

Ta del i folkefesten Tall Ship Races

Bellevueships-welcome-to-tall-ships-races

The Tall Ships Races er et årlig internajonalt seiltreningsarrangement i regi av Sail Training International (STI), og ble gjennomført for første gang i 1956. Ønsker du å være med på den store folkefesten som The Tall Ships Races er, bør du helgen 12.-15. juni legge turen til i den sjarmerende byen Fredrikstad. Når det gjelder overnatting, bør du enten bo på Rica Hotell eller det flotte Quality Hotell – begge ligger perfekt plassert i sentrum. 

1639506_28_y

Besøk Norges flotteste strender

refvikstrand 1

Du bør ikke reise til det store utland for å finne deilige sandstrender. De vakreste strendene er kanskje nærmere enn du tror. Sjekk dette:

Her finner du Norges 10 beste steder å bade

En gastronomisk opplevelse på landets matfestivaler

Matfestivalen2012a2

Matfestivaler passer alle og enhver, og selv om flere festivaler finner sted i slutten av måneden og utover i august/september, har vi valgt å ta de med slik at du kan planlegge turen allerede nå. Sjekk for eksempel ut Gladmat-festivalen i Stavanger, den trønderske matfestivalen Oi!, Den Norske Matfestivalen i Ålesund, Mersmak i Skien eller Bergen Matfestival.

Bestill de rimeligste flybillettene her